Tobi Odesláno 1. září 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. září 2023 před 9 minutami, gun4 napsal: SouhlasClovek zkousi ruzne znacky a pak skonci u neceho do ceho strcis jakykoli zasobnik, sezere to prebijenky a funguje to před 1 hodinou, dykmore napsal: Ano, myslím tuhle malou, dokonalou, nezničitelnou a za všech okolností fungující pistoli, osazenou tím geniálním klipem. Myslím tu pistoli používající původní patenty G. Glocka, na které se ostatní výrobci snaží dotáhnout nějakým svým podobným, většinou dost kostrbatým řešením. Myslím tu pistoli, co ještě nebyla zkriplená výměnnými hřbety rukojeti a jinými kravinami. No nevím, ale TOHLE je pořádná pistole. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tobi Odesláno 1. září 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. září 2023 Právě teď, Tobi napsal: No nevím, ale TOHLE je pořádná pistole. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Fester Odesláno 1. září 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. září 2023 I já se přidám. Prošlo mi toho rukama hodně, ale pro mě je tohle the best. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Strocek Odesláno 1. září 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. září 2023 Každej má svuj vývoj a každej si dojde k tomu svýmu. Taky mám best kombo, který sem ladil leta! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gun4 Odesláno 1. září 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. září 2023 před 2 hodinami, Tobi napsal: No nevím, ale TOHLE je pořádná pistole. G26 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tobi Odesláno 1. září 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. září 2023 před 32 minutami, gun4 napsal: G26 Petflaška . Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Harry Odesláno 5. září 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. září 2023 V 28. 8. 2023 v 8:11, klobadysek napsal: Asi máš opravdu, pro trénink, zábavu a zlepšování se v dovednostech bude 22.LR cesta. Ale třeba mi to někdo vyvrátí. Malorážka na začátek vhodná moc není - pokud člověk počítá i s velkou. Problém je v tom, že s malorážkou člověk velmi snadno získá špatné návyky, protože mu odpustí kde co... Pak vezme do ruky velkou pistoli a je to trochu překvapení... Malorážky jsou bezva, ale ne jako komplexní trénink na velkou. Dá se s nimi samozřejmě dobře trénovat, ale jen některé dovednosti... Je potřeba to střídat... Mimochodem, to platí i pro pušky. Malorážky jsou fajn, ale jako "tréninkové" pušky k velkým puškám to moc nefunguje, dávno se od toho ustoupilo (střelci na vyšší úrovni) a dokonce je dnes poměrně málo střelců, kteří by byli dobří s malorážkou i velkou puškou. Jsou to prostě dost rozdílné disciplíny s různým přístupem... To říkám s tím, že jsem se právě vrátil z mistrovství světa PR22, což je dynamická přesná střelba s malorážkami. Je prostě pouze málo střelců, kteří by dokázali být na vyšší úrovni s malorážkou i velkou - přestože ty disciplíny vypadají podobně, tak jsou dost rozdílné... My k nim kupodivu patříme, ale je to z velké části i proto, že se obecně snažíme být více univerzální, než v jiných zemích, kde se přeci jen více specializují. V 31. 8. 2023 v 19:48, Quarantine napsal: 2palcový revolver, který navrhuješ má několik nevýhod. Špatně se bude mířit. Mířidla příliš blízko u sebe. Jak poznáš, že máš ostrý náboj v komoře na první pohled? Presscheck taky neuděláš. Proboha k čemu bude začátečníkovi možnost střelby z kapsy? Co to vůbec je, to se někde trénuje? Já měl dojem, že účinná střelba je o tom bezpečně tasit, zamířit a trefit cíl a ne paní Konopáskovou v okně ve 3. patře. Pistole s vnějším kohoutem je pro začátečníka též naprosto vhodná. Chce to jen zvládnout o jednu, dvě fičury navíc. Pokud jde o oprávněné použití zbraně v našich podmínkách, pak šlo vždy o použití na kontaktní vzdálenost, kdy je malý revolver naopak velmi vhodnou zbraní. Nějaké míření ve stresu stejně reálně neprobíhá, možnost závady u pistole je při kontaktu poměrně veliká a ta blbovzdornost revolveru a jeho naprostá bezpečnost nošení (kdy se neřeší žádný náboj v komoře ano / ne) je prostě výhoda. A pro holky pak snadná manipulace - nabíjení a vybíjení. Kapacita 5 ran je reálně dostačující a videa z ameriky, kde policie vystřílí dva až tři zásobníky na ujíždějící auto, to neberu - nejsme policajti v americe. U nás nefrčí přestřelky, u nás se spíš fackujeme Také pro obranu je opravdu nejvhodnější zbraň s co nejjednodušším ovládáním. Jedna dvě fíčury navíc jsou o jednu až dvě fíčury víc, než by člověk chtěl. Skutečně obranná situace je natolik stresová, že