Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Organizátoři to samozřejmě zvládají až do chvíle, kdy je průser. Já bych do toho jako organizátor nešel. A už jsem slyšel od správce střelnice větu "Dneska nejezděte, je tady zážitkovka a u toho bejt určitě nechcete."

Odesláno

Tak to je drsný...být správcem, tak jakmile vidím, že někdo na někoho míří, letí ven.

Nedělám to často, ale když chci mít klid na nástřel nebo prostě nemám náladu na to, aby se kolem mě někdo motal, tak si vyberu menší střelnici a zarezervuji si všechny střelecký stavy...typicky půl hodinka mi bohatě stačí.  

Odesláno

Kdysi jsem chodíval na podzemku docela často, tak dvakrát týdně, zlatý devadesátý léta... Všechno se dalo zvládnout... Ale když si přišli zastřílet poldové, klidili jsme se kvapem... bývalo to tóčo..

Odesláno

Pánové nechce se mi na zbraňové forum, tak to zkusím tady. Pokud se budeme bavit o kompaktních pistolích v ráži 9mm vhodných k nošení pro člověka subtilnějšího vzezření...co jsou teď momentálně kandidáti na vyzkoušení? Řekněme maximálně top10 kandidátů. Je mi jedno jestli železňák nebo plasťák, ale potřeboval bych možnost předělání vypouštění zásobníku + záchyt závěru pro leváka. Vynechám něco zásadního, když se budu soustředit na tyto (bez ohledu na pořadí):

G19, CZ P-10, CZ P-7, CZ 75 Compact, Sig P320, Beretta 92 Compact, HK P30, Walther PPQ M2

Odesláno

Nejlepší by mělo být si zajít na střelnici a co nejvíce si toho osobně vyzkoušet. A dle toho, co nejvíce sedne, vybírat.

I když já byl v neděli zkoušet G19 gen3, gen4, a gen5 a víceméně jsem stejně nevěděl nic :D Nejlépe se mi držela gen5, ale vadilo mi to spodní vykrojení, kde se mi "skřípal" občas malíček. Nejlepší výsledek jsem měl s gen3, ale ta prý měla nejvíc ochozenou spoušť.

Odesláno
  V 21. 12. 2017 v 16:59, AdaMoss napsal:

Pánové nechce se mi na zbraňové forum, tak to zkusím tady. Pokud se budeme bavit o kompaktních pistolích v ráži 9mm vhodných k nošení pro člověka subtilnějšího vzezření...co jsou teď momentálně kandidáti na vyzkoušení? Řekněme maximálně top10 kandidátů. Je mi jedno jestli železňák nebo plasťák, ale potřeboval bych možnost předělání vypouštění zásobníku + záchyt závěru pro leváka. Vynechám něco zásadního, když se budu soustředit na tyto (bez ohledu na pořadí):

G19, CZ P-10, CZ P-7, CZ 75 Compact, Sig P320, Beretta 92 Compact, HK P30, Walther PPQ M2

No nejsem žádnej expert, začal jsem letos a výběr jsem měl podobnej. Rozhodla několikrát návštěva střelnice a hlavně předváděcí akce různých značek. Ve finále byla p-7 a P30, tak sem si obě půjčil na střelnici v Brně a vyhrála P30. Je ale pravda že ji nosím jen minimálně, ono v Trutnově kde teď sem se moc ani ohroženej necítím

Odesláno

Na noseni z toho vyberu mozna tak g19,protoze je nejmensi,ale i tak je velky, jinak by neexistovala kategorie g43 apod. Polovina vyberu stejne nema oboustranny zachyt zaveru a popravde to na noseni ani neni potreba. Staci vypousteni zasobniku, ktere jde predelat,coz je lepsi jak oboustranny zachyt zasobniku-ta nepouzivana strana muze zavazet pri vypousteni zasobniku nebo zpusobit vypusteni zasobniku pri tlaku zvenku pouzdra. Jeste bych z vyberu vyskrtnul vse,co ma kohout. To je dobre tak na zavodni zbran, ne na zbran,kde kazdy mm navic je ke skode a to jeste nemluvim o vyssi slozitosti manipulace.

Odesláno

Jak píše ggrand, na nošení není potřeba řešit záchyt závěru nebo vypouštění zásobníku, protože vystřelit min 6 ran v konfliktu je už Armagedon a druhý zásobník asi nosit nebudeš

Spíš než délka závěru mě na nošení vadí šířka rámu, tedy dvouřadé jsem z trvalého nošení vyloučil, jednoznačně můžu doporučit G43, MP Shield, 1911 velikosti Commander a menší,

pak z užšího okruhu vybraných tyto vyzkoušet na střelnici jak se drží a jakou mají spoušť.

A nakonec si do kapsy strčit SW60 s pěti 38 Special :-)

Odesláno

Jak píše Kairos, pokud chceš nosit, přemýšlej spíš o subcompactu. Za mě mám odstříleno z MP Shield a G43. Osobně, čistě pocitově, bych ze z té dvojice přikláněl k Shieldu. Ikdyž víc kope.

Odesláno

Děkuji za reakce. Možná jsem měl na začátku víc zdůraznit, že nosit sice ano, ale rozhodně ne denně, tedy k občasnému nošení. Stejně jako sta, nemám pocit, že bych byl v permanentním ohrožení :-). Spíš jsem to myslel tak, aby to bylo občas nositelné bez větších potíží a diskomfortu. Hlavní použití bude samozřejmě na střelnici - relax střelba. Na žádný soutěže apod. se nechystám. Co jsem zkoušel subkompakty tak ty už na můj vkus dost kopou a nedá se moc mluvit o příjemné/pohodlné střelbě (alespoň já to tak pociťuju), navíc se mi špatně drží. Fullsize jsou zas pro mě nenositlné, proto jsem prozatím zůstal u kompaktů.

@ggrand: Díky za zajímavý postřeh o nevhodnosti oboustranného vypouštěče zásobníku...to fakticky vylučuje P-10C.

Ten záchyt závěru...vlastně ani nevím, proč bych ho tak nutně potřeboval oboustranný. Možná pro pohodlnější kontrolu zbraně a tak nějak jsem na střelnici zvyklý ji odkládat se staženým závěrem. To možná ještě přehodnotím.

Je naprd, že ve střelnicích v mém okolí mají z toho výběru vždycky tak 1 až 2 modely takže nějaké přímé srovnání se dělá dost těžko. Každopádně díky za rady. Beru to tak, že můj prozatímní výběr je víceméně dostatečný a žádný zásadní kandidát tam nechybí :-).

Odesláno

Oboustraný záchyt závěru neřeš a z uvedeného výběru kup G19. K dispozici je všude, bude se Ti dobře prodávat, ale bude Tě s*át ten kompromis :-)

Stejně skončíš u min. 2 zbraní, G43 (mám), Shield, PPS M2 (řeší kolega a líbí se mi), nebo tak něco na nošení + něco většího a zajímavého na střelnici.

Prošel jsem si přesně to samé, CZ75 nenositelné, G19 už nějak ano, ale nakonec G43 + oblíbenou hračku na střelnici.

"A nakonec si do kapsy strčit SW60 s pěti 38 Special :-)" Má to taky něco do sebe, tchán má S&W36 a je to pěkná zbraň, v pohodě nositelná a střílení v pohodě, baví i mojí ženu.

Odesláno

Podle obrázků/parametrů G19 favorizuju, ale ještě jsem to neměl v ruce. Když mi nesedne do ruky, tak na to můžou pět střelci ódy, ale to mi bude k ničemu :-). Doufám, že je v ruce menší než G17 - ten jsem zkoušel minulý týden, jen proto, že jiného Glocka neměli a za mě bohužel NoGo...prostě se mi to nevešlo do rukou :-). 2 zbraně zatím nechci - musím si tu slepou uličku kompromisu prohledat sám :-D. takže je klidně možný, že jednou to bude jak říkáš něco malého na nošení + něco pěkného, většího na střelnici...Jsou to ale pěkně "starosti". Vybírat železo mě baví skoro stejně jako vybírat hodinky  :lol2:  :lol2:

