Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

před 15 hodinami, klobadysek napsal:

Zdravím chlapi.

Budu si dělat zbroják samozřejmě s výhledem si také něco koupit. Co byste doporučovali za zbraň pro začátečníka? Klidně konkrétní tipy.

Jo ještě bych měl uvést asi jak hodlám zbraň  používat. Primárně rekreační střelba. Klidně i něco z druhé ruky. Nevím jak moc mě to chytne. :default_smile:

Jestli ještě nevíš, tak bych doporučil použitý malorážkový revolver nebo pistoli.

Cena 22 LR vs 9mm Luger je cca 4 Kč, takže když by Tě to přestalo bavit, tak použitou zbraň prodáš za cca to samé jak jsi koupil a zkušenost nebude tak drahá. A když tě to chytne a budeš chtít něco většího nebo na nošení tak dtto 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ja bych tu 22citku rozmlouval. Je to skvele naboj, ale nemusis z toho mit ten pocit "pravy" pistole. Je relativne maly vyber kvalitnich pistoli v teto razi. 22 je super, kdyz potom chces zlevnit trenink a nebo jenom tak sypat.

Revolver je super, ale chce to razi aspon 22x2 🙂

20230828_135718.jpg

20230828_135724.jpg

Upraveno uživatelem Quarantine
Odkaz ke komentáři

Zkusil jsi třeba do PPK dát HV? pocit velký pistole máš hned 🙂

Výběr LR pistolí není velký, ale např. Rugery MkII se občas objeví kolem 10 litrů, SW revolver 17 také a to jsou velmi přesné držáky, které budou pořád v kurzu.

Odkaz ke komentáři

Zatím je předvýběr jen ztrátou času. Píšeš, ze ZP si teprve plánuješ. Než to uděiáš, určitě si dost nastuduješ i mimo povinnou teorii. Taky obejdeš pár střelnic a osaháš si různý zbraně a potkáš různý střelce, to všechno Tě ovlivní. Je to vývoj- než budeš mít papíry a nákupko, budeš mít i mnohem jasnější představu co zhruba chceš. Pak bude mít smysl se začít ptát. Nic ve zlým.

Odkaz ke komentáři

před 19 hodinami, klobadysek napsal:

Zdravím chlapi.

Budu si dělat zbroják samozřejmě s výhledem si také něco koupit. Co byste doporučovali za zbraň pro začátečníka? Klidně konkrétní tipy.

Jo ještě bych měl uvést asi jak hodlám zbraň  používat. Primárně rekreační střelba. Klidně i něco z druhé ruky. Nevím jak moc mě to chytne. :default_smile:

pokiaľ Ti nejde o cenu a vieš, že to nebudeš nosiť tak CZ Shadow 2 alebo tú novú Shadow 2 compact. 

Ale najprv by som sa sústredil na zloženie skúšky, zbraň si následne kúpiš do pár dní s tým problém nebude.

Odkaz ke komentáři

Píše, že klidně z druhé ruky. Tak to jasný, že novej Shadow je ta správná volba :default_smile:

Kuci, zbroják sme si dělali (většina) abychom si koupili bambitku, takže dělání zbrojáku jde ruku v ruce s pořízením kvéra. Rozhodit informační sítě je zcela na místě a ve finále tě to ještě namotivuje aby si se do toho vopřel a při přípravě na  zkoušky nic nepodcenil. Krom toho si tady rádi poplácáme játra! :default_wink: 

Zbroják si neděláš aby sis šel koupil malorážku (obrazně řečeno). Chceš to při výstřelu prostě cejtit. To si myslim, že už je lepší si koupit vzduchovku a střílet na džbánky na plaňkách :default_smile: 

Odkaz ke komentáři

Zbroják si budu dělat v říjnu. Respektive jsem tedy přihlášený do přípravy teď studuju tu legislativu.

