Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Začal jsem číst Do pekel od Nicholase Sansburyho Smithe

https://www.databazeknih.cz/prehled-knihy/do-pekel-do-pekel-495189

Post apo příběh, dobře se to čte, jsou zatím 3 knihy, tak sem zvědavej jak se to rozvině, začátek je dost depresivní, furt se to všechno sere, až si říkám o čem to bude dál, může to skončit na konci každý stránky:-D

Odesláno

Právě jsem dočetl Rychlopalbu od Štěpána Kopřivy a musím uznat, že je to parádní a extrémně chytlavý čtení. Nevíte někdo o dalších detektivkách, kde se příběh odehrává v ČR, ideálně v Praze? 

Odesláno
před 19 minutami, Pepino777 napsal:

Právě jsem dočetl Rychlopalbu od Štěpána Kopřivy a musím uznat, že je to parádní a extrémně chytlavý čtení. Nevíte někdo o dalších detektivkách, kde se příběh odehrává v ČR, ideálně v Praze? 

Jeste je druhej díl a taky neni spatnej 🙂 

a pak třeba série od Martina Goffy https://www.databazeknih.cz/serie/detektiv-miko-syrovy-mikulas-syrovy-5430

Odesláno

Po delší době jsem se zase pustil do Kulhánka a přečetl Čas mrtvých, první díl série Divocí a zlí. Teď nevím, jestli se mám pouštět i do dalších dílů, protože občas se to zvrhává jenom v popis zabíjení na sto způsobů. Každopádně jsem se díval, za kolik se prodávají Kulhánkovy knížky z druhé ruky, a vypadá to na lepší investici než rolexky!

Odesláno
V 24. 9. 2025 v 9:49, schaschek napsal:

Po delší době jsem se zase pustil do Kulhánka a přečetl Čas mrtvých, první díl série Divocí a zlí. Teď nevím, jestli se mám pouštět i do dalších dílů, protože občas se to zvrhává jenom v popis zabíjení na sto způsobů. Každopádně jsem se díval, za kolik se prodávají Kulhánkovy knížky z druhé ruky, a vypadá to na lepší investici než rolexky!

No já bych rozhodně neváhal, Kulhánek je klasika, bohužel píše málo. K některým knihám se stále vracím - Noční klub je jednou z nich, Čas mrtvých další. 

Faktem je, že zabíjení je skoro nosnou vlnou, ale pokud to mám srovnat s Kotletou, nebo Kotletou se Sněgoňovou, tak Kulhánek je o třídu jinde, a to nejen jazykem 🙂

• po 2 týdnech...
Odesláno

Prosimvás dočetli jste někdo toho novýho Browna? Já jsem lehce za půlkou a přijde mi to blbý až na půdu, a to i v rámci žánru spotřební thriller. Stojí to za dočtení, nebo je to ztráta času..?

Odesláno
15 minutes ago, Klotzman said:

Prosimvás dočetli jste někdo toho novýho Browna? Já jsem lehce za půlkou a přijde mi to blbý až na půdu, a to i v rámci žánru spotřební thriller. Stojí to za dočtení, nebo je to ztráta času..?

Já to dočet .. se sebezapřenim. Hrozná sra*ka. Když to zahodíš, o nic nepřijdeš. Rozuzlení ti můžu říct po SZ :D.

Odesláno (upraveno)
před 3 hodinami, Klotzman napsal:

Na to jak jsem kdysi jeho knihy hltal a přečetl jedním dechem, tak ta pražská mi nějak neleze. Sice to čtu, mám tak půlku, ale je to slabota.... Spousta odborných výrazů a to mě nebaví a hledat význam to se mi fakt nechce. 

Upraveno uživatelem Diamondking
Chyba
Odesláno
před 3 hodinami, Klotzman napsal:

Sice jsem to zhltl za 2 dny, ale od 1/3 už jen kvůli té Praze ( čtu ràd o místech, kde to znám ) - děsběs 😞

To už mi přišel lepší ten nový Vondruška- Dědictví templářů. Sice taky slátanina, ale alespoň jsem hned věděl, oč jde.

Návštěvník eloga
Odesláno

Jak jsem tu dával Souostroví Gulag od Solženicyna.

Skoro jsem se tím prokousal, na stránku 980 zatím. Ovšem hrůza a děs... Zajímavostí je popis něčeho, co souvisí s aktuální situací na Ukrajině, Solženicyn popisuje i postavení "Západních Ukrajinců" v Gulagu po válce do let 1951-53 a po odchodu Velkého kormidelníka. S tím též souvisí pasáž o tom, jak Ukrajinu jako státní útvar ničili carové, pak zradil a podvedl Lenin, totálně zničil Stalin a nakonec celá KGB klika, která v Rusku dodnes nepustila otěže z rukou a pomocí takových kreatur jako Puťka dílo táhne do zmaru a krve stále.

Celkově se to čte velice těžce, člověk pořád nemůže uvěřit tomu, že takové antihumánní svinstvo jako je Lenin a jeho učení se mohlo aplikovat tehdy, potom i dnes na celou ruskou zemi. Rusko, stále se mi to jeví jako totální šílenství v přímém přenosu. To snad i ten Dobyvatel Čingischán byl rozumnější ve své době než tito absolutní zmrdi. 😎

Odesláno
před 18 hodinami, eloga napsal:

Rusko, stále se mi to jeví jako totální šílenství v přímém přenosu. To snad i ten Dobyvatel Čingischán byl rozumnější ve své době než tito absolutní zmrdi. 😎

Já teď po kouskách čtu Třicet let chirurgem v Kremlu od nějaké Praskovji Mošencevy. Autorka to bere od dětství, přes studia a td... Vždycky když tu knihu po přečtení pár kapitol (kratičkých) odkládám, tak mě napadá jen "to je strašná země...". Bída, zmar, zločiny, korupce, děs...

Jinak děkuji všem výše, co se podělili o názor na Browna... jsem v pokušení využít nabídku KFL...

Odesláno

Pěkná knížka, historie matematiky od Egypta přes Pýthagoráse, středověk a starověk až po moderní dějiny. Desítky osobností a jejich práce, člověk získá rychlý a přitom velmi slušný přehled o vědění za posledních 5500 let.

• Díky 1
  • Dát hlas 1
Odesláno
před 8 hodinami, Josef01 napsal:

Pěkná knížka, historie matematiky od Egypta přes Pýthagoráse, středověk a starověk až po moderní dějiny. Desítky osobností a jejich práce, člověk získá rychlý a přitom velmi slušný přehled o vědění za posledních 5500 let.

Děkuju.

• Like 1

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...