Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

• Odpovědi 72
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

Je těžké radit, co s tím, protože když si na psa pořídíš zbraň, nedovedu si představit, jak odvrátíš útok na člověk s kvérem v ruce (abys neohrozil toho člověka) a i kdyby se Ti to podařilo, jak potom budeš obhajovat zastřelení psa před případným soudem v tomhle právním bordelu. Takže nejúčinější a nejšetrnější je stejně "pepř".

Já mám ESP SFL - 01-63. Je ve služebním provedení a má více účinné obranné látky, vyzkoušel jsem si ho na sobě a nic účinějšího jsem zatím neviděl a ani nezažil :D. Docela pochybuji, že pokud bys trefil čenich nebo oči psa, že by to ustál bez potíží. Můžu doporučit velký obsah, který padne do ruky, má svítilnu a velký dosah vzhledem k dráze typu "střely/paprsku" ...

pistole je nesmysl, to je temer nerealny na bezpecny pouziti. Proto me napadl ten paralyzer, ze by se tim ten pes mohl dat sejmout, ale zaroven aby to neprobilo ten vyboj do toho ditete (nebo jine obeti). Ale jak bylo vyse zmineno, tak teoreticky by k tomu dojit nemelo. Otazka tedy zustava, jestli je to efektivni zbran, kdy se rychle priblizim k zvireti, pridrzim, zmacknu a ono odpadne. Pokud to na nem musim drzet par vterin a behat kolem, tak je to asi dalsi zbytecny obranny prostredek..

Googlil jsem "ESP SFL - 01-63" a nic moc jsem nenasel..

Odesláno

Tohle vyčetls kde? Co jsem viděl i na mnoha skutečných videích, tak účinek je okamžitý. 

Důležité u toho paralyzéru je, aby byl dostatečně silný. Viděl jsem ukázku na dospělém, kdy paralyzér měl nějakých 900 000 a účinek byl takřka nulový, takže zbytečnost.

Třeba tenhle http://paralyzuj.cz/paralyzer-baterka-zap-enforcer-2-000-000-voltu  hodně chválený a i videa "mluví" docela jasně:-) 

tak to uz neni uplne vecicka, kterou by clovek nosil v kapse u bundy.. chtelo by to neco praktictejsiho.

Vite nekdo jak je to s legalnosti techto veci - jde mi predevsim o oblibene tema v nasich koncinach, kde temer cokoliv je neprimerena sebeobrana..

Návštěvník YPO
Odesláno

na psa je nejlepsi uklidnovac cabajka....da se to pouzit i na cloveka jako nuncaki..... musi bejt ale vyschla

Odesláno (upraveno)

Nemame tady zadneho znaleho clena od PCR, ktery by umel reagovat k te legalnosti / neprimerene sebeobrane paralyzerem?

Upraveno uživatelem tmoris
Odesláno (upraveno)

A na co chces presne reagovat? Psovi mozes urobit co chces, aj keby si ho rozrezal motorovkou, tak je to v najhorsom tyranie zvierata..... konci vacsionu podmienkou ale pre uplnost:

§ 302Týrání zvířat
(1) Kdo týrá zvíře

a) zvlášť surovým nebo trýznivým způsobem, nebo

b ) surovým nebo trýznivým způsobem veřejně nebo na místě veřejnosti přístupném,

bude potrestán odnětím svobody až na dvě léta, zákazem činnosti nebo propadnutím věci.
(2) Odnětím svobody na šest měsíců až tři léta nebo zákazem činnosti bude pachatel potrestán,

a) byl-li za čin uvedený v odstavci 1 v posledních třech letech odsouzen nebo potrestán, nebo

b ) způsobí-li týranému zvířeti takovým činem trvalé následky na zdraví nebo smrt.

(3) Odnětím svobody na jeden rok až pět let bude pachatel potrestán, spáchá-li čin uvedený v odstavci 1 na větším počtu zvířat.

Hlavne ale nie je zalobca, nie je sudca...... Pes sam ta nezazaluje, policatom/statu to bude egal a majitela, ktory by ta zaloval za to, ze si mu dokalicil psa vo chvili ked utocil na cloveka si neviem tak uplne predstavit, ale keby ano, tak v najhorsom platis cenu toho ratafaka (je to vec).

