martar Odesláno 12. dubna 2016 Nahlásit Odesláno 12. dubna 2016 Já když potřebuju brzo vstát, musím na sebe vyzrát. Večer si připravím nějaké masíčko v pekáči, nebo domácí hambáčky, nebo přírodní řízky v chlebu, a ráno řeším dilema rozkoš z povalování X rozkoš ze snídaně většinou jen chvilku @gustaf: přesně, když mám děti, nemusím nic řešit, tam je vůbec nejlepší jít spát zároveň s nimi... Jinak jsem zjistil, ze dělá hodně vybraný zvuk či melodie budíku. Koneckonců je to první zvuk, který člověk slyší, a dokáže povzbudit nebo totálně otrávit.
Maxel Odesláno 12. dubna 2016 Nahlásit Odesláno 12. dubna 2016 (upraveno) Pavle, sem na tom stejně a nebude nás málo, neboj. S pohybem problém nemám, ale spánku obětuju málo co. Prostě rád spim Obecně to mám skoro tak, jak popisuje KFL - případný deficit dospávám o víkendu a pokud mám něco dřív ráno (např. squash od 7), kupodivu problém se vstávánim o dost menší. Jednoduše řečeno, čim dýl spím, tím hůře se vstává dřív, než by tělo samo chtělo. Co taky "nepomáhá" je pružná pracovka, protože si dycky nakonec řeknu: co vole, stejně tam budeš zas do šesti, tak vstaneš až po 7. Ale pravda ráno se doma zdržim tak půlhodinu a jedu. Kafe dávam až v práci. Když sem míval první poradu v půl 8, bylo to jasné - prostě tam musim být. Dneska mam první v 9 a tak neni tlak... ale proč taky jo P.S.: dítě mám (1,5 roku), ale k tomu i dost tolerantní ženu, takže s příchodem potomka se to u mě změnilo minimálně Upraveno 12. dubna 2016 uživatelem Maxel
ggrand Odesláno 12. dubna 2016 Nahlásit Odesláno 12. dubna 2016 Pomáhá brzo spát, dodržovat tento režim. Jako nárazovka to nefunguje. A špatná zpráva taky je, že i o víkendu se to chce nevyvalovat.
Sphinxx Odesláno 12. dubna 2016 Nahlásit Odesláno 12. dubna 2016 V 12. 4. 2016 v 7:43, ggrand napsal: Pomáhá brzo spát, dodržovat tento režim. Jako nárazovka to nefunguje. A špatná zpráva taky je, že i o víkendu se to chce nevyvalovat. Naprosto přesně. Jde to, ale je potřeba si zažít to, že člověk chodí spát ve stejnou dobu a druhý den ve stejnou dobu vstává, tj. jdu spát ve 22 hodin, vstávám v 6 následující den. Ale tohle je potřeba dodržovat i o víkendu. V posteli se zbytečně nerozvalovat a neignorovat budík. Člověk by měl vstát, jako obvykle zpravidla do 10 minut a tento režim dodržovat. Pak je na každém, kolik mu denně postačuje spánku a podle toho upravit dobu ulehnutí/vstávání, ale podstatné je to pravidlo.
lucid Odesláno 12. dubna 2016 Nahlásit Odesláno 12. dubna 2016 V 12. 4. 2016 v 7:48, Sphinxx napsal: ... Ale tohle je potřeba dodržovat i o víkendu. V posteli se zbytečně nerozvalovat a neignorovat budík... Tak s tímto já nemám problém: ta naše chlupatá bestie je zvyklá mne budit pravidelně kolem páté hodiny, jedno zda ve všední den či o víkendu. A když mne vzbudí a já vstanu, tak vědom si dobře splněné povinnosti se zase spokojeně zavrtá do pelechu.
Sphinxx Odesláno 12. dubna 2016 Nahlásit Odesláno 12. dubna 2016 Přiznám se, že dodržovat to o víkendu je někdy docela záhul , ale dá se to. Jo, když má člověk psa (já mám teď druhého stafforda), tak jeden nebo druhej vždycky po ránu otravuje , je to dobrej budíček.
