Přejít na obsah

Rozvod

Návštěvník Kamil

Doporučené příspěvky

...Začal jsem chodit k doktorovi (na hovno, psal akorát prášky a já chtě poradit jak se chovat), před Vánocema v pátek že jdem k němu oba. Po hodině u něj vyšla ven, on mi během tří minut sdělil, ať zručim objednanou poradnu a konec...

Trval bych na te poradne. Zadny jednostranny pohovor u psychouse s jednim z vas. Pekne si to vyříkejte před nezaujatym profikem v poradne a oni vam uz reknou, kde delate chybu, v cem a v kom je problém a co je třeba zmenit. Mam pocit, ze si Tva zena z tebe dela hezky den a Ty ji to s prominutim zeres...
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já jen doplním kolegu Petranda, protože málokdo to ví, což je evidentně případ Tvojí ženy Riciousi - poradna vám může oběma pomoci najít mírnou cestu v rozvodu, tedy mírnou v tom smyslu, že to nebude mít takové následky, jako když odejdete oba naštvaní, nasupění a budete si házet klacky pod nohy, protože rozchod/rozvod nemá žádného vítěze, ač si to v tu dobu ani jeden neuvědomuje.

V poradně také nebudou nic "lepit" dohromady, pokud to jeden nebo druhý nebude chtít. Ale dobrým pomocníkem je ve chvíli, kdy člověk neumí komunikovat a navíc s protějškem "vede válku" o majetek, peníze a především děti. A také se tam dá chodit jednotlivě, takže pokud tam nechce ona, měl bys tam jít sám a načerpat trochu jiný pohled, případně rady.

Odkaz ke komentáři

Já jen doplním kolegu Petranda, protože málokdo to ví, což je evidentně případ Tvojí ženy Riciousi - poradna vám může oběma pomoci najít mírnou cestu v rozvodu, tedy mírnou v tom smyslu, že to nebude mít takové následky, jako když odejdete oba naštvaní, nasupění a budete si házet klacky pod nohy, protože rozchod/rozvod nemá žádného vítěze, ač si to v tu dobu ani jeden neuvědomuje.

V poradně také nebudou nic "lepit" dohromady, pokud to jeden nebo druhý nebude chtít. Ale dobrým pomocníkem je ve chvíli, kdy člověk neumí komunikovat a navíc s protějškem "vede válku" o majetek, peníze a především děti. A také se tam dá chodit jednotlivě, takže pokud tam nechce ona, měl bys tam jít sám a načerpat trochu jiný pohled, případně rady.

Rozhodne s kolegou Sphinxxem souhlasim... Ja jsem exmanželku donutil jit do poradny 2x. Nakonec to trapeni stejne skoncilo u rozvodového soudu, ale aspoň si manželka uvědomila (doufam), ze nebyla chyba jen na me strane, ze se na nasem vztahu dost podepsala ona, jeji neustupnost a v neposledni rade i ma mila extchyne a jeji maticka... V poradne taky nezaujate reknou všechny věci související s rozvodem a všechny rady a zarucene informace od kamaradek na co ma manželka narok uvedou na spravnou miru...
Odkaz ke komentáři

Přesně tak, poradna určitě není nic, za co by se měl člověk stydět. Nakonec pokud je vztah v troskách, ale dá se ještě zachranit, tak je to zpravidla opravdu poslední reálná možnost, kde vzít za záchrannou brzdu. Pojmenoval jsi to hezky, řeknou/poradí věci nezaujatě a nesoudí toho či onoho, což je většinou problém v rozloženém vztahu, kdy spolu ti dva neumí/nechtějí komunikovat.

Odkaz ke komentáři

Do poradny ji nedostanu, bohužel. A to jsem jí říkal, že tam nejdeme za účelem cokoliv lepit, jen si dát poradit, jak se k sobě v tuhle dobu chovat. Ona má vůbec zajímavý názor, kterému se už doktor divil - spousta chyb já (uznávám, určitě bych mohl dělat nemálo věcí jinak), ona se sebou spokojená a nehodlá se měnit...

Proč zachraňovat - 17 let spolu, taky si se mnou nejednou užila a já ji mám prostě pořád rád, ve 47 jsem už myslel že to "doklepeme" spolu.

Střídavá péče - byty 200 metrů od sebe, samozřejmě stejná škola, kroužky atd. Závisí to "jen" na jednání se zaměstnavatelem případně nalezení si nové práce.

Jak jsem psal - já už jednou rozveden byl (24), holce byly 2 a neměl jsem kolikrát nárok ji vidět ani podle zákona (stačí potvrzení o rýmičce a jste v hajzlu). Já už o ně nechci tak lehce přijít...

Odkaz ke komentáři

Do poradny ji nedostanu, bohužel. A to jsem jí říkal, že tam nejdeme za účelem cokoliv lepit, jen si dát poradit, jak se k sobě v tuhle dobu chovat. Ona má vůbec zajímavý názor, kterému se už doktor divil - spousta chyb já (uznávám, určitě bych mohl dělat nemálo věcí jinak), ona se sebou spokojená a nehodlá se měnit...

Proč zachraňovat - 17 let spolu, taky si se mnou nejednou užila a já ji mám prostě pořád rád, ve 47 jsem už myslel že to "doklepeme" spolu.

