Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

• Odpovědi 55
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

Univerzální hodinky bych nekupoval neboli na běžné nošení quartz a k obleku klidně automaty.

Nedávalo by to spíš smysl naopak? Oblekovky vytáhnu jednou za čas takže quartz, na každodenní nošení utáhnu automaty.

Teda pokud každodenní nošení není práce se sbíječkou...

Odesláno

Nedávalo by to spíš smysl naopak? Oblekovky vytáhnu jednou za čas takže quartz, na každodenní nošení utáhnu automaty.

Teda pokud každodenní nošení není práce se sbíječkou...

Záleží na každém jednotlivci, já mám na nošení quartz Citizen s WR100, k tomu taktéž quartz Citizen s WR200 na koupaliště a k moři (když se zadaří :) ) a k obleku Orienty s průhledem s WR50, které beru spíš výjimečně. A ty quartz jsou prakticky bezúdržbová věc, jednou za 2 měsíce posunu datum a zrovna srovnám čas o těch cca 5 sekund, o co se předbíhají a nic jiného. A když s nimi někde praštím, tak mě to vůbec nevadí, vydrží vše :)

Odesláno

Tak pokud automaty tak asi tyhle: https://www.timestore.cz/Znacka/Tissot-303/Tissot-PRC-200-20581

Ale pořád nevím jestli automaty nebo quartzky. Můžete mi někdo vysvětlit prosím výhody a nevýhody obou variant?

To je na delsi pokec

1) baterku nemusis nosit stale.

2) baterka je vetsinou odolnejsi na sport a na pripadne narazy

3) automat je koukatelnejsi a jeho tikot by te mel dostat

4) vetsi prestiz a pocitej s tim,ze te automat donuti se o hodinky zajimat.

5) pripadna likvidita pri dalsim prodeji je vetsinou na strane automatu

Je toho mnohem vic. Kdyz te neco napadne,napis klidne SZ

Odesláno

Ja hlasuju za ty Certiny DS1 z prvni strany. Perfektni univerzalky, krasne na tahu i na kuzi nebo prinejhorsim na hadru. Mam certinu radsi nez tissot...

Sent from my iPhone using Tapatalk

Odesláno

Hlavne to chce vse vyzkouset na ruce nez koupis. Neco vypada na fotce super a na ruce ti to nebude sedet. Takze s vyberem rozvazne,jako to tu dela vetsina :-)

Odesláno (upraveno)

Sedy, neponáhľaj. mal by si si ujasniť základné veci.

aký chceš rozmer? beháš tu od 39 po 45mm, čo je veľké rozpätie. zmeraj si obvod ruky a vyskúšaj si rôzne rozmery na nej.

aký chceš cifer? raz svetlý, raz tmavý. to má opticky súvis aj s rozmerom.

chceš lunetu alebo nie? ak hej tmavú alebo vo farbe kovu? zasa je tu optický súvis s rozmerom

univerzály? hlavne tričko, džíny a oblek raz za rok? alebo skôr dressy casual?

chrono alebo bez chrona? 

a s tým súvisí aj či quartz alebo automat. automat v tejto cenovej relácii jedine bez chrona. ale ak by si drobinku priplatil, tak aj nejaké chrono by sa našlo

chrono quartzov v tejto cene je niekoľko kýblov. a nie všetky vyzerajú živo tak dobre jak na produktovom obrázku.

poobzeraj sa tu na fóre. prečítaj si pár vlákien. tvoje dilema sa tu rieši každý deň. a prezri nejaké butiky s hodinkami, aby si nabral čo najviac dojmov.

alebo si vyber z tých tvojich prvých dvoch, ktoré sa ti lubia viac a bež do toho. a už nikdy sa sem nevracaj, lebo nebudeš nikdy spokojný..    :)

Upraveno uživatelem slice
Odesláno

Kdyz to tady tak ctu, tak uz se bojim uterniho srazu, kuncaku ja dostanu za usi po me posledni rosade ze? :D

Ale k veci, ja si myslim, ze bys mel predevsim vybrat to, co se ti opravdu libi a budes s tim spokojeny, tady ti kazdy pomuze rozsirit obzory, hodi par navrhu, ale nosit ty hodinky budes ty.

Sam mam takovou kolisavou bilanci, jednou automaty, jednou quartz a porad dokola (momentalne oboje), ale mam to uz hozene trosku jinak, proste kupuju to, co se mi libi a hotovo, hodinky si ma clovek kupovat pro sebe a ne pro ostatni, takze vyber co se ti libi, kup to a doufej, ze bude klid :)

Z vlastni zkusenosti muzu rict, ze treba Seika Sportury jsou velice dobre udelane hodinky a jsou ve tve cenove hladine, popripade kdybys chtel automaty, tak bych opet zustal ve vodach Seika, na vyber je toho spoustu.

