kral083 Odesláno 28. června Nahlásit Odesláno 28. června Měl si ho přejet, zmrda jednoho. Ty by sis to určitě u šéfa nějak obhájil 1
Bert Odesláno 28. června Nahlásit Odesláno 28. června Ypouši, skláním se před Tvou životní moudrostí 1
zceyee Odesláno 28. června Nahlásit Odesláno 28. června před 42 minutami, YPO napsal: mám v píči, protože jedu za prachy co mi přijdou na účet. Lidi vzadu jedou za prachy co jim z účtu odešly. Tohle je prostě geniální úvaha 2
seaman Odesláno 29. června Nahlásit Odesláno 29. června Ten proces výběru motorky mě dost bavil, původně jsem šel do motoškoly s tím, že si chci pořídit japonskýho veterána, nějakou Hondu CB ze 70tejch let, a že se v tom budu hrabat, opravovat a něco se při tom naučim. A instruktor, fajn přátelskej chlapík, mi to postupně rozmluvil. Veterán, všude chróm a velkej charakter, no ale jezdit to bude ve výsledku nijak moc. Takže nakonec jsem po dlouhejch úvahách, hledání a vyptávání skončil u Suzuki SV650. Na rozježdění, nebo na dýl, kdo ví? Každopádně stále ještě jednoduchej stroj s klasickým vzhledem, bez zbytečný elektroniky, kterej si budu servisovat sám, no a jezdit by taky měla víc než slušně. Po večeři jsem ještě zajel nahoru nad Mořinu udělat nějaký to foto v pozdním sluníčku Velmi dobry vyber, ja som si ju kupil v roku 2016 ked vysiel tento model a neprestava ma bavit. Kludne na nej dam vylet 450-500km a som v pohode. Zabavna motorka s univerzalnym vyuzitim. 1
instant Odesláno 29. června Nahlásit Odesláno 29. června 19 hours ago, KFL said: Často slýchám, že jsou cyklisti obecně zm*di. Někdo dodává, že se takovým zm*dem stane i normální člověk ve chvíli, kdy se oblíkne do trikotu nebo vleze na kolo. Je to vtipný a často se podobným řečem zasměju, přiznávám. Nekvalitní fotka Triumphu Scrambler 1200 XE vznikla na mostě, kudy vede silnice z Točné do Cholupic. Vozovka s veskrze minimálním provozem (dnes po jedné odpoledne), za 3 minuty jsem napočítal 4 auta a jednu motorku. Obrázek vzniknul tak, že jsem vlezl do jízdního pruhu, prakticky na středovou čáru, a snažil se motorku nějak vyfotit. Registroval jsem, že se ke mně v dálce zleva blíží mírně zakulacená lesklá spermie na kole. Protože ale jela u krajní čáry a tudíž mezi námi byly minimálně dva metry, spíš tři, nevšímal jsem si jí. Když jsem konečně rámcově zakomponoval stroj do zlatého řezu a připomínal si všechny ty poučky o ostrosti, horizontech, padajících svislicích a tak dále, zatímco jsem se rozhlížel kvůli výskytu aut, jimž bych stál v cestě, vybuchl za mnou ufuněný výkřik: "Táhni do haj*lu!" V první chvíli mě tato instrukce zaskočila. Pak jsem se v helmě rozesmál a teprve po další vteřině mě napadlo, jak by bylo fajn trikot doběhnout a zeptat se ho, jak přesně to myslel. Ideálně nějakým smetákem vraženým do drátů. Naštěstí mám ale nekonfliktní a mírumilovný mindset (plus teda nejezdím běžně se smetákem), takže zůstalo jen u toho smíchu. Nicméně cca 55letý jezdec svojí jednoduchou větou jasně potvrdil rčení ze začátku textu, což je sice paušalizující klišé, ale... No, a já mám fotku s příběhem . A k tématu: Testovací dny v pražské prodejně Triumphu jsem (díky shodě náhod a impulzivnímu nápadu na něj vyrazit) dneska vytěžil