Přejít na obsah

Bazény, terasy a pergoly

Doporučené příspěvky

Já při zimování vypoustim pod protiproud a trysky (tzn půl bazénu). Nechám vysát a vyčistit komplet všechny trubky. Odmontování solnicky také. Přípravka taky žádný neleju. 

Mě to stačí do konce října, to je voda ješte cajk. Jak se ochladí a je brzy tma, tak se neprinutim, ani kdyby voda byla teplejší. Když jsem to vyhříval, tak to třeba o 3st dáš, ale přes noc tě to stejně o půlku spadne....

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• po měsících...

Chtěl bych na chalupě udělat malou terásku se schodama. Doporučil by mi někdo nějakou značku WPC prken? Jako benchmark jsem teď koukal na Hornbach, ale předpokládám, že je lepší koupit něco kvalitnějšího. díky za radu.

Odkaz ke komentáři

Když už jsem tady, taky se zeptam. Co takhle vířivý bazén, máte někdo? 
Uvažuju koupit todle jako kombinaci bazénu pro děcka, a vířivky pro dospělé. 
https://www.marimex.cz/virivy-bazen-pure-spa-jet-amp-bubble-deluxe-hws-6-vyhodna-sada-prislusenstvi/

Upraveno uživatelem Maxel
Odkaz ke komentáři

před 37 minutami, ismit napsal:

Chtěl bych na chalupě udělat malou terásku se schodama. Doporučil by mi někdo nějakou značku WPC prken? Jako benchmark jsem teď koukal na Hornbach, ale předpokládám, že je lepší koupit něco kvalitnějšího. díky za radu.

Mám Peri z DEKu a taky super 

https://www.dek.cz/produkty/detail/1810241514-3d-kompozitni-prkno-osk-dute-136x25-original-wood-2-9m

IMG_20210421_134452.jpg

IMG_20210421_134404.jpg

Odkaz ke komentáři

• po 2 týdnech...

Pani potrebujem radu… postavil som na bazen a tesim sa na prvu kupaciu sezonu. Nastal vsak necakany problem… vcely. Nikdy som ich na zahrade nemal citelne vela ale zda sa ze bazen ich pritahuje. V ostatnej zahrade vratane mojho mini ovocneho sadu je to stale v pohode a vcielky sa grupuju vylucne okolo bazena. Skor ako zacnem divoko googlit sa chcem opytat ci niekto neriesil podobny problem a ci nema nejaky tip ako sa ich zbavit?

Odkaz ke komentáři

V 15. 4. 2023 v 23:43, Maxel napsal:

Když už jsem tady, taky se zeptam. Co takhle vířivý bazén, máte někdo? 
Uvažuju koupit todle jako kombinaci bazénu pro děcka, a vířivky pro dospělé. 
https://www.marimex.cz/virivy-bazen-pure-spa-jet-amp-bubble-deluxe-hws-6-vyhodna-sada-prislusenstvi/

My to tak máme, děti v tom docela řádí, a na to je právě fajn, že je to gumové.

Odkaz ke komentáři

• po 3 týdnech...

PROSÍM O RADU, jak oživit bazén po zimě. Mám z Hornbachu bazén s plechovými stěnami, asi 40 cm zapuštěný do země. Před zimou jsem odmontoval filtraci, vyčistil ji a uklidil. Bazén jsem vypustil pod úroveň vstupní trysky od filtrace, nasypal chemii (běžnou) a naházel na hladinu PET láhve kvůli mrazu. Bazén jsem nezakrýval. 

Teď na jaře byla voda krásně čirá, na hladině i na dně byla spousta nečistot - listí, hmyz, písek - takže jsem ty, které šly nabrat síťkou vybral. A co dál - napadají mne 2 cesty - 1. Zbytek nevypouštět, 2. Zbytek vypustit

1. Zbytek nevypouštět: nejraději bych se úplnému vypuštění vyhnul, ale zajímá mne, jestli to nebude problém - nechal bych tam vodu co tam je, vyčistil fólii a dopustil vodu, do které bych dal chemii, popř. změřil PH. Asi bych musel koupit nějaký vysavač, co se bude hodit vždy na jaře i v průběhu roku.

2. Zbytek úplně vypustit:  No, zase tak složitá varianta to není a má asi výhody. Musel bych koupit čerpadlo, ale to by nevadilo. Výhodou asi je, že se důkladně vyčistí fólie včetně dna a i bez vysavače vyberou všechny nečistoty. Pak by se pak napustila kompletní nová náplň, která zase přes sezónu vydrží, pokud se bude přidávat chemie a pravidelně vybírat nečistoty.

Kterou z variant používáte a můžete mi podrobně popsat postup, jaké prostředky používáte, jaké máte případně čerpadlo a vysavač? Díky.

IMG_20220706_184209~01.jpg

Upraveno uživatelem Ivan Lelák
špatná fotka
Odkaz ke komentáři

před 10 hodinami, Ivan Lelák napsal:

PROSÍM O RADU, jak oživit bazén po zimě. Mám z Hornbachu bazén s plechovými stěnami, asi 40 cm zapuštěný do země. Před zimou jsem odmontoval filtraci, vyčistil ji a uklidil. Bazén jsem vypustil pod úroveň vstupní trysky od filtrace, nasypal chemii (běžnou) a naházel na hladinu PET láhve kvůli mrazu. Bazén jsem nezakrýval. 

