Americkej Odesláno 17. ledna 2019 Nahlásit Odesláno 17. ledna 2019 (upraveno) Jen detail.Doporučený servisní interval spring drive výrobcem, je 3 až 5 let.He? To se fest liší... Máš nějaký tušení, co se tam přesně servisuje? Krom přetěsnění?E: Já odchytil tuhle info od Craiga na YT, ale ten je vynáší do nebe naprosto nekriticky... Upraveno 17. ledna 2019 uživatelem Americkej
Americkej Odesláno 17. ledna 2019 Nahlásit Odesláno 17. ledna 2019 (upraveno) Ale sorry, nechci plevelit. SD debata už patří do jinýho vlákna. Upraveno 17. ledna 2019 uživatelem Americkej
Londoner Odesláno 17. ledna 2019 Nahlásit Odesláno 17. ledna 2019 (upraveno) kamilb ma pravdu, v manuaul pisou kazde 3-4 roky. pisou ze je rozeberou a vycistej Upraveno 17. ledna 2019 uživatelem Londoner
sashator Odesláno 17. ledna 2019 Nahlásit Odesláno 17. ledna 2019 Zkratka klasickej servis jako u mechanik, koneckoncu jsou to temer mechaniky
kamilb Odesláno 17. ledna 2019 Nahlásit Odesláno 17. ledna 2019 Nechtěl jsem malovat čerta na zeď ,já jen reagoval na těch 35 - 50let Běžně rozšířený názor je že pokud se to nesype tak nemá cenu to řešit, to už je na každém jak se k tomu postaví.Co se týká servisu tak moc nemáš šanci zjistit co s tím dělali a kde. Nefunguje to jako u jiných že ti s hodinkama pytlík s kolečkama, gumkama a korunkou.Prostě papír , movement overhaul a cena.
martar Odesláno 17. ledna 2019 Autor Nahlásit Odesláno 17. ledna 2019 Nechci ti s tím tady zasírat vlákno, tak jen krátce :-). Výrobce z velký čtyřky, páč Wempe už nedělá hodinky :-) (IWC, Stowa, Laco, AL&S,), Pouzdro á la FL23883, do 41mm, manuální nátah, ne ETA, Miyota ani Sellita, černý cifr A nebo B vzor, no date, no logo, centrální vteřinovka. To prostě neexistuje :-).A sakra.... Uplne Vas chapu chlapci, to hledani a vybirani je na tom to nejlepsi. Tak proc si nezvolit nesplnitelny pozadavky, ze? Zabava az do duchodu Uplne to vidim, divery s WR1000, gyroturbom, 1/100s chrono, vecnym kalendarom a minutovou repeticiou co hra stouny.Nenastval, pridal by jeden "nutnej" parametr navic..... No, začínám si připadat jako ta slečna, co hledá Pana Dokonalého. Kdyby mi nevadilo nakupování a prodáváni, pojal bych to už dávno po snejkovsku a na pozici potápek začal točit všechny modely, co se mi aspoň trochu líbí, a třeba by z toho něco vyplynulo... nakonec to tak možná dopadne. Zenithy by byly super hodinky, ale... nemůžu pochopit to nepěkné sražení subdialů. Ve srovnání s vintage jsou ty hodinky šilhavé. Výborně, už vím, jak se ostatní cítí, kdyz jim poplivu jejich návrhy - bohužel máš naprostou pravdu. Říkám si, co mohli udělat líp. El Primero má rozpal hřidelek daný, takže buď zmenšit hodinky nebo zkusit zmenšit subdialy, aby to tak neřvalo. Esteticky by pomohlo kontrastní okruží cifru, ale to už by se příliš odchýlilo od historické předlohy. Kurňa, to je škody! Tyhle pilotky mají totiž elegantni pouzdro, jsou hezký i z boku, jejich luneta je použitelná i pro divers aktivity a voděodolnost je WR 100... no nic, jedeme dál
cali Odesláno 17. ledna 2019 Nahlásit Odesláno 17. ledna 2019 Zenith ma obecne trochu problemy s velkostou sibdialov, najviac ma vytacaju prekryvajuce sa subdialy, kde napriklad zachovaju hodinovy na ukor minutoveho.
azeppelin Odesláno 17. ledna 2019 Nahlásit Odesláno 17. ledna 2019 Výborně, už vím, jak se ostatní cítí, kdyz jim poplivu jejich návrhy - bohužel máš naprostou pravdu. Možná je to jen můj interní problém, ale speciálně tyhle jsem sledoval od prvních náznaků reedice. Kdykoli na ně narazím, tak si říkám jsou super, ale(!!) ty subcifry. I na živo to vypadá divně. Hrozná škoda.
