Přejít na obsah

Sraz Chronomagu - Praha

Jakubisko

Doporučené příspěvky

Vážení, na srazu jsem nebyl, protože mě skolila těžká nemoc zvaná rýmička a už pár dnů je mi dost pod psa. Ale to snad neznamená, že nemohu aspoň dodatečně kibicovat. Pokud ty hodinky někam nezapadly a opravdu je nějaká k**va ukradla, tak se poměrně brzo někde objeví (Aukro, Bázoš, zastavárna apod.). Takže martare, pokud máš nějaké slušné fotky, podle kterých by se daly identifikovat, sem s nimi. Tyhle zdroje prolézá spousta lidí, tak by si mohl někdo všimnout a třeba by se mohly vrátit zpátky aspoň takhle.

Jinak, jsem dokonale zhnusen. Na minulém srazu jsem si říkal, co kdyby tam vtrhlo nějaké východoslovansky hovořící komando a odlehčilo nám, ale tohle ... Svět už se v p***el  obrátil.

ad jmenovky: já jsem vždycky myslel, že se to má, a poctivě ji na srazech nosím.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jmenovky by byly fajn. Jsem trochu plachy a stydim se seznamovat nebo vyptavat, kdo je kdo.

mam to stejně...

a proto sme se tam spolu bavili a vůbec se nepředstavili  :bag:

Za jmenovky se ze stejných důvodů přimlouvám taky, už ji mám vyrobenou z minulého srazu  :D Salónek mě taky napadl. Pokud si budeme i nadále chtít na srazech prohlížet i cennější hodinky, asi se po této zkušenosti neubráníme nutnosti na čas naší společnost nějak uzavřít. Tj. např.:

- Omezit celkový počet účastníků

- Přihlášky, pozvánky, seznamy donesených hodinek...?

- Srazů by se účastnili jen lidé, kteří se znají osobně (možnost přivést si někoho dalšího s sebou)

To celé mě pak přivedlo na myšlenku založit regulérní spolek/sdružení/klub se vším, co k tomu patří. V první řadě by se tím odstranila ta naprostá anonymita členů a případ, jako je tento, by nebyl tak beznadějný. 

Je mi jasné, že by to pro nás znamenalo nemalou práci navíc. A já sám nemám se zakládáním sdružení žádné zkušenosti. Berte to tedy jen jako nápad, který může pomoci v úvahách, kam se posunout dál. 

Osobně si myslím, že trocha toho elitářství by tomuto našemu společenství vůbec neuškodila.

Odkaz ke komentáři

Takže, zdravím. V ůvodu chci říct, že se rozhodně necítím jako nejpovolanější a znalec primek ( to ani omylem ), jedná se spíše o formu, jak zmírnit trapnej okamžik pro člena, co dorazil poprvé na sraz.

Chtěl bych nějak pomoci a tak si dovolím přejít z roviny ůvah - co by se mělo příště a pod. do praxe.

Nejdříve bych měl asi říct, že bych dal nějaký čas ( do neděle večera? )k případnému vyřešení na adrese, kterou uvedl Martan. Proto bych nastínil nápady, které mám, pro promyšlení a diskuzi.

Varianta č.1. - vybrat peníze a koupit Igeny. Varianta možná nejlehčí, ale má i mnoho úskalí - pro : několik kusů se válí i v prodejním vlákně, není snad problém se domluvit s jiným členem a koupit. Proti : po posledních případech zde na foru je značně riskantní, posílat peníze člověku ( mě nebo tomu, co by se toho ujal), kterého skoro nikdo nezná a je tu chvilku ( není to sice žádná palba, ale další blamáž si nikdo nechce ani připustit ).

Varianta č.2 - hodinky prostě "sesbírat" a poté složit. Tohle se mě osobně líbí více, ale bylo by s tím i o dost víc práce. Někdo má doma jistě pouzdro, někdo strojek, cifr a další sklíčko, ............. ( někdo to daruje, někdo prodá,.... )

Lze mít k této variantě i lehčí žertovnej podtext ( Martar mou původní nabídku odmítl, s tím, že by k jiným Igenům neměl vztah, tak mu je dát jako stavebnici Merkur, aby složením svých hodinek vztah dostal ).

