redd Odesláno 14. února 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. února 2023 (upraveno) Nevím, jaký máš kávovar a jakou kávu kupuješ, ale obecně mlýnek je důležitější než kávovar. Tam se šetřit nevyplatí. Nic slušného a nového do 4 neexistuje. Možná něco staršího, vyměnit nebo přebrousit kameny... Ale i tak to bude boj. U mlýnku s plochými kameny se vyplatí je vycentrovat proti sobě, aby se zajistilo rovnoměrné mletí. I u top mlýnku je běžné, že se mletí přenastavuje. Stejná káva se v průběhu dní mění. Já mám třeba běžně 2-3 různé kávy po 200-300 g balení. Melu single dose a jak to balení stárne, popř. mění se okolní vhlkost, je potřeba jemně měnit nastavení. Ale já si nestěžuju, mě to baví Upraveno 14. února 2023 uživatelem redd Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bert Odesláno 14. února 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. února 2023 před 1 hodinou, Kotlick napsal: No to si mě nepotěšil Berte. A co včil? Nějaký nápad do 4000 Kč? Hledej něco takového, a postupně nabruš kameny, nebo je vyměň, předělej na přímé mletí .... na a za cca 5000 budeš mít fešáka. https://www.ebay-kleinanzeigen.de/s-anzeige/mazzer-super-jolly-man-kaffeemuehle-profi-350w-italy/2349779417-176-18040 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kotlick Odesláno 14. února 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. února 2023 Chlapi vy mi dáváte.... . No dobře, jdu hledat starší profi mašinku.... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bert Odesláno 14. února 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. února 2023 @Kotlick https://elektro.bazos.cz/inzerat/164276245/mlynek-lasanmarco.php Vem tohle. Po servisu, a pokud si dobře pamatuji, má to velký kameny. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tikal Odesláno 16. února 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. února 2023 Skoč po něm, nové kameny, tady není co řešit. Pokud nejsi náročný, tak jednoduchá přestavba je otázkou pár korun a trochu času... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zceyee Odesláno 17. února 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. února 2023 Ten uchyt na viko ..... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bert Odesláno 17. února 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. února 2023 Před hodinou, zceyee napsal: Ten uchyt na viko ..... Hele, já za to fakt nemůžu. Já ty kluky učím jenom dělat kafe. Jestli měl Tikal nějakej vyhovující 3D model, a jenom ho zmenšil, to je fakt jeho věc ..... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Gustaf Odesláno 21. února 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. února 2023 Mám prosbu na místní osazenstvo. Je tady někdo kdo v blízké době půjde nakupovat do Holešovic? Beru od nich Adore 70/30. Do pracovní mašiny lze rvát pouze mletou kávu a v Holešovicích melou pouze při osobním odběru. Nevím, z jakého důvodu neposílají mletou kávu. Našel by se někdo ochotný, kdo by mi případně namletou směs zakoupil a zaslal? Budu brát i zrnkovou, ale pochybuji, že se nechají přemluvit, aby poslali oboje. Díky Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tikal Odesláno 21. února 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. února 2023 V 17. 2. 2023 v 17:49, zceyee napsal: Ten uchyt na viko ..... Víc materiálu nezbylo Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Gustaf Odesláno 6. března 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. března 2023 Tímto bych chtěl poděkovat @Pepino777 že mi zajistil nákup a zaslání kávy. Ještě jednou díky moc... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pepino777 Odesláno 6. března 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. března 2023 Za nic, však jsem to měl při cestě. Já díky za pozitivní hodnocení. Něco ale poslední dobou dělám blbě, mám sice jen obyč delonghi páku (precizní miska), ale skoro vždycky mám rozbahněnej a přetlakovanej "puk". Když chci páku vyndat, po otočení z toho vystříkne natlakovaná voda a v páce bláto. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
midloch Odesláno 11. března 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. března 2023 Zdar borci, mam dotaz, vcera nam prisel kavovar Ascaco steel Uno PID a kdyz se pokousime naslehat mliko (Albert 3,5%), tak pěna nula jen ohřáty mliko. Nevim, ale zda se nam, ze z trysky strika moc vody. Natocil sem video, kdy cca 10s odpustime a pak by se melo slehat, ale furt se nam zda ze para tam sice je ale vali tam furt voda. Je toto mnozstvi vody normalni? viz: diky! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
