Jeremy Odesláno 18. ledna 2016 Nahlásit Odesláno 18. ledna 2016 Já to mám jako většina lidí tady - postupně s jídlem roste chuť. Taky jsem si nedokázal představit, že někdo může za hodinky dát víc než desitku - a teď mám tu hranici jinde.Ale hlavně - každej máme nějakej příjem a k tomu nějakou míru toho, kolik jsme schopní utratit za hodinky. Někde jsem četl, že adekvátní hodinky jsou tak za 3násobek měsíčního platu - až na to, že u někoho to může být 0.001 násobek, protože má mobil a u někoho 50tinásobek, protože na své vysněné šetřil půl života. Takže shrnuto - nevím, co je na tom divného, stejně jako někdo kupuje boty za 100 od Vietnamců, někdo si je nechá šít na míru. Někdo jezdí ve felicii, někdo ve starém bavoráku, někdo nesnese nic jiného, než nové Bentley - NO A?
ivan613 Odesláno 18. ledna 2016 Nahlásit Odesláno 18. ledna 2016 Prispejem zo svojou troškou do mlyna.Vždy sa mi páčili osobné autá zn.Tatra.Ide vždy len o voľbu priorít.Tak som si kúpil prvú T603 potom druhú a tretiu.Tým to neskončilo.Prišla prvá T613/2 po nej T613/1 a nakoniec T613/3.Býval som v nájme.Stále som si hovoril bol by dobrý rodinný dom aby to bolo kde parkovať a opravovať.Ale kde naň vziať?Stačilo prestať podporovať tabákové firmy nechodiť na pivo 3 x do týždňa.Netvrdím že teraz na pivo nezájdem.No max. 2 x do mesiaca i s partnerkov.No a peniaze čo som dával za cigarety a pivo mi bohato stačia na splátky hypotéky a ešte ostane.Takže pokiaľ niekto chce dať x desiatok tisíc za hodinky tak prečo nie ide fakt len o to čo kdo chce a čo je pre to urobiť alebo tomu obetovať.Niesom podnikateľ ani manager.Pracujem rukamy.Niekto keď chce tak dá tie peniaze dokopy skor niekto neskor niekto ich nedá dokopy nikdy.Človek musí mať svoj ciel a svoje sny.A tie si postupne plniť.
gunman Odesláno 19. ledna 2016 Nahlásit Odesláno 19. ledna 2016 ZDE - pokud sponzoruješ děti, tak chápu, že není možné ušetřit. Mám to v práci na očích u jednoho kolegy. Přesluhuje už 5 rok důchod, takže mu jde starobní důchod - 14 tisíc a mzda 18 tisíc. Každý měsíc dá 15 tisíc dceři. Dcera i její manžel jsou zdraví, ale manžel je netáhlo a hňup, kterej v jednom zaměstnání vydrží tak půl roku. A děda je sponzoruje a počítám, že bude v práci do smrti.
zde Odesláno 19. ledna 2016 Autor Nahlásit Odesláno 19. ledna 2016 Ahoj, abych to uvedl na pravou míru. Já jsem to sponzorování samozřejmě myslel v nadsázce. Obě moje děti (32+30) samozřejmě pracují, jen ty platy nejsou žádný zázrak. Holka má vejšku pracuje ve státním sektoru a plat, no katastrofa a u nás na boleslavsku je docela drahota. Takže hypotéka, do toho se něco vyštění a je to hned. Takže ne, že bychom museli pomáhat, ale prostě chceme.
Návštěvník Kamil Odesláno 19. ledna 2016 Nahlásit Odesláno 19. ledna 2016 Já jsem to sponzorování samozřejmě myslel v nadsázce...... ne, že bychom museli pomáhat, ale prostě chceme. Máme skoro stejně staré děti a napsal jsi to přesně. Oni to ti kritici poznají, až jim děti dorostou.
safi Odesláno 19. ledna 2016 Nahlásit Odesláno 19. ledna 2016 A co brání mladým, aby šli pracovat do regionu, kde se snáze uživí? Na vztah k rodnému kraji/okresu je vždycky dostatek času v důchodu. To je podobné, jako když si v chudých regionech všichni stěžují, že není práce a přitom nejsou ochotni se za prací přestěhovat. Možná jsem rozmazlený pražák, ale tohle mi hlava nebere. Pořád platí, že není sebemenší důvod, aby "pracující mladí" byli jakkoliv sponzorování od rodičů. A když práci neseženou u nás, ať jdou makat do ciziny.
nividic Odesláno 19. ledna 2016 Nahlásit Odesláno 19. ledna 2016 Asi jsem nepochopil povzdech tohoto vlákna, přestože argument Chtěl bych hodinky, ale prachy dám radši dceři, ho zcela vysvětluje. Teda ale při představě, že mě po vejšce a ve 30 systematicky podporujou rodiče, bych se hodně styděl. Asi budu taky rozmazlenej, protože mi toho hlava nebere nějak víc, v tomto vlákně.
