emef Odesláno 3. září 2015 Nahlásit Odesláno 3. září 2015 Emefe,pri rocni produkci rlx a jinych znacek je ten utek od masove ety fakt jen pocitovka...Jak napsal Josef ve vlakne s Miyotou - Eta je sofistikovanej a spolehlivej stroj. Tecka. Pod to se podepisuju. Kdo chce inhouse (pro vselikery duvody),nasetri si na inhouse. A kazdyho hodinkare to bude casem tahnout k inhousu. Stejne jako to chlapa bude tahnout od oktavky k lambu ci od letite manzelky k mlade milence. Inhouse neni beznej-je to neco vyjimecnyho. Ale na konci dne ti ta oktavka udela kralovskou sluzbu a manzelka ti je zivotnim partnerem do nepohody. A eta v iwc nebo omegach slape jalo dabel. Vážně chceme srovnávat etu a rlx? Kolik hodinek s etou jsi dneska potkal cestou do práce? A kolik Rolexů? Já neřikám, že ETA je blbej stroj. Chraňbůh! Ale prostě nepřijde mi jako bůhvíjaká hitparáda, když mám hodinářskou (!!!) firmu, ale vyrábim jenom pouzdra a dávám do nich strojky od někoho jinýho. To je jak kdybych si otevřel automobilku a vyráběl jenom plasty kolem, aby to dobře vypadalo, a motory bral z VW, protože jsou spolehlivý. Spoustu zákazníků si asi najdu, ale rozhodně si ode mě nic nekoupí žádnej motorovej nadšenec. A já nejsem zákazník, ale nadšenec. Takže vám na nějakou etu seru.
Karussell Odesláno 3. září 2015 Nahlásit Odesláno 3. září 2015 (upraveno) Možná jsem ještě v té fázi, kterou popisuje emef jako první a druhé jsem nedosáhnul, ale pro mě inhouse žádná extra přidaná hodnota není, hodinky musí pro mě být vášeň nejen mechanická, ale i designová, mít dokonalý zpracování a příběh, kterej za nima stojí, ať je globální, nebo důležitej jen pro mě osobně. A s tou masovostí/nemasovostí je to těžký, protože podle statistik prodejů nepochybuju o tom, že Rolex prodá víc inhouse kousků ročně, než třeba IWC a Tag Heuer s ETA, takže zase taková vyjímečnost to není. Je to o pocitech, tak jako vše u hodinek a proto na to má každý jiný názor . Upřímně, kdyby byla v Tag Heuer Monaco ETA base bez zdobení a šly v rámci možností přesně, tak to pro mě vždycky budou Monaco, stejně jako kdyby do nich šoupli nějakej vymakanej inhouse, jen by stály dvakrát tolik... Mimochodem, taková hezká analogie: Pagani do Zondy taky dává motory od AMG... Mclaren F1 má V12 od BMW...a to jsou přitom opravdový klenoty. Upraveno 3. září 2015 uživatelem Karussell
Frantik Odesláno 3. září 2015 Nahlásit Odesláno 3. září 2015 (upraveno) Tak Rolex taky pouzival ElPrimero :-) Jednou tady byly hodinky Brequet, ktere taky meli upraveny jiny kalibr a je to značka nad značky.Ale myslim, ze se tady pletou dohromady 2 pojmy - inhouse a vyjimecny. A o tom to prece vubec neni. Nikdo asi nesrovnava inhouse Poljot 3133 s Etou 7750, kde jsou jasne body ve prospech ETY. Nebo zmineny Rolex kalibr - nikdo nerika, ze to je nejaka extratrida.Ale jde o to, ze firmu, ktera si dela vsechno (nebo vetsinu) sama, vcetne stroju, nekdo preferuje pred "vlastni karoserii s cizim motorem"!. Protoze to chce koule, penize, vyvojare, hodinare, risk, čas.............a proste vsechno, co k tomu patri. Upraveno 3. září 2015 uživatelem Frantik
geometr Odesláno 3. září 2015 Nahlásit Odesláno 3. září 2015 K těm masovkám: Seiko? Seiko 5? To není in-house? Pokud mělo jít (Josef01 měl na mysli) pouze o švýcarskou produkci, tak jako bych nic nenapsal.