Celou "akci kvér" beru takhle - zabavím se, získám dovednosti a případně pokud by to bylo v budoucnu nutné budu mít aspoň základy střeleckých dovedností pro to se umět bránit a klidně si pak koupit 9mm. Proto bych se fakticky nebránil ani té malorážce pro to cvičení a zábavu na střelnici, pokud by její ovládání bylo shodné s "full fat" zbraní. Pocit ohrožení zatím nemám. 

Se vzduchovkou střílím na terč už roky a stále baví 🙂

Takže ano, Americkej má pravdu, je ještě čas vybrat si. Ale i to vybírání mě začíná bavit, je to jako hodinky... kuwa:eek:

Odkaz ke komentáři

Rekl bych, ze vestina lidi, co ma ZP, ma jednu zbran. Hodinky ma vestina lidi taky jen jedny (pokud vubec). A to vetsinou samonabijeci pistoli. V razich jasne vede 9mm Luger. Pak je otazka celokovova nebo (castecne) plastova, kdy dneska to valcuji plastove, s ohledem ma vahu. Nasledujs otazka velikosti - od full size k mikro zbranim. Vse ma sve. Hodne lidi sahne u prvni zbrane ke kompromisu typu Glock 19 a i u toho zustane. Samozrejme lze pak prikoupit, resp. tu svou prodat, ale tomu bych dal cas.

Trezor do dvou zbrani a 1000 naboju mit nemusis, ale pokud mas doma deti, je samozrejme krajne vhodny. Spis jde o to nekoupit hned maly trezor na pistole a za pul roku resit kam s puskou. 

Odkaz ke komentáři

Vždycky sem měl max 2. Naposled jsem usoudil, že ten škorpík mi vlastně doma roky leží zbytečně doma, tak šel. Tak sem na jedný :default_smile:. Těch lidí budu hafec co maj jenom jednu a možná i většina. Ale protože to nějak extra neřeší nejsou do toho zapálený, tak to maj doma někde schovaný, nikam střílet nechodí, nesdružují se, takže o nich ani nevíš. 

Upraveno uživatelem Strocek
Odkaz ke komentáři

před 2 hodinami, klobadysek napsal:

"Zruší se také pět dosavadních skupin zbrojních průkazů. Lidé budou držitelem buď obecného, nebo rozšířeného zbrojního oprávnění."

To by me zajímalo jak ten přechod proběhne (budu muset znovu na zkoušky?) a čemu bude odpovídat tradiční kombinace A,B,E

Odkaz ke komentáři

před 32 minutami, dtx napsal:

"Zruší se také pět dosavadních skupin zbrojních průkazů. Lidé budou držitelem buď obecného, nebo rozšířeného zbrojního oprávnění."

To by me zajímalo jak ten přechod proběhne (budu muset znovu na zkoušky?) a čemu bude odpovídat tradiční kombinace A,B,E

Bud si jist že to udělají tak, aby z lidí vytáhli co nejvíc peněz.

Odkaz ke komentáři

Je mimo začátečníkovi, co chce získat dovednosti (střelecké, možnost obrany i manipulaci),  doporučovat malorážku, revolver .44, nebo speciál typu Shadow.

Začátečník si musí najet dril, musí se umět o zbraň postarat a zbraň by měla být dostatečně kompaktní pro případné nošení, rozumná na střílení do papíru, vhodná, pokud by si začátečník chtěl v rámci zlepšení zkusit třeba LOS a zároveň dostatečně blbuvzdorná a spolehlivá a v ráži 9mm Luger samozřejmě. Tomu odpovídá prostě Glock19. Navíc dostupnost všech doplňků (apod) pro něj je maximální.

Další zbraně, které časem jistě přijdou, budou portfolio určitě rozšiřovat do zajímavějších oblastí. Teď je na místě ale praktičnost.

Odkaz ke komentáři

V 29. 8. 2023 v 9:41, odjinud napsal:

...

Trezor do dvou zbrani a 1000 naboju mit nemusis, ...

500 nábojů...

konkrétně:

§ 58

Zabezpečení zbraní a střeliva

(1) ...

(2) Držené zbraně kategorie A, A-I, B nebo C uschované, uložené nebo uskladněné ...

