Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Návštěvník Zmizík

Ja se svym S&W Bodyguard netrefim na 25m ani terc ale to bude spis rukama. Zas nevim, proc bych mel na osobni obranu strilet na takovou dalku...

Upraveno uživatelem Zmizík
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No, dle mého asi proto, že ten zlej týpek se samopalem (samozřejmě nelegálním, fuj) bude na tebe střílet zhruba z těch 25m. Když bude střílet z menší vzdálenosti směrem k tobě, stačíš si sotva uvědomit, že je něco špatně ...

Odkaz ke komentáři

V 2. 8. 2016 v 9:09, Boudy napsal:

No, dle mého asi proto, že ten zlej týpek se samopalem (samozřejmě nelegálním, fuj) bude na tebe střílet zhruba z těch 25m. Když bude střílet z menší vzdálenosti směrem k tobě, stačíš si sotva uvědomit, že je něco špatně ...

Tohle je bohužel docela možný. Nedokážu si ale představit, že bych u sebe kvůli tomu nosil pořád něco automatickýho...

Odkaz ke komentáři

Ne náhodou jsou tolik oblíbené pistole typu G43, Shield, XDS, LC9 atd. Je to podle mého asi ta nejmenší použitelná velikost a to nemám ruky jak dřevorubec. A jestli je to na někoho moc divoké, není problém postavit 9mm náboj, který divoký nebude.

Jako LCP jsem v ruce neměl, ale stačí se podívat na hmotnost, průběh spouště, velikost a vyjde ti, že až budeš jenom trošičku nepozorný budeš strhávat. Kdo někdy střílel na živé v omezeném čase ví, že prostě přestane cítit, kde má ruky, co dělá a jak dělá.

No a proč 25m? Protože realita.

Odkaz ke komentáři

V 2. 8. 2016 v 9:42, ggrand napsal:

Kdo někdy střílel na živé v omezeném čase ví, že prostě přestane cítit, kde má ruky, co dělá a jak dělá.

Takovejch nás tu asi moc nebude :-D Takže ta reference je dost na nic.

V 2. 8. 2016 v 9:42, ggrand napsal:

No a proč 25m? Protože realita.

Realita v ČR je hodně pod 5m.

Odkaz ke komentáři

LCP jsem měl, na nošení při téhle ráži asi nic menšího a lehčího už není. Pravda je, že ta konstrukce a velikost ve mě (možná zbytečně) vyvolávala pocit, že se to po 1 tis. vystřelených musí rozsypat. Já sám jsem z ni vystřelil asi krabičku. Takže jsem přešel na fullsize v lugeru a teď G43. Je sice vetší těžší než LCP, ale tak nějak ve mě vyvolává lepší pocit důvěry (jak jsem psal, možná neprávem). Ja mám 183/83 a v pohodě ji schovám do kydexu zepředu nad pinďoura na opasek ke kraťasům a přes to jen volně triko. Na druhou stranu, LCP se dá nosit v přední kapse od kalhot/kraťasů.

Odkaz ke komentáři

V 2. 8. 2016 v 11:10, Jeremy napsal:

Takovejch nás tu asi moc nebude :-D Takže ta reference je dost na nic.

Realita v ČR je hodně pod 5m.

Zeptej se myslivců.

A co se týče do 5m, tak vzhledem k tomu, co se děje u sousedů a co se bude dít i tady, tak bych to tak pozitivně neviděl.

Odkaz ke komentáři

V 2. 8. 2016 v 9:45, Duke650 napsal:

V této souvislosti nemohu nedat link na tuto divočinu

http://www.fkbrno.com/cz/media

Nemozem si pomoct, ale pride mi ze to FK tak trochu znovu objavuje ameriku, uplne by stacila moderna pistol na stary dobry 7.62x25. Pravda nebolo by to asi tak cool ale bolo by to sa zlomok ceny a v zahranici hlavne v Pakistane a Indii by im urthali ruky.

Odkaz ke komentáři

Návštěvník Zmizík
  V 2. 8. 2016 v 12:08, ggrand napsal:

Zeptej se myslivců.

A co se týče do 5m, tak vzhledem k tomu, co se děje u sousedů a co se bude dít i tady, tak bych to tak pozitivně neviděl.

Co vole. Hupsnu z motorky na kamión, jednou rukou votevřu dveře, druhou se držim za zrcátko, pak tasim a smažím to uprchlikoj porád do ksiftu, z 20 - 80cm, podle toho, jak se votvíraj ty dveře.

Upraveno uživatelem Zmizík
Odkaz ke komentáři

V 2. 8. 2016 v 8:03, wizard-ov napsal:

Pánové, co říkáte na LCP ? Spolehlivé s továrníma ? Přebíjet .380 asi nebudu... díky za postřehy...

A co tazateli odpovědět na co se ptá? Neptá se, jestli je .380 málo nebo moc, ale jak LCP střílí s nepřebíjenou konfekcí? Já na rozdíl od jiných LCP mám, ale musím zdůraznit, že jsem s ním dal za rok všeho všudy 80 ran (vím, je to tragicky málo a sám cítím že tu pistoli nemám v ruce jak bych si přál), běžné koupené náboje, bez závad, celkem to i lítá do stejného místa, za nepřesnost může částečně ruka a polonatažený systém taky není na mířenku ideální. Ale i během těch 80 ran se to zlepšovalo, spoušť se netahá po celé dráze plnou silou jako u DAO revolveru a brzo se dá poznat, kdy zbraň vystřelí. Pokud bude střelba mým koníčkem a budu na střelnici každou chvíli, určitě bych LCP jako jedinou zbraň nechtěl. I když bych s ním rád viděl takové mini IPSC v rukách mistra, určitě to je použitelná zbraň na kratší vzdálenost,  účinná obrana na 25 metrů ve stresu bude už částečně o náhodě a zastrašení.  Netuším ale, jak na tuhle dálku autor myšlenky přišel, s "...protože realita.", s dovolením nesouhlasím, určitě to ještě dlouho nebude aktuální a ani pak nebude LCP k zahození. Až tady nakrásně vypukne válka, ve které na mne budou z 25 metrů na ulici střílet a já nebudu moci utéct ani se krýt nebo schovat, pak budu nosit něco jiného. Až bude na můj dům útočit z 25 metrů jeden nebo více gaunerů, použiju adekvátní zbraň a taktiku. Ale v dnešní realitě považuji LCP jako prima volbu na pohodlné, skryté, neobtěžující nošení od rána do večera, i když jasně, může se stát, že to bude málo. Ale ruku na srdce, jak často tasíte naostro zbraně a kolikrát z toho by LCP nestačila?     

Odkaz ke komentáři

Tak nějak nevím, v které dimenzi žijete pánové, ale za hranicema, pár hodin jízdy, čmoudi občas na ulici/obchoďáku střílí hlava nehlava a s frekvencí, jakou se tak děje, je mnohem pravděpodobnější řešení takovéto situace než klasický příběh použití zbraně v ČR.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...