eskimak Odesláno 31. října 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. října 2020 To je ako nealko slivovica. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Liqid Odesláno 31. října 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. října 2020 Tak záleží, proč to piješ. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
eskimak Odesláno 31. října 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. října 2020 Jj, robim si srandu. Ale z kazdej bezkofeinovej kavy mam taku kyselinu ze to pre mna nema zmysel pit. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
RedAce666 Odesláno 31. října 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. října 2020 U mě třeba z nějakého důvodu závislosti vznikají jen ve velmi omezené míře. Kafe piju od patnácti a to v množství rozhodně větším než malém a přitom nemám problém ho na nějakou dobu vysadit. Sice mi chybí, protože ho mám prostě rád, ale rozhodně se nedostavují žádné abstinenční příznaky a nemám potřebu si šlehnout aspoň instant kvůli kofeinu. To si radši nedám nic. Současně u mě ale ani nikdy kafe moc nefungovalo jako stimulant. Ráno mě nijak extra neprobudí, večer si můžu dát v 11 hodin doppio a za chvíli v klidu usnout.Stejně to mám s kouřením. Třeba celou vysokou jsem kouřil, ale současně jsem neměl problém si celé prázdniny kvůli rodičům nezapálit.Takže záleží, jak zrovna tvoje tělo a mozek reagují na kofein.Odesláno z mého M2003J15SC pomocí Tapatalk Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lucid Odesláno 31. října 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. října 2020 před 2 hodinami, Dagoberd napsal: No to jste mne nepotešili. Útrapy nesnáším. ......Ale pomalu sbírám odvahu nahradit kafe sypaným čajem.... To je jako z deště pod okap, ne? Pokud by si chtěl chvilku abstinovat od kofeinu, neměl by si ani čaj. Moc ale nechápu proč by to člověk vlastně měl dělat. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dr.sphinx Odesláno 31. října 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. října 2020 To je strašná představa, to je třeba odlehčit Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dagoberd Odesláno 31. října 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. října 2020 před 4 hodinami, eskimak napsal: To su napady. Ked si utahany, pridaj dalsi filter. To da rozum, ze? OK, právě jsem vsrknul další hrnek horkýho kafe, úvahy o abstinenci nechám až na suchý únor a do tý doby budu číst jen články o pozitivním vlivu kávy na organizmus. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
eskimak Odesláno 31. října 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. října 2020 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kapo Odesláno 31. října 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. října 2020 Podle sáčku kafe z Lednice? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
filltos Odesláno 31. října 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. října 2020 před 3 hodinami, Dagoberd napsal: OK, právě jsem vsrknul další hrnek horkýho kafe, úvahy o abstinenci nechám až na suchý únor a do tý doby budu číst jen články o pozitivním vlivu kávy na organizmus. NIKARAGUA SAN JUAN DEL RÍO COCO ? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
minimus80 Odesláno 1. listopadu 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. listopadu 2020 @Dagoberd pls, čo to máš za prekvapkávač?Seiko & Hamilton Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
eskimak Odesláno 1. listopadu 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. listopadu 2020 před 1 minutou, minimus80 napsal: @Dagoberd pls, čo to máš za prekvapkávač? Seiko & Hamilton Vyzera to ako Aeropress Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dagoberd Odesláno 1. listopadu 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. listopadu 2020 (upraveno) Jojo. Je to tak. No pressure, no diamonds. Když jsem línej vyměním V60 za Aeropress. Je to pomerně jednoduchý, ale chutný. Navíc si užiju spoustu legrace. Občas ráno zapomenu vložit filtr nebo nasypu nepomletý kafe... @Kapo zrnka do lednice nedávám, sáček jsem asi zlil vodou. A z Lednice taky nejsou, Coffespot je z Babic, někde u Zlína. @filltos přesně , je dobře pitelný. Upraveno 1. listopadu 2020 uživatelem Dagoberd Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
montemar Odesláno 2. listopadu 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. listopadu 2020 rancilio silvia PID nebo isomac tea cool touch? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bert Odesláno 2. listopadu 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. listopadu 2020 E61, třikrát větší boiler .... a vítězem je ..... ISOMAC! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
montemar Odesláno 2. listopadu 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. listopadu 2020 a co k tomu za mlejnek, aby to malinko ladilo... rancilio rocky treba? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bert Odesláno 2. listopadu 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. listopadu 2020 Ne. Tedy alespoň za mne ne. Nesedl mi. Poradím jako obvykle. Silnou svini z bazaru. Já teď tcháňatům ladil sestavu Lelit a Fiorenzato 64e. Ten mlýnek má sice dva měsíce staré kameny, ale namleto za 3 roky 225000 káv .... A chodí jak pastelka. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
RedAce666 Odesláno 2. listopadu 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. listopadu 2020 S mlýnkem souhlas. Kávovar bych ještě rozmyslel podle toho, jaké kávy piješ, kolik a kdy. Potřeba dost dlouhého nahřívání a znalost práce s HX kávovarem nejsou úplně zanedbatelné parametry.Odesláno z mého M2003J15SC pomocí Tapatalk Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
eskimak Odesláno 2. listopadu 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. listopadu 2020 před 1 hodinou, RedAce666 napsal: S mlýnkem souhlas. Kávovar bych ještě rozmyslel podle toho, jaké kávy piješ, kolik a kdy. Potřeba dost dlouhého nahřívání a znalost práce s HX kávovarem nejsou úplně zanedbatelné parametry. Odesláno z mého M2003J15SC pomocí Tapatalk Co ja viem, ja aj moj hrackarsky Pavoni nahrievam aspon hodinu (a potom je zapnuty cely den), treba HX stroj nahrievat dlhsie? O tom ze sa s tym robi inak suhlas, ale zas ak sa niekto chce hrat... ja by som nevahal, v prospech E61. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
RedAce666 Odesláno 2. listopadu 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. listopadu 2020 U Gaggie i Lelitu (a stejně to bude i u Silvie) jsem měl vyzkoušené, že kávu můžu dělat ve chvíli, kdy na vložené páce neudržím prst. Což trvalo 11-12 minut. Jakékoliv další nahřívání nemělo žádnou přidanou hodnotu. U Bezzery si kafe neudělám dřív než po 40 minutách. Kávovar obvykle nemám zapnutý celý den (teď při lockdownu ano). A když jdu ráno do práce nebo přijde návštěva, tak těch 30 minut je dost zásadní rozdíl.Ale jak říkám, záleží na obvyklém režimu užívání. Já třeba vím, že i kvůli tomuto bude můj další upgrade Decent Espresso a ne něco ve stylu Linea Mini nebo GS3. Jakkoli jsem po takových mašinách ještě před dvěma lety toužil.Odesláno z mého M2003J15SC pomocí Tapatalk Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se