Střídavá péče - byty 200 metrů od sebe, samozřejmě stejná škola, kroužky atd. Závisí to "jen" na jednání se zaměstnavatelem případně nalezení si nové práce.

Jak jsem psal - já už jednou rozveden byl (24), holce byly 2 a neměl jsem kolikrát nárok ji vidět ani podle zákona (stačí potvrzení o rýmičce a jste v hajzlu). Já už o ně nechci tak lehce přijít...

Jak nedostanu? Si dela srandu, ne? Podminil bych rozvod navstevou poradny.
Odkaz ke komentáři

Zpravidla ten, kdo nechce jít do poradny nebo se návštěvě mermomocí brání, protože přeci "není blázen", protože on dělá všechno správně, nikdy neudělal chybu a hlavně - nikdo mu přece nebude radit, tak takový člověk má většinou "máslo na hlavě". Ale uviduje mě, že tendenci zachránit vztah a rodinu by měla mít primárně žena, myslím si, že mají silnější rodinné kořeny, než my chlapi, ale tohle vlákno mi postupně od začátku bere poslední kousek iluzí. 

Nicméně, jak už bylo řečeno, pokud nechce ona, máš možnost tam docházet sám. Různé "léky" o kterých píšeš v úvodu svého problému Lexauriny (bromazepam), Neuroly(aplrazolam) a podobně jsou za prvé berličkou a jakožto benzodiazepiny jsou vysoce návykové a zbavit se jich po delším čase je dost náročné, detoxu nevyjímaje. Takže s léky tohoto typu VELMI opatrně. To samé alkohol. Je to všechno svinstvo a nepomůže Ti to, jen na chvilku zklidní nebo stabilizuje. Čili pokud máš možnost a nabídku docházet do poradny, tak to chyť za pačesy a začni tam intenzivně chodit, jsem přesvědčený, že Ti to pomůže - když ne vztahu, tak Tobě určitě. Navíc na to najednou nebudeš sám. Případně pokud máš problémy si to srovnat, což je u mnoha lidí normální jev, tak bych doporučil psychoterapie u psychologa (ne psychiatra), kolikrát opravdu pomůže se vypovídat a poslechnout si názor nezaujatého člověka. Některé se platí, jiné jsou na pojišťovnu.

Odkaz ke komentáři

Je blbe todle napsat, ale pokud pujdes na jednu dve konzultace do poradny sam a bez zeny (když nebude chtit jit s Tebou), tak zaprvé získáš spoustu informaci o tom kde byla chyba a na co mas a na co ma zena nárok, ale za druhé je i tento pristup při rozvodu kladne hodnocen ve tvůj prospěch.

Odkaz ke komentáři

Před pár lety jsem taky chodila na pár sezení k psychologovi, z naprosto jiného důvodu než se tu řeší, ale život jsem si tím taky pěkně pohnojila a pořád následky řeším. Paradoxně mi ho hned doporučila endokrinoložka a ano, pomůže ti na hodně věcí nazírat z nového pohledu. Ten můj mi nic nepodsouval, vyslechl mne a pak zhodnotil situaci. Asi nejtěžší je být před cizím člověkem fakt hodně otevřený. Ale dodneška té návštěvy nelituju.

Odkaz ke komentáři

Nepochybně bude velký rozdíl mezi střídavou péčí, na které se v klidu domluvili rodiče, a střídavou péčí přikázanou soudem po - jak říkáš - nechutných tahanicích. Osobně si myslím, že střídavka je dobrej model jen v případě, že vyhovuje oběma rodičům. Pokud rodiče spolu i nadále slušně vycházejí, bydlí blízko sebe a mají víceméně stejné názory na výchovu dětí, funguje to.

Upraveno uživatelem martar
Odkaz ke komentáři

My se furt soudime a faktickou stridavku mame od 1.11. Stejna skola, stejny kamaradi, v nedeli odpoledne deti prevazime, vymena s usmevem, bez pláče behem 3 minut.

Kdyz jsou deti se mnou (s ni asi ale taky), tak jen kvetou!! Proti dobe, kdy jsme bydleli spolu, je to skvely. Ja osobne za tu dobu vim, ze stridavku davam a chci. Nechci byt pro svoje deti strejda, co je rozmazluje jednou za 14 dni o vikendu. A kdyby mi to prace neumoznila, tak na ni seru a najdu si jinou. Deti a jejich budoucnost mi prijdou dulezitejsi.

Upraveno uživatelem Jeremy
Odkaz ke komentáři

My se furt soudime a faktickou stridavku mame od 1.11. Stejna skola, stejny kamaradi, v nedeli odpoledne deti prevazime, vymena s usmevem, bez pláče behem 3 minut.

Kdyz jsou deti se mnou (s ni asi ale taky), tak jen kvetou!! Proti dobe, kdy jsme bydleli spolu, je to skvely. Ja osobne za tu dobu vim, ze stridavku davam a chci. Nechci byt pro svoje deti strejda, co je rozmazluje jednou za 14 dni o vikendu. A kdyby mi to prace neumoznila, tak na ni seru a najdu si jinou. Deti a jejich budoucnost mi prijdou dulezitejsi.

To jsem rád Jardo, že to jde dobrým směrem

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...