Tomas_2002 Odesláno 5. listopadu 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. listopadu 2015 Tohle si ten náš komediant bohužel dost hlídá Vždycky mi přijde výplata 1-3 dny před uplynutím lhůty, do kdy musí mzdu zaplatit :-) Nicméně mám teď info, že je to s ním nahnutý jak s houslistou na titaniku a že zítra už bude možná tahle diskuse vyřešena. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Americkej Odesláno 5. listopadu 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. listopadu 2015 (upraveno) Dej výpověď hned. Pokud máš nějaký nevybraný náhradní volno nebo dovolenou, tak to vyber. Pokud ne, šel bych cestou neschopenky. Není to úplně fér, ale copak Tvůj šéf se férově chová? Určitě když Tě přijímal, Ti slíbil sice menší základ, ale s provizí z prodeje se dostaneš na základ+xx=OK. To, že Tě drží jen za ten bídnej základ (ne Tvojí vinou), Tě jenom stojí prachy. Nebral bych si rukavičky, kór po půl roce trpělivosti. A dát sám jednostrannou výpověď vypadá v CV i dobře, o to neměj strach, to vyhození na absence už ne, touhle cestou bych se nevydal. Navíc pokud mu to podáš diplomaticky dřív než cokoli podnikneš, věřím, že přijme dohodu. Edit: tak jsem si zbytečně třepil hubu :-) Ať Ti to klapne. Upraveno 5. listopadu 2015 uživatelem Americkej Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tomas_2002 Odesláno 5. listopadu 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. listopadu 2015 Dej výpověď hned. Pokud máš nějaký nevybraný náhradní volno nebo dovolenou, tak to vyber. Pokud ne, šel bych cestou neschopenky. Není to úplně fér, ale copak Tvůj šéf se férově chová? Určitě když Tě přijímal, Ti slíbil sice menší základ, ale s provizí z prodeje se dostaneš na základ+xx=OK. To, že Tě drží jen za ten bídnej základ (ne Tvojí vinou), Tě jenom stojí prachy. Nebral bych si rukavičky, kór po půl roce trpělivosti. A dát sám jednostrannou výpověď vypadá v CV i dobře, o to neměj strach, to vyhození na absence už ne, touhle cestou bych se nevydal. Navíc pokud mu to podáš diplomaticky dřív než cokoli podnikneš, věřím, že přijme dohodu. Přesně takhle bych to chtěl podat. Já ho držel dost dlouho, myslím že jsem byl loajální až až, ale všechno má svoje hranice. Navíc to říkáš naprosto přesně. Já za to nemůžu, že mu dodavatelé už nechtějí dodávat. Jen nechápu, že to baví jeho. Platit mi mzdu, když tu akorát sedím bez užitku. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Americkej Odesláno 5. listopadu 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. listopadu 2015 Jasný, ale nepotřebuješ mu dělat psychologickej rozbor, potřebuješ se ho jenom zbavit. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tomas_2002 Odesláno 5. listopadu 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. listopadu 2015 Jasný :-) Já to jen chtěl pochopit. Dělám to 11 let, je to moje první zaměstnání a tak jsem na to takovej citlivej :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tommas4 Odesláno 5. listopadu 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. listopadu 2015 Ještě by jste sem mohli hodit tipy jak elegantně propustit zaměstnance, aby to bylo vyváženéa vše pohromadě Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Americkej Odesláno 5. listopadu 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. listopadu 2015 Tak to už mám taky za sebou a nakolik je průběh elegantní záleží na obou stranách, mě se to moc nevyvedlo. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
odjinud Odesláno 5. listopadu 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. listopadu 2015 Zdar, budu posílat pár žádostí na různé úřady a ministerstva pro zaměstnání se ve st. správě (služební poměr dle zákona) a poměrně mě překvapily byrokratické požadavky oproti komerční sféře (vše tištěně, řada prohlášení atd.). Nicméně, co se dá dělat... rád bych ale alespoň minimalizoval počet ověřených kopií, což už pak v tom počtu podaných žádostí leze do peněz. Čili chápu, že např. osvědčení o vzdělání lze dodat až při případném pohovoru (což je ok), taktéž lék. prohlídka může být nahražena prohlášením o zdrav. způsobilosti. Co mi není jasné je výpis z Tr.Rej. o bezúhonosti - musí být vždy origo / ov. kopie?Dále, na pár pozic je vyžadováno potvrzení o jaz. zkoušce, píše se, že se dokládá originálem nebo ov. kopií. V obou případech mám na mysli jen fázi zasílání žádosti. Samozřejmě, že na případném pohovoru předložím origo, případně jim tam nechám ověřené kopie. Přišlo by moc drzý tam dát prosté kopie s dovětkem, že origo předložím na případném pohovoru? Jak to tedy je, nevíte? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ondoni Odesláno 5. listopadu 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. listopadu 2015 Pánové, od prvního jsem bez práce a myslel jsem, že budu nejdřív užívat bonusů a pak se po něčem poohlídnu. Ale nějak mě ta "dovolená" nebaví, takže jdu s kůží na trh. Rozhazuju sítě, tak jsem si řekl, že to zkusím i tady. V pracovním procesu jsem cca 10 let a prošel jsem zejména těmito obory: - dotační manažer (na straně zadavatele)- finanční manažer, pověřený vedením (pobočka mezinárodní organizace - zejména vícestranné dotační programy)- projektový manažer (implementace business SW v investiční bance a CRM systému u mobilního operátora)- systémy kvality ISO (zavádění, interní auditor)- lehce taky controlling a reporting Práci hledám zásadně v Praze, případně blízkém okolí. Pokud ve společnosti hledáte univerzálního vojáka na manažerské pozici, rád nabídnu své služby. CV samozřejmě zašlu, více případně v SZ Díky za prostor Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tommas4 Odesláno 5. listopadu 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. listopadu 2015 2 odjinud - stačí poslat kopie, s tím že ověřené papírové kopie nebo originál při pohovorunení potřeba tam rvát všechno, těch žádostí tam většinou dojde dost, personální si vhodnékandidáty pozve a až po úspěšném výběrovém řízení si na tebe zavedou složku Do té doby není třeba vyhazovat peníze.Mimochodem po skončení prac. poměru se celý takový obsah složky vrací, dostaneš zpět icv co tam prvotně pošleš. Osobní zkušenost. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
