jore1 Odesláno 25. března 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. března 2020 Panove odbornici, tento mlynek mi dnes pristal doma, tak trochu na zkousku. Ma to trifazovy motor vaha tak 15kg. Myslim ze je to stroj ktery drive staval v kazde samosce na mleti standartu. Tento kus je stary cca 40 let, ale byl v takovem malem bufetu, kde se delala kava jen pro par zamestnancu, takze toho urcite nema moc nabehano. Na co se kava z toho umleta hodi? Mele dosti jemne drive se pouze varil "turek". Muze z toho byt expreso nebo filtrovana, pripadne frenchpress? Dik za radu Odesláno z mého SM-G935F pomocí Tapatalk Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
petr_cha Odesláno 25. března 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. března 2020 (upraveno) Tak to uz jsem dlouho neviděl.. stavalo fakt u nas v samosce a kdyz me to mamka nechala obsluhovat, tak jsem byl v sedmem nebi.. jeste i s tim klepatkem.. :-) Upraveno 25. března 2020 uživatelem petr_cha Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bert Odesláno 25. března 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. března 2020 Kameny to má 92 mm .... Ale konstrukce drážek se mi moc nepozdává. Espresso bych neviděl příliš nadějně. Jako hračka ale dobrý. Blahopřeji k úlovku! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
RedAce666 Odesláno 25. března 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. března 2020 Taky jsem tenhle mlynek nejakou dobu zvazoval. Je velice solidne postaveny a ma velke ploche kameny urcene na "filtr". Coz jsou predpoklady velmi kvalitniho mleti...POKUD je mleci ustroji v poradku, kameny v dobrem stavu a jsou dostatecne paralelne serizene. Kameny se daji sehnat nove, nechat nabrousit nebo s trochou sikovnosti a kamaradem soustruznikem predelat na neco modernejsiho (Mahlkoenig Guatemala apod).Co bude vzdycky problem je serizovani hrubosti. Mlynek byl postaven tak, ze se hrubost nastavila a serizovaci sroub je schovany pod tou plastovou krytkou. Preci za komance nemohli dovolit, aby si kazdy mlel podle sebe jak nejaky hipik :-D Takze bez modifikaci jedine nastavit nejakou univerzalni hrubost na filtr a moc s tim nehybat. Urcite to neni na espresso. Odesláno z mého SM-J530F pomocí Tapatalk Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bert Odesláno 25. března 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. března 2020 Tak ať to máme trochu technické.km10-nd.pdf Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tikal Odesláno 26. března 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. března 2020 Ja jen pridam trochu sveho know-how a zkusenosti - je velky rozdil mezi tim, co mlynek zvladne a na co je vhodny. Casto se to bere tak, ze ty "horsi" mlynky (treba Encore) zvladnou maximalne alternativy a ty lepsi (Super Jolly apod) zvladnou espresso a z definice tedy i alternativy. To je sice technicky pravda, ale rozhodne to neni tak jednoduche. A problem zdaleka neni v komplikovanem stelovani mezi ruznymi zpusoby pripravy. Je jen absolutni minimum mlynku, ktere jsou vhodne na vsechny druhy pripravy - typicky EK43 (a i tam to neni tak jednoznacne). Geometrie mlecich kamenu je u espresso mlynku dost odlišná a vysledna kava se na filtr moc nehodi. Proto tolik lidi pouziva ten Encore (nebo lepe Virtuoso) - je to mlynek skutecne vhodny na filtr a bude davat lepsi vysledky nez 10x drazsi SJ.Takze pokud chces mlynek primarne na filtr, tak porid to nejlepsi na filtr, co ti prostorovy a financni rozpocet dovoli. Ja treba za litr koupil pouzity velkokapacitni mlynek na filtr (Santos No.4) a oproti SJ je to na filtru uplne jina liga. Jen to je velka krava. Skutecne dobre mlynky na filtr byvaji velke protoze vetsinou primarne slouzi k velkokapacitnimu mleti (batch brew nebo mleti kavy pro zakazniky) - dalsi duvod popularity Baratza mlynku. Odesláno z mého SM-J530F pomocí Tapatalk Tak tam mé vědomosti nesahají, jsem opravdu velmi úzce zaměřený pressař a šťastný, že mi to funguje.... Já teda u toho svého Mazzera musím štětcem vymést vysypávací otvor pro umleté kafe ... tedy mletí je pro mě: - navážím kafe- nasypu do násypky- pomelu obsah násypky- ometu násypku ... aby to co zůstane v ní nepometé spadlo ke kamenům- vymetu vysypávací otvor- pak jestě jenou