Krochna je IMO v takej situacii nezmysel, to ta aj v pripade uspechu maximalne tak este zazaluje biomatka toho decka, ze si ho ohrozil. Ja osobne by som sa pravdepodobne poskusil psa zapichnut/podrezat,

Inak ad primerana/neprimerana: neriesi sa ani tak samotna zbran, ako nasledky. Nasledky u ludi (u psa je to jedno to je vec) z paralizeru vacsinou vobec ziadne nie su. Pokial pouzijes homologovany typ a neubastlis si to sam, budes pri pouziti podla mna v pohode.

Upraveno uživatelem cali
Odesláno

Preco prave v tretej, je ta rada niecim vynimocna? (nevidel som ani jednu)

Inak pisem pokusil, lebo osobnu skusenost nemam, neviem ako reaguje prebodnuty pitbull (mozno sa v krci zahryzne este viac).

Odesláno

Kde jsem četl, že paralyzér misí být v kontaktu s agresorem několik vteřin, aby "zabral"? V návodu paralyzéru, kteý vlastním /podle el. oblouku by se s ním dalo možná i svařovat - nechal jsem si to dopravit z USA/. Taky vyzkoušeno na dobrovolnících - při vteřinovém "výstřelu" přes oděv jen popálená kůže od el. oblouku za pekelného rachotu /zkoušeno na stehně, hýždi, boku/. V návodu se píše - 3 vteřiny a více...... Ten paralyzér co mám, má v sobě akumulátor, dobíjí se 1x za 1/2 roku /když se nepoužívá/, má baterku, bezp. pojistku - kolík s poutkem, pouzdo na opasek. Píší, že má 7.5 mio, ale změřit se to asi nedá, tak si tam v podstatě výrobce může napsat co chce.

Ještě poznámka k tomu zvířeti - v žádném případě nepůjde /ze zákona/ o nutnou obranu /§ 29 tr.z./, ale o krajní nouzi /§ 28 tr.z./ a to je postatný rozdíl, včetně event. náhrady škody za čokla. U ozbrojeného bezpečnostního sboru je to upraveno jinak, zbraň se používá podle vnitřního předpisu i proti zvířeti.

Odesláno

Uplny suhlas s Calim, ak ta napadne pes tak finalny stav "mrtvy pes" je v poriadku. Je to vec. A majitel moze byt rad ak ho nebudes zalovat, je zanho zodpovedny.

Odesláno

Nic v zlom, ale neviem co je na tom videu komplexne. Dalo by sa to zhrnut: "Ak mas cim, tak ho hlavne rychlo dojeb, ak nie, tak sa mozes pokusit ho uskrtit ale urcite ta pri tom dohryzie!" :D

Inak na psa najlepsie ten sprej, tvrdi teda vacsina zdrojov co som kde mal sancu citat a pocut, vcetne veteranov z Afg kde tymto sposobom riesili tulave psy, ktore vraj na rozdiel napriklad od amikov nemohli volne strielat.

Ale ked kolega tvrdi ze ho sprej zklamal, tak chapem ze osobna skusenost vytvori velky blok.

Návštěvník YPO
Odesláno

Nic v zlom, ale neviem co je na tom videu komplexne. Dalo by sa to zhrnut: "Ak mas cim, tak ho hlavne rychlo dojeb, ak nie, tak sa mozes pokusit ho uskrtit ale urcite ta pri tom dohryzie!" :D

Inak na psa najlepsie ten sprej, tvrdi teda vacsina zdrojov co som kde mal sancu citat a pocut, vcetne veteranov z Afg kde tymto sposobom riesili tulave psy, ktore vraj na rozdiel napriklad od amikov nemohli volne strielat.

Ale ked kolega tvrdi ze ho sprej zklamal, tak chapem ze osobna skusenost vytvori velky blok.

jo jo cali ... až budeš mít zakouslýho psa do ruky tak sem zvědavej jak ho budeš dojebávat a hledat v kapse klacek nebo paralyzér .....

tady je to obecně samej bojovník s bambitkama, šavličkama a v realným nebezpečí nikdo nikdy nebyl .... samá teorie nebo příběhy z doslechu ... bych se posral :D

Odesláno

Tu riesime ale situaciu, ze pes je zakusly do cudzieho decka a ja stojim opodial v klude sa rozhodujuc ako a ci vobec zakrocim.

Ja by som sa napriklad s holymi rukami asi hodne rozmyslal s nozom by som uz bol asi vacsi frajer a ulne najvacsi frajer by som bol so zahradnym rylom s ktorym mam v podobnej veci velmi dobru osobnu skusenost. Ale priznam nebol to pitbull a tiez ryl u seba clovek vacsinou bezne neosi.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...