na maximum. Jel jsem si zkusit primárně T120 a když už jsem tam byl, rovnou jsem si booknul Scramblera. Chtěl jsem teda verzi X, ale měli jen XE (vyšší a s lepšíma komponentama). Co už. T120 je strašně příjemnej stroj s bezvadnym zvukem klasickýho střihu, jak to Triumph umí. Basový bublání evokuje druhou světovou a dvanáctistovka má krouťáku na rozdávání v jakejchkoli otáčkách. Jediná potíž spočívá v tom, že je posezem téměř totožná se Twin Speed 900, kterýho mám doma. Tedy poté, co jsem na něj nainstaloval stupačky z T120. Moje touha po větším bráchovi se po pár metrech proměnila ve smíření s faktem, že se prostě jen svezu na prakticky identickym stroji, jen s větším motorem a kvaltem navíc. Navrch k tomu jsou na T120 řídítka výrazně blíž tělu, resp. navozují vzpřímenější pozici, což je OK, ale ne pro moje ruce, který začaly po pěti minutách zvláštně trnout. Do zatáček se T120 skládá o poznání pomaleji a méně ochotně než Speed, což jsem víceméně věděl už dopředu. Jinak je ale uhlazenej, super pohodlnej a samozřejmě plnej charakteru. Z projížďky jsem se sice vrátil lehce smutnej, ale zároveň i spokojenej, protože vím, že T120 fakt nemusím absolutně řešit a můžu v klidu zůstat u Speeda, kterej mě baví tak jako tak. Nicméně... překvapení dne se konalo v podobě Scramblera 1200XE. Neměl jsem žádný očekávání, jen mě pudila zvědavost a ADV modely nebo Speed Triple/Trident mě nelákaly. Prvních 20 metrů jsem si říkal, že má stroj děsně ucukanej plyn a vysoký zdvihy se houpou jak dostavník. Po 100 metrech jsem si říkal, že se na tom musim zákonitě zabít, protože po krotký a klidný T120 mi připadalo, že krotim nadrženýhu puberťáka v těsný přítomnosti MILF chůvy. A po kilometru už jsem se jenom smál. Ten stroj je tak strašná p*del! Ale tak strašná. Je hravej, veselej, překvapivě ovladatelnej a mrštnej, působí lehce a živě a tradičně má skvělej zvuk. Byť charakterem jinej proti T120/Twin Speed. Díky dlouhejm zdvihům je neuvěřitelně pohodlnej, polyká kanály a díry bez mrknutí oka a když zaklekne v zatáčce, ani se nehne. Dal jsem si kolečko na Točnou, Cholupice a zpět a čím dýl jsem jel, tím víc jsem byl unešenej. Jasně, vejfuk je nepraktická stylovka, která topí při stání nebo pomalý jízdě do nohy. Dost. Zároveň má díky němu člověk trochu nesouměrně nohy. Řídítka jsou poměrně dost široký, sedačka trochu tvrdší a LCD budík se ke stroji IMHO vůbec nehodí. Ale tvl, kdy naposled jsem jel v/na něčem, z čeho jsem vylez/slez totálně vytlemenej a stříkaly ze mě endorfiny? Po návratu jsem si lehce zahrál na unešenýho troubu, kterej musí všem říct, jak skvělej zážitek půlhodinka se Scramblerem byla. Zjevně jsem tím ale nikoho neotrávil, ba naopak prodejce viditelně ožil, takže jsem se ani nestyděl. Moje off-road ambice jsou absolutně nulový. Furt jsem začátečník. Mám dvě motorky. Nic neumim. Ale ku*vapráce, od dvou odpoledne nemůžu setřást pocit, že Scrambler 1200X (nižší) je něco, co dřív nebo pozdějc budu potřebovat. Boží, fakt boží. Scrambler 1200 je prakticky vzate ten najuniverzalnejsi velky dvojvalec s tradicnym dizajnom na europske cesty. za mna cele dobre. btw s klasickym vyfukom to vyzera podla mna este viac cool: 1 1