Teď na jaře byla voda krásně čirá, na hladině i na dně byla spousta nečistot - listí, hmyz, písek - takže jsem ty, které šly nabrat síťkou vybral. A co dál - napadají mne 2 cesty - 1. Zbytek nevypouštět, 2. Zbytek vypustit

1. Zbytek nevypouštět: nejraději bych se úplnému vypuštění vyhnul, ale zajímá mne, jestli to nebude problém - nechal bych tam vodu co tam je, vyčistil fólii a dopustil vodu, do které bych dal chemii, popř. změřil PH. Asi bych musel koupit nějaký vysavač, co se bude hodit vždy na jaře i v průběhu roku.

Nevypouštěj, mám to samé nebo podobné od Marimexu a každý rok si s tím poradím. Dopustím, hrubé nečistoty síťkou a vysavačem viz odkaz, filtrace a jako chemie modrá skalice, která dělá zázraky. No a pak už to pouze doladíš nějakou tou odlehčenou bazénovou chemií. Je tedy pravda v jaké lokalitě bydlíš, minulý rok jsem to samé radil kámošovi s Plzně a nenastartoval to, no a dozvěděli jsme se že prý právě lokalita hraje důležitou roli v úpravě vody.... no a v té naší Krkonošské je permanentně kosa jak v prdeli a to prý pomáhá 😆

https://www.marimex.cz/vysavac-star-vac/

Odkaz ke komentáři

já to dělám na podzim trochu jinak - upustím pod trysku, zachloruju (šokově) a zakryju. Na jaře odkryju křišťálovou vodu, dopustím, srovnám chemií a here we go...

veškerý bordel stáhnu s plachtou. placha mi vydrží tak 3 roky, podle toho jak moc z ní v zimě sundavám sníh (občas ji natrhnu hrablem 🙂). Deset metrů od bazénu mám borovici a jinak bych to nedělal...

Odkaz ke komentáři

před 12 hodinami, African napsal:

Nevypouštěj, mám to samé nebo podobné od Marimexu a každý rok si s tím poradím. Dopustím, hrubé nečistoty síťkou a vysavačem viz odkaz, filtrace a jako chemie modrá skalice, která dělá zázraky. No a pak už to pouze doladíš nějakou tou odlehčenou bazénovou chemií. Je tedy pravda v jaké lokalitě bydlíš, minulý rok jsem to samé radil kámošovi s Plzně a nenastartoval to, no a dozvěděli jsme se že prý právě lokalita hraje důležitou roli v úpravě vody.... no a v té naší Krkonošské je permanentně kosa jak v prdeli a to prý pomáhá 😆

https://www.marimex.cz/vysavac-star-vac/

Díky. Nad tímhle vysavačem taky uvažuju, asi ho koupím a bude vystaráno. Jak píšeš, dopustit, odstranit síťkou co se dá, zbytek vysavač + chemie..

IMG_20220701_153307~01.jpg

Upraveno uživatelem Ivan Lelák
Odkaz ke komentáři

před 15 minutami, Ivan Lelák napsal:

Díky. Nad tímhle vysavačem taky uvažuju, asi ho koupím a bude vystaráno. Jak píšeš, dopustit, odstranit síťkou co se dá, zbytek vysavač + chemie..

Mě borci řekli ať zbytečně neplýtvám drahou chemií na začátku, ať to řeším tou modrou skalicí. A fakt že to je mazec...a jakmile je voda čistá, pak teprve najedu na chemii. A pokud se v té modré skalici hned i vykoupeš, získáš tím i nádherný zelený melír na dyskoteku 😂

Odkaz ke komentáři

před 8 minutami, African napsal:

Mě borci řekli ať zbytečně neplýtvám drahou chemií na začátku, ať to řeším tou modrou skalicí. A fakt že to je mazec...a jakmile je voda čistá, pak teprve najedu na chemii. A pokud se v té modré skalici hned i vykoupeš, získáš tím i nádherný zelený melír na dyskoteku 😂

Modrá skalice je dobrý nápad, jak ji dávkuješ? Měříš nějak kvalitu vody, třeba PH?

Odkaz ke komentáři

před 49 minutami, Ivan Lelák napsal:

Modrá skalice je dobrý nápad, jak ji dávkuješ? Měříš nějak kvalitu vody, třeba PH?

Dle návodu a objemu vody v bazénu, letos se na to teprve chystám tak nepamatuji. Konec konců venku 7stupňů, tak nevím nevím jak letos s tím šnorchlováním 😬 Jinak PH měřím, ale nikdy nebylo třeba výrazné úpravy, chlórové tablety nějáké 3v1 od SAVO co používám si vystačily. Když už byl problém s vodou, tak to bylo vadnou filtrací, ta od Marimexu co mám je docela shit, ale v rámci reklamace vždycky vyměnili. Už dva roky ale přemýšlím nad novou, ta tvoje vypadá docela fajnově ale odzkoušeno asi moc nemáš co? Copak to je? Bazény máme asi stejně velké řekl bych.