Odesláno

V každém případě bych netrval na tom, že to musí být jedny hodinky, protože tím se výběr dost omezuje. Na kolo totéž co k obleku, to se špatně vybírá jak v quartzu, tak v automatu. Mimochodem co nosíš teď?

Odesláno

Tak nemusi to byt primo univerzalni hodinky uplne na vsechno. Ale aby se v pripade nutnosti na to kolo vzit daly a nerozpadly se. Chci proste kovove hodinky na bezne celodenni noseni do prace v kancelari. Nosim do prace nekdy triko a dziny, nekdy kosile a kalhoty. Mam si vybrat darek ke kulatinam, tak bybiram. Ted jsem delai dobu hodinky nemel, predtim jsem mel nejake D&G hodinky.

Odesláno

Věřím, že hlavu máš zamotanější víc, než si sem napsal.. Nejdůležitější je, aby ti hodinky sedly na ruku a nepřekážely. Samozřejmě se ti také musí líbit. Doporučuji zajít do Koscomu (ostatně z něj si dával odkaz na jedny tebou předvybrané hodinky) a tam si nechat z výlohy vyndat vše, co se ti líbí a určitě to vyzkoušej na ruce. Ono vybírat jen podle obrázků je velice zrádné a určitě to nelze doporučit. Podle mne úplné univerzály asi vybrat nelze. Každý model, který si vybereš bude splňovat více bodů z jedné nebo z druhé kategorie, ale abys udělal na obou stranách (do práce a na sport) stejný počet kladných bodů, tak to bude asi velice těžké. A k tomu ještě automaty. Upřímně, to co zde kolegové nade mnou napsaly je pravda - to porovnání quartz vs. automat, ale ani quartzových se neboj. 

Odesláno

Otázka spíš stojí, jestli chceš skončit jako chronopacient. Protože to s Tebou automaty provedou. S pravděpodobností hraničící s jistotou. Aktuálně mám čtvery hodinky a z toho jediný doma, zbytek v servisech. Kdybys mi řekl před pár lety, že to tak bude, normálně bych se vysmál. Pokud jsi připraven na oběti, neztrácej s quartzem čas. Pokud si chceš zachovat vnitřní integritu, ta chrona od Seika výše postovaná se mi moc líbí a měl bys klid na duši dalších 10-15 let. Ale bojím se, že pokud už znáš slova "oblekovky", "volnočasovky" atd, už je pozdě. 

Odesláno (upraveno)

Sportury (Seika výše) jsou dobré hodinky, design je věcí vkusu, ale mě se líbí. Pokud u Tebe zvítězí quartz, asi bych je zvážil. Ale quartzů za tento peníz bude hafec, zde se můžeš případně inspirovat:

http://forum.chronomag.cz/index.php?/forum/9-quartzov%C3%A9-hodinky/

Pokud však dáš přednost automatům, už tu padla možnost koupi více než jedněch hodinek, co třeba takto: 

- libovolné SARBy (vzhledem k mé zaujatosti třeba 033 :) ) jako univerzály do práce i na ven jako casual

- na kolo, sport obecně a jiné aktivity robustní G-Shocky (třeba bělásky), o které nebude takový strach

Do budgetu se vlezou oba kousky nové. Nejsou to sice ty jedny pořádné univerzály, ke kulatinám, jenže ono vybrat jedny opravdu univerzální na doslova každou příležitost, to není zrovna kus koláče (piece-of-cake). Navíc si nejsem jist, že je to dobrý nápad.

post-37766-0-45722500-1443714984_thumb.jpg

post-37766-0-27218700-1443714989_thumb.jpg

Upraveno uživatelem Maxel
Odesláno (upraveno)

Přesně tak, na kolo si můžeš koupit klidně třeba i teroristickou klasiku Casio F-91 za čtyři kila a nemusíš se pak limitovat ve výběru primárních hodinek.

edit: Ty Casia jsou plasťáčky s relativně nízkou papírovou vodotěsností, ale ve skutečnosti jsou to držáky jak prase, viz tahle story:

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10155632763815307&set=o.120293974669902&type=3&theater

Ztracený na zahradě, nalezený po dvaceti letech, zpožděný o sedm minut, jinak pohoda:-D.

Upraveno uživatelem USER47
Odesláno

No asi zatím neplánuju být "chronopacient" :D Dobře, opustím uplně od kola, to si pak můžu nějaké g-shocky koupit sám. Takže hledáme jen na běžné nošení, to už je posun ne? :D

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...