Nevím ani, jestli by toto nemělo mít vlastní vlákno, ale minimálně bych vás požádal- zamyslete se nad tím a pokud napadne někoho něco lepšího, napište. Účast je samozřejmě naprosto dobrovolná ( budu i dokonce rád za každou radu či námět, stejně bych měl v plánu se v odbornějších věcech obracet na primkaře odborníky ).

Pokud má tedy někdo chuť pomoci, ať mě píše formou SZ, a nelekejte se, o víkendech jsem pouze na mobilním netu a dlouhé diskuze nevedu :-)), rozepsal bych se až od neděle večer. A jestli vám to celé přijde jako blbost, tak taky poprosím o SZ, veřejně mě prosím nekamenujte.  

Martin

Odkaz ke komentáři

Martin: Pomoc Martarovi začíná dostávat obrysy, a to se mi líbí. Druhá varianta má opravdu smysl vzhledem k získání vztahu k hodinkám. K tomu mě napadá jedna drobnost. Co mu nechat na nějakou tu součástku (asi cifr) vyobrazit logo ChronoMagu (tedy, pokud ho už Martar nemá spojeno s místem, kde se mu stala nepříjemnost).

Upraveno uživatelem siwi
Odkaz ke komentáři

Martine, myslím si, že tvá varianta číslo 2 je super. Bude to složitější, ale k hodinkám bude mít vztah. Jak si psal, tak spousty lidí má doma různé součástky, já samozřejmě taky. Chtěl jsem postavit další igeny, ale rád tímto přispěji a toho co mám se vzdám. 

Mám pocit, že Martin měl průhled dýnkem od Valise, myslím.

At si řekne, co by chtěl na cifr, protože to bude limitka 1/1 :) :lol2:

Odkaz ke komentáři

Tak já to vezmu od těch jmenovek. Vzhledem k tomu, že se tu i nadále chceme scházet, tak jmenovky vůbec nejsou od věci, už jen pro lepší orientaci, kdo je kdo. Přeci jen nás tam bylo dost a člověk kolikrát ani neví nebo si nepamatuje při tom počtu osob jméno. Takže za mě jmenovky ANO.

Co se týče Tvého nápadu Martine, tak s tím nemám problém, bohužel nemám názor na to, co je lepší, protože o tom nic nevím, takže bych sledoval z povzdálí a pak přispěl výslednou částkou ať už na variantu I. či II.. Jinak asi by bylo dobré nechat tomu čas do té neděle jestli se v dotyčném nehne svědomí a hodinky třeba anonymně pošle. I když jsem realista, tak stát se to může :) .

A asi bych na to založil solo vlákno, ať to tu neplevelíme, protože kolem hledání a diskuze bude vlákno asi potřeba. Tady by se to zahnojilo.

Odkaz ke komentáři

Jste skvělí, ale nemohu vás nechat jít tímhle směrem, kluci. Pokusím se to vysvětlit. Jsem perfekcionista. Pominu-li osobní věci, jako že údajně byly zakoupeny v r. 1970 a tudíž stejně staré jako já, že byly mé první a že jsem si je hned v začátcích chronohorečky bez větších zkušeností sám zprovoznil, byly v kondici kousek před definitivním stavem, jak jsem ho chtěl mít. S cifrem jsem byl absolutně spokojený (na rozdíl od většiny původních cifrů, které jsem zatím viděl). Ručky jsem zrovna řešil. Strojek v pořádku, modření šroubků domluveno s valisem, perláž nakonec zavrhnuta v zájmu autenticity. Už týden v záloze i servisovaný strojek třetišroubek. Pouzdro svrchu ucházející, zespodu trochu ožrané, ceník od sl. Krskové na stole a dilema, zda čekat na lepší původní pouzdro nebo koupit nové v nerezu. Dýnko s průhledem podle mne dokonalé, časem by si ke mn? cestu našlo i původní plné v pěkném stavu. Chybějící těsnění bych vyřešil. Sklíčko bez vady, luneta v dobrém stavu s okrajem tak akorát lehce jetým, aby působily fakt vintážn?. Zkrátka, za pár měsíců a s investicí od 2 do 8k to mohly být dokonalé původní nebo skoro-původní Igeny na občasné nošení pro radost a pro pyšné hlášky typu: řekl bys, že tyhle krasavice jsou přes 40 let staré?