Odkaz ke komentáři

před 22 hodinami, African napsal:

Dle návodu a objemu vody v bazénu, letos se na to teprve chystám tak nepamatuji. Konec konců venku 7stupňů, tak nevím nevím jak letos s tím šnorchlováním 😬 Jinak PH měřím, ale nikdy nebylo třeba výrazné úpravy, chlórové tablety nějáké 3v1 od SAVO co používám si vystačily. Když už byl problém s vodou, tak to bylo vadnou filtrací, ta od Marimexu co mám je docela shit, ale v rámci reklamace vždycky vyměnili. Už dva roky ale přemýšlím nad novou, ta tvoje vypadá docela fajnově ale odzkoušeno asi moc nemáš co? Copak to je? Bazény máme asi stejně velké řekl bych.

Bazén je Marimex Orlando, průměr 366 cm, hloubku 122 cm, objem 11,3 m3. Filtrace Marimex ProStar 4000. Máš pravdu, velkou zkušenost nemám, mám bazén od léta, filtroval jsem 2-3 měsíce, víceméně denně 1-2 hodiny, už nevím přesně. Pak jsem dokupoval ještě solární ohřev, přes který to filtrace honí. Jak dlouho vydrží nevím, letos to ještě nemám zapojené.  

Odkaz ke komentáři

před 59 minutami, Ivan Lelák napsal:

Bazén je Marimex Orlando, průměr 366 cm, hloubku 122 cm, objem 11,3 m3. Filtrace Marimex ProStar 4000. Máš pravdu, velkou zkušenost nemám, mám bazén od léta, filtroval jsem 2-3 měsíce, víceméně denně 1-2 hodiny, už nevím přesně. Pak jsem dokupoval ještě solární ohřev, přes který to filtrace honí. Jak dlouho vydrží nevím, letos to ještě nemám zapojené.  

Dík, mrknu na ni. Tak bazén máme úplně stejnej, máme několik let a jsme s ním maximálně spokojený. Akorát když byl v zimě covid, byli jsme v karanténě a děti už nevěděli kudy kam, tak jsme na něm bruslili :D a prořízli vnitřní fólii, ale ta se prý stejně cca. po čtyřech letech mění jelikož začne sáknout, takže na pohodu, nestojí žádný svět. Jinak bazén drží na jedničku a že dostává přes léto zabrat. Přeji fajnové koupání :cheers:

Odkaz ke komentáři

• po 2 týdnech...

Tak jsem koupil vysavač Marimex, připojitelný na filtraci. Stál 890,- a má fakt sílu. Denně bazén vysávám, zpočátku bylo sítko vysavače plné bordelu, už je ho méně ale bazén se mi stejně nedaří kvalitně vyluxovat - jemný kal/šlem/nevímco možná projde vysavačem i filtrací nebo se při vysávání zvíří, já ho tím pádem nevysaju a pak se zase usadí na dno. Včera jsem koupil vločkovač, prý by měl bordel shluknout do větších celků, které půjdou vyluxovat. Uvidíme. Funguje vám to?

Ale mám ještě jiný dotaz - bazén a příslušenství je Marimex. V okruhu filtrace mám solární panel pro ohřev vody (viz. foto) s plochou 0,7 qm. Voda se v něm ohřeje rychle a když zapnu filtraci, do bazénu proudí teplá voda. Ale jen chvilku, než se horká voda z panelu "vyčerpá". Když filtraci zastavím a třeba za půl hodiny ji zapnu, zase teče chvilku teplá voda. Proto bych chtěl venkovní zásuvku na baráku, kam mám filtraci zapojenou, vybavit adaptérem s časovačem, který bude spínat filtraci třeba 10x denně, čímž by se ohřev trochu urychlil. Ale objevil jsem chytré zásuvky s wifi a to mne zaujalo, protože časování lze nejspíš komfortně naprogramovat pomocí mobilního telefonu (a ne pidičudlíky na zásuvce), na dálku lze zásuvku zapínat a vypínat a umí i sledovat a ukládat statistiky o spotřebě. Navíc by měla aplikace umět takových zásuvek ovládat víc, uvažuji v případě spokojenosti o dalších do domu, ale to už nesouvisí s bazénem.

Díky. 

10741074.jpg

Odkaz ke komentáři

To s tou zásuvkou by mě asi taky zajímalo, protože se mi právě nechtěl kupovat nějakej složitej časovač a tak jedu jen dle spínaných hodin na filtračce tzn nastavím kolik hodin to má jet a v kolik to spustím v tolik to pak jede každej den. Takze to mám nastavený na 2-3h v 13:00 aby se to zhruba v půlce dne promíchalo a opět nahřálo než přijedu z práce. Ale panel ohřevu nemám, mluvím jen o filtraci. 

Každopádně faky se po nějakým ohřevu pomalu koukám a studuju.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...