Přejít na obsah

Proč Rolex?

Doporučené příspěvky

• Odpovědi 710
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Chlapci Rolexáci, skúsme sa teraz trochu otvorene porozprávať. Ako tu už mnohokrát vyplynulo z nekonečných debát, členovia - majitelia Rolexiek - si ich kupujú iba z presvedčenia o správnosti voľby, alebo z nejakého podobného viacmenej racionálneho dôvodu. Na machrovanie si ich nekupuje nikto. Je to najznámejšia značka na svete, veď napríklad v každom filme má hrdina aspoň jedny Rolexky, ktoré podľa žánru filmu mení za iný práve potrebný tovar, alebo drobnú hotovosť. Pritom ich ale verejnosť vôbec nespoznáva na rukách chronopacientov.

Tak mi otvorene povedzte, že či vás to fakt neserie, že ich nikto nespoznáva. Naozaj nikto tu netúži, aby jeho hodinky zachytávali obdivné pohľady okoloidúcich, hovoriace "Aha, on má Rolexky!". Taký ten pocit, že veziem sa v Lamborghini, všetci ma okukujú, ale ja sa tvárim, že to nevnímam (pritom mi od blaha ide tlamu natrhnúť)? Je tu aspoň jeden člen, ktorý sa prizná, že ich kúpil na machrovanie, lebo na ne má apod.?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ja si je jednou koupil na machrovani :-) Proto jsem se zde snažil popsat, jake bylo moje drobné zklamaní, ze podle designu je na ruce nikdo nepoznal ;-) Takze nejslavnější značka to asi je, ale proste v Čechách je 90% lidi nepozná, protože je naživo nikdy neviděli. Ale to je jen můj poznatek, každej to ma jinak.

Upraveno uživatelem Frantik
Odkaz ke komentáři

Na lidi okolo kašlu... Ba naopak spíš se hodinky snažím před očima ostatních schovávat... Jde mi o můj vnitřní pocit! A ano ten mi dá Rolex jako žádný jiný hodinky:-D A to kombinaci faktorů který sem tu už psal...

Mám to stejně, né že bych se za své hodinky styděl, ale jsem raději když si nikdo nevšimne :)

Odkaz ke komentáři

Nejen já si myslím, že kolem Rolexu je zbytečné haló, divery až na barevně výrazně kombinace jsou hodinky, kterých si nikdo ani nevšimne (tedy zde nejoblíbenější modely). Přehnaně jsou i tvrzení o velmi exkluzivním vnímání značky.

http://finexpert.e15.cz/chcete-doma-luxus-zaplatte-si-ho

post-11110-0-00322600-1437769392_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

Tak mi otvorene povedzte, že či vás to fakt neserie, že ich nikto nespoznáva. Naozaj nikto tu netúži, aby jeho hodinky zachytávali obdivné pohľady okoloidúcich, hovoriace "Aha, on má Rolexky!". Taký ten pocit, že veziem sa v Lamborghini, všetci ma okukujú, ale ja sa tvárim, že to nevnímam (pritom mi od blaha ide tlamu natrhnúť)? Je tu aspoň jeden člen, ktorý sa prizná, že ich kúpil na machrovanie, lebo na ne má apod.?

I když mám tak trochu pocit, že je to řečnická otázka anebo nějaký chyták, tak odpovím. 

Já si naopak přeju, aby moje malé nenápadné Rolexky nikdo nepoznal, abych nemusel odpovídat na hloupé otázky, že co je na nich tak drahé, když ani nejsou zlaté. A ony se fakt zastaví, když je nenatáhneš? To je jak staré Primky! A co to všechno umí? Nejlíp u sebe ještě nosit paragon, protože je potřeba dokázat, že jsou echt echt. Naoplátku dostanu do ruky na pokoukání super Festiny jenom za stovku a ty mají i stopky!  

Asi tak nějak vypadá typický rozhovor o Rolexkách (určitě i o jiných top značkách) s laickou veřejností, naposledy se švagrovou. A velká část tohoto vlákna mi připadá podobně. Hrůza. Přímo z něj čiší nevědomí.   

Takže já jsem fakt rád, že to nikdo z nepostižených nepozná a já se sám pro sebe těším z krásných hodinek od jedné z TOP hodinářských firem s úžasnou histori, firmy, které už přes 100 let spoluurčuje směr, kterým se celé odvětví vydává. Skvělé hodinky s nesmrtelným designem a TOP robustním inhauzem konstruovaným na věčnost, ověřeným časem.

Tak to mám já, ať si kdo chce co chce myslí. :)

Odkaz ke komentáři

I když mám tak trochu pocit, že je to řečnická otázka anebo nějaký chyták, tak odpovím. 