Jste strašné hodní, ale nechci se vracet na start. Navíc cokoliv v horším stavu (třeba cifr) by mne jen rozčilovalo. Přemýšlel jsem o tom a asi se o tenhle projekt už nebudu pokoušet, spíš si časem pořídím nějaké novodobé renovační černé Igeny ala Zekon, nebudou mít sice historii, ale aspoň budou bez chyby.

Nakonec pár fotek ( skoro jsem je nefotil, čekal jsem na konečný stav dle mých představ). Důležité jsou následující markery: u pouzdra si povšimněte nezamenitelneho poranění chromu na levé horní nožce. U ruček matných map na původn? lesklém niklovaném okraji. A cifernik má drobné "vady" v lumi na indexech, zejména na 12 hodině. Fotky proskleneho dynka jsem už nestihl udělat, tak přikládám fotku od jiného šťastn?jšího majitele dynka od valise. Strojek je stejný, 68.3 bez třetišroubku, s kruhovým brusem, jen na těch mých bude poloha drážek šroubků jiná.

Snad můj postoj chápete. Zkoušel jsem to vysvětlit v SZ. Omlouvám se všem, kteří věnovali čas a emoce do snahy o nápravu situace. A těším se zas někdy na setkání.

martar

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Odkaz ke komentáři

Je naprosto pochopitelné, že žádné jiné hodinky ti ty ztracené plně nenahradí. Máš jasnou představu. Víš, co chceš a co nechceš. Ideální by pro tebe bylo, kdyby (pokud se vše nakonec v dobré neobrátí) vyplavaly v nějakém prodejním portálu. Zkus si dát čas a popřemýšlet, co bychom mohli udělat pro to, aby tvoje lítost nad ztrátou oblíbených hodinek byla menší.Pokud mezi námi byl nějaký lapka, tak je mi stydno.

Odkaz ke komentáři

Nechtěl jsem aby, to vyznělo nějak plačtiv? :-) nakonec jsou to jen hodinky. Fakt tuhle záležitost v hlavě odděluji od hezké vzpomínky na báječnou atmosféru srazu. Hlavně se nenechte znechutit a delejte srazy dál. Jmenovky jsou dobrý nápad.

Odkaz ke komentáři

Když to všechno čtu, tak pociťuji lehký diskomfort. Martara znám pouze virtuálně přes SZ a jako kupujícího z místní inzerce. Přesto mám při komunikaci pocit, že ho znám delší dobu. Ten "šťastnější" majitel dýnka z poslední fotky, které bylo inspirací pro Martina jsem já. Proto se opovažuji celou pseudoaférku komentovat. Musím nezaujatě konstatovat, že se mi líbí návrhy kolegů na kompenzaci a především nápad McStingera. Zároveň obdivuji Martinův nadhled a klídek.

Jako opatření proti dalším excesům doporučuji, aby si každý ve vlastním zájmu před odchodem ze srazu udělal inventuru toho co si přinesl. Asi není nic jednoduššího. Jmenovky taky nic nepokazí.

Naproti tomu by se mohlo vše dotahnout do konce. Finanční kompenzace, nebo černé Igeny s průhledem určitě nejsou jediné hodinky co by se Martinovi mohly líbit.

Odkaz ke komentáři

Fotky jsou perfektní, zkusím spolehnout na svou docela dobře vyvinutou fotografickou paměť a při prohlížení prodejních portálů zaměřím pozornost tímto směrem.

2Daemon: zmiňované vlákno jsem si pročetl a nestačím zírat (když bylo aktuální, nějak mi uniklo). Myslím, že pokud se srazy odehrávají v otevřené hospodě, kam může přijít každý, tak by zasvěcenci měli být nějak viditelně označeni. Na druhou stranu, ani to neuchrání před škodnou uvnitř komunity (viz dva nedávné případy). Každopádně pokud se nezjistí, jak to bylo, bezstarostnost na srazech (aspoň v Praze) bude nepochybně na nějaký čas v háji  :crying_anim:

Odkaz ke komentáři

No konečně! Chci JLC deep sea vintage, tu limitku se dvěma subdialy. Oranžovou verzi :-)

Neblbn?te, lidi, nikdo mi nic nedluží.

