Přejít na obsah

Rozvod

Návštěvník Kamil

Doporučené příspěvky

IMG_0705.jpeg.ab59d9ea2111297f5027cac7dd0c4c82.jpeg

Výborná poznámka 👏 

Když rovnoprávnost, tak ať si to taky užijou, se vším všudy.

Zde mi nedá nevzpomenout výbornou hlášku z filmu Obecná Škola

Víš, co říkal Stavinoha? - Že největší rozkoš na světě je mít ženskou.

Jako mít ji za ženu?

Asi.

😂😂😂

Upraveno uživatelem Jerryl
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Před hodinou, Americkej napsal:

To je zajímavej pohled na věc. Co bude pak dělat chudák pí.a soudkyně v případě rozvodu stejnopohlavního páru? Zatím jednoznačně ví, koho protěžovat a s kým si vytřít.

Bude v pr..li 😁

Odkaz ke komentáři

• po měsících...
před 22 minutami, petr_cha napsal:

Je mozne, aby byvaly byt, co jsem nechal manzelce, byl napsanej uz rovnou castecne na meho 18leteho kluka, nejenom na ni? ale je to druzstveni byt..

Co rozumíš tím „napsanej“? U družstevního bytu nevlastníš byt samotný, ale členský podíl v bytovém družstvu, takže je otázka na koho ten podíl přešel, pokud vůbec přešel.

Odkaz ke komentáři

Vsak prave... myslim, co se da delat s druzstevnim podilem... ted je v spolecnem jmeni manzelu... po rozvodu by byl jen jeji.. nejde nejaka varianta, ze by v tom byl zainteresivanej i mladej, kterej s ni bydli... aby ho napriklad nemohla prodat bez jeho vedomi? Asi nejde co.. podil je jen jeden a dva na druzstvu mohou byt zapsani jen manzele..

Odkaz ke komentáři

Petře, možný to je, ale podílový spoluvlastnictví nesmí vylučovat stanovy družstva a taky s tím musí souhlasit vlastník družstevního podílu, tedy asi to bude manželka, jestli to dobře chápu. Následně si musí zvolit, kdo bude ve vztahu k družstvu správcem družstevního podílu.

Odkaz ke komentáři

To je celkem srandovní představa, že by měly právníka. Ty družstva většinou fungují samospádem od komunismu a starají se o to lidi skoro jako dobrovolníci nebo charita. To už se začíná trochu zlepšovat s příchodem mladších členů do orgánů, protože to nikdo nechce dělat a směšnou odměnu už vůbec.

Co vím, tak většina stanov družtev podílové vlastnictví neumožňuje. Jsou nastavené na SJM ještě z doby výstavby.

Pokud by to výhledově bylo možné, tak nejlepší řešení převod do vlastnictví a pak svůj podíl synovi.

Ale to určitě víš

Upraveno uživatelem Jerryl
Odkaz ke komentáři

• po 2 týdnech...

Absolvoval jsem jako rodič nezletilých synů pohovor s pracovníci OSPOD, která pro to byla pověřená soudem.

Chtěl jsem od pracovnice vědět, co je zač - co studovala a jakou má v oboru praxi.

Odpověděla mi, že mi nic takového ze zákona nemusí sdělovat a nesdělí a že na OSPOD může pracovat, protože splňuje požadované minimální vzdělání pro svoji pozici.

Máte s tím, prosím, někdo zkušenost? Nechce se mi věřit, že nemám nárok vědět profesní údaje o osobě, která mě a moje syny zpovídá.

Děkuji.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...