Gustaf Odesláno 27. října 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. října 2021 Sefik byl rychlejší Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
hator Odesláno 27. října 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. října 2021 Jasny diky. Musim ji vyzkouset kdyz je tak chvalena Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anton_ Odesláno 27. října 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. října 2021 Tak jen podám krátký report z dneška. Potvrzuji, co psal RedAce, že na precizní sítko je třeba mlít jemněji. Při stejném nastavení mlýnku i dávce, to na tom VST proteklo jako by tam nic nebylo. Tudíž jsem zjemnil a začal se pomalu zase objevovat tygr. Začíná to být pitelný, už hezky voní, ale pořád ještě taková ostřejší(jakoby kovová-nevím jak to popsat) chuť po polknutí. Ale přijde mi, že se pomalu vytrácí. Napadla mě teorie, jestli tam taky nemůže hrát roli novota kávovaru, a že jsem ho nedostatečně propláchl. Závěr dne, pospíchal jsem a udělal jsem takovej pokus, že jsem místo 17g, na kterých to ladim, dal 17,5g. Teklo to pomalu - 39sec. Chtěl jsem to rovnou vylejt, ale nedalo mi to, tak jsem to sebe kopnul a kupodivu, to byl zatím nejlepší šot na novém stroji Věřím, že se to časem vyladí Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Gustaf Odesláno 27. října 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. října 2021 A nemůžete to být kávou, ta chuť? Já jsem bral jednou směs a jedna z cca 10 káv taky měla divnou pachuť. Jakoby olejnatou... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anton_ Odesláno 27. října 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. října 2021 To si nemyslím. Mám pořád tu samou várku a před tím na Silvii to ten ocas nemělo, navíc jsem i odsypal kamarádovi, kterej to začal dávat do svýho Delonghi a tam to kafe zase chutná jinak...takový lepší nespresso. Není tam to "tělo". Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
14titi Odesláno 27. října 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. října 2021 Mysli na to, že u těch směsí se můžou shoty od sebe lišit v závislosti na tom, kolik zrnek jaké kávy máš zrovna namleto v misce. Když budeš mít směs tří různých arabik např., tak už od prodejce nebude každé balení stejné. Stejně pak každá dávka, kterou použiješ na těch 17g cca může obsahovat různá zrnka (různých arabik), stejných arabik různé kvality a stupně upražení. Prostě směs no :-). Možná to není odpověď, kterou hledáš ale přišlo mi to na mysl :-). Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ewolucionar Odesláno 28. října 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. října 2021 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Oplt Odesláno 28. října 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. října 2021 před 4 hodinami, ewolucionar napsal: Nádhera, páku už nemám protože se pořád srala. Z automatu co teď mám tohle nikdy nevyleze. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bert Odesláno 28. října 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. října 2021 @ewolucionar Dobrá práce! Otázka: to jsou termohrnky? Pokud ano, jak se z nich pije? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ewolucionar Odesláno 28. října 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. října 2021 Su to obycajne hrubostenne sklenene šalocky s gulatym dnom...pije sa z nich tak obyčajne:-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bert Odesláno 28. října 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. října 2021 Jo díky, já totiž přemýšlím o zakoupení pár kousků ze skla,ale zato s dvojitým pláštěm. Dík. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ewolucionar Odesláno 28. října 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. října 2021 Kréma s toho tecie krasne Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bohus76 Odesláno 28. října 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. října 2021 před 15 minutami, Bert napsal: Jo díky, já totiž přemýšlím o zakoupení pár kousků ze skla,ale zato s dvojitým pláštěm. Dík. Švagr je má a pro mě je to divně lehké,evokuje mi to plast Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bert Odesláno 28. října 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. října 2021 No právě proto se ptám na případné zkušenosti. Ale zase, je to jen pár stovek, uvidím. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bohus76 Odesláno 28. října 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. října 2021 Já raději plné ( těžké) sklo či hen ten porculán. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
petr_cha Odesláno 28. října 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. října 2021 Ja si vzal dva vetsi dvoustenne sklenene hrnky na cappucinno a je to trochu nezvyk.. lehke, s hranou, ze ktere pijes takovou buclatou... blbe se mi v tom odhaduje objem ..ale teplo to drzi super.. :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bronas_k Odesláno 28. října 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. října 2021 před 35 minutami, Bert napsal: Jo díky, já totiž přemýšlím o zakoupení pár kousků ze skla,ale zato s dvojitým pláštěm. Dík. Termohrnky používám a výhoda je, že není potřeba je nahřívat a i tak káva vydrží déle teplá. Druhá stránka věci je zvyknout si v puse na silnou tloušťku hrnku, ale po druhé kávě už to člověk nevnímá Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bronas_k Odesláno 28. října 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. října 2021 V 27. 10. 2021 v 18:07, Anton_ napsal: Tak jen podám krátký report z dneška. Potvrzuji, co psal RedAce, že na precizní sítko je třeba mlít jemněji. Při stejném nastavení mlýnku i dávce, to na tom VST proteklo jako by tam nic nebylo. Tudíž jsem zjemnil a začal se pomalu zase objevovat tygr. Začíná to být pitelný, už hezky voní, ale pořád ještě taková ostřejší(jakoby kovová-nevím jak to popsat) chuť po polknutí. Ale přijde mi, že se pomalu vytrácí. Napadla mě teorie, jestli tam taky nemůže hrát roli novota kávovaru, a že jsem ho nedostatečně propláchl. Závěr dne, pospíchal jsem a udělal jsem takovej pokus, že jsem místo 17g, na kterých to ladim, dal 17,5g. Teklo to pomalu - 39sec. Chtěl jsem to rovnou vylejt, ale nedalo mi to, tak jsem to sebe kopnul a kupodivu, to byl zatím nejlepší šot na novém stroji Věřím, že se to časem vyladí Měl jsem to podobně. Když se mi podařila extrakce 35-40s, tak jsem to vyléval, až jednou jsem si řekl, že je škoda to aspoň nechutnat a tak káva neměla chybu. Od té doby jedu extrakce nad 30s a spokojenost největší Jen když mám chuť na vyšší aciditu, tak to nechám kolem těch 25s s lehce sníženou teplotou. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anton_ Odesláno 29. října 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. října 2021 Začínám se pomálu blížit. Teď mi to taky vyteklo za 35s a taky celkem ucházející. Po obědě mám v plánu udělat "salami shot" - tj. rozdělím ho do 5 šálků, abych lépe porozumněl tomu, co se tam děje s chutí v čase Jinak co se týče hrnků, tak jsem ze začátku taky používal skleněný šálky od nespressa, ale nějak mi to jakoby víc chutná z těch tlustejch porcelánovejch. Chtěl bych si koupit hrnky od Walküre, který maj udělaný zajímavě ten "rantl", ale nemůže je nikde sehnat... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lynx12 Odesláno 29. října 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. října 2021 Tohle by mohlo být ono (nedávno jsem na to narazil při hledání něčeho jiného ) https://www.bunacafe.cz/ecse62-ecm-salek-s-podsalkem-60-ml-set-2-ks Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se