Ještě kouknu na pár diversek na kůží na watchuseek a půjdu spát... A těším se na další sraz, pokud teda bude přístupný ucednikum. Jmenovku jsem si už vyrobil :-)

Odkaz ke komentáři

Nechel som sa do toho montovať, ale toto sa sakra zle číta. Keďže som úpne mimo diania, ponúkam nasledujúcu možnosť.

Možno je v tejto chvíli človek, ktorý ich zobral v situácii, že ich chce vrátiť, ale má obavu napísať SZ apod. Ak je to tak, som ochotný zprostredkovať komunikáciu anonymným spôsobom. Uvádzam mailovú adresu, na ktorej je možné kontaktovať ma. Ak tie hodinky chceš vrátit, pošli mi mail. Ja nebudem pátrať, kto si, kde si, sprostredkujem iba kontakt na martara, alebo tebou navrhnutý spôsob vrátenia.

Takže ak ich chceš vrátiť, napíš na  devin (zavinac) pobox (bodka) sk

Zatiaľ sa nikto neozval. Dávam tomu ale ešte čas, domnievam sa, že ak to bol niekto z fóra, tak mu to nedá a hodinky vráti. Mám kontakt na martara, ale kľudne poskytnem aj na seba, ak by mal čestný nálezca nejaké obavy. Ešte raz podotýkam, že ma nezaujíma identita, aj keby sa mi dotyčný predstavil, info neposuniem nikam ďalej.

Mail platí devin(zavinac)pobox(tecka)sk , prípadne pre istotu aj záložný jv123(zavinac)live(tecka)com

Odkaz ke komentáři

Tak jsem zvědav, jak tohle dopadne ... kdyby to dotyčný vrátil asi by mě to hodně mile překvapilo. A myslím si, že po tom, co tady Martin napsal, by se v něm mohlo hnout svědomí, protože jestli to tu celé pročetl a nevrátí to, tak je to fakt ho**do. Navíc jestli někomu stojí za to okrást člověka o hodinky s příběhem, záměrně nezmiňuji cenu, protože ten příběh má pro majitele jistě úplně jinou hodnotu, tak podle mého názoru nemá k hodinkám žádný vztah. Pikantní na celé události je, že jestli si někdo myslel, že se finančně obohatí, tak se fakt spletl ve výběru značky a troufám si říct i modelu. Protože já už jsem tady nějaký pátek a tak vím, že spousta lidí sleduje - aukro, ebay, WUS a podobně a udat takové hodinky bude asi problém. Čili myslím, že vrácení je zcela na místě a bylo by to fér, protože "sejít impulsivně z cesty" může nebo dokáže každý, ale postavit se tomu chlapsky čelem málokdo :)

Odkaz ke komentáři

2Daemon: zmiňované vlákno jsem si pročetl a nestačím zírat (když bylo aktuální, nějak mi uniklo). Myslím, že pokud se srazy odehrávají v otevřené hospodě, kam může přijít každý, tak by zasvěcenci měli být nějak viditelně označeni. Na druhou stranu, ani to neuchrání před škodnou uvnitř komunity (viz dva nedávné případy). Každopádně pokud se nezjistí, jak to bylo, bezstarostnost na srazech (aspoň v Praze) bude nepochybně na nějaký čas v háji :crying_anim:

Ano,tenkrát jistě pobavilo,nejen obsahem,ale také počtem hrubek,které jsem v jednom odstavci dokázal vytvořit,ve světle dnešních událostí již tak zábavné není.I tak se nemohu zbavit pocitu,že hodinky sebral úplně někdo jiný.Třeba z obsluhujícího personálu.Chci věřit,že tomu tak bylo.V každém případě dotyčnému přeji,ať mu přinesou celoživotní smůlu.Když blesk uhodí do jeho domu,když přijde o práci,když se ráno poleje kafem,nebude to náhoda.

Hajzl jeden zasranej (pardon).

Upraveno uživatelem Daemonultimate
Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...