HD_Bagger Odesláno 29. června Nahlásit Odesláno 29. června Tak já mám konečně hotovo! Ladění karbecu mi dalo trochu zabrat ale už to běhá jak má. 5 1 3
Zelenina Odesláno 29. června Nahlásit Odesláno 29. června Ta přední vidlice je boží Sent from my iPhone using Tapatalk 1
urbanf19 Odesláno 30. června Nahlásit Odesláno 30. června Já včera místo svezení vymena oleju a umytí, ale zase... je hotovo 3
KFL Odesláno 30. června Nahlásit Odesláno 30. června 15 hours ago, instant said: Scrambler 1200 je prakticky vzate ten najuniverzalnejsi velky dvojvalec s tradicnym dizajnom na europske cesty. za mna cele dobre. btw s klasickym vyfukom to vyzera podla mna este viac cool: Jj, Zard na to dělá kit, to už čirou náhodou vím . Je to krasavec, no... 1
Waya03 Odesláno 30. června Nahlásit Odesláno 30. června Vřelé díky předchozímu majiteli, který zainvestoval do padacího rámu! Kamarád se na to chtěl jen posadit a pomaličku se skácel do strany jako pytel brambor 1
Ivan Lelák Odesláno 30. června Nahlásit Odesláno 30. června BMW K1200 LT mám doma 2 týdny a jezdím skoro denně, abych dostal motorku do ruky, rád bych se letos na podzim vydal do Dolomit a serpentýny s káčkem považuji za výzvu. Zatím se ukazuje, že to snad bude v pohodě a spíš se učím řadit, což se s mými 350 tisíci km v sedlech motocyklů může zdát úsměvné, ale bacha - posledních 28 let jsem jezdil s boxery, které měly krouťák při nižších otáčkách, max. otáčky byly nižší a měly 6 rychlostních stupňů s menšími rozestupy. U LT, zvlášť ve dvou, je třeba motor před řazením víc vytáčet. Ale to se naučíme. Motorka je to opravdu majestátní, krásná a jízda je komfortní, dokonalá jachta a co je pro mne překvapení, pěkně ovladatelná. Přemýšlím o navigaci. Tu je možno realizovat těmito způsoby: - mobil - nejlevnější, k dispozici je vždy aktuální situace na trase (objížďky atd.). Na druhou stranu na slunci není dobře vidět na displej a problém je ovládání v rukavicích - klasická navigace - s těmi mám bohaté zkušenosti, hlavně s Garminy a měl jsem i jeden Becker. Můžete doporučit navigaci, se kterou máte dobrou zkušenost i na dlouhých zahraničních cestách? - panel, zrcadlící mobil. Kamarád mi o víkendu doporučil Capturide 712D, ale nemá s ním osobní zkušenost, má ho prý jeho kamarád, kterého ale neznám a nevím, jak na toto doporučení reagovat. Máte s tímto výrobkem, popř. podobným, zkušenost? 1
Bukoowsky Odesláno 30. června Nahlásit Odesláno 30. června před 1 hodinou, Waya03 napsal: Vřelé díky předchozímu majiteli, který zainvestoval do padacího rámu! Kamarád se na to chtěl jen posadit a pomaličku se skácel do strany jako pytel brambor hele, svatá slova Já do toho taky kdysi šel s tím, že padací rámy jsou přeci jen pro ty, co čas od času plánují padat, což já nejsem...ale když jsme se "hahaha" dosmáli, dal jsem je na každý stroj, který se mi doma objevil...a reálně mi to už dvakrát zachránilo ten nejdražší kousek z nich...to samé - pády v nulové rychlosti do boku, protože občas se stane píčovinka z neznalosti nebo nezkušenosti a udržet do strany se skládajících 320 kilo není úplně peace of cake 3
LovecK Odesláno 30. června Nahlásit Odesláno 30. června a co teprve "piece od cake" za domácí úkol 2x celý Duke 3D od začátku do konce 2
Bukoowsