bohus76 Odesláno 2. října 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. října 2014 (upraveno) Žena právě furt pije turka a tak bych jí chtěl koupit něco co udělá radost a dobře využije.Myslím,že mírné dolití vodou /čti naředění/ není proti ničemu.Jen pro dokreslení,žena pije turka ze čtvrtlitrového hrnku :-) /proto to doředění/.Těsnění se dá dokoupit jako náhradní?U Bialetti se mi nezdá ten hliník,zkrátka nerez je nerez. Upraveno 2. října 2014 uživatelem bohus76 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
stosi Odesláno 2. října 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. října 2014 (upraveno) Žena právě furt pije turka a tak bych jí chtěl koupit něco co udělá radost a dobře využije.Myslím,že mírné dolití vodou /čti naředění/ není proti ničemu.Jen pro dokreslení,žena pije turka ze čtvrtlitrového hrnku :-) /proto to doředění/.Těsnění se dá dokoupit jako náhradní?U Bialetti se mi nezdá ten hliník,zkrátka nerez je nerez.Rozhodně nerez. Mám Bialetti v nerezu na 6 šálků, intenzivně používám třetím rokem a těsnění ještě dlouho nebudu muset řešit. Hliník má svoje kouzlo, ale používám jej jen příležitostně na chatě.. Upraveno 2. října 2014 uživatelem stosi Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jeronimo Odesláno 2. října 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. října 2014 Rozhodně nerez. Mám Bialetti v nerezu na 6 šálků, intenzivně používám třetím rokem a těsnění ještě dlouho nebudu muset řešit.Hliník má svoje kouzlo, ale používám jej jen příležitostně na chatě..Jako jeden zmála ten nerez nějak cítím v hubě. Všechny kafetieri mám v hlíně. Bohu, dnes se prej dělá z nezávadného hliníku a někde jsem dokonce četl, že se závadností hliníku na zdraví to zase tak horké nebude. Ale ber mě s rezervou. Jinak v pressomatu mám thermoblock z hlíny a žiju. A proti dolívání čehokoliv horkou vodou nic nemám. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
stosi Odesláno 2. října 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. října 2014 Jako jeden zmála ten nerez nějak cítím v hubě. Všechny kafetieri mám v hlíně. Bohu, dnes se prej dělá z nezávadného hliníku a někde jsem dokonce četl, že se závadností hliníku na zdraví to zase tak horké nebude. Ale ber mě s rezervou. Jinak v pressomatu mám thermoblock z hlíny a žiju. A proti dolívání čehokoliv horkou vodou nic nemám.Jasně, já dělám hodně silnou kávu a občas dolévám taky - kvůli žaludku. Nerez mi vyhovuje hlavně proto, že to komplet můžu dát do myčky. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bohus76 Odesláno 2. října 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. října 2014 JAká zase hlína,to se dá dát i do těch konvic Tescoma a podobně? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Leclerc Odesláno 2. října 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. října 2014 Jasně, já dělám hodně silnou kávu a občas dolévám taky - kvůli žaludku. Nerez mi vyhovuje hlavně proto, že to komplet můžu dát do myčky.No vidíš a hliník se nemeje vůbec. Mám jich několik a několik let, většinou z francouzskýho kárfůru za pár éček. Maj skvělou patinu a kafe vynikající... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
stosi Odesláno 2. října 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. října 2014 No vidíš a hliník se nemeje vůbec. Mám jich několik a několik let, většinou z francouzskýho kárfůru za pár éček. Maj skvělou patinu a kafe vynikající...Já vím. Ale tak nějak mi to vyhovuje v rámci chaty. S patinou mám doma měděnou džezvu - mimochodem, kafe výborné a skvělá alternativa k turku. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
stosi Odesláno 2. října 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. října 2014 JAká zase hlína,to se dá dát i do těch konvic Tescoma a podobně?Hliník . Kup, co se ti líbí, hliník/nerez bych vůbec neřešil. Obojí má své plus i minus. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jeronimo Odesláno 2. října 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. října 2014 Škoda, že se nedělají kafetiery z mědi. Hlínu myslím jako aluminium Nerez bude mít asi lepší tepelnou stabilitu, ale to není u přípravy mokky zásadní. Bialetti dělá dokonce konvičky s proskleným víčkem. Parádička jako průhled dýnkem u hodinek Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hasňa Odesláno 2. října 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. října 2014 (upraveno) Hliník teda stoprocentně není nikdy ve styku s potravinou lepší nerezu. Ten kdo to teda nekde napsal, tak lhal. Musí se proto taky povlakovat a prudce škodlivý je již ve stopových množstvích, pokud je přijímán dlouhodobě. Já tedy osobně bych v kuchyni, obzvláště pak ve styku s horkýma agresivníma kapalinama, kteréžto jsou v kuchyni skoro všechny, hliník nesnesl. Jednou za rok čaj na vandru do esusu neřeším, ale dělat si v tom každý den kávu je šílenost. Upraveno 2. října 2014 uživatelem Hasňa Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jeronimo Odesláno 2. října 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. října 2014 (upraveno) Hliník teda stoprocentně není nikdy ve styku s potravinou lepší nerezu. Ten kdo to teda nekde napsal, tak lhal. Musí se proto taky povlakovat a prudce škodlivý je již ve stopových množstvích, pokud je přijímán