Conrad Odesláno 22. prosince 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. prosince 2008 (upraveno) Je faktem, ze kavova kultura se zde postupne zacina teprve pestovat, nicmene pomalu. Podniku, kde se da vypit dobra kava, kvalitne pripravena je take zatim nemnoho. A jak se opakuju, na 90% je to o znalosti pripravy - slusny stroj, mlynek i slusnou kavu maj leckde, malokde je vsak barman, barista, ktery kavu umi pripravit tak, jak se pripravovat ma. Ja osobne si davam kavu uz jen v nekolika vytipovanych kavarnach a to v nekterych jen kdyz vidim barmana, ktery to umi a od ktereho uz jsem kavu ochutnal. A taky chapu, ze se nekdo do techto podniku k dobre kave rad vraci odkudkoliv. Neni v tom zadna "nafrnenost", radeji si dam caj nebo jine piti, nez abych si daval spatne pripraveny humus, ikdyz jsem se treba jinak dobre najedl a dobre se mi sedelo. A taky je to docela nakazlive, kuprikladu kolega, ktery jeste pred pul rokem bez problemu vypil treba Nesco, tak od doby, co jsem si pritahl do kanclu slusny automat a kupujem si ruzne kavy na vyzkosueni chuti - tak si koupil domu take masinku a kafe si uz take neda jinde nez tam, kde ho umi udelat, doma nebo v praci. A tim padem take radeji resi v restauraci chut na kavu cajem ci necim jinym, nez vypit nejaky humus Čaj se dá také nádherně zprznit,přinesou ti teplou vodu ve studeném hrnku a dají ti vybrat z 5 pytlíků jakési drtě .To už je lepší dát si rum nebo mattonku tam máš alespoň jistotu co dostaneš. Upraveno 22. prosince 2008 uživatelem Conrad Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Z. Odesláno 22. prosince 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. prosince 2008 Čaj se dá také nádherně zprznit,přinesou ti teplou vodu ve studeném hrnku a dají ti vybrat z 5 pytlíků jakési drtě .To už je lepší dát si rum nebo mattonku tam máš alespoň jistotu co dostaneš. To je fakt. Příprava čaje je ještě větší věda než příprava kávy. Na východě se čajový obřad (Čado) počítá mezi zenová umění. Zajímavé info třeba tady: http://www.baraka.cz/baraka/Baraka/b_10/b_...ko_mytolog.html Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tiktaktiktak Odesláno 22. prosince 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. prosince 2008 (upraveno) Čaj se dá také nádherně zprznit,přinesou ti teplou vodu ve studeném hrnku a dají ti vybrat z 5 pytlíků jakési drtě .To už je lepší dát si rum nebo mattonku tam máš alespoň jistotu co dostaneš. To je bez diskuze, nicmene ja mam tu vyhodu, ze jsem cajove "nepoznamenan" na rozdil od kavy a tak kdyz mi prinesou nejakou teplou bzundu nejlepe s ovocnou chuti a prohlasi, ze je to ovocny caj, jsem spokojeny. Na rozdil od pripadu, kdyz mi skoro to same bez ovocne prichuti prinesou a prohlasi to za kavu... Upraveno 22. prosince 2008 uživatelem tiktaktiktak Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PepaSFI Odesláno 22. prosince 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. prosince 2008 Čaj se dá také nádherně zprznit,přinesou ti teplou vodu ve studeném hrnku a dají ti vybrat z 5 pytlíků jakési drtě .To už je lepší dát si rum nebo mattonku tam máš alespoň jistotu co dostaneš. no tak s tou matonohou snad ale s rumem bych si tak jistej nebyl. Já takhle v hospodě ani nějak nepočítám s tím že bych dostal čaj. Beru to jako horký nápoj pro zahřátí, víc od toho nečekám. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Gilius Odesláno 24. prosince 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. prosince 2008 Chlapi...poraďte mi,prosím,nějaké dobré "rozpustné" kafe.....který by bylo,alespoň trochu,schopné mi nahradit "klasiku". Díky..... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
