Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

OndraPod   já díky vodě přes filtr odvápňuji tak 1x za rok a žádný velký bordel mi z toho neleze, jen takový slabý zákal a pár zrnek. To častěji čistím mlýnek.

Odesláno (upraveno)

Pánové experti, mám úplně jednoduchý dotaz - existuje do domácího prostředí něco automatického do 50kKč, z čeho mi po zmáčknutí tlačítka vyleze espresso nebo cappuccino podobné tomu, co dostanu v dobré kavárně? Moc děkuji.

Upraveno uživatelem m.n.
Odesláno

 IMHO nikoliv. To není otázka peněz, ale způsobu přípravy. Kafe Ti poteče velmi podobné, neřkuli stejné z automatu za patnáct i za padesát. Nikdy ale nedosáhne kvalit toho, co dostaneš z páky za třicet.

Odesláno

Přesně tak. Ty dražší automaty jsou kvalitněji vyrobené, z lepších materiálů, líp se čistí a servisují a mají pár chytrých nekávových fičur. Ale kafe dělají prakticky stejně. Nevím o ničem, co by mělo poctivý mlýnek, nepřetlakové misky, aspoň 200ml bojler a rozumný tlakový profil. Podle mě to není nereálné, ale není po tom dostatečně velká poptávka.

Odesláno z mého M2003J15SC pomocí Tapatalk

Odesláno

Espresso žádný automat neumí. Pokud použiješ vhodnou surovinu, tak v mléčných nápojích rozdíl nebude až tak propastný a určitě je to použitelné.

Hodně lidí si koupí slušnou pákovku, ale neumí s ní, nebaví je to atd. Výsledky mají na prd. Většinou všichni řeší kávovar, ale ne už mlýnek, surovinu, vodu, svůj přístup.... toho bylo už napsáno.

Pro lenochy doporučuju chodit na kvalitní espresso / cappuccino do oblíbené kavárny a podporovat tak ekonomiku. Na doma pak slušný ruční mlýnek a aeropress. S tím se dají dělat divy. Je to sice jiný druh nápoje, ale neomezené množství chutí a vůní s blbuvzdornou a rychlou přípravou :)

Odesláno

Máte recht, jen doplním, že pokud dosáhneš své espressové nirvány, tak žádná kavárna už není oblíbená a jediná volba v libovolné kavárně je chlapučínko... 😂

Děkuji Berte.

Odesláno

Dotaz na kávové nadšence: nemáte náhodou nebo nevíte, kde by se dala na den nebo dva půjčit páka na měření teploty a tlaku (viz foto)? (Na bajonet LaMarzocco/E61) Předem díky…

 

1E0371EF-A3B3-4DA7-A949-F902542E1D66.jpeg

Odesláno

Mimochodem, pokud si dobře vzpomínám, je na zobáčku závit 3/8. Takže manometr normálně koupitelný u nás, a nemusíš si kupovat ten předraženej bazmek, co mám já. 

Odesláno

Zdravím, setkali jste se někdy s touto hračkou? Dnes to na mě vyskočilo na FB, tak jsem si pro zajímavost našel i video na YouTube, kde to borec rádoby recenzuje a chválí a musel jsem se fakt smát. Ten výsledek musí být ještě hodně daleko za tím, co dokáže kapslový kávovar. Tipuju že z toho poleze nepitelný patok. No tak to bylo jen tak pro zpestření diskuze 🙂

Screenshot_20210830-205753_1.png

Odesláno

Hele já wacao mám, dostal jsem ho. Občas ho sebou vozím na zimní výlety. Používám kapsle od nespressa a troufnu si tvrdit, ze z toho vyleze chutove podobna vec, jako z masiny o N. Samozřejmě to není špičkové presso, ale ani to neni nepitelná břečka, pokud tam nedáš moc vody. Samozřejmě to není nic pro kávového fajnšmekra, ale mohlo by být hůř :)

Odesláno

Předchozí verzi wacaco nanopresso jsem také používal. Původně jsem si kávu mlel do toho plastového košíku, ale výsledek byl nepředvídatelný. Ve spojení s adaptérem na NS kapsle mi to dává větší smysl. To "pičopresso" vypadá lépe díky kovovému, většímu filtru. Možná ho prubnu...

Odesláno
  V 30. 8. 2021 v 18:13, redd napsal:

Dotaz na kávové nadšence: nemáte náhodou nebo nevíte, kde by se dala na den nebo dva půjčit páka na měření teploty a tlaku (viz foto)? (Na bajonet LaMarzocco/E61) Předem díky…

 

1E0371EF-A3B3-4DA7-A949-F902542E1D66.jpeg

Rozšířit  

Kup v GM, GES apod, nejlevnejsi digi teplomer do 120C° a skripni ho mezi paku a tesneni, ja takhle meril teplotu kavy pri extrakci a bez problemu.

namatkou podle google obrazku tady: https://www.lihneme.cz/prislusenstvi-ke-skubani/digitalni-teplomer-s-merici-sondou-dt-110/

ale prodavaji se v ruznych obmenach v cene od 90Kc do 300Kc ;)

Odesláno

tak jsem dnes pri obede v oblibene rastauraci ukecal sefa, at mi proda par zrnek kavy, co mi tam tak chutna. Uvidim co z toho vyloudim doma…
715cee1b73d13a9796a6c62d7ad0a6d3.jpg

Odesláno
  V 31. 8. 2021 v 8:35, OndraPod napsal:

Kup v GM, GES apod, nejlevnejsi digi teplomer do 120C° a skripni ho mezi paku a tesneni, ja takhle meril teplotu kavy pri extrakci a bez problemu.

namatkou podle google obrazku tady: https://www.lihneme.cz/prislusenstvi-ke-skubani/digitalni-teplomer-s-merici-sondou-dt-110/

ale prodavaji se v ruznych obmenach v cene od 90Kc do 300Kc ;)

Rozšířit  

To by mohla být cesta... 

Odesláno

Tak Mezzo 70/30 opravdu nezklamalo, zatím nejlepší shot od koupě😅

Ale pořád je to všechno dílem náhody, pořád to podle mě neteče, jak by mělo....
Po 5-6sec to začne téct přerušovaně a málo, pak se to rozjede a jakoby to "pulzuje" a teče to dost a ke konci už to teče světle hnědé a konstantně....(jedná se o páku s dvouvýpustí)

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...