Ajaj Odesláno 14. září Nahlásit Odesláno 14. září Ray Dalio a jeho “Principles”. Jsem teprve na začátku, ale klobouk dolů
Moty Odesláno 15. září Nahlásit Odesláno 15. září Začal jsem číst Do pekel od Nicholase Sansburyho Smithe https://www.databazeknih.cz/prehled-knihy/do-pekel-do-pekel-495189 Post apo příběh, dobře se to čte, jsou zatím 3 knihy, tak sem zvědavej jak se to rozvině, začátek je dost depresivní, furt se to všechno sere, až si říkám o čem to bude dál, může to skončit na konci každý stránky:-D
Pepino777 Odesláno 22. září Nahlásit Odesláno 22. září Právě jsem dočetl Rychlopalbu od Štěpána Kopřivy a musím uznat, že je to parádní a extrémně chytlavý čtení. Nevíte někdo o dalších detektivkách, kde se příběh odehrává v ČR, ideálně v Praze?
Frantik Odesláno 22. září Nahlásit Odesláno 22. září před 19 minutami, Pepino777 napsal: Právě jsem dočetl Rychlopalbu od Štěpána Kopřivy a musím uznat, že je to parádní a extrémně chytlavý čtení. Nevíte někdo o dalších detektivkách, kde se příběh odehrává v ČR, ideálně v Praze? Jeste je druhej díl a taky neni spatnej a pak třeba série od Martina Goffy https://www.databazeknih.cz/serie/detektiv-miko-syrovy-mikulas-syrovy-5430
Badys Odesláno 22. září Nahlásit Odesláno 22. září Nevím, jestli to bude to správné, mě se docela líbily knihy https://www.databazeknih.cz/autori/david-urban-107497 četl jsem Vražedná splátka a Rozsudek smrti za mě se to docela nechalo
schaschek Odesláno 24. září Nahlásit Odesláno 24. září Po delší době jsem se zase pustil do Kulhánka a přečetl Čas mrtvých, první díl série Divocí a zlí. Teď nevím, jestli se mám pouštět i do dalších dílů, protože občas se to zvrhává jenom v popis zabíjení na sto způsobů. Každopádně jsem se díval, za kolik se prodávají Kulhánkovy knížky z druhé ruky, a vypadá to na lepší investici než rolexky!
Irwinek Odesláno 25. září Nahlásit Odesláno 25. září V 24. 9. 2025 v 9:49, schaschek napsal: Po delší době jsem se zase pustil do Kulhánka a přečetl Čas mrtvých, první díl série Divocí a zlí. Teď nevím, jestli se mám pouštět i do dalších dílů, protože občas se to zvrhává jenom v popis zabíjení na sto způsobů. Každopádně jsem se díval, za kolik se prodávají Kulhánkovy knížky z druhé ruky, a vypadá to na lepší investici než rolexky! No já bych rozhodně neváhal, Kulhánek je klasika, bohužel píše málo. K některým knihám se stále vracím - Noční klub je jednou z nich, Čas mrtvých další. Faktem je, že zabíjení je skoro nosnou vlnou, ale pokud to mám srovnat s Kotletou, nebo Kotletou se Sněgoňovou, tak Kulhánek je o třídu jinde, a to nejen jazykem
schaschek Odesláno 25. září Nahlásit Odesláno 25. září Nakonec jsem se tak dlouho nerozmýšlel a už jsem se do toho druhýho dílu pustil.
Klotzman Odesláno 8. října Nahlásit Odesláno 8. října Prosimvás dočetli jste někdo toho novýho Browna? Já jsem lehce za půlkou a přijde mi to blbý až na půdu, a to i v rámci žánru spotřební thriller. Stojí to za dočtení, nebo je to ztráta času..?
Emiliano Odesláno 8. října Nahlásit Odesláno 8. října Zrovna jsem dočetl Carlova postapokalyptická show od Matta Dinnimana a bylo to super. https://www.databazeknih.cz/prehled-knihy/carlova-postapokalypticka-show-578329 Žádná hodnotná literatura, ale dost mě to bavilo. Můžu doporučit.
KFL Odesláno 8. října Nahlásit Odesláno 8. října 15 minutes ago, Klotzman said: Prosimvás dočetli jste někdo toho novýho Browna? Já jsem lehce za půlkou a přijde mi to blbý až na půdu, a to i v rámci žánru spotřební thriller. Stojí to za dočtení, nebo je to ztráta času..? Já to dočet .. se sebezapřenim. Hrozná sra*ka. Když to zahodíš, o nic nepřijdeš. Rozuzlení ti můžu říct po SZ .