PavelSch Odesláno 17. ledna 2019 Nahlásit Odesláno 17. ledna 2019 Jestli ono těch 30-50 let nebylo myšleno spíš pro quartz (SBGX103, atd..)
martar Odesláno 17. ledna 2019 Autor Nahlásit Odesláno 17. ledna 2019 Ve větším pouzdru se ty samé, historické předloze odpovídající hodinky uďělat nedaj (pokud by u Zenithu nevyvinuli novej strojek). A přitom možná stačilo přidat na pozici 3 a 9 nějaké indexy a mohlo to být lepší. Když Breguet u pilotek Type XX zvětšil pouzdro (Type XXI), přidal na trojku a devítku dva indexy ve tvaru kosočtverců a opticky to pomohlo.
azeppelin Odesláno 17. ledna 2019 Nahlásit Odesláno 17. ledna 2019 Teď jsme Ti zcela zasvinili vlákno o diverech, ale... nepovažuj tuhle moji ukázku za cokoli sofistikovaného je to takové osobní myšlenkopnutí, ale jen rychlá změna poměru prvků na dialu dokáže vytvořit jinou vzájemnou harmonii. Věřím, že kdyby si s tím trochu pohráli, tak by to na stejném strojku šlo udělat líp a s centrálním odskokem subdialů.
martar Odesláno 17. ledna 2019 Autor Nahlásit Odesláno 17. ledna 2019 Lepší Já nevím, jestli dřiv nad designem víc přemýšleli, nebo to před schválením vidělo vic lidí a vyjadřovali se k tomu... ale podobných drobných faulů je u současných hodinek plno a je to hrozná škoda.
kuncák7 Odesláno 17. ledna 2019 Nahlásit Odesláno 17. ledna 2019 Musím říct jedno, jsem rád, že nemám vaše oči (zepelinovi či martarovi), nebo jsem slepej. Kur, já tam nic nevidím (můžete někdo ten rozdíl vyznačit? Nebo jsem blbej, sorry, srandu si z vás nedělám, čumím na ty fotky a čím déle, tím víc mi přijdou naprosto shodný.
martar Odesláno 17. ledna 2019 Autor Nahlásit Odesláno 17. ledna 2019 Subdialy jsou zmenšeny, o fous, takže nejsou narvané k centrální hřideli nebo jak se tomu říká.
azeppelin Odesláno 17. ledna 2019 Nahlásit Odesláno 17. ledna 2019 plus jsem zmenšil poměr celého cifru, vteřinové stupnice, zvětšil náznakem číslice u vteřinové stupnice atd. Kdyby se stím vyhrálo, pouzdro zmenšilo na 42, luneta udělala s menším přesahem, vložka mírně rozšířila atd. atd. tak by to bylo jiný kafe prostě
kuncák7 Odesláno 17. ledna 2019 Nahlásit Odesláno 17. ledna 2019 Dík, tak se mi to nezdálo. Ostatní jsem neviděl, díky.
StefanM Odesláno 17. ledna 2019 Nahlásit Odesláno 17. ledna 2019 Prečo nie Panerai? Na koži im to svedčí najviac zo spomenutých modelov. Ak ti bude prekážať servis inhouse strojčekov, je možnosť unitasu. Luminor bude aj z boku pozerateľný. Ked ti bude vadiť absencia minútových indexov a lunety, tak treba si uvedomiť, ze tým, ktorí sa reálne s nimi potápali, nechýbala.
martar Odesláno 17. ledna 2019 Autor Nahlásit Odesláno 17. ledna 2019 (upraveno) Stefane, děkuju za snahu. S vyjimkou Radiomirů je na Panerai elegantni jen ten font čislic Moc se v jejich nabidce nevyznám, fakt celé Panerai jdou mimo mne, ale pár inhouse kousků jsem na ruce měl, hodinky a strojky krásný, bohužel se ke mně absolutně nehodí a nedá se o nich ani řict, že by byly nízké... Fakt uvažuju směrem k potápkám typu těch JLC nebo Seamasterů, jejichž fotky jsem tu postoval. Upraveno 18. ledna 2019 uživatelem martar
Anela Odesláno 18. ledna 2019 Nahlásit Odesláno 18. ledna 2019 kdyz uz tady byly ty zenith chrona, co takhle nekterou reedici heuer autavia?
morbo Odesláno 18. ledna 2019 Nahlásit Odesláno 18. ledna 2019 No já sem jak struna, jak ten tendr nakonec dopadne. Můj tip: v horizontu několika následujících měsíců a let bude probíhat velké detektivní pátrání po dokonalých dajvrech, stovky a tisíce návrhů, celospolečenské téma, nakonec, zhruba na straně 1000, martar oznámí, že výběr je u konce a hodinky jsou na cestě, pak sem - těsně před vánocema - bouchne fotku oranžových monster, všem poděkuje a vlákno zamkne. Anebo to bude úplně jinak, ale to je jedno, protože tohle vlákno je super.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se