dlouhodobě. Já tedy osobně bych v kuchyni, obzvláště pak ve styku s horkýma agresivníma kapalinama, kteréžto jsou v kuchyni skoro všechny, hliník nesnesl. Jednou za rok čaj na vandru do esusu neřeším, ale dělat si v tom každý den kávu je šílenost. To su klidný, protože ve formě sloučenin se hliníku není možné vyhnout a běžně ho tak každý den vstřebáváme v potravě i z nadýchaného vzduchu. U průměrného člověka se jedná přibližně o několik miligramů denně. Hliník se v lidském organismu hromadí, takže u dospělého člověka s hmotností cca 70 kg se průměrně nachází okolo 60 mg. Takové množství se rovná čtverci o velikosti 5x5cm,vystřiženému z hliníkové folie (alobalu) na pečení, který má tloušťku deset mikrometrů. Biologický poločas rozpadu hliníku v lidském organismu se odhaduje na 7 let. Vylučování hliníku z těla zajišťují především ledviny (asi 83 %z celkového množství). Takže pozor na:hliníkové plechovky na nápoje (pivo, Coca, ap.) Zvláště jsou-li v nich uloženy nápoje s kyselým Ph. Hliníkové nádobí (hrnce, remosky, ?ešusy?) zejména, je-li v nich potrava tepelně upravovaná a jedná se o kyselé nebo slané pokrmy. Alobalové fólie, především pokud se v nich tepelně upravují potraviny kyselé nebo slané. Kypřící prášek do pečiva. Některé dětské výživy obsahují zvýšená množství hliníku. Antiperspiranty zvláště ty, které obsahují antiperspirační soli na bázi aluminia-zirconia. Některé zubní pasty a opalovací krémy. Masti na otoky obsahující octan hlinitý. Hlavně pozor na Chemtrails z H.A.R.P. Nedej bože použít hliníkovou kapsli z Nespressa. No to bych si musel cvičně dávat zeminu na prsa a zalévat macešky...Dělám si p...l, mám vyhlédlý kávovar s mosazným bojlérem. EDIT: Cha, příspěvek číslo: 1500 Upraveno 2. října 2014 uživatelem Jeronimo Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jeronimo Odesláno 2. října 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. října 2014 (upraveno) ...hm. Názory se různí....a má paměť se zhoršuje.ABCDETaky jsme měli teflonovou pánvičku a po letech není po teflonu ani památka. Všecko jsme sežrali. Upraveno 2. října 2014 uživatelem Jeronimo Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hasňa Odesláno 2. října 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. října 2014 (upraveno) Jen jsem to proletěl, ale ten článek C je plný šílených kravin. A Jeronimo taky tendenčně, ale jistě efektně , míchá páté přes deváté. Každý svého dortu krujcem, já za sebe říkám, že pokud existuje výběr a má to být kov, bych šel z pasivovatelných vždy do dobrého nerezu, podtrhuji dobrého, a z těch, které jsou v běžných podmínkách imunní, do platiny a zlata. Zbytek je jedovaté bláto (když to mírně přeženu ). Upraveno 2. října 2014 uživatelem Hasňa Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zmizík Odesláno 2. října 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. října 2014 Budouctnost patri alumíniu vy kikoti. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hasňa Odesláno 3. října 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. října 2014 (upraveno) Tak o tom žádná! Tenhle z čisté oblohy se snášející výmluvný Mistrův epitaf je nezpochybnitelný. Upraveno 3. října 2014 uživatelem Hasňa Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bohus76 Odesláno 3. října 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. října 2014 Budouctnost patri alumíniu vy kikoti.Ano,a když ve futrálu do země,tak jedině hliníkovém Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bohus76 Odesláno 3. října 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. října 2014 ...Bohušu, mám tescomu a je OK. V Itošce (a ti se vyznají!!!) používají hliník...a kdesi jsem četl, že je hliník lepší nerezu, zvláště pak v Humpolci. Za mě tada alumíniová a nechat pěkně zajít...necídit.Jak velkou máš tu tescomu /na kolik šálků/ ? Asi vezmu na ty čtyři,žena pije kafe jak vodu :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jeronimo Odesláno 3. října 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. října 2014 .....Jeronimo taky tendenčně, ale jistě efektně , míchá páté přes deváté. Dík za kompliment. Musel jsem ti to nějak znepříjemnit. Jak velkou máš tu tescomu /na kolik šálků/ ? Asi vezmu na ty čtyři,žena pije kafe jak vodu :-)Do čtyř porcovky musíš dát vždy kávy na čtyři porce. Nikdy ne míň. Moka sama o sobě je docela silná a chuťově výrazná kávička. Nedovedu si představit šlehnout si čtyři moky najednou. Koupil bych dvouporcovku a případně dolíval horkou vodou dle libosti. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bohus76 Odesláno 3. října 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. října 2014 Tak pravda je Jarku,že žena na toho čtvrt litru dává cca těch 7gr+ /kdyby nějaký gram navíc/,takže relativně je slabší to kafe.A pokud mám dávat čtyři porce kávy do toho sítka,tak je to vždy 4x 7gr /pokud to chápu správně/.A když nemůžu dát míň kafe,tak je nelogické dávat míň vody.To je pak lepší ta dvouporcovka a dolét vodou. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jovani Odesláno 3. října 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. října 2014 vody po rysku, kavu do plneho sitka, jemne urovnat, mletie hrubsie, varit na najnizsiom plameni nechat vytekat po uroven "vylevky" Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se