Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

To se mi stává.  :)  Každopádně tak nějak bych se u DA/SA tak nebál. Ačkoliv pevně věřim tomu, že Glock to má vymyšlený dokonale a že ten jejich mechanismus je dělanej právě na nadrcnutý nošení. Přesto tak nějak nemám důvěru. Ono taky svym způsobem u nás nosit je částečně póza, co si budeme povídat. Ale v Izraeli nebo Francii by to byla asi daleko důležitější otázka. A přitom zrovna ta izraelská škola tasení natahuje právě až při tasení, co jsem tak koukal.

Odesláno (upraveno)

Ja nosim jedine nadrcnuty. Nedovedu si predstavit v mnoha situacich jeste resit natazeni zbrane. Kor u Glocku bych se tuplem nebal. Kazdopadne vsechny zbrane nosim v holstrech a ne po kapsach. ;-)

Pripadne doporucuji toto video. Je tam toho pomerne dost duleziteho.

Upraveno uživatelem blam
Odesláno

Všichni se chlubíte, tak abych nezůstal pozadu :-) Na pistoli mi dali 20% slevu - za to koupim slušný kolimátor. Až to nastřelim /nebo nechám/, tak napíšu více.

post-277-0-08662300-1472661899_thumb.jpg

post-277-0-32972500-1472661904_thumb.jpg

Odesláno

Myslite, ze kdyz na vas nekdo zautoci, budete mit cas natahovat zaver a jeste v rozkroceni jako izraelci? :-DDD

Spis to bude tak, ze jestli vubec budete mit naladu na taseni, budete bud na zemi, nebo sotva stat a levou se branit utoku.

Noseni SA/DA se spustenym kohoutem je naprosto OK, vzdyt to na to bylo vyrobeny!!! 3 kila nikdo nezmacne "nahodou". Prece revolver taky nikdo nenosi s prvni komorou prazdnou, to je zase hovadina :-/

Odesláno

No tak napriklad stare revolvery sa s jednou komorou prazdnou nosili celkom bezne. Inak by som sa drzal doporucenia vyrobcu + precitat si nejake skusenosti po forach tiez nie je na zahodenie. Moderne kusky nosenie v komore zvladaju snad vsetky, zvlast u mensich zbrani na nosenie by si myslim dnes nikto nedovolil vyrabat zbran, ktora by to nedavala. Existuju ale zbrane, hlavne starsie, ktore nosenie v komore sice umoznuju, ale nie su na to povedzme najvhodnejsie. Naprikald stra dobra CZ 82.

...V průběhu 90. let, kdy kvůli zhoršené bezpečnostní situaci začali policisté nosit náboj v nábojové komoře došlo k několika mimořádným událostem s vážnými následky, kdy pistole po pádu vystřelila. Experimentem se podařilo jednoznačně prokázat mechanismus samovolné iniciace náboje při pádu tohoto typu zbraně. Doplňkovým šetřením bylo potvrzeno, že problém se týká konstrukčního řešení zbraní z celé produkce, tzn., že pistole vz. 82 s upraveným i neupraveným bicím mechanismem, pakliže je náboj v nábojové komoře, může při pádu z běžné manipulační výšky (i pod 1m), samovolně vystřelit, přesto, že je zbraň v řádném technickém stavu a je nošena v souladu s pokyny k používání. Tato zjištění, zejména s ohledem na minulé mimořádné události a další soustavné problémy spojené s exploatací pistolí vz. 82 v podstatě znamenala začátek konce její kariéry v ozbrojených složkách.
...

ale povrava sa ze ani skorsie modely CZ 75 na tom neni su s padovou bezpecnostou prave najlepsie.

Odesláno

Policajti jsou povětšinou paka, co kvér neumí ani pořádně používat. Když jim to náhodně vystřelí, tak to svedou aspoň na to, že jim to spadlo. Vz.82 nebyla nic moc, ale CZ 75 a všechny moderní pistole jsou stavěné a testované, aby při pádu nevystřelily. Taky jsem nosil jen zastrčený zásobník, ale od té doby, co jsem vyzkoušel několik obranných situací řešitelných prakticky jen jednou rukou a to, že teď častěji někam chodím s dětmi (tj. budu potřebovat druhou ruku na jejich ochranu), nosím už jedině nadrcnuto. A to včetně 1911, tu i s nataženým kohoutem. Mám i SA/DA a na střelnici trénuju oba režimy. U moderních zbraní bych se plné komory nebál u starších bych to posoudil dle konstrukce. Občas nosím Browning 1906 a ten bych si do kapsy s plnou komorou nedal.

Odesláno

Možná to tu dubluju, ale starší CZ 75 neměly ani pojistnej zub na kohoutu, takže si někdo při zasouvání pistole do pouzdra prostřelil nohu. Kohoutek se zachytil o rantl, nedošel do polohy "nataženo", ale měl dost energie, aby inicioval výstřel v okamžiku, kdy ho majitel do futrálu dostal a nic mu nebránilo (kohoutu, ne majiteli) v dokonání dráhy k zápalnílku.

