Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Můžu odpovědět za sebe. Poprvé jsem přestal pit alkohol když jsem začal s posilováním, někdy ve druháku na vysoký. Prostě jsem neviděl způsob, jak to skloubit a nesabotovat si výsledky. Čím vic na mě okolí tlačilo ve stylu - na co si hraješ? Dej si? Chystáš se na olympiádu? …tím míň jsem chtěl pít. Dokážu se bavit bez alkoholu, mám čistou hlavu a normalizace chlastání mi vlastně dost vadí, protože v naší rodině už napáchal spoustu škody.

Někdy okolo třicítky jsem zas trochu pít začal, hlavně single maltky, ale přestal jsem když žena otěhotněla a nepiju už dva roky vůbec. Důvody furt stejný - čistá hlava, absolutní kontrola nad sebou, zdraví, odpor k normalizovaní pití a navíc ušetřím prach.

Nevzalo mi to nic, hospody jsem neměl rád ani před tím. 

Ale nemám potřebu to nikomu vnucovat, kdo chce pít alkohol a nikomu neubližuje, ať si pije. Z druhý strany je to bohužel horší, rejpání do toho že nepiju je relativně častý.

• Dát hlas 2
Odesláno

nepijem alkohol 4 roky,byval som člen degustačných komisii aj na oblastnych urovniach. Prestal som nie pre to že som musel z nejakeho dovodu. Mám filozofiu,že človek sa nestáva hodnotnejším keď niečo získa,ale keď sa niečoho vzdá...Zmenilo mi to život.

• Dát hlas 1
Odesláno
2 hours ago, skalis said:

Co Tě motivovalo přestat? Prakticky nikdy se neopiju, ale mám rád pivo po sportu nebo práci na zahradě (takže většinou jen o víkendu 0 - 2 kousky za den podle situace), skotskou (skoro každej) večer u knížky a občas víno (málo). Spím výborně, alkohol mě neomezuje a dokážu si ho odpustit. Objektivní dlouhodobý účinky na organizmus by asi byly argument, to je tenkej led a nevím, jak budu vypadat v šedesáti. Takže nedokážu najít jinej důvod přestat než že je to nezdravý.

Já vlastně ani nevím. Byl jsem krátce předtím u doktora, kterej mi řek, že jsem klinicky alkoholik. Zasmáli jsme se tomu oba. Pak jsem se rozešel s buchtou a já potřeboval shodit kila, který jsem nabral v její péči. Tak se to nějak sešlo, že jsem prostě seděl doma večer u telky a řek jsem si, že na chlast kašlu. A tak se stalo. Dokonce jsem si po stěhování převez rozpitý flašky do novýho bydlení a jsou tu doteď.

Já nikdy nebyl úplně pijan. Opilej jsem byl v životě asi třikrát. Pivo mi nikdy extra nechutnalo. Začal jsem "pít" až po svatbě, protože ex byla zvyklá večer něco cucat a naučila mě to.

U mě ten rum večer na chuť byla taková pocitovka spojená s pohodou a zároveň lék na mírnou žaludeční neurozu, kterou, jak se ukázalo, zapříčinila primárně ta buchta, kterou jsem pustil :D. Odešla buchta, odešla neuróza a všechno se srovnalo.

Tak jsem u toho zůstal...

• Like 1
  • Dát hlas 1
Odesláno
před 2 hodinami, Jeronimo napsal:

No prosím. Tak na půl roku? :)

To je slovo do pranice. Ale to už by bylo ekvivalentní k úplný abstinenci a to nechci, i když myslím, že bych to zvládl :).

Odesláno
před 7 minutami, skalis napsal:

.... i když myslím, že bych to zvládl :).

No, maličká pochybnost ta je. Dobře, dám ti slevu na pět měsíců. :) 

Odesláno

Věřím, že každej z nás je nějaký osobnostní typ, má nějak vnitřně vyváženou potřebu být veselý či naopak smutný, výřečný nebo tichý, extrovert vs introvert apod. A když něco z toho přebývá, organismus se snaží to postupně srovnat do toho vnitřního normálu. Třeba televizní komici jsou v soukromí často tiší a podléhají depresivním náladám, naopak představitelé tragických rolí jsou v soukromí často vtipní a veselí. A to platí i pro potřebu alkoholu, organismuss je prostě nějak vnitřně vyváženej a to i po téhle stránce. Někdo alkohol nepotřebuje, jiný jo. Když se dlouhodobě chlastá přespříliš, projeví se to na zdraví. Já si v mládí odchlastal těžkej nadprůměr a tak teď chlast nepotřebuju. Ne že bych ho nepil, ale jen když je nějaká příležitost, občas si dám v letních vedrech po nějaké práci pivo (ale stačí mi i voda), jedno dvě s kamarády v hospodě, spíš výjimečně panáka nebo sklenku vína a to je tak všechno.

PS: Jo, na vlastním těle jsem dokázal, že se vědci mýlí. Kdysi dávno nás učili, že chlast zabíjí mozkové buňky a ty se už neobnovují. Když jsem studoval, chlastal jsem extraligu a fakt jsem pozoroval, že blbnu. Paměť, soustředění, nic z toho moc nefungovalo ani když jsem byl střízlivý. Protože jsem chtěl dostudovat (tehdy ze strachu, že půjdu na 2 roky na vojnu), přestal jsem skoro chlastat a po pár měsících se paměť atd. zase vrátila - bingo, buňky zase dorostly 😀

Odesláno (upraveno)

:D Já ti nevím jestli depresivní náladu je dobré řešit alkoholem. Takový propad se může akorát znásobit. Snad žádný člověk na světě nepotřebuje k životu alkohol, vyjma metabolických procesů kdy si tělo vyrábí alkohol samo. 

Na světě je tisíc způsobů jak si náladu vylepšit někdy i dost snadno, levně a rychle. Ale chápu, když někdo přijde zbitý z práce, manželka mu píchá u souseda, děcka dělají průsery a venku prší už třetí den po sobě, tak se nikomu moc nechce do fitka, meditovat, jít si zaběhat nebo si klidně vychutnat dýmku/doutník. Alkohol je pak snadná zkratka. Akorát ty následky potom vidíme třeba každý večer ve zprávách nebo klidně ve vlastních rodinách. Alkohol je neurotoxický jed kvůli kterému je na světě docela dost neštěstí.

Taky si na tu pohodindu rád dám s manželkou víno, s přáteli pivko, proti tomu nic. Ale zkuste přestat na půl roku. :) 

Jo a těch pindů kolem když nepiješ jak zmínil ragu.. Ty nepiješ? Cojevoe? Máš raka? Prášky? Seš nemocnej co. Voe s náma si nedáš jo? 

Upraveno uživatelem Jeronimo
Odesláno

abych nebyl za úplného morona. Jsem teď tyden v tom českým aspenu. Včera oběd, kdy si objednám nealko pivo. Byla to ale jen třetinka. Chci si dát další, ale při přepočtu mi vyjde normální pivo mnohem levněji. Tak jsem si objednal Plzeň. 

• Like 2
  • Haha 1
Odesláno

Ok, zkusil jsem to. Těch šest dní bylo fajn. Tak zase za rok.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

• Like 1
  • Haha 4

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...