1Lachtan Odesláno 25. prosince 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. prosince 2008 Chlapi...poraďte mi,prosím,nějaké dobré "rozpustné" kafe.....který by bylo,alespoň trochu,schopné mi nahradit "klasiku". Díky.....Nescafe Gold ??? (a teď do mě Kávisti ) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Gilius Odesláno 25. prosince 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. prosince 2008 to jsem zkoušel....Nescafe a Jacobs ne-e.....ráno potřebuju "kopanec" a tahle "špinavá voda" ho neumí......jestli vůbec něco takového existuje....???? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Odesláno 25. prosince 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. prosince 2008 to jsem zkoušel....Nescafe a Jacobs ne-e.....ráno potřebuju "kopanec" a tahle "špinavá voda" ho neumí......jestli vůbec něco takového existuje....???? myslím, že neexistuje.... levná a jednoduchá pomoc je.. výbava italských kaváren od nepaměti Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pete Odesláno 25. prosince 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. prosince 2008 to jsem zkoušel....Nescafe a Jacobs ne-e.....ráno potřebuju "kopanec" a tahle "špinavá voda" ho neumí......jestli vůbec něco takového existuje....???? NESCAFE EXPRESO...2-3 lžičky a srdce až v krku....já se ráno taky musím "nahodit" a většinou turek ...klasika velké a hodně silné Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PepaSFI Odesláno 25. prosince 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. prosince 2008 záleží co si představuješ pod pojmem kopanec. Jestli močál krále Šumavy, nejdřív razit brázdu do plavajících pilin, pak škrábání v krku, zrníčka mezi zubama, pak to zacloumá žaludkem a začne pálit žáha, tak tohle rozpustný kafe opravdu neumí. Jinak teda asi nejpřijatelnější se mi jevilo Nescafe espresso a Jacobs velvet. Jednou jsem měl i celkem dobré 3v1 od Douwe egberts, většinou to jsou hrozné věci ale tohle se kupodivu dalo. Máma teď dostala od sousedky sáček jakéhosi rozpustného kafe, ona dělá v balírně kde dělají ty různé obalované oříšky a podobná svinstva, má to za nějakou režijní cenu, Čekal jsem že to bude nějaká pražená soja ale taky se to dá. Ne že by to bylo kdoví co ale do velikýho hrnku k snídani a hodně mlíka do toho to není špatný. Narozdíl od leckterých "značek". Ta konvička je dobrá, dá se koupit už asi od 120kč, jen to potřebuje plynový vařič. Elektrický totiž nemá tak malou plotýnku a tak topí do vzduchu. Já teď dostal k vánocům džezvu z Turecka tak se budu kochat nehorázně. Sice jsem kafe vařil po orientálsku už dávno ale v plechovým hrnku to jaksi není ono. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Tada Odesláno 25. prosince 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. prosince 2008 Momentálně kafe nepiju, aby měl kofein nějaký účinek musí se občas vysadit, aby si člověk nevypěstoval moc velkou toleranci. Nejvíc kafe jsem vypil v srpnu, když jsem cestoval po evropě. Ráno mi vždycky, než jsem sednul do auta a jel dalších 800km, hrnek nebo dva kafe docela pomohly. Obecně se dá říct, že kávu piju vždy, když jsem na cestách a skoro zásadně jen v zahraničí. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Gilius Odesláno 26. prosince 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. prosince 2008 záleží co si představuješ pod pojmem kopanec. Jestli močál krále Šumavy, nejdřív razit brázdu do plavajících pilin, pak škrábání v krku, zrníčka mezi zubama, pak to zacloumá žaludkem a začne pálit žáha, tak tohle rozpustný kafe opravdu neumí. Jinak teda asi nejpřijatelnější se mi jevilo Nescafe espresso a Jacobs velvet. Jednou jsem měl i celkem dobré 3v1 od Douwe egberts, většinou to jsou hrozné věci ale tohle se kupodivu dalo. Máma teď dostala od sousedky sáček jakéhosi rozpustného kafe, ona dělá v balírně kde dělají ty různé obalované oříšky a podobná svinstva, má to za nějakou režijní cenu, Čekal jsem že to bude nějaká pražená soja ale taky se to dá. Ne že by to bylo kdoví co ale do velikýho hrnku k snídani a hodně mlíka do toho to není špatný. Narozdíl od leckterých "značek". Ta konvička je dobrá, dá se koupit už asi od 120kč, jen to potřebuje plynový vařič. Elektrický totiž nemá tak malou plotýnku a tak topí do vzduchu. Já teď dostal k vánocům džezvu z Turecka tak se budu kochat nehorázně. Sice jsem kafe vařil po orientálsku už dávno ale v plechovým hrnku to jaksi není ono. když mne žáha nepálí a žaludkem mi to necloumá....prostě mne to musí probudit......holt budu experimentovat a poreferuju:) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