Odesláno

Maly revolver...doporucuju ti si najit nejakeho kamarada, ktery ti necha rozdelat jeho revolver. Otazka 3-4 sroubku. Pak pochopis, ze i kdyby ti stacilo 5-6 ran, tak to proste neni spolehlivy mechanismus. Do lesa taham kilovy 44mag ale udrzuju ho sakra v cistote a dobre kondici, protoze uz jsem jeho slabiny parkrat potkal. Zlaty Glock, cim mensi, tim spolehlivejsi a jeste ma lepsi spoust.

Odesláno

Spis by me zajimalo, jestli mate zkusenosti s ruznyma shadowama atd bez blokace zapalniku pri simulaci padu na cumak, jestli je to schopne skutecne odpalit. Ale jenom vlastni zkuenosti. Jedna pani povidala fakt ne,diky.

Odesláno

Tak kdo neměl nechtěný výstřel je ještě střelec začátečník. :-) Znám i jednoho, co si prostřelil televizi. Ale pochybuju, že by se tady našel někdo, komu vystřelila CZ při pádu. Jinak s tou spolehlivostí revolveru souhlasím, ten eliminuje pouze spolehlivost munice.

Odesláno

K tomu nadrcnuti...

Já myslím, že není třeba mít neustále včelku v komoře. Za předpokladu, že člověk dostatečně vnímá okolí. Útok nebo jakákoli riziková situace většinou nepřichází jak blesk z čistého nebe. Taky je jasný, že když du za tmy prázdnou ulicí, mám nadrcnuto.

Ale jinak rozumím tomu, že to mít natáhlý pořád, neni na škodu...

Odesláno

Nejhorší stav je mít někdy nadrcnuto a někdy ne. Ve stresu to musí být paráda. :-) A navíc si nedokážu představit, že si nadrcneš pokaždé, když se začne situace zhoršovat, třeba když se začnou srocovat cigáni. To, bude akorát červený hadr.

Odesláno

Já jsem teda potkal v životě několik lidí, kteří se živí výcvikem obranné střelby a obranných složek státu a překvapilo mě, že docela velká část nosila revolver. Tak jsem si řikal, že na tom něco asi je, když to nosí člověk od fochu, kterej má doma desítky zbraní a odstříleno statisíce. Na takovej level se nikdy nedostanu a proto se snažim nasát názory a zkušenosti ostatních. O spolehlivosti revolveru jsem něco četl a narazil jsem na informace, že se někomu šprajcnul bubínek, nebo naopak že pistole má v podstatě stejnou nebo větší spolehlivost. Přesto mi přijde, že na nošení je revolver pořád aktuální téma. Byť někteří tvrdí, že je to tak maximálně na oklamání csi Modřany, protože na místě činu nenechám nábojnice. A taky teda se dost zkušenější shodují, že s revolverem se lépe manipuluje ženám.

Odesláno

Revolver je pre ludi co zbraniam moc neholduju vraj prirodzenejsi a skor si s nim neublizia. Ked nic ine tak im zaver neutrhne palec nech ho drzia sebesprostejsie. Zase ale sa moze noob strielajuci z revolvera popalit vyslahom plynov medzi valcom a hlavnou takze za mna ziadna velka vyhoda.

Odesláno

..popalit vyslahom plynov medzi valcom a hlavnou takze za mna ziadna velka vyhoda.

Zkoušels to? u .38 i .357 bych tam sice nestrkal oko, ale jinak na tom není nic fatálního. (U horších ráží nevím, ale ty se asi stejně moc nenosí..)

Jinak jak si myslíte, že by dopadlo skóre v otázce "měl jste někdy Vy osobně závadu při střelbě z pistole?" vs "z revolveru?"

Odesláno (upraveno)

Jo a to jsem taky čet, že to popálení nikdo nikdy neviděl v praxi. A palec prej závěr taky ještě nikomu neutrhnul, ačkoliv to nějakýho blba zranilo, ale to už to chce tomu jít opravdu hodně naproti. Urban legends.

Upraveno uživatelem Sickboy
Odesláno

Je na to mythbusters diel kde myslim dokazu ze ziaden instant amputator to rozhodne nie je, ale nie je to ani uplne neskodne. Zaverom utrhnuty palec som nevidel, ale vyvrateny som videl dva krat. Nikdy nejak fatalne, dotycny vzdy zanadaval ale potom normalne strielal dalej. Inak ja som sa par rokov pravidelne bavil tym, ze som obrazal strelnice a poziciaval som si vsetko co sa dalo. Moj zaver je, ze je docela umenie najst v tych eraroch pistol co vystriela 50 bez ztraty kyticky. Revolver mi nezlyhal este vobec nikdy.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...