MaS Odesláno 12. března 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. března 2023 (upraveno) Jestli můžu doporučit, tak zkoušku nového "pěniče" nedělat s "univerzálním korporátním mlékem 3,5", protože ty se - ač obal stejný - vyrábí a dělají z různých zdrojů a různých mlékáren, kde je zrovna možnost, jen se potom packují do stejného obalu. Kupuji také většinou Albert a můžu říct, že z některých šarží prostě nenapěníš nic, absolutně nic, nulový tuk (nezávisle na tom, co se píše na obalu). Tj doporučuji na první pokusy a zkoušky kvalitní, třeba madetku plnotučné, a to ti dá zhruba tu správnou představu. Co se týče vody, schválně jsem dělal pokus u sebe do vyšší prázdné sklenice bez mléka a na ní nakonec "narosím" také něco málo vody, což je logické, i když tolik jako ty to nebylo, ale nemůžu hodnotit, dělám si menší kapučínka a na jiném stroji. Ale držím palce, ať to rozchodíš ke své potěše a těším se na fotky prvních kousků z nového stroje ... Upraveno 12. března 2023 uživatelem MaS Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
14titi Odesláno 12. března 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. března 2023 Podle mě ti to "páří" dobře. Množství vody odpovídá sražené páře a u mě to bývá kolikrát horší, ale pěnu našlehám vždy i z polotučného. Píšeš, že Ti kávovar přišel včera. Jestli nemáš se šleháním žádné zkušenosti, mrkni na youtube. Chce to prostě cvik a každý si tím prošel. Pokud nemáš velký odbyt našlehaného mléka, dá se na trénink použít mýdlová voda. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
redd Odesláno 12. března 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. března 2023 (upraveno) Před samotným šleháním mléka odpustit trochu páry + zkondenzovaný vody. Ke šlehání mléka - plnotučné a studené. Objem mléko zvýši vlastně jen ze začátku šlehání, když je ještě relativně studené, pak už jen ohříváš. Začátek je teda hodně důležitý. Ze začátku nesmíš trysku moc ponořit, šlehá se jen těsně pod hladinou a snaha vytvořit vír. Jakmile máš objem, trysku ponoříš o trochu víc a už jen dohřeješ na požadovanou teplotu. Chce to cvik, já chvíli laboroval i s koncovkou trysky (počet a velikost děr). Jak zaznělo výše, trénink dělá mistry (s vodou a jarem apod.). Hlavně vydržet a trpělivost Upraveno 12. března 2023 uživatelem redd Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zceyee Odesláno 12. března 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. března 2023 Zkousel ste nekdo vyudit kafe? https://whiskeymorningcoffee.com/blogs/articles/how-to-smoke-coffee-beans Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
OndraPod Odesláno 13. března 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. března 2023 V 11. 3. 2023 v 9:14, midloch napsal: Zdar borci, mam dotaz, vcera nam prisel kavovar Ascaco steel Uno PID a kdyz se pokousime naslehat mliko (Albert 3,5%), tak pěna nula jen ohřáty mliko. Nevim, ale zda se nam, ze z trysky strika moc vody. Natocil sem video, kdy cca 10s odpustime a pak by se melo slehat, ale furt se nam zda ze para tam sice je ale vali tam furt voda. Je toto mnozstvi vody normalni? viz: diky! Nevim v cem to slehas, doporucuji koupit Motta konvicku o patricnem objemu, to bylo v mem pripade 80% uspechu. Pouzivam obycejne mleko z lednice. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
midloch Odesláno 13. března 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. března 2023 Díky moc všem! Su rád že je přístroj v cajku že ta trochu vody není na závadu. Ascaso jinak krom toho že fakt vypadá krásně a kvalita zpracování je super, tak dělá perfektní espreso a s tou pěnou budeme teda laborovat a tu konvičku taky koupíme. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
redd Odesláno 13. března 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. března 2023 @midloch Mléko našleháš v čemkoli. Konvička je zásadní (hlavně tvar zobáčku) jen pokud chceš něco z našlehaného mléka v hrnku vytvořit. BTW. Ten stroj to je single boiler nebo heat exchanger nebo co to je? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
OndraPod Odesláno 13. března 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. března 2023 (upraveno) Kdyz to mas v ruce tak urcite. Ale ze zacatku je vyhoda znackovych konvicek jako je Motta v perfektnim uhlu zobacku a tvar konvicky napomaha cirkulaci peny. Proste dam trysku do zobacku naplnim konvicku mlekem po okraj rovne casti a pena je temer perfektni bez jakehokoliv snazeni ci umu Ja mam jak 0,35 tak 0,5l Mottu a kdyz sleham v 0,5l konvicce na jedno capucino, je to mnohem obtiznejsi trefit perfektni penu nez v 0,35l, tam to jde samo. Upraveno 13. března 2023 uživatelem OndraPod Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se