Zlý Jabko Odesláno 8. října Nahlásit Odesláno 8. října Novej Brown zdaleka nedosahuje na Šifru nebo Anděly, slabší průměr. Tak si na srovnání chuti dávám Činy krále Artuše a jeho vznešených rytířů, lahůdka
Diamondking Odesláno 8. října Nahlásit Odesláno 8. října (upraveno) před 3 hodinami, Klotzman napsal: Prosimvás dočetli jste někdo toho novýho Browna? Já jsem lehce za půlkou a přijde mi to blbý až na půdu, a to i v rámci žánru spotřební thriller. Stojí to za dočtení, nebo je to ztráta času..? Na to jak jsem kdysi jeho knihy hltal a přečetl jedním dechem, tak ta pražská mi nějak neleze. Sice to čtu, mám tak půlku, ale je to slabota.... Spousta odborných výrazů a to mě nebaví a hledat význam to se mi fakt nechce. Upraveno 8. října uživatelem Diamondking Chyba
Irwinek Odesláno 8. října Nahlásit Odesláno 8. října před 3 hodinami, Klotzman napsal: Prosimvás dočetli jste někdo toho novýho Browna? Já jsem lehce za půlkou a přijde mi to blbý až na půdu, a to i v rámci žánru spotřební thriller. Stojí to za dočtení, nebo je to ztráta času..? Sice jsem to zhltl za 2 dny, ale od 1/3 už jen kvůli té Praze ( čtu ràd o místech, kde to znám ) - děsběs To už mi přišel lepší ten nový Vondruška- Dědictví templářů. Sice taky slátanina, ale alespoň jsem hned věděl, oč jde.
Návštěvník eloga Odesláno 9. října Nahlásit Odesláno 9. října Jak jsem tu dával Souostroví Gulag od Solženicyna. Skoro jsem se tím prokousal, na stránku 980 zatím. Ovšem hrůza a děs... Zajímavostí je popis něčeho, co souvisí s aktuální situací na Ukrajině, Solženicyn popisuje i postavení "Západních Ukrajinců" v Gulagu po válce do let 1951-53 a po odchodu Velkého kormidelníka. S tím též souvisí pasáž o tom, jak Ukrajinu jako státní útvar ničili carové, pak zradil a podvedl Lenin, totálně zničil Stalin a nakonec celá KGB klika, která v Rusku dodnes nepustila otěže z rukou a pomocí takových kreatur jako Puťka dílo táhne do zmaru a krve stále. Celkově se to čte velice těžce, člověk pořád nemůže uvěřit tomu, že takové antihumánní svinstvo jako je Lenin a jeho učení se mohlo aplikovat tehdy, potom i dnes na celou ruskou zemi. Rusko, stále se mi to jeví jako totální šílenství v přímém přenosu. To snad i ten Dobyvatel Čingischán byl rozumnější ve své době než tito absolutní zmrdi.
Klotzman Odesláno 10. října Nahlásit Odesláno 10. října před 18 hodinami, eloga napsal: Rusko, stále se mi to jeví jako totální šílenství v přímém přenosu. To snad i ten Dobyvatel Čingischán byl rozumnější ve své době než tito absolutní zmrdi. Já teď po kouskách čtu Třicet let chirurgem v Kremlu od nějaké Praskovji Mošencevy. Autorka to bere od dětství, přes studia a td... Vždycky když tu knihu po přečtení pár kapitol (kratičkých) odkládám, tak mě napadá jen "to je strašná země...". Bída, zmar, zločiny, korupce, děs... Jinak děkuji všem výše, co se podělili o názor na Browna... jsem v pokušení využít nabídku KFL...
Josef01 Odesláno 10. října Nahlásit Odesláno 10. října Apokalypsa je všude kolem nás, tak jsem si přečetl Kniha matematiky, to se mi v dnešní době zdá nejrozumnější https://www.databazeknih.cz/knihy/velke-ideje-jednoduse-vysvetlene---kniha-matematiky-505892 1
Vit Odesláno 10. října Nahlásit Odesláno 10. října před 5 hodinami, Josef01 napsal: Apokalypsa je všude kolem nás, tak jsem si přečetl Kniha matematiky, to se mi v dnešní době zdá nejrozumnější https://www.databazeknih.cz/knihy/velke-ideje-jednoduse-vysvetlene---kniha-matematiky-505892 To vypadá zajímavě, dej potom prosím echo, jak se ti to líbilo.
Josef01 Odesláno 10. října Nahlásit Odesláno 10. října Pěkná knížka, historie matematiky od Egypta přes Pýthagoráse, středověk a starověk až po moderní dějiny. Desítky osobností a jejich práce, člověk získá rychlý a přitom velmi slušný přehled o vědění za posledních 5500 let. 1 1
Vit Odesláno 11. října Nahlásit Odesláno 11. října před 8 hodinami, Josef01 napsal: Pěkná knížka, historie matematiky od Egypta přes Pýthagoráse, středověk a starověk až po moderní dějiny. Desítky osobností a jejich práce, člověk získá rychlý a přitom velmi slušný přehled o vědění za posledních 5500 let. Děkuju. 1
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se