Přejít na obsah

PETROLHEAD - benzinovi sialenci

Doporučené příspěvky

Odesláno

No, určitě to o sobě dawe009 ví lépe, nežli to víš o něm Ty. Přemýšlím, geometře, co jsi vlastně tím svým komentářem chtěl sdělit.

Odesláno

Chtěl mi sdělit, že jsem vocas. Má na to právo. Já mám zase právo se s policajtama, který předjedu, aniž bych někoho omezil nebo ohrozil a oni nemaj jedinej důkaz nebo záznam, nebavil. Kdybych jel kolem školky 80 na 30 (což nedělám), nasypu si popel na hlavu. Ale o tomhle s nikým diskutovat nebudu.

Odesláno

Dawe009 - Ty ne, já ano. Mohl jsem to jistě rozporovat, ale pravda je taková, že padesátka tam byla, já jel jako blbec, policista byl sympaťák a když strach o řidičák opadl, měl jsem tak dobrou náladu, že jsem mu to pětikilo dal skoro rád, jako když platím nějakou adrenalínovou atrakci. Za ten zážitek to stálo, překročení povolené rychlosti možná o 90 km/h (nevím, na tachometr jsem nekoukal) by nějaký ten bodík nespravil. Možná jsem ten nezapnutý radar bral podvědomě tak trochu jako šanci osudu na sebereflexi a nehodlal jsem to hrotit:-). Mimochodem, když jsme tam tak stáli, v protisměru jel nějaký SUV a za ním jiný rozblikaný Superb. Asi tam dnes kluci jezdili sem a tam a vybírali lidi jako já. 

Odesláno

Ivan: Tvoje plné právo. Seš dospělej kluk a nemám proti tomu nic. Byla to jen moje glosa na okraj. Já už jsem se naučil s nimi jednat jinak, ale nikomu to nemám v úmyslu nutit. Hlavně ze sis to užil, auto mas krásný!

Odesláno

Chtěl mi sdělit, že jsem vocas. Má na to právo. Já mám zase právo se s policajtama, který předjedu, aniž bych někoho omezil nebo ohrozil a oni nemaj jedinej důkaz nebo záznam, nebavil. Kdybych jel kolem školky 80 na 30 (což nedělám), nasypu si popel na hlavu. Ale o tomhle s nikým diskutovat nebudu.

A to zas ne (že jseš vocas, to bych si vážně nedovolil), jen že jsou to silný slova, nic víc.

Odesláno

No, určitě to o sobě dawe009 ví lépe, nežli to víš o něm Ty. Přemýšlím, geometře, co jsi vlastně tím svým komentářem chtěl sdělit.

Dawe, prosím, najdi si v nějakém výkladovém slovníku, co je to řečnická otázka .... :cheers:

Odesláno

Jak teda mám vůči těmhle příslušníkům dost averzi, tak se mi zdá, že tihle jednali velice solidně. Už asi jenom jako vyjádření respektu k tomuto přístupu, bych bez keců vysolil pětikilo a cestou domů si liboval, že jsem měl z prdele kliku.

Odesláno

To je celkem jedno, já te chápu..ale díky. Me policajti chytnou v průměru jednou za dva roky, sem tam mi něco přijde poštou..a posledních 10 let jsem nezaplatil ani korunu, body mám všechny. Stačí jenom neplatit pokaždé, když na tebe houknout, znát svá práva a nebát se je uplatnit. Já se policajtu nebojím a podle toho s nimi jednam. Ale jak říkám, nikomu to nenutim. Jen jsem přesvědčen, ze Ivan jim nemusel dat vůbec nic a nic by si na něm nevzali. Tím bych to ukončil, nechci se s o nic přít. Fajn večer.

Odesláno

Ivane, podívej se doklad, jaký přestupek ti napsali. Oni body nedávají, postoupí to úřadu a ten přidělí body dle jejich záznamu. Zkušenosti jsou uvedeny na fóru 30kmh.cz.

Odesláno

Kapo - nerespektování značky B21a z nedbalosti, nikoliv úmyslně. Když mi před pár lety naměřili vyšší rychlost, dva body mi sebrali na místě a měl jsem to i na lístku co mi dali. Tehdy jsem ten lístek vozil rok na palubce, abych se krotil. Něco jsem o odebírání bodů zjišťoval, ale to je mimo rámec tohoto vlákna. Prostě je to vyřízeno a dal jsem to sem jen jako příhodu. Byla to mimochodem moje první pokuta s Majdou...:-). 

Odesláno

Ja jsem v tomhle na Ivanove strane. Uz se mi parkrat stalo neco podobneho. Udelal jsem prestupek, policajti me zastavili. Videli, ze nejsem uplnej namachrovanej kikot, tak tu pokutu zmirnili. A ja byl s trochou sebereflexe rad, ze platim jen par kil misto tisicu nebo sebranejch papiru. Nejsem hadavej typ a tim padem jsem z toho ve vysledku mel lepsi pocit, nez je nasrat, dokazat jim svoji pravdu a nezaplatit nic.