utrejch Odesláno 5. listopadu 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. listopadu 2015 (upraveno) Nicméně mám teď info, že je to s ním nahnutý jak s houslistou na titaniku a že zítra už bude možná tahle diskuse vyřešena. To jako ze Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Upraveno 5. listopadu 2015 uživatelem utrejch Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lucid Odesláno 5. listopadu 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. listopadu 2015 To s odstupným je pravda (je to odstupňováno podle odpracovaných let), ale pouze v případě, že dostaneš výpověď ty, a to pouze z určitých důvodů (například organizační změny).To je pravda pouze částečná, nárok na odstupné (ze zákona 1-3 měsíce podle odpracované doby, podle např. kolektivní smlouvy či dohody se zaměstnavatelem i více) má i ten komu končí pracovní poměr dohodou z důvodů tzv. organizačních změn . Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sphinxx Odesláno 6. listopadu 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. listopadu 2015 To je výborný nápad, to jsem nevěděl! Já vůl si dodnes myslel, že loajalita k zaměstnavateli je automatická a nemusí být výslovně uvedena v životopise.Díky za objasnění. Skalamander: Jo? Tak to jsi asi neměl nikdy zaměstnance. Nikoliv v případě, že jde o okamžité zrušení pracovního poměru ze strany zaměstnance - a to může být např. "zaměstnavatel mu nevyplatil mzdu nebo plat, náhradu mzdy nebo platu anebo jakoukoli jejich část do 15 dnů po uplynutí období splatnosti". Pak může pracovní poměr zrušit okamžitě a vzniká mu nárok na odstupnéPánové, moje chyba. Zapomněl jsem doplnit, že jsme se bavili o variantě - "nadbytečnost" + dvoumesíční výpověď + odstupné. Tedy ne o případu Tomáše. Omlouvám se za nedorozumění . Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ZLOjasna Odesláno 6. listopadu 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. listopadu 2015 Ahojte, zdá sa že od 1.2.2016 budem bývať v Prahe a teda si budem hľadať nový job, a pokiaľ by niekto miestny o niečom vedel bol by som rád Chcel by som pracovať ako seller, alebo niečo podobne kde treba veľa a efektívne komunikovať, pripájam link na môj linkedin:https://sk.linkedin.com/pub/štef-packa/107/9a3/52 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
siwi Odesláno 6. listopadu 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. listopadu 2015 ...... Teda pánové, já normálně začínám propadat malomyslnosti. Tomuhle světu snad už vůbec nerozumím, protože pod vámi zmiňovanými názvy pozic si nedokážu nic konkrétního představit... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gunman Odesláno 7. listopadu 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. listopadu 2015 Když to dáš do překladače a podíváš se na ten Linkedin, tak zjistíš, že je to vlastně normální prodavač a když je dobrá konstalace, tak tě proškolí ve svádění. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hodo65 Odesláno 7. listopadu 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. listopadu 2015 Taky mi dost dlouho trvalo, než mi došlo, že operátor výroby je normální dělník u nějaký mašiny. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
paia Odesláno 7. listopadu 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. listopadu 2015 Tak si říkám, jak vlastně řešíte dokládání znalostí jazyků, když nemáte žádny zkoušky a přesto dokážete plynně komunikovat? Nějaky ty testy ve školách mě už dávno minuly (20 let ze školy) a zaměstnavatel tu dělá tak maximálně nějaky kurzy pro začátečníky, kde stejně žádnej certifikát nehrozí. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Frostie Odesláno 7. listopadu 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. listopadu 2015 Tak si říkám, jak vlastně řešíte dokládání znalostí jazyků, když nemáte žádny zkoušky a přesto dokážete plynně komunikovat? Nějaky ty testy ve školách mě už dávno minuly (20 let ze školy) a zaměstnavatel tu dělá tak maximálně nějaky kurzy pro začátečníky, kde stejně žádnej certifikát nehrozí.vyplatí se udělat si státnice, aspoň B 2, když už ne C 1-2. Pak už máš klid. A nebo je to zaměstnavatel, že žádný papír nepotřebuje Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
paia Odesláno 7. listopadu 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. listopadu 2015 Tak já jsem naštěstí se svým zaměřením v klidu, spíš to budu já, kdo si bude vybírat, ale kdo ví, jestli by se nenaskytlo něco fakt zajímavýho, kde by to chtěli. Jak moc náročny je udělat B2? Gramatika je v mém případě dávno zapomenuta, prostě mluvím a píšu tak, jak jsem se to naučil a nepřemýšlím nad tím. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se