Exiztence Odesláno 3. září 2015 Nahlásit Odesláno 3. září 2015 Možná jsem ještě v té fázi, kterou popisuje emef jako první a druhé jsem nedosáhnul, ale pro mě inhouse žádná extra přidaná hodnota není, hodinky musí pro mě být vášeň nejen mechanická, ale i designová, mít dokonalý zpracování a příběh, kterej za nima stojí, ať je globální, nebo důležitej jen pro mě osobně. A s tou masovostí/nemasovostí je to těžký, protože podle statistik prodejů nepochybuju o tom, že Rolex prodá víc inhouse kousků ročně, než třeba IWC a Tag Heuer s ETA, takže zase taková vyjímečnost to není. Je to o pocitech, tak jako vše u hodinek a proto na to má každý jiný názor . Upřímně, kdyby byla v Tag Heuer Monaco ETA base bez zdobení a šly v rámci možností přesně, tak to pro mě vždycky budou Monaco, stejně jako kdyby do nich šoupli nějakej vymakanej inhouse, jen by stály dvakrát tolik... Mimochodem, taková hezká analogie: Pagani do Zondy taky dává motory od AMG... Mclaren F1 má V12 od BMW...a to jsou přitom opravdový klenoty.Jenže rozdíl je v tom že ta ETA co je v Tagu a IWC je taky ve Stainech a Invictě, kdežto ten rolex inhouse je jen v Rolexu. Jasně, všichni máme rádi příběhy je to pěkný má to historii ale odsamsaď pocamcaď (třeba merde d'artiste má taky historii a příběh ), ale jako jo IWC si ty příběhy pro nové modely umí hezky vymyslet to né že ne, ale takovou řachu za etu do které ani nedlábnou tak to mě nebere, Breitling se v tom tuším ještě sám hrabe na rozdíl od IWC. Prostě příběh je fajn, ale Tag a IWC mi občas přijdou jen rejžovat a hodinařina někde v dáli.
Slim_brno Odesláno 3. září 2015 Nahlásit Odesláno 3. září 2015 to sou zase pičovyny Mě to téma baví, eta vs inhouse se řeší ve spoustě vláken a tady se to alespoň sesumíruje. I když to, jako v jiných vláknech, nebude mít výsledek. Tady totiž nejde o výsledek, ale o diskuzi :-) Breitling se v tom tuším ještě sám hrabe na rozdíl od IWCJojo, hrabe. Asi ne moc, ale trochu jo :-)
geometr Odesláno 3. září 2015 Nahlásit Odesláno 3. září 2015 to sou zase pičovyny Tak si čti třeba vlákno Biostimul
railmaster Odesláno 3. září 2015 Nahlásit Odesláno 3. září 2015 Pokiaľ mám hodinky každodenky, tak ma zaujíma hlavne presnosť, odolnosť a spoľahlivosť, dostupný a jednoduchý servis a samozrejme, aby sa mi páčili a trošku toho machrindexu. Ostatné nie je dôležité, ani to, či je tam ETA alebo inhouse.U nejakých príležitostných, reprezentačných oblekoviek, by som už ten inhouse ocenil viac.
Hasňa Odesláno 3. září 2015 Nahlásit Odesláno 3. září 2015 ... Mclaren F1 má V12 od BMW...a to jsou přitom opravdový klenoty. Jenže! BMW udělalo ten motor přesně podle dost absurdních požadavků Gordona Murraye. Ty požadavky zvládli splnit právě jen u BMW za cenu šílených nákladů. A byl to motor pouze a jenom pro tohle auto. Asi jako by si Voutilainen nechal udělat pro svých 10 hodinek speciální 32 denní kalibr u JLC. ETA to je koncernovy 2,0 TDI.
Návštěvník Zmizík Odesláno 3. září 2015 Nahlásit Odesláno 3. září 2015 Když jsme byli na jaře v Glashütte v továrně na hodinky, kterejch udělaj 200 ročně, tak tam mně teprv došlo, co to ten inhouse je a proč si jednou takovej nějakej asi pořídím. Cvrkot v továrně na hodinky s Etou pro mě od tý doby nemá už žádný moc velký kouzlo.