spustím mletí na cca 2-3 vteřiny- vymetu zbytek co se objeví ve vysypávacím otvoru a je hotovo. Ano ... je to opruz, ale já to beru jako součást rituálu přípravy a retenci mám pak nula nula prd, tedy váha mi váží na desetiny gramu a co tam nasypu to umelu a vypadne do portafiltru. A kafe mám vždycky čerstvě umleté. To máme stejné, déle vymetám, než melu Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Gustaf Odesláno 26. března 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. března 2020 Tak to uz jsem dlouho neviděl.. stavalo fakt u nas v samosce a kdyz me to mamka nechala obsluhovat, tak jsem byl v sedmem nebi.. jeste i s tim klepatkem.. :-)jj, káva standart...tento mlýnek a konzum..... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Liqid Odesláno 26. března 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. března 2020 tady je taky jeden na prodej https://stroje.bazos.cz/inzerat/117031812/elektricky-mlynek-na-kavu.php Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
filltos Odesláno 26. března 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. března 2020 U nás v sámošce ho ještě pořád mají... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PepaSFI Odesláno 26. března 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. března 2020 jo taky jsem ho někde viděl, teda v obchodě v provozu. Mimo to se jeden vyskytuje i u nás v práci v dávno zrušené kantýně. Vždycky jsem si říkal, kdypak ho naposled někdo čistil? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bert Odesláno 26. března 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. března 2020 Tak to zkus odkoupit za zbytkovou účetní hodnotu. Já už na nákresu našel ten šroub, ke kterému je potřeba mít přístup. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jore1 Odesláno 26. března 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. března 2020 Panove diky za rady, prvni varka kavy namleta, kafe pres filtr pitelne. Odesláno z mého SM-G935F pomocí Tapatalk Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
redd Odesláno 28. března 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. března 2020 Já dnes doma takhle... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
matous Odesláno 29. března 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. března 2020 Pánové, vybírám něco na outdoor připravu kávy (čundr,ryby a td). Takže volba mocca vs frenchpress. Doma jedu na Silvě, převážně espresso. Kafe z frenchpressu ani z mokka konvičky jsem nikdy nepil Co by jste mi doporučili?Díky Sent from my iPhone using Tapatalk Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bert Odesláno 29. března 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. března 2020 Handpresso. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
matous Odesláno 29. března 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. března 2020 Handpresso.To je na baterky resp 12v ? Sent from my iPhone using Tapatalk Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PepaSFI Odesláno 29. března 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. března 2020 je i na 12V ale to základní je manuální. Je toho víc, Nanopresso, najdou se i neznačkové mašinky za pár peněz, na sypanou, pody i kapsle. Naláduješ kafe, naliješ horkou vodu a zapumpuješ. Ale jako základ do přírody bych bral džezvu. To jde udělat i v plechovým hrnku. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bert Odesláno 29. března 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. března 2020 Vzhledem k rybám a čundru jsem měl na mysli manuální. Jinak džezva je super, akorát je ti zkrátka úplně jiné kafe. Chtěl jsem Matouše ponechat poblíž Rancilio Sylvia. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
matous Odesláno 29. března 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. března 2020 Díky za nasměrování.Něco ve formě ručního presovače bude super Sent from my iPhone using Tapatalk Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Liqid Odesláno 29. března 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. března 2020 Ono i moka má venku něco do sebe, ale chce to nejdřív ochutnat, je to prostě něco jiného než espresso, no a frenchpress je úplně někde jinde. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se