Návštěvník tolja Odesláno 12. dubna 2016 Nahlásit Odesláno 12. dubna 2016 V 12. 4. 2016 v 7:43, ggrand napsal: Pomáhá brzo spát, dodržovat tento režim. Jako nárazovka to nefunguje. A špatná zpráva taky je, že i o víkendu se to chce nevyvalovat. člověk hned nemusí začít žít jako šaolinský mnich, možná by stačilo dát budík dál od postele, ale mě se to kecá, vstávám brzy odnepaměti
Porsche_911 Odesláno 12. dubna 2016 Nahlásit Odesláno 12. dubna 2016 První 3 dny se budeš cítit hrozně, ale dá se to hacknout. Udělej si večer kafe, které ráno studené vypiješ hned po vzbuzení (třeba až ti v 5 zazvoní budík). Pak vstaň a dej si ledovou sprchu. Pokud se ti přes den bude chtít spát, dej si 15-20min šlofíka. Večer jdi spát včas, jak píše Sibiř. Po 3 dnech to budeš mít v krvi, je to jednoduché.
mondeo2 Odesláno 12. dubna 2016 Nahlásit Odesláno 12. dubna 2016 chodím spát kolem jedný a vstávám v pět, už leta letoucí a v pohodě, mám vnitřní hodiny takže se budím na čas i bez budíku, jen o víkandech to posouvám na půl osmou jenže to taky chodím spát kolem půl třetí....
instant Odesláno 12. dubna 2016 Nahlásit Odesláno 12. dubna 2016 Pavle, chces pocut ako sa zije cloveku, ktory trpi chorobnou nespavostou..? Spi kolko sa ti chce, clovece nestastny.
rolas Odesláno 12. dubna 2016 Nahlásit Odesláno 12. dubna 2016 Taky dost záleží na tom jestli je člověk spáč nebo ne. Já mám naučené vstávat okolo 6 a takhle vstávám každý den, chodím spát okolo 11 a prostě limit pro spánek mám 8 hod., pro zichr si dávám budík, ale stejně vstanu před 7 hodinou. Nevýhoda je, že pokud se jde člověk o víkendu někde bavit a přijde např. ve 4 ráno, tak pak vstanu v 7 a celý den je na nic a protože beru povalování v posteli za ztracený čas, tak ani přes den nespím. Kafe už dlouho nepiju a jsem ráno v pohodě a pokud chci být úplně fit, tak si dám studenou sprchu, která mi přijde o mnoho lepší, než nějaké energy nápoje. Ohledně budíku se mi dost osvědčil nějaký "přírodní" zvuk jako je zpěv ptáků např. a ještě postupný zesilováním. Co úplně nesnáším, je uřvaný zvuk od budíků, když mě to takhle vzbudí, tak vždy pak mám zrychlený tep. Jinak někde jsem četl, že lidé co spí méně než 8 hod. spánku, se statisticky dožívají vyššího věku.
PavelSch Odesláno 12. dubna 2016 Autor Nahlásit Odesláno 12. dubna 2016 Tak takovou smršť jsem u tohoto nečekal Hlavně po prvním příspěvku asi začnu pomalu zkoušet různé varianty..začnu tou nejmíň drastickou - jít spát dřív. Jinak co se týká zvonění typu Ptačí zpěv nebo šumění řeky, tak u těchto zvuků jsem absolutně bez šance se probudit, spíš naopak. Možná si dám jako každodenní úkol hodit foto do Co máte právě na ruce do 7:00 ale abych pak nezačal spát s hodinkama ..zkrátka, kdo chce, hledá způsob. Kdo ne, hledá výmluvy
kuncák7 Odesláno 12. dubna 2016 Nahlásit Odesláno 12. dubna 2016 Mam psa a ten me vykope z postele v 5.20,at je vsedni den,vikend,nebo mam dovcu. Proti tomu neni obrana.
JaRooN Odesláno 12. dubna 2016 Nahlásit Odesláno 12. dubna 2016 (upraveno) Už druhý rok mi za oknem začíná mezi 4.15 a 4.30 zpívat nějaká venkovní divoká "ptica". A přitom já vstávám až v 5.50Nejdřív jsem se celkem vztekal, ale postupně jsem si zvykl a teď se zavřenýma očima ležím a poslouchám v polospánku ten ptačí zpěv a kolikrát se přistihnu, že se usmívám, protože asi věkem zpěváka získává ten zpěv na kvalitě a kolikrát se ji fakt povedou krásná "preludia". Holt mám prostě štěstí a každý den mi začíná sice brzo, ale krásně... Přiznám se, že až se přestěhujeme, tak mi bude ta potvora chybět Upraveno 12. dubna 2016 uživatelem JaRooN
RedAce666 Odesláno 12. dubna 2016 Nahlásit Odesláno 12. dubna 2016 Jako notorický přeřizovač budíků jsem chtěl přechytračit sám sebe aplikací na mobilu. Ta se mě nejdřív snaží opatrně vzbudit 20 minut před nastaveným časem, jestli náhodou už nejsem vyspinkanej. Když se jí to náhodou povede, surově mobil zatluču a spím dál. Pak zazvoní standardní buzení, které samozřejmě o 10 minut odložím. Ale protože se znám, tak mám povoleno odložení pouze jedno a při druhém zvonění musím navíc prokázat stupeň bdělosti splněním úkolu na mobilu. Celé to vede k tomu, že jsem se naučil úkol splnit i ve stavu totálního bezvědomí, tím budík zcela vyřadím z provozu, znovu usnu a občas zaspím. Nenávidím se za to, ale nedokážu to změnit.
lucid Odesláno 12. dubna 2016 Nahlásit Odesláno 12. dubna 2016 V 12. 4. 2016 v 11:58, kuncák7 napsal: Mam psa a ten me vykope z postele v 5.20,at je vsedni den,vikend,nebo mam dovcu. Proti tomu neni obrana.Přesně to jsem psal o několik postů výše: nejprve zlehka párkrát ťukne do dveří packou, když to nepomůže, přitlačí a když pořád za dveřmi nereaguji, vezme je bodyčkem. A vzhledem k tomu, že ten mamlas má dobře přes třicet kilo, tak i ten náraz je cítit. Obzvlášť si to vychutnává o víkendu, protože s ním ráno chodím na hodinovou procházku, takže se celý týden těší...
kuncák7 Odesláno 12. dubna 2016 Nahlásit Odesláno 12. dubna 2016 V 12. 4. 2016 v 12:07, lucid napsal: Přesně to jsem psal o několik postů výše: nejprve zlehka párkrát ťukne do dveří packou, když to nepomůže, přitlačí a když pořád za dveřmi nereaguji, vezme je bodyčkem. A vzhledem k tomu, že ten mamlas má dobře přes třicet kilo, tak i ten náraz je cítit. Obzvlášť si to vychutnává o víkendu, protože s ním ráno chodím na hodinovou procházku, takže se celý týden těší...42 kg a zadne nesmele tuknuti neni- skace primo ne me a zalehava me na krk,nemuzu dejchat a zadnej povel nepomaha. Pak me laskou poslape a umeje :-),takze o pripadnem dospani nemuze byt rec. Jsem hned fit.Doporucuju :-)
Maxmillian Odesláno 12. dubna 2016 Nahlásit Odesláno 12. dubna 2016 V 12. 4. 2016 v 10:22, rolas napsal: Jinak někde jsem četl, že lidé co spí méně než 8 hod. spánku, se statisticky dožívají vyššího věku. Tak to uz jsem prakticky mrtvej! :-)
bobi Odesláno 12. dubna 2016 Nahlásit Odesláno 12. dubna 2016 Nejhorší je,když někdo "vstane prdelí napřed"
AndyAaron Odesláno 12. dubna 2016 Nahlásit Odesláno 12. dubna 2016 Vetsina tu uz byla recena. Hodne zalezi na tipu cloveka. Ja toho nikdy extra nenaspal a kdyz se obcas podarilo vic jak 8h v kuse, tak z toho vetsinou byla migrena.Kdyz vim, ze nekam potrebuju jet a brzo vstavat, tak uz jsem vetsinou vzhuru pred zazvonenim budiku. Jinak co mi pomaha, tak hned pri prvnim zazvoneni se donutit vstat. Jakmile clovek odklada, tak je to spatne.Ja mam nejvetsi problem s tim donutit se jit spat driv. Vetsinou to do pulnoci nikdy nestihnu.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se