tommi_d Odesláno 24. června 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. června 2023 před 21 hodinami, Ivan Lelák napsal: Proplach by šel určitě pustit, jen nevím, jaký vliv by měl na koule. Já je občas vyndám, z nejhoršího je propláchnu ručně v kyblíku, proženu pračkou, sušičkou a vrátím zpět do vymyté filtrační nádoby. V podstatě tím simuluju ten proplach, který by možná nebyl u koulí tak účinný, ale nevím. Uvažuju, že je časem nahradím pískem, ten budu proplachovat. Byť tebou nedával by som piesik, ale vyskúšal by filtračné sklo... na rozdiel od piesku nemá prachové častice, povrch hladký na ktorý sa neusádzajú baktérie a životnosť až 10 rokov (pri piesku uvádzajú životnosť 2-3 roky) a je jeho o 20 % treba menej oproti piesku. Nevýhoda je cena je drahší ako piesok... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ivan Lelák Odesláno 26. června 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. června 2023 V 23. 6. 2023 v 20:45, African napsal: Tak jsem filtraci dnes zprovoznil, tahá určitě o kus lépe jak ta moje praletá, akorát jsem za boha nemohl utěsnit kolínko hadici vycházející z motoru. Všechny na pohodu, akorát tady jsem musel použít dost těsnící pásky, teď už dobré, ale šlo to vyřešit lépe si myslím. Neměl jsi s tím stresík? Ale jinak asi gůd, potichá, silná, nová To víš že jsem měl problém s utěsněním, nejen v tomhle místě.. V 23. 6. 2023 v 12:13, Andrew napsal: Je to jak píšeš, koule se musí vyprat, proplach jim moc nepomáhá.... výhodou koulí jsou lepší filtrační vlastnosti /berou i drobnější nečistoty. Díky. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Igicz Odesláno 25. července 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. července 2023 Pánové, chci na zahradu umístit volně stojící posezení. Uvažuji o něčem podobném jako na obrázku. Zastínění/zastřešení bych zřejmě řešil nějakou plachtou. Není to můj pozemek, tak se mi do toho nechce vrážet nějaká darda peněz a výhledově je v místě plánován průjezd, takže potřebuji, aby se to všecko dalo za cca 5 let rozmontovat a přemístit. Líbí se mi jednoduchost konstrukce bez vzpěr, myslím, že bych se sám hecl i do stavby. Jen si říkám, jak to mají vymyšlené, aby se to nekroutilo. Jen konstrukční vruty? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Murphy97 Odesláno 27. ledna Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 27. ledna Jaro klepe na dvere a letos uz se chci konecne dokopat k zastreseni bazenu - oval 5x3m. Prosim, doporucite mi spolehliveho dodavatele, kde jste byli spokojeni s kvalitou, dodavkou, pristupem, komunikaci..? Chtel bych se s tim moc "netrapit".. Diky! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tommi_d Odesláno 27. ledna Nahlásit Sdílet Odesláno 27. ledna před 5 hodinami, Murphy97 napsal: Jaro klepe na dvere a letos uz se chci konecne dokopat k zastreseni bazenu - oval 5x3m. Prosim, doporucite mi spolehliveho dodavatele, kde jste byli spokojeni s kvalitou, dodavkou, pristupem, komunikaci..? Chtel bych se s tim moc "netrapit".. Diky! Alupo... z vlastnej skúsenosti... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Murphy97 Odesláno 27. ledna Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 27. ledna před 4 minutami, tommi_d napsal: Alupo... z vlastnej skúsenosti... Diky moc, koukal jsem na ne a pozadal o nabidku Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ivan Lelák Odesláno 31. ledna Nahlásit Sdílet Odesláno 31. ledna V 25. 7. 2023 v 8:13, Igicz napsal: Pánové, chci na zahradu umístit volně stojící posezení. Uvažuji o něčem podobném jako na obrázku. Zastínění/zastřešení bych zřejmě řešil nějakou plachtou. Není to můj pozemek, tak se mi do toho nechce vrážet nějaká darda peněz a výhledově je v místě plánován průjezd, takže potřebuji, aby se to všecko dalo za cca 5 let rozmontovat a přemístit. Líbí se mi jednoduchost konstrukce bez vzpěr, myslím, že bych se sám hecl i do stavby. Jen si říkám, jak to mají vymyšlené, aby se to nekroutilo. Jen konstrukční vruty? Už máš hotovo? Jak to dopadlo. Bohužel jsem si Tvého příspěvku všiml až teď, ale i tak přiložím vlastní zkušenost - nechal jsem si udělat podobnou pergolu, na zastřešení proti slunci jsem podélně natáhl 3 lanka a nechal ušít z nepromokavé plachtoviny zakrytí. Vypadalo to dobře. Co se týká konstrukce, protože nejdelší podélné trámy byly přes 6 metrů dlouhé, nechal je můj řemeslník lepit na míru, snad někde v Německu. Je fakt, že se to neprohýbalo ani nekroutilo. Problém byl, že po 7 letech pergolu skácel vítr. Konstrukce nebyla šroubovaná, byly tam všude jen zámky a čepy, nicméně jak pršelo, horní rohy uhnily nebo co, přestože konstrukce byla jinak ošetřená. Ty rohy jsou takové kritické místo a jak se tím snížila tuhost, při jednom silném větru se pergola složila, naštěstí nic nepoškodila. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Igicz Odesláno 31. ledna Nahlásit Sdílet Odesláno 31. ledna před 5 hodinami, Ivan Lelák napsal: Už máš hotovo? Jak to dopadlo. Bohužel jsem si Tvého příspěvku všiml až teď, ale i tak přiložím vlastní zkušenost - nechal jsem si udělat podobnou pergolu, na zastřešení proti slunci jsem podélně natáhl 3 lanka a nechal ušít z nepromokavé plachtoviny zakrytí. Vypadalo to dobře. Co se týká konstrukce, protože nejdelší podélné trámy byly přes 6 metrů dlouhé, nechal je můj řemeslník lepit na míru, snad někde v Německu. Je fakt, že se to neprohýbalo ani nekroutilo. Problém byl, že po 7 letech pergolu skácel vítr. Konstrukce nebyla šroubovaná, byly tam všude jen zámky a čepy, nicméně jak pršelo, horní rohy uhnily nebo co, přestože konstrukce byla jinak ošetřená. Ty rohy jsou takové kritické místo a jak se tím snížila tuhost, při jednom silném větru se pergola složila, naštěstí nic nepoškodila. Ivane, díky za info. Nepokročil jsem nijak. Dodělávali jsme v práci větší zakázku a když se mi trochu uvolnily ruce, tak nasněžilo:) Mám alespoň plány na jaro:-) Takhle čisté to nenechám. Už jsem něco nakoukal naživo a určitě to zpevním. Plánuji 4x3 m. Jak něco sbiju, pochlubím se. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
M.P.007 Odesláno 4. dubna Nahlásit Sdílet Odesláno 4. dubna Dobrý den, je zde prosím vlákno na koupací jezírka? Nemohu dohledat. Děkuji za případný link Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Frantik Odesláno 4. dubna Nahlásit Sdílet Odesláno 4. dubna Samozřejmě, ze je. Jak by mohlo tohle forum bejt bez koupaciho jezírka! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
P_P Odesláno 4. dubna Nahlásit Sdílet Odesláno 4. dubna Ahoj, hledám nějaké zkušenosti se swim spa. Původně jsem chtěl jen vířivku, ale říkám si, že toto by bylo lepší, pro děti k vyřádění, možná s protiproudem i trochu relax plavání (pár minut dám). Zajímají mě konkrétní zkušenosti, náklady na energie, náročnost údržby a pod. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kotlick Odesláno 5. dubna Nahlásit Sdílet Odesláno 5. dubna před 19 hodinami, M.P.007 napsal: Dobrý den, je zde prosím vlákno na koupací jezírka? Nemohu dohledat. Děkuji za případný link Tak to je hodně moc pěkný. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
milda21 Odesláno 5. dubna Nahlásit Sdílet Odesláno 5. dubna Známý má něco takového. Menší část používá celoročně (má k tomu izolační víko), větší část s protiproudem jenom v sezóně. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gunman Odesláno 5. dubna Nahlásit Sdílet Odesláno 5. dubna Švagr měl tohle, je to od USSPA, fotka je z ledna 2016. V zimě to moc nepoužíval, pro nás to natápěl 2 dny dopředu. S údržbou to náročné nebylo a jezdil mu na to servis. Nech si to od výrobce spočítat, vycházelo to násobek normálního bazénu a spotřebu co vím, tak výrobcem udávanou násobil reálně tak 2,5x. Chtěl jsem to taky, ale máme dost prostoru kolem domu, tak to nakonec vyhrál plastový bazén zakopaný v zemi. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
P_P Odesláno 5. dubna Nahlásit Sdílet Odesláno 5. dubna Díky za zkušenosti, mě na tom láká spíše ta možnost to moci využívat jako vířivku. Ale samostatná vířivka zas v létě je trochu omezení, tam by se ten bazén hodil. Tato kombinace je zajímavá, ale také dost drahá, to je pravda. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Murphy97 Odesláno 5. dubna Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 5. dubna V 27. 1. 2024 v 17:19, tommi_d napsal: Alupo... z vlastnej skúsenosti... V 27. 1. 2024 v 17:24, Murphy97 napsal: Diky moc, koukal jsem na ne a pozadal o nabidku Tak zastreseni od Alupa je od dnesniho dne nad bazenem. Diky jeste jednou, mohu take doporucit! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
martar Odesláno 8. dubna Nahlásit Sdílet Odesláno 8. dubna Teda koupat se venku na zahradě sedmýho a osmýho dubna, to jsem ještě nezažil... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Gustaf Odesláno 8. dubna Nahlásit Sdílet Odesláno 8. dubna Jj Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
exBURN Odesláno 8. dubna Nahlásit Sdílet Odesláno 8. dubna To máte čerpadla kluci? KOlik to tak sežere měsíčně/sezonu? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
P_P Odesláno 8. dubna Nahlásit Sdílet Odesláno 8. dubna (upraveno) Tak koupal jsem se v březnu na přehradě a rozhodně otužilec nejsem. Tedy max tak 5 minut, víc to nebylo. Kolik má ta voda? Upraveno 8. dubna uživatelem P_P Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se