Tichus Odesláno 19. ledna 2016 Nahlásit Odesláno 19. ledna 2016 Ono to asi nebude tak jednoduche, jak pise safi, a tak stejne si dovedu predstavit situace, kdy by mi systematicka podpora od rodicu ve 30 prisla ok. Kazdy je v jine situaci a kazdy ma jine preference, jine problemy, ... Potreba povzdechnout si mi prijde naprosto prirozena a ja jsem si teda po precteni toho uvodniho postu spis rekl, ze jsem vdecny, ze to nemusim tak resit...a pral bych ostatnim, aby to taky museli resit co nejmin.
sibirnaya Odesláno 19. ledna 2016 Nahlásit Odesláno 19. ledna 2016 ja to vsechno beru, ale proste neverim tomu, ze by si zde nemoh nasetrit na hodinky. spis nechce, a pak nechapu, proc tu fnuka.. ja to beru, ze je to vsechno o prioritach, ale to si musis usporadat sam..
Tichus Odesláno 19. ledna 2016 Nahlásit Odesláno 19. ledna 2016 To, že upřednostníš něco jiného, neznamená, že nechceš i to druhé. Nemůžeš mít všechno a někdy tě prostě štve, že nemůžeš mít i "to druhé"... a čím míň peněz máš, tím víc musíš volit...já to docela chápu. Jenom to spíš možná mělo být v pokecu...
ingi88 Odesláno 19. ledna 2016 Nahlásit Odesláno 19. ledna 2016 Já to moc nepochopil... kolegu chápu, nicméně jsou mezi námi jedinci se sbírkou za statisíce či miliony i tací, kteří mají jeden kousek za pár tisíc... Účelem fóra je tyhle lidi se společnou zálibou spojit, ať už jsou z kterékoliv skupiny, což se zde myslím nadmíru daří. Asi není potřeba nějak rozebírat, že někdo má a někdo nemá... proto tu myslím nejsme... Jako úvaha tedy dobrý, hezky napsané, ale jelikož to snad ani nemá za cíl něco sdělit, či nějak přispět do fóra, tak asi zbytečné téma... Možná by na tohle bylo fajn téma v sekci ostatní, přeci jen je tohle fórum (oproti jiným) plné lidí s mnohdy inspirativním pohledem na život, práci i životními příběhy a to, že se s námi o svou zkušenost podělí (pokud by měli zájem), by mohlo být pro ostatní vcelku poučné, právě třeba pro cestu za svými vysněnými hodinkami...
Lihard Odesláno 19. ledna 2016 Nahlásit Odesláno 19. ledna 2016 Ještě je další věc...na hodinky za kilo časem asi ušetří každý i z malého platu, pak bude mít hodinky, které si vysnil, které jsou ale úplně mimo jeho běžné cenové možnosti a.... které se bojí vzít na ruku, protože v případě ztráty, nebo poškození je mínus kilo a druhé už si nikdy nekoupí. Takže si to člověk buď rozmyslí, nebo je koupí, párkrát dá na ruku a po čase je prodá. Já mám tu kliku, že se mi zatím nelíbí Rolády, ale "jen" Omegy Když člověk hledá, najde určitě hodinky za pár tisíc, které budou "košer" i zde na fóru, ale hlavně ( a o to by mělo jít především) mu budou dělat radost.