Sacíbagr Odesláno 3. září 2015 Nahlásit Odesláno 3. září 2015 (upraveno) Když jsme byli na jaře v Glashütte v továrně na hodinky, kterejch udělaj 200 ročně, tak tam mně teprv došlo, co to ten inhouse je a proč si jednou takovej nějakej asi pořídím. Cvrkot v továrně na hodinky s Etou pro mě od tý doby nemá už žádný moc velký kouzlo. +1 (jen jiná továrna). Upraveno 3. září 2015 uživatelem Sacíbagr
Josef01 Odesláno 3. září 2015 Autor Nahlásit Odesláno 3. září 2015 Je samozřejmě rozdíl mezi manufakturou do 1000 hodinek ročně a inhouse fabrikou se statisícema ročně (což je příběh většiny lidí z chronomagu).
Návštěvník Zmizík Odesláno 3. září 2015 Nahlásit Odesláno 3. září 2015 Je samozřejmě rozdíl mezi manufakturou do 1000 hodinek ročně a inhouse fabrikou se statisícema ročně (což je příběh většiny lidí z chronomagu).Jj, tam to asi moc nerozlišuju.
African Odesláno 3. září 2015 Nahlásit Odesláno 3. září 2015 Myslím že to nemyslíš úplně vážně, srovnávat Etu, která je v IWC, TH, Stainech anebo Invictě a o IWC napsat, že do té Ety ani nehrábne už vůbec Jenže rozdíl je v tom že ta ETA co je v Tagu a IWC je taky ve Stainech a Invictě, kdežto ten rolex inhouse je jen v Rolexu. Jasně, všichni máme rádi příběhy je to pěkný má to historii ale odsamsaď pocamcaď (třeba merde d'artiste má taky historii a příběh ), ale jako jo IWC si ty příběhy pro nové modely umí hezky vymyslet to né že ne, ale takovou řachu za etu do které ani nedlábnou tak to mě nebere, Breitling se v tom tuším ještě sám hrabe na rozdíl od IWC. Prostě příběh je fajn, ale Tag a IWC mi občas přijdou jen rejžovat a hodinařina někde v dáli.
Exiztence Odesláno 3. září 2015 Nahlásit Odesláno 3. září 2015 Myslím že to nemyslíš úplně vážně, srovnávat Etu, která je v IWC, TH, Stainech anebo Invictě a o IWC napsat, že do té Ety ani nehrábne už vůbec Jo pravda v IWC už není ETA ale Sellita, jestli so dobře pamatuji tak před pár lety se na to vykašlali, doma nic nedělají a všechno je děláno v továrně ETY (Sellity) dle specifikací IWC takže IWC na strojky nešahá.
tano Odesláno 3. září 2015 Nahlásit Odesláno 3. září 2015 Jo pravda v IWC už není ETA ale Sellita, jestli so dobře pamatuji tak před pár lety se na to vykašlali, doma nic nedělají a všechno je děláno v továrně ETY (Sellity) dle specifikací IWC takže IWC na strojky nešahá.http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/50185-iwc-aquatimer-automatic-2000/
financ Odesláno 3. září 2015 Nahlásit Odesláno 3. září 2015 Jo pravda v IWC už není ETA ale Sellita, jestli so dobře pamatuji tak před pár lety se na to vykašlali, doma nic nedělají a všechno je děláno v továrně ETY (Sellity) dle specifikací IWC takže IWC na strojky nešahá. IWC používá Etu i Sellitu a ty jsou vyrobený podle specifikace IWC.
Exiztence Odesláno 3. září 2015 Nahlásit Odesláno 3. září 2015 http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/50185-iwc-aquatimer-automatic-2000/ IWC používá Etu i Sellitu a ty jsou vyrobený podle specifikace IWC. Omlouvám se, stále používá ještě ETU tedy.
tano Odesláno 3. září 2015 Nahlásit Odesláno 3. září 2015 Omlouvám se, stále používá ještě ETU tedy.Neni to burt, jestli Sellitu, nebo Etu?Jen, ze asi nejake upravy delaji, draku;).
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se