je vhodné mít vybavení s co nejjednodušším ovládáním. I ten laser ať se zapne sám, když to vezmu do ruky, místo toho abych to musel řešit. Doporučuji vyzkoušet nějaký kurz skutečně obranné střelby, kdy se vychází z reálných situací. Pak uvidíš, že nějaká tritiová mířidla jsou naprosto k ničemu (kdykoliv během 2 minut předvedu), že mířená střelba na 10 a víc metrů je zcela minimální, ale důležitá je bezpečnost, spolehlivost a také to, aby člověk měl důvěru v ovládání toho nástroje, který u sebe zrovna má... Jo a například střelba z kapsy není nic neobvyklého, pokud jde o skutečně obranné pojetí Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Quarantine Odesláno 5. září 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. září 2023 3 hours ago, Harry said: Jo a například střelba z kapsy není nic neobvyklého, pokud jde o skutečně obranné pojetí To už seš v krátké době druhý, co tu prosazuje tenhle nesmysl. Můžeš sem nahrát odkud čerpáš své informace? Já našel jeden zdokumentovaný případ použití revolveru tímto způsobem a to nebyla ani kapsa, ale dámská kabelka skrze kterou slečna pálila. Dále jsem našel pouze 4 videa na toto téma (samozřejmě 2 z toho od nás) a asi 8 postů na střeleckých forech. Dále bych rád věděl, jestli se střelba z kapsy někde trénuje? Nějak nemůžu přijít na obrannou!!!!! situaci, kde bych měl kvér radši v kapse, než v pouzdře nebo v ruce. Díky za odpověď. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gunman Odesláno 5. září 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. září 2023 Někteří z nás mají prostě se zbraněma víc natrénováno, než mají ostatní naklikáno na internetu Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
klobadysek Odesláno 6. září 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. září 2023 Jasně, na vlastní výběr mám ještě čas - přinejmenším ještě dva měsíce, ale i na to se těším. Ohrožen se necítím, primárně se potencionálním nebezpečím vyhýbám, prostě své zbrani nebudu svěřovat svůj život. Proto mě vlastně nezajímá zastavovací účinek, nositelnost atd. Na to abych měl zbraň jen "v šuplíku" opravdu necílím (vyhozené peníze). Chci střílet pro zábavu a pro získání "skillu" který ke střelbě patří a proto mě bude zajímat spolehlivost a ekonomičnost provozu. Nakolik se používání krátké malorážky liší od plnotučných ráží v praxi uvidím na střelnici - vše je otevřené. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Harry Odesláno 6. září 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. září 2023 před 16 hodinami, Quarantine napsal: To už seš v krátké době druhý, co tu prosazuje tenhle nesmysl. Můžeš sem nahrát odkud čerpáš své informace? Já našel jeden zdokumentovaný případ použití revolveru tímto způsobem a to nebyla ani kapsa, ale dámská kabelka skrze kterou slečna pálila. Dále jsem našel pouze 4 videa na toto téma (samozřejmě 2 z toho od nás) a asi 8 postů na střeleckých forech. Dále bych rád věděl, jestli se střelba z kapsy někde trénuje? Nějak nemůžu přijít na obrannou!!!!! situaci, kde bych měl kvér radši v kapse, než v pouzdře nebo v ruce. Díky za odpověď. Já to nijak zvlášť neprosazuju, jen poukazuju na to, že to není zase tak neobvyklé V zimě mít zbraň v opaskovém pouzdře pod vším oblečením, nebo jen tak v kapse od kabátu - když jdu se psem v noci do parku? A další věc je, že v nějaké vyhrocené situaci budu rád držet zbraň v ruce směrem k potenciálnímu nebezpečí. A pokud bude v kapse a ne venku na očích - je to docela jiná situace (a to i z hlediska legislativního, protože je stále skrytá). Já můžu mít větší jistotu a tím i lepší pozici pro řešení situace (myslím tím mentálně), než kdybych ji v ruce ještě neměl, nebo s ní mával ve vzduchu... Je to prostě jen jeden z možných způsobů, jak zbraň nosit a v extrémním případě i použít... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bert Odesláno 6. září 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. září 2023 před 17 hodinami, Quarantine napsal: To už seš v krátké době druhý, co tu prosazuje tenhle nesmysl. Můžeš sem nahrát odkud čerpáš své informace? Já našel jeden zdokumentovaný případ použití revolveru tímto způsobem a to nebyla ani kapsa, ale dámská kabelka skrze kterou slečna pálila. Dále jsem našel pouze 4 videa na toto téma (samozřejmě 2 z toho od nás) a asi 8 postů na střeleckých forech. Dále bych rád věděl, jestli se střelba z kapsy někde trénuje? Nějak nemůžu přijít na obrannou!!!!! situaci, kde bych měl kvér radši v kapse, než v pouzdře nebo v ruce. Díky za odpověď. Já se asi smíchy pos-ru. @Quarantine, pokud Tě ta problematika zajímá z jiného úhlu, nežli z úhlu, který svírají Tvé ruce s klávesnicí, proč jednoduše nenapíšeš @Harry, že by Tě to zajímalo, a že by sis rád takto zastřílel, zkusil nějaké cvičení, a pod. Odvedl jsi hezkou rešeršní práci na internetu, ale řekl bych, že odkazy nejsou (zvláště v tomto případě) to pravé ořechové. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Xenomorfus Odesláno 6. září 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. září 2023 Ono je na tech internetech spousta "zarucenych" teorii, praxe, zkusenosti, atd. z mnoha oblasti kolem zbrani. Ale jen velmi mala hrst jedincu, kteri maji realnou zkusenost se strelbou do lidi, tuto sdileji. Ma to sve pochopitelne duvody. Nicmene pro jakoukoliv skutecnou situaci, kdy se pouzije strelna zbran proti jedinci, je souhr vsech faktoru dulezity. A klidne i to, ze jedinec trenuje az skoro nerealne situace. Nicmene trenink, drill a vse okolo je dulezite. Asi nejdulezitejsi. (Pokud pominu prvotni "nastaveni hlavy", ze jsem pripraven zastrelit cloveka). Ja osobni zkusenost mam, tak vim, o cem to je. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
juk Odesláno 6. září 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. září 2023 (upraveno) Každému doporučuju přečíst speciál časopisu Střelecké revue: Braňte se! Už starší, ale stále pro nás v ČR relevantní. https://www.casopisyprovas.cz/BRANTE-SE-d121.htm Upraveno 6. září 2023 uživatelem juk Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vzduch Odesláno 6. září 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. září 2023 pro Xenoformus: Není nad osobní zkušenost. Já ji naštěstí nemám. Ale měl bych dotaz. Jak ti fungovala ta hlava v takové extrémní situaci? Jde-li to vůbec popsat. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Goran02 Odesláno 7. září 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. září 2023 Kdyby, tak ten speciál střelecké revue lze dohledat přes poslední příspěvek na dfens https://dfens-cz.com/17084-2/comment-page-2/?show=comments. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
juk Odesláno 7. září 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. září 2023 před 2 hodinami, Goran02 napsal: Kdyby, tak ten speciál střelecké revue lze dohledat přes poslední příspěvek na dfens https://dfens-cz.com/17084-2/comment-page-2/?show=comments. I po těch 7 letech od vydání považuji tu cca stovku za jedny z nejlépe investovaných peněz do svého vzdělání. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jeremy Odesláno 7. září 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. září 2023 (upraveno) No - k tý kapse. Stojí před váma divnej chlápek a pomalu se blíží a možná drží něco za zádama. je výhodnější: - mít na 4 hodině supertaktickýho bezva Glocka se svítilnou (a kde máte ruku - na zbrani, nebo jinde? Jestli na zbrani, nepovzbudí ho to naopak k rychlejší akci? - nebo mít v kapse mikiny v ruce malej revolver a mířit celou dobu na něj? A přitom pro agresora vypadat jako daleko pohodlnější cíl, než chlápek, co si šahá na zadek (pro co asi?) Upraveno 7. září 2023 uživatelem Jeremy Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Micey Odesláno 7. září 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. září 2023 No tak je otazka co je tvym cilem, jestli ho spis zastrasit, nebo odprasknout:) Toe takova teoreticka diskuze, jak kdyz sem si myslel, ze kdyz budu nosit, budu vic.. v bezpeci. No jenze pak mi doslo ze kdyz na me vystartuje nejakej priozralej kokot, je mozna horsi tu bouchacku mit, nez nemit - odprasknout ho stejnak nemuzes, pac by sis sel nadlouho sednout. Kdyz se teda poperem, je blba sance, ze ti tu bouchacku nejakou nahodou veme. Takze vlastne me to noseni celkem dost donutilo premejslet o jinejch zpusobech obrany:) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kairos Odesláno 7. září 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. září 2023 před 57 minutami, Jeremy napsal: No - k tý kapse. Stojí před váma divnej chlápek a pomalu se blíží a možná drží něco za zádama. je výhodnější: - mít na 4 hodině supertaktickýho bezva Glocka se svítilnou (a kde máte ruku - na zbrani, nebo jinde? Jestli na zbrani, nepovzbudí ho to naopak k rychlejší akci? - nebo mít v kapse mikiny v ruce malej revolver a mířit celou dobu na něj? A přitom pro agresora vypadat jako daleko pohodlnější cíl, než chlápek, co si šahá na zadek (pro co asi?) Jestli se u toho chlapík ještě kymácí a odpadává z něj maso, tak bych určitě střílel jinak ta uvedená situace bude mít určitě nějakou předehru, takže se chlapík ani přibližovat nemusí, protože já odjíždim Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se