Zlý Jabko Odesláno 19. ledna 2016 Nahlásit Odesláno 19. ledna 2016 Pánové, děkuju za každýho v tomhle vlákně. Jsem rád, že tu nejsou snobi a umíte podpořit.
safi Odesláno 19. ledna 2016 Nahlásit Odesláno 19. ledna 2016 (upraveno) Aneb sytý hladovému nevěří. Já beru, že schopnost dosáhnout svých hmotných cílů je jiná u 30-ti letého člověka v IT a jiná u 50-60-ti letého člověka v méně výnosném oboru, který živí "dospělé" děti. Beru i to, že už se vyčerpaly obvyklé zdroje úspor - už se nekouří, na pivo se už jde jen 2x do měsíce, drahá dovolená se už také škrtla atd... A chápu frustraci, že kurva na ty IWC/Rolex, atd.. už šetřím za poslední tři roky po šesté a pokaždé jsem musel dát prachy za něco jiného - auto, servis auta, nečekaný výdaj, investice do zařízení bytu, výpadek příjmu. Sám jsem tohle zažil už několikrát. Ale prostě neberu tu podporu dětí, když jsou mladí. Tak ať kurva pracují 10-12 hodin denně a jsou soběstační. Já chodil na soukromou VŠ, kterou jsem si platil, pracoval jsem 40-50 hodin týdně, z práce jsem odcházel po 20 večer o víkendech se učil. Mládí je potřeba využít právě proto, že v jiném věku už takhle člověk nedokáže makat. Ale možná zbytečně hrotím diskusi jen na základě jedné věty. V tom případě se omlouvám. Upraveno 19. ledna 2016 uživatelem safi
gorlo Odesláno 19. ledna 2016 Nahlásit Odesláno 19. ledna 2016 Já myslím, ze už je nejvyšší čas si ty vysněné hodinky koupit a užít si je.
mondeo2 Odesláno 19. ledna 2016 Nahlásit Odesláno 19. ledna 2016 Hlavně to nesmíte tak prožívat............já to docela chápu,
nettopejr Odesláno 19. ledna 2016 Nahlásit Odesláno 19. ledna 2016 Asi budu muset začít kouřit a chlastat, abych mohl za rok přestat a říct že ušetřím :-). Ne vážně: Příjem mám, neztěžuji si, kdybych chtěl tak seženu zdroje na hodinky za xy.., ale místo toho mám Protreky za 3 na všechno a čtu, prohlížím, obdivuji, nezávidím, i prohližím inzerci...ale čekám až dorostu (i když v mých letech :-) )A jk říká každý zde- nároky se zvyšují
M.S. Odesláno 19. ledna 2016 Nahlásit Odesláno 19. ledna 2016 Zajímavá diskuse, opravdu. Chápu určité faktory toho ne/pořízení. Bohužel, hodinky jsou velkou většinou vnímány především jako statusový symbol (a dost zarputile) a tak jejich pořízení v určité situaci může udělat v domě zle. Někdo to prostě nikdy nepochopí. Myslím, že ale řešením by mohlo být třeba víc mluvit o svých pocitech a snech, otevřeně přiznat, že takové přání máš a chtěl by sis ho splnit a hodláš k tomu třeba učinit určité kroky. A že bys byl rád, když by ti někdo pomohl. No a pak opakovat, ona naléhavost není špatná, když odráží skutečnost. No a co se šetření týče - já osobně jsem na první krásné hodinky našetřil z kapesného. V době pořízení mi bylo 18 let...je to teprve pár let zpátky. Bylo to z darů a z mých různých výdělků, které jsem tak po různu realizoval. Uznávám, že mám velké štěstí a mám se odjakživa dobře, ale kritickým okem myslím, že to jde. Alespoň 500 měsíčně a občas i víc, když se zadaří a za dva roky je to na moc pěkný kus. Když jsem přišel k dobrým penězům, co jsem udělal bylo, že jsem rodičům a prarodičům dal hodinky. Byli to ti, kteří mi pomohli k tomu, co mám a chtěl jsem jim dát hodnotný dárek, který by si sami nekoupili, i když by lehce mohli. Když budou tví blízcí přesvědčení, jak moc po tom toužíš, třeba to vyjde a ke snu ti pomohou.
azeppelin Odesláno 19. ledna 2016 Nahlásit Odesláno 19. ledna 2016 Chybami se člověk učí, měls před třiceti lety, místo vyrábění dětí, nakupovat suby. Si to spočítej.
African Odesláno 19. ledna 2016 Nahlásit Odesláno 19. ledna 2016 Jenom taková malá vsuvka a zásada: Manželkám se cena hodinek nikdy neříká! :-) Tak a máš vyřešené to zabití a můžeš přemýšlet jak dál, ty to dáš. ..
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se