Odesláno (upraveno)

"Doufám, že je v ruce menší než G17" 

Obavam se ze je to na uchop velmi podobne, mne osobne tedy v ruce sedi G17 lepe, zrejmne kuli delsi rukojeti napriklad strelba z G19 je pro pro mne velke zklamani. lucik mne neprijemne mlati do prstu, a celkove mi to vubec nesedi. Ja sel do 1911 v plne velikosti, obcas ji i nosim no na leto to neni, stejne tak jako 357 Magnum v 6" . V podpaznim pouzdre je to v aute pohodlnejsi nez 2" u pasu. Ja nosim zbran max nekolikrat tydne na nekolik hodin a pokud by jsem mel mit jen jednu zbran tak preferuji to co bude na strelnici pohodlne strilejici. Na mirenku mam rad velky revolver na akcnejsi strelbu je pro mne pohodlnejsi 1911 v .45 ACP  no a na noseni mam 2" .38 special. Kazdopadne pokud chces neco maleho na noseni tak G43 je dobry kuli svoji sirce. Jen pro zajimavost tak G19 ma na sirku 30mm a moje 1911 ma 23mm na zaveru a v kozenem pouzdru ma stale jen 28mm no a mimo pouzdro v nejsirsim miste (nemam zadne tenke strenky) ma pouze 32mm tedy jen o 2mm vice nez G19 a diky svoji vaze je to na strileni uplne jiny level. Kazdopadne je potreba si to vyzkouset v ruce a nemluvim jen o par ranach to nic nepoznas, chce to vystrilet par zasobniku.

Upraveno uživatelem tyfo
Odesláno

Mam G43. Osobne se mi s toho strili nahovno. Pri jazdym druhym vystrilenxm tasobniku ni zustava zaver vepredu. Vim, spatny uchop. Jinej se mi nechce ucit. A to jsem vyzkouael 4 pouzdra.

Takze pude...

G19 jsem dal na klip a ejhle, je to min videt nez 43. Dobre, nemam v komore, ale nabit prece tolik casu nezabere. Zkousim apendix a 3. 6 jsem zavrhnul po hodine, stahuje mi to galaty.

Odesláno

Dneska jsem dal 200 naboju z cz p10...docela me to prijemne prekvapilo. Co se tyka komfortu strelby zatim nejlepsi, co jsem zkusil. Ma to ale svy mouchy. Zajimave bude prime srovnani s g19 a ppq.

Odesláno

Jak se to veme. Na blbnuti na strelnici mam Cz75ts a co se zazitku ze strelby tyce, je to nuda. V ruce se to moc nehne, spoust jde na pohlazeni, lita to kam to namirim, proste nuda. Takze chapu i lidi,co strili jen to,co nosi. Jednak je to vetsi zazitek a i vyzva a navic kazdou ranou se nabyvaji zkusenosti a zrucnost s nejdulezitejsim kverem-na noseni. Z vlastni zkusenosti muzu rict, ze i s malochama jako g26 nebo wpps se da dobre nastrilet.

Odesláno
  V 22. 12. 2017 v 18:46, AdaMoss napsal:

Děkuji za reakce. Možná jsem měl na začátku víc zdůraznit, že nosit sice ano, ale rozhodně ne denně, tedy k občasnému nošení. Stejně jako sta, nemám pocit, že bych byl v permanentním ohrožení :-). 

Tohle mi přijde, jako kdyby sis úrazové pojištění platil jenom třeba na jízdu autem s pocitem, že když přecházíš ulici po přechodu, tak nejsi v ohrožení. Kromě toho nikdy nevíš, kdy se staneš účastníkem nějakého problému. Viz Michal Velíšek, něco podobného se ti může stát, když si půjdeš přes ulici pro cigára do trafiky. A pak budeš přemýšlet, proč jsi nechal bouchačku doma v trezoru. 

Jen taková poznámka, každý ale jedná tak, jak sám chce.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...