New X-Bob Odesláno 26. prosince 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. prosince 2008 to jsem zkoušel....Nescafe a Jacobs ne-e.....ráno potřebuju "kopanec" a tahle "špinavá voda" ho neumí......jestli vůbec něco takového existuje....???? Jacobs Velvet. Užívám Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
safi Odesláno 26. prosince 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. prosince 2008 myslím, že neexistuje.... levná a jednoduchá pomoc je.. výbava italských kaváren od nepaměti Jednoznačně nejlepší a i rychlé Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
railmaster Odesláno 26. prosince 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. prosince 2008 záleží co si představuješ pod pojmem kopanec. Já teď dostal k vánocům džezvu z Turecka tak se budu kochat nehorázně. Sice jsem kafe vařil po orientálsku už dávno ale v plechovým hrnku to jaksi není ono. Do džezvy najlepšie jemenskú Matari alebo Ismaili, prípadne zmes Sanani. Zrná sú síce škaredé, ako u všetkých divých odrôd, ale nič chutnejšie pod názvom káva sa na zemeguli neurodí. V prípade nedostupnosti, doporučujem etiópske Djimah a Harar, nimi občas v zmesiach nahrádzadzajú aj pravú jemenskú mochu. Bez problémov je dostupná etiópska Sidamo. Pre nakopnutie sú však čisté arabiky nevhodné, kôli malému obsahu kofeínu. Na to treba zmes s robustou. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jovani Odesláno 26. prosince 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. prosince 2008 Do džezvy najlepšie jemenskú Matari alebo Ismaili, prípadne zmes Sanani. Zrná sú síce škaredé, ako u všetkých divých odrôd, ale nič chutnejšie pod názvom káva sa na zemeguli neurodí. V prípade nedostupnosti, doporučujem etiópske Djimah a Harar, nimi občas v zmesiach nahrádzadzajú aj pravú jemenskú mochu. Bez problémov je dostupná etiópska Sidamo. ... prezrad shop, kde uvedene kavy mozeme kupit Dik Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
safi Odesláno 26. prosince 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. prosince 2008 prezrad shop, kde uvedene kavy mozeme kupit Dik Sidamo - Starbucks Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Churchill Odesláno 26. prosince 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. prosince 2008 Pánové sdílím pocity s vámi... Mašinu mám, kafe dobrý taky, ale stejně radši střídám kavárny se Starbucksem, venku se řev mých dětiček tak nějak ztrácí :-) Jo a Vídeň... Kafíčko a cigárko u Hawelky, to nevynechám nikdy (a pokaždé tam přemýšlím, že ty Chopard Mille Miglia na racing gumě co mají na Kärntner Strassse jsou fakt boží). Jojo, atmoška u Hawelky k nezaplacení, doutník k tomu ... a po cestě slintat na IWC za neprůstřelným sklem hodinářství Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JJ Odesláno 26. prosince 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. prosince 2008 to jsem zkoušel....Nescafe a Jacobs ne-e.....ráno potřebuju "kopanec" a tahle "špinavá voda" ho neumí......jestli vůbec něco takového existuje....???? No kvalitní kávě z kvalitního strojku se to nevyrovná, ale mezi instantními "kávami" snesu jeden druh Douwe Egberts z řady Aroma rood, který jsem ale v ČR nenašel a pak některé Davidoff - i když si nejsem jist, zda ta o něco lepší chuť tak zcela odpovídá výrazně vyšší ceně proti běžným Nescafé apod. Každopádně jako "kopanec" funguje obojí, zejména připravuje-li to můj tříletý syn, který kávou opravdu moc nešetří. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
railmaster Odesláno 28. prosince 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. prosince 2008 prezrad shop, kde uvedene kavy mozeme kupit Dik Jemenské Matari a Ismaili som dostal do daru od medika, ktorý si ich priniesol z domova. Etiópske kávy som videl bežne v predaji v špecializovaných predajniach kávy. Vo väčších mestách žiadny problém. Dcéra spomínala, že Sidamo videla dokonca v Lidli, za správnosť ani kvalitu neručím. V správnej príprave sa sa stále ešte zdokonaľujem, veď pred rokom som pil niečo úplne iné. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se