Přejít na obsah

Jak se zbavit neplaticiho najemnika.

Doporučené příspěvky

Nájemné je na lokalitu symbolicke, ale sejri me to. Zvlášť když už držím takové ty smluvní nesmysly mimo rámec zákona jako trvale bydliště (zatím jsem nepotřeboval parkování do zóny, takže jsem trvale bydliště neprepisoval, i když vim ze ze zákona mi to smluvně zakázat nemuze). Proto me v rámci korektnich vztahu vadí, ze mi sem leze dědek jako by tu bydlel. A ze by se aspoň zul to ho ani nenapadne. Ve smlouvě je 2x ročně což chápu - jaro = vypnu, zima = zapnu. Ale tak snad nějaká slušnost velí, ze se ohlasim... Ale on tu fakt leze na principu náhodných výbuchu, snad aby vykazoval činnost...

Upraveno uživatelem Maro
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• Odpovědi 536
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Když tak vidím všechny ty problémy, není jednodušší využít k pronájmu třetí stranu? Nebudu jmenovat, aby to nebylo jak reklama, ale zrovna to mám aktuální v rodině. Táta zrekonstruoval jeden byt a pronajímá ho, nejdřív pronajímal jedné známé, díky čemuž eliminoval problémy, ale zase chtěla lepší cenu, to po času skončilo a tak řešil co dál, až se mu ozval člověk z firmy, která pronájmy řeší. Nejdřív se mu do toho nechtělo, ale jelikož zná i některé z investorů do tohoto projektu, tak tomu začal víc a víc věřit, až do toho šel a je naprosto v klidu. Velice zajímavě nastavené podmínky, berou si minimální procento a za byt ručí oni, takže když se něco stane, jde to na jejich bedra a táta se o nic nestará. Platí mu i během toho, co je byt případně volný, což je taky fajn, protože jen za dobu hledání nějakého normálního nájemníka přišel o víc, než když to má takto. Když to počítal, tak ho to stojí - 1 nájem ročně, což není nic strašného v porovnání s tím, že nic neřeší a až se spolupráce ukončí, tak bude mít byt v původním stavu.

Odkaz ke komentáři

Ok, když to mám posvěcené i od Tikala, tak je to v pořádku a ne moje to vážně není...bohužel, když je to vážně pěkně rozjeté, vůbec by mi nevadilo to vlastnit.

Takže tedy info zde: https://idealninajemce.cz/

Byty si vybírají, takže ne všechno vezmou, snaží se držet určitý standard a mají i určitou klientelu, kterou si také vybírají, aby eliminovali co nejvíce případných problémů. Výhod to má spoustu, pro některé asi i nějaké nevýhody, ale to už je na každém, jestli se mu to líbí, nebo ne. Za tátu mohu říct rozhodně jen samá pozitiva, podmínky mají myslím velice slušné a člověk má klid. Vše se dočtete na webu, případně vše zodpoví, jsou maximálně ochotní a vše do podrobna vysvětlí, aby dotyčný věděl, na čem je.

Odkaz ke komentáři

Ja jsem k teto sluzbe velmi skpeticky. Tohle muze fungovat jen v pripade ze nenarazi na skutecneho hochstaplera jako tomu bylo v mem pripade. Konzultoval jsem tehdy nejlepsi a nejdrazsi pravniky a vsichni mi rekli to stejne, legalne ho odtud muzete dostat jen po letech soudu, jinak to nejde. Tohle je parta mladych kluku, ktera podle me spise dokaze zajistit najemniky pres sreality a bezrealitky, ale v pripade skutecnych problemu bude ve smlouve nejaka vyluka a daji od toho ruce pryc - nedovedu si predstavit ze by se za vas roky soudili a platili vam najem nebo ze by za desitky tisic najimali ostre hochy. Mozne take je ze vas prinuti podstrelit cenu najemneho, budou mit hodne zajemcu a dokazou je tak prolustrovat (bez exekuce, potvrzeni o trvalem pracovnim pomeru, potvrzeni o prijmech, atd.) ze vyberou nekoho u koho je riziko neplaceni minimalni. ALe to nakonec muzete uz dnes udelat vy samy bez poplatku mesicne. Myslim ze tahle sluzba neni v pripade skutecnych problemu schopna garantovat vubec nic.

Ok, když to mám posvěcené i od Tikala, tak je to v pořádku a ne moje to vážně není...bohužel, když je to vážně pěkně rozjeté, vůbec by mi nevadilo to vlastnit.

Takže tedy info zde: https://idealninajemce.cz/

Byty si vybírají, takže ne všechno vezmou, snaží se držet určitý standard a mají i určitou klientelu, kterou si také vybírají, aby eliminovali co nejvíce případných problémů. Výhod to má spoustu, pro některé asi i nějaké nevýhody, ale to už je na každém, jestli se mu to líbí, nebo ne. Za tátu mohu říct rozhodně jen samá pozitiva, podmínky mají myslím velice slušné a člověk má klid. Vše se dočtete na webu, případně vše zodpoví, jsou maximálně ochotní a vše do podrobna vysvětlí, aby dotyčný věděl, na čem je.

Odkaz ke komentáři

Přesně tak - oni jsou nájemník a to co zprostředkovávají je podnájem. Tím pádem mají na nesolventní "spolubydlící" úplně jiné páky (třeba právo vstupu do bytu a vypakování dotyčného) než klasický nájemce, řešilo se to v tomto vlákně ještě v dobách kdy měl Raytheon v bytě nakvartýrovaného toho "milovníka ptactva". Nic jiného se dnes nedá dělat, poděkujmě Křečkům a jejich vykutáleným zákonům na ochranu nefachčenků. Co si vzpomínám jak onehdá bratr sháněl bejvák v Brnisku (stejně nakonec zůstal na mama-hotelu), tak všude mu nabízeli výhradně podnájmy s "předplatným" ve výši čtvrt a nebo půlroční kauce - tedy v podstatě to samé jako tahle zbytečná "zprostředkovatelna" (což může být klidně jen jeden maník s mobilem a virtuálním serverem)...