Prostr kdyz uz chlap udela chybu, mel by se k tomu postavit. Zvlast, kdyz to organ resi relativne smirne ;)

Odesláno

Jestli někdo vidí ?chlapské? chování v tom, že dá penize policajtům za přestupek, jehož společenská nebezpečnost je nulová, tak já ne. Starat se o rodinu, vychovat děti, držet slovo, postavit dům, atd. to je pro mě chovat se jako chlap, ne se nechat odrbat na silnici o pár korun za to, že si budu před někým v uniformě sypat popel na hlavu a otevírat peněženku.

Taky dělám chyby na silnici. Zatím tedy nikdy nevedly k nehodě, bliknu čtyřma, gestem vyjádřím omluvu tomu, koho jsem omezil, on většinou mavne taky a jede se dal. Zrovna včera ráno, vyjizdim na hlavní, kouknu doleva, pak doprava, nic nejede, vyjizdim a najednou zleva jede Mini. Byl tam tak rychle, ze nechápu, kde se tam vzal. Jelikož už jsem půlkou auta v silnici, brzda nemá smysl a šlapu plnej plyn a řidiči v Mini se omlouvám, on s pochopením mávne a jedeme si po svém. Tohle třeba je věc, za kterou bych si nafackoval, protože být to třeba motorkar, kterej jede rychle, tak má problém. I když to bylo ve městě a navíc na 30, což to Mini nejelo ani náhodou, tak já se měl podívat doleva znovu ještě jednou, než jsem tam vjel. Stane se mi něco takového dvakrát do roka, ale stane. A policajti ještě nikdy nebyli u toho, když bych udělal něco, za co bych ohnul hřbet, jako v tomto případě. Oni chtějí čárky a peníze, proto měří rychlost a kontrolují parkování. A to, ze neunesou, ze je někdo předjede, když jedou pod limit a předjíždění nebylo nebezpečné ani omezující pro nikoho, říká něco o tom, jací jsou to féroví kluci.

Odesláno

To Ivan Lelák: jeden spolehlivý tip, jak poznat PČR Superb. Na střeše má kromě ploutvičky černou anténu. Bič. Když jsi za ním, tak je to první, co vidíš na střeše! Ještě jdou vidět zadní majáky za zadním sklem. Přes ně není černá fólie.

Může ti to příště ušetit nějaký ten stres

Odesláno

Andy - párkrát se k tomu postavíš jako chlap a chodíš pěšky.

Ivan - za přestupky je sazba Kč od - do stanovena, policajt ti dá nižší, ale lístek s přestupkem jde na úřad a ten ti teprve připíše body, proto je třeba kontrolovat, jaký přestupek ti napíší.

Odesláno

Dam to sem proste , spalene gumy a vôňa benzinu...ostal som v uzase

www.facebook.com/144301939056471/posts/1128820130604642/

To je z videohry. Už můžeš zavřít pusu :D
Odesláno

Jako je jasny, ze nemusel Ivan dat nic. Na druhou stranu, jeho pristup (kterej bych volil taky) dost mozna utvrzuje lidky chovani policajtu, jako byli tihle. Umim si predstavit, ze potkat par jako je dawe, kteri s tim vyjebou (byt legalne), protoze se policajtu neboji, povede tak akorat k tomu, ze se z nich stanou zmrdecci jako mnoho jejich kolegu.

Me by to na jejich miste nasralo a naopak bych kvitoval, ze se k tomu postavi nekdo jako Ivan.

A jako ze ti nemuzou dokazat, zes predjizdel na zakazu a jel o vic nez pade vic? V ramci vstricnihy pristupu bych si pripadal jak blbec, kdybych se z toho snazil vyvliknout kvuli par stovkam.

Odesláno

Pro mě nepochopitelný styl přemýšlení. Jako bych se měl stydět za to, že využiju své právo. Prasárna je někoho srazit a ujet, jezdit kilem kolem školky apod. Ne předjet auto na přehledném úseku, kde nic nehrozí, nikdo není omezen ani ohrožen. A zaplatit za to jen proto, abych nenaštval policajty nebo se jich nedotkl? To se mi fakt chápe přetěžko. Pokud si ale někdo připadá míň jako blbec, když dá policajtům pár stovek, tak je mi to úplně jedno.

Oni totiž zas tak hodní nebyli. Nepoučili ho o jeho právech, mlžili ohledně bodů a dělali hodný. Jenže pak pošlou přestupek úřadu a body jsou pryč. Jak tady někdo trefně napsal.."párkrát se zachováš jako chlap" a seš bez papírů. Ono se to dobře říká, ale když tě řidičák živí a pak máš 2x po sobě smůlu, tak můžeš taky skončit na rok bez obživy. Ale budeš si připadat jako chlap. OK. Nikomu nic nenutím, ale s dovolením si budu svoje práva hájit dle svého uvážení. A tím bych to prosím za sebe uzavřel.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...