Rifik Odesláno 22. října 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. října 2021 Jaká je ta směs Mezzo? Přijde mi to nějak podezřele levné na dnešní poměry. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Gustaf Odesláno 22. října 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. října 2021 Já ji teď pořídil a všem v mém okolí chutná... standardně jí dávají v poměru 80/20. O 70/30 jim musíš říct... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pepino777 Odesláno 22. října 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. října 2021 80/20 je také super. Bereme tam pravidelně už pár let a zatím jsem nenarazil na žádný problém. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
OndraPod Odesláno 22. října 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. října 2021 před 23 hodinami, Anton_ napsal: Bitcoin vydělává, takže jsem si udělal radost ECM Classika II PID.....hned jak jsem ho na krámě viděl, tak bylo jasno. Laborovat budu až zítra, dnes už není čas. Ale první věc, co bych chtěl poradit....Je to krásně leštěný, úplný zrcadlo, ALE....už při vybalování jsem to celý opatlal otiskama prstů Čím to pak mám mýt, aby tam nebyl šmouhy atd? Nadherna masinka, tak at se dari! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bert Odesláno 22. října 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. října 2021 před 2 hodinami, Rifik napsal: Jaká je ta směs Mezzo? Přijde mi to nějak podezřele levné na dnešní poměry. Pro espresso tradicionalisty je to vynikající směs. Nehleď na nízkou cenu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Rifik Odesláno 22. října 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. října 2021 Ok, díky chlapi, určitě objednám a vyzkouším. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anton_ Odesláno 22. října 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. října 2021 před 7 hodinami, Bert napsal: @Anton_ Jo, a zkus trochu ubrat na teplotě. Tedy za podmínky, kdy jsi si jistý, že celá soustava je důkladně nahřátá. Na kolik bys to cca viděl? Ten 1 bar dolů neměl na chuť vliv. Pořád taková ostřejší chuť(nevím jestli se vyjadřuju správně, ale káva po polknutí jakoby pálí na patře). Ale pořádný čas na testování budu mít až v pondělí. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bert Odesláno 22. října 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. října 2021 90. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anton_ Odesláno 26. října 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. října 2021 Tak jsem to včera ladil a akorát jsem to celý rozes*al Přišel jsem o tygříka a ještě to má takovej kovovej ocas... Ale vím cca, kde je chyba.... Nicméně.. Dneska mi dorazilo VST sítko 18g. A někde jsem se dopátral, že k tim precizním sítkům je lepší brát 58,35 tamper... A koukal jsem, že dělají jak plochej, tak konvexní. Jaký bude lepší na E61 hlavu? Ta sprcha mi přijde taky trochu vypouklá...Ale mám v plánu pořídit i precizní sprchu Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bert Odesláno 26. října 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. října 2021 Plochej. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
redd Odesláno 26. října 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. října 2021 Urcite plochej. Precizini misky zvladnou i o kousek vetsi prumer. Ja mam 58,55 z bunacafe. K IMS miskam pecka. Kamos pouziva VST, stejny tamper. Jde tam, ale uz je treba davat pozor pri vyndavani na pripadny vycucnuti puku z paky. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bronas_k Odesláno 26. října 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. října 2021 před 58 minutami, Anton_ napsal: Tak jsem to včera ladil a akorát jsem to celý rozes*al Přišel jsem o tygříka a ještě to má takovej kovovej ocas... Ale vím cca, kde je chyba.... Nicméně.. Dneska mi dorazilo VST sítko 18g. A někde jsem se dopátral, že k tim precizním sítkům je lepší brát 58,35 tamper... A koukal jsem, že dělají jak plochej, tak konvexní. Jaký bude lepší na E61 hlavu? Ta sprcha mi přijde taky trochu vypouklá...Ale mám v plánu pořídit i precizní sprchu Pak napiš prosím srovnání s původními miskami co se týče chuti kávy Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
redd Odesláno 26. října 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. října 2021 Diky precisnim miskam muzes mlyt jemneji, coz je pozitivni. Presni sitko sprchy je taky dulezite. Vyznamne zlepsi distribuci vody Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anton_ Odesláno 26. října 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. října 2021 No dám vědět, jak jsem dopadl celkově, ale jinak se necítím být dostatečně erudovaný, abych posoudil rozdíl mezi miskami.Chci mít, co nejlepší podmínky "na vstupu", abych případný neúspěchy mohl svádět jen na sebe a popř. na mlýnek Jinak za sítko chtěli litr žiďácí. To předchozí ims bylo za půlku, tak uvidíme.Budu se tomu věnovat zítra. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
RedAce666 Odesláno 26. října 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. října 2021 Pokud se ti nedařilo espresso na Silvii, tak myslím, že hledat problémy v sítku, sprše, tamperu a potažmo i kávovaru je zbytečné a akorát si do toho konstantně vnášíš další a další změny.Odesláno z mého M2003J15SC pomocí Tapatalk Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lynx12 Odesláno 26. října 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. října 2021 (upraveno) Když ti odejde kávovar, nejmenší plotýnka je 3x větší než konvička a ty to kafe prostě chceš ... Upraveno 26. října 2021 uživatelem Lynx12 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lamiczka Odesláno 26. října 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. října 2021 Nemáte tu prosím někdo nahou páku 58 na sage? Případně netušíte, jestli je s něčím kompatibilní. Díval jsem se a ty sage jsou všude vyprodaný Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anton_ Odesláno 26. října 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. října 2021 @RedAce666 Ono už se mi pak na Silvii to espresso i dařilo...někdy. Úplným odhadem řeknu, že z 10 kafí byly 2 výborný, 3 průměrný a 5 špatných. Pravidelně se mi stávalo, že nejhorší bylo první a nejlepší bylo vždy to poslední v ten den (většinou 3tí) -taková zajímavost Motivace koupit nový stroj byl 1. PID (mít přesnou kontrolu nad teplotou) 2. Manometr(mít přehled, co se děje) 3. E61 a za 4. vzhled...Pořád se na to nemůžu vynadívat. Silvie byla taková nevzhledná bedna s plastovýma tlačítkama... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
hator Odesláno 27. října 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. října 2021 V 22. 10. 2021 v 13:18, Gustaf napsal: Já ji teď pořídil a všem v mém okolí chutná... standardně jí dávají v poměru 80/20. O 70/30 jim musíš říct... Ahoj kde se da sehnat? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bert Odesláno 27. října 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. října 2021 http://www.balirny.com/ Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se