Přejít na obsah

Káva

Doporučené příspěvky

Whiskey in the jaaaaarr, muj recept .. filtr od redace smichat s jackem. ...Intoxikace alkoholem a kofeinem zapricini ze vam bude driv blbe a usetrite...

Just sayin'

Takže něco jako Bič Boží?

---

Ale proč sem lezu: Pořídil jsem si džezvu.

post-14111-0-29882900-1562616485_thumb.png

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jsem kávoamatér, občas kapsle a zcela laicky, mi příjde třeba espreso kdekoli v Chorvatsku lepší než v restauracích u nás. Ale piju ho opravdu málo, obzvláště na soudy.Mám dotaz, kde si dát v Praze nějakou extra pecku, něco srovnatelného, co tady jedete na těch kosmickejch mašinkách ? Děkuji.

Odkaz ke komentáři

Jsem kávoamatér, občas kapsle a zcela laicky, mi příjde třeba espreso kdekoli v Chorvatsku lepší než v restauracích u nás. Ale piju ho opravdu málo, obzvláště na soudy.Mám dotaz, kde si dát v Praze nějakou extra pecku, něco srovnatelného, co tady jedete na těch kosmickejch mašinkách ? Děkuji.

Alza espresso bar od doubleshotu. Ty dortiky sou ze nejakych eko-bio sracek, ale kafe maj super. https://www.google.com/maps/uv?hl=en&pb=!1s0x470b94afd1323b7d%3A0x68a192ad46caa036!2m22!2m2!1i80!2i80!3m1!2i20!16m16!1b1!2m2!1m1!1e1!2m2!1m1!1e3!2m2!1m1!1e5!2m2!1m1!1e4!2m2!1m1!1e6!3m1!7e115!4shttps%3A%2F%2Flh5.googleusercontent.com%2Fp%2FAF1QipPuBsNSoxFkQqzSny6XhUT3GWvoLzBE2KQ0qGG4%3Dw213-h160-k-no!5salza%20espresso%20bar%20-%20Google%20Search!15sCAQ&imagekey=!1e10!2sAF1QipPuBsNSoxFkQqzSny6XhUT3GWvoLzBE2KQ0qGG4&sa=X&ved=2ahUKEwisi-CfpbDjAhUGExQKHUsoC6wQoiowCnoECA8QBg

Odkaz ke komentáři

Jakože jestli Romanée Conti, nebo krabičák :-))

Aby te to chytlo tak si kup domu frenchpress nebo dripper, nejaky cerstvy kafe (opravdu na filter, klidne v tom doubleshotu az tam budes, maj tam super kafe ale trvej na tom nejcerstvejsim, nic co je 3 tydny stary nechtej) a kazdy rano si udelej cerstvy kafe, za mesic se vrat k nespressu a zkus to vypit. Pak to prijde samo a budes zkouset vsechno mozny pac uz to budes IMHO videt uplne jinak. :)

Odkaz ke komentáři

Takže něco jako Bič Boží?

---

Ale proč sem lezu: Pořídil jsem si džezvu.

Screenshot_2019-07-08-22-03-29-494_com.miui.gallery.png

Džezva, to je panečku věda připravit kávičku. Na čem to vaříš? Viděl jsem ze to dělají v jakési pískové lázni aby zachytavali protékající pěnu.

Odkaz ke komentáři

Aby te to chytlo tak si kup domu frenchpress nebo dripper, nejaky cerstvy kafe (opravdu na filter, klidne v tom doubleshotu az tam budes, maj tam super kafe ale trvej na tom nejcerstvejsim, nic co je 3 tydny stary nechtej) a kazdy rano si udelej cerstvy kafe, za mesic se vrat k nespressu a zkus to vypit. Pak to prijde samo a budes zkouset vsechno mozny pac uz to budes IMHO videt uplne jinak. :)

Dripper mám a chytlo mě to. Jaký doporučuješ mlýnek? já mám zatím jen obyčejný Bosh za 300 kč, ten mele asi moc jemně a směs je velikostně nejednotná.

Odkaz ke komentáři

Na domace kafe som kupil Comandante C40, oproti Hario Skerton výrazný posun, rýchlosť mletia super, kým zovrie voda mam namleté.

Kľuka má len veľmi malý odpor, rovnomerne zomleté, krokovové nastavenie postačuje na ručné Flair espresso i Hario Vario filter. Retencia minimálna, ale chce to 2 kvapky vody ako tu vyššie radili.

26eced34f8cbd4beda2a7cd59dc4a666.jpg

Odoslané z SM-A600FN pomocou Tapatalku

Odkaz ke komentáři

Dripper mám a chytlo mě to. Jaký doporučuješ mlýnek? já mám zatím jen obyčejný Bosh za 300 kč, ten mele asi moc jemně a směs je velikostně nejednotná.

Ahoj Dripper máme taky a jsem maximálně spokojení. Jinak mlýnek máme Hario..jsou dvě velikosti, takže výběrem si.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...