...se zabezpečují uložením do uzamykatelné ocelové schránky nebo uzamykatelné ocelové skříně nebo zvláštního uzamčeného zařízení...

...Ustanovení tohoto odstavce se nevztahuje na přechovávané zbraně kategorie A-I, B nebo C v počtu do 2 kusů nebo střelivo v počtu do 500 nábojů, které je však držitel těchto zbraní a střeliva povinen vhodně zabezpečit proti zneužití, ztrátě a odcizení.

Upraveno uživatelem morepower
Odkaz ke komentáři

před 45 minutami, morepower napsal:

Je mimo začátečníkovi, co chce získat dovednosti (střelecké, možnost obrany i manipulaci),  doporučovat malorážku, revolver .44, nebo speciál typu Shadow.

Začátečník si musí najet dril, musí se umět o zbraň postarat a zbraň by měla být dostatečně kompaktní pro případné nošení, rozumná na střílení do papíru, vhodná, pokud by si začátečník chtěl v rámci zlepšení zkusit třeba LOS a zároveň dostatečně blbuvzdorná a spolehlivá a v ráži 9mm Luger samozřejmě. Tomu odpovídá prostě Glock19. Navíc dostupnost všech doplňků (apod) pro něj je maximální.

Další zbraně, které časem jistě přijdou, budou portfolio určitě rozšiřovat do zajímavějších oblastí. Teď je na místě ale praktičnost.

Když byste si měl koupit jednu zbraň, která by to byla a proč právě Glock19?

Dovolím se s Tebou lehce nesouhlasit. Pár lidí jsem už na ZP připravil a první, co se jich ptám, je na co tu zbraň chtějí. Spolužák chtěl velkou ocelovou pistoli s velkou kapacitou, která bude zamčená doma, kdyby něco a střílet bude ze stavu, nosit nikdy nebude - CZ75 Shadow.

Soused si střelil z mého DE a i přes přesvědčování, že je to pistole úplně na hovno, tak je to jeho jediná pistole.

Další Beretta 71, protože Mossad a střelnice za levno.

Pan učitel chtěl AK74 a 1000 nábojů(tehdy akce v ZS)

A pak spoustu těch G19

Odkaz ke komentáři

před 1 hodinou, morepower napsal:

To Ti řekli na kurzu nebo jsi ten instruktor, co tohle na kurzech vypráví?

Odkaz ke komentáři

před 1 hodinou, morepower napsal:

......Tomu odpovídá prostě Glock19.....

No tak treba za mne, ja radsi revolvery, ale strilel jsem z hodne pistoli v ruznych provedenich a konkretne G19 byl ze vsech neneprijemnejsi a za mne nejhorsi. 

Sam mam 1911, na LOS to neni uplne ono kuli male kapacite zasobniku a pri pouziti velkeho je to fakt velky. Kazdopadne ale na trenink drilu ovladani a vubec ziskani naviku, vyrovnani se se stresem tyto zavody povazuji za to nejlepsi co nekdo vymyslel. Pak na levne strileni jsem za par korun kopil starsi Ruger MK III navic je s nim zabava k kuli jeho tezke hlavni a kolimatoru se da do terce nasazet vsech 10 zasahu v rychlem sledu a super presnosti.

Pokud nekdo ma rad Glock tak by jsem spise doporucil G17 s toho se strili krasne, za mne ale zelezo je zelezo a vaha v ruce prispiva ke kultivovanejsimu chovani zejmena pri razi 9mm Luger

Ruzne CZ P 7 9 10 mne take prisli lepsi nez G19, ja zkratka nevim co na nem vsichni maji kromne rozmeru ve kterem je spousta mnoem lepsich zbrani. 

U 1911 ale za mne potreba mit vlastni strelivo ktere danemu strelci sedi s tovarnim jsem moc zpokojeny nebyl.

PS. Revolver je stejne nejlepsi, i kdyz priznavam s pistoli je vetsi zabava nyni jsem na pomeru 3 ku 3 

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...