Odkaz ke komentáři

Za tím projektem stojí Miton investovali např. Slevomat, Damejidlo, Rohlik atd..

Toho, že nebudou platit bych se fakt nebál. Krom toho mají jako pojištění to, že nemovitostí obstarávají hodně...

Možná bych si zjistil něco o pozadí projektu, než začnu vynášet soudy o tom jak jsou to mladí kluci schopni tak dát byt na sreality....

Odkaz ke komentáři

Asi tak nějak, stojí za tím hodně schopní lidé a fakt to není něco šitého na koleni, podmínky a další jsou jasně dané atd. Oni sami si samozřejmě nájemníky lustrují, aby co nejvíc předešli problémům, stejně jako si vybírají byty jen v určitých lokalitách, protože moc dobře vědí, že některé jsou prostě problémové, riziko tedy snižují na minimum možné a to i ve vlastním zájmu, respketive asi hlavně ve vlastním zájmu, aby je to na konci moc nestálo a bylo to výdělečné.

Samozřejmě pokud se to někomu nezdá, nikdo ho nenutí tuto službu využít, vždyť tak je to se vším. Mě se ten projekt třeba líbí, od otce jen a jen dobré reference, od další tuny lidí taky, takže to asi zrovna špatné nebude. Několik lidí po mě chtělo, abych nadhodil o co jde, takže jsem tak učinil a dál je to na každém.

Každopádně hned něco odsuzovat, když o tom člověk nic moc neví je při nejmenším škoda, kdyby to tak bylo pokaždé s každým projektem, tak jsme asi ještě v době krále klacka :) Víc se k tomu vyjadřovat nebudu, je mi to jedno, za mě to bylo myšlené v dobré víře, že to třeba někomu pomůže.

Odkaz ke komentáři

Zdravim zkusenejsi, mam problem s jednou nemovitosti, kterou ted spoluvlastnim.

Je to slozite, ale cast nemovitosti je nevyuzivana (sklepni byt) a rodina na me tlaci, at tam ubytuju sveho skoro nevlastniho bratra (nemakacenko bez prijmu, ale velmi chytrej a vychcanej clovek).

Kdyz ho tam necham bydlet a budu po nem chcit jen zaplatit sluzby a nedostane ode me zadnou smlouvu, muzu ho az budu potrebovat vykopnout ze dne na den? Trosku se bojim, aby mu nevzniknul nakej narok na uzivani nebo tak. Je to fakt hodne neprijemna situace, vim ze s nim budou problemy, ale tlak rodiny a dalsich spoluvlastniku je opravdu velky. Kazdopadne plan s nemovitosti mame vsichni stejny, po zaniku vecneho bremene chceme nemovitost prodat, tak aby nam to nahodou nejak nezmaril. Predem diky.

Upraveno uživatelem uff
Odkaz ke komentáři

Když Ti bude platit za služby, tak evidentně na základě něčeho -- ústně uzavřené nájemní smlouvy se všemi důsledky z toho plynoucími. Z toho se nevykroutíš.

A když Ti nebude platit nic a vy ho tam budete tolerovat, tak si nějakou služebnost k tomu bytu určitě vydrží, pokud si ten byt nevydrží rovnou do svého vlastnictví .-)

Upraveno uživatelem sery.vlk
Odkaz ke komentáři

no pockej, to uz je trosku moc. Ja pomuzu "potrebnemu" a on si vydrzi sluzebnost?

Kdyz nekdo plati akorat poplatky, tak to prece neni najemni smlouva. Ja na tom nebudu mit ani korunu, akorat nam to vybydli.

Da se to nejak sikovne osetrit? Fakt ho potrebuju v momente, kdy prijde ten spravny cas okamzite vyhodit (jako jeste snesu 3m vypoved).

Mam to teda resit smlouvou o podnajmu? To je asi teda lepsi nez najemni smlouva, ne? Pripadne me napada, ze ustni domluva byla na podnajem, nikoliv na najem.

Odkaz ke komentáři

Joystick: Jde o to, ze jsem slibil babicce, ze kdyz to na nas prevede, tak je porad jako ofiko majitelka. A ona si to preje (po tlaku ostatnich, ale to se uz tezko vysvetluje).

Proto nepripada v uvahu, ze bych se tomu ted branil. Slib je slib. Ted jen jak to osefovat, abych si to jednou nevyzral...

Odkaz ke komentáři

K rodinným vztahům se vyjadřovat nebudu, ale doplatíš na to v každým případě. Zvlášť když je to takováhle situace, kdy si vlastně nemůžeš bejt jistej, že ten člověk nebude využívat psychologickýho tlaku na zbytek rodiny, aby se nemovitost neprodala a on tam mohl dál bydlet (což mu zřejmě neni cizí). A dokážu si představit, že varianta "vyžeň ho baseballkou" tady taky úplně nepřipadá v úvahu.

Nerad to říkám, ale pokud povolíš, si v pasti.

Můžeš tomu pomoct písemnou smlouvou o podnájmu, protože ústní dohody (zvlášť s podporou jiných účastníků) jsou dost o hubu, ale víc neuděláš a problémy s tím budou i tak.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...