Já si naopak přeju, aby moje malé nenápadné Rolexky nikdo nepoznal, abych nemusel odpovídat na hloupé otázky, že co je na nich tak drahé, když ani nejsou zlaté. A ony se fakt zastaví, když je nenatáhneš? To je jak staré Primky! A co to všechno umí? Nejlíp u sebe ještě nosit paragon, protože je potřeba dokázat, že jsou echt echt. Naoplátku dostanu do ruky na pokoukání super Festiny jenom za stovku a ty mají i stopky!  

Asi tak nějak vypadá typický rozhovor o Rolexkách (určitě i o jiných top značkách) s laickou veřejností, naposledy se švagrovou. A velká část tohoto vlákna mi připadá podobně. Hrůza. Přímo z něj čiší nevědomí.   

Takže já jsem fakt rád, že to nikdo z nepostižených nepozná a já se sám pro sebe těším z krásných hodinek od jedné z TOP hodinářských firem s úžasnou histori, firmy, které už přes 100 let spoluurčuje směr, kterým se celé odvětví vydává. Skvělé hodinky s nesmrtelným designem a TOP robustním inhauzem konstruovaným na věčnost, ověřeným časem.

Tak to mám já, ať si kdo chce co chce myslí. :)

Líp bych to nenapsal!

Odkaz ke komentáři

Nejen já si myslím, že kolem Rolexu je zbytečné haló, divery až na barevně výrazně kombinace jsou hodinky, kterých si nikdo ani nevšimne (tedy zde nejoblíbenější modely). Přehnaně jsou i tvrzení o velmi exkluzivním vnímání značky.

http://finexpert.e15.cz/chcete-doma-luxus-zaplatte-si-ho

No - argumentovat 8 let starým průzkumem a to ještě placeným kdoví kým a s kdoví jakými otázkami kdovíjakým respondentům..  :eek:

Odkaz ke komentáři

Já bych to rozdělil na dvě debaty - Co znamená Rolex pro chronomagory a co znamená Rolex pro lidi, kteří mají to štěstí a nejsou tak poznamenaní, jako my :lol2:  První debata je velmi složitá a dala by se uzavřít jednoduše: "Sto lidí, sto chutí", každej má jiný preference, priority, motivátory koupě takových, nebo makových hodinek a tady na chronomagu se o tom dají vést nekonečné debaty. 

Ty nonchronomagoři, tam je to podle mě jednodušší, tam je Rolex symbolem luxusu(prostě drahý hodinky) a proto si je Ti co na ně mají kupují, protože brand a protože se jim jen a prostě líbí...a ti kteří na ně nemají, ale všude o nich čtou a slyší, jak jsou luxusní a drahý, tak by je chtěli, stejně jako chtějí puberťačky kabelku od LV. Jen pro ilustraci, z čeho vycházím. Znám člověka, kterej nosí troje IWC, o hodinkách neví zhola nic, prostě se mu jen líbí, má na ně, líbily se mu ve výloze, tak si je koupil. Rozlišuje je jen na mechaniky a automaty, potažmo barvu řemenu a cifru, aby mu ladily k oblečení. Vyházel krabice, hodinky dal na ruku, neřeší na nich škrábance, ťukance, prostě nic. Až budou dobitý moc, koupí si jiný...Toto je podle mě model většiny zákazníků luxusního zboží(pokud to nejsou pacienti jako my), potažmo konkrétně Rolexu a jiných značek, a tam hraje nejětší roli brand a marketing...

Jinak filo souhlas, tyto debaty probíhají vždycky a se všema stejně a je v zásadě jedno, jestli máš na ruce RLX, Tagy, Damasko, nebo třeba IWC...

Upraveno uživatelem Karussell
Odkaz ke komentáři

...

:) prečo chyták? Normálne ma zaujímalo, či sa niekto prizná, že si kúpil Rolexky kvôli machrovaniu. Aby zachytil v slušnej reštaurácii uznanlivý pohľad od vedľajšieho stola. Alebo aspoň aby sa dostal na Rolex zraz a tváril sa tam nenútene. Aby na Chronomagu mohol prispievať do vlákna Jaké Rolex máte právě na ruce. Ale vyzerá, že zatiaľ väčšina členov je duševne vyrovnaných a má v tom jasno, kupuje Rolex kvôli tradícii, kvalite a lacnému servisu :)

Odkaz ke komentáři

Při tom třeba od GS je odlišuje hlavně, nebo dokonce pouze, MI, image, a re-sale. Protože vzhled, kvalita a kalibr je vymakaný, nebo ještě vymakanější i u GS. Mě to samozřejmě vůbec nevadí a k hodinkovému světu to patří, jen je mi divné, že se k tomu tolik lidí stydí přihlásit.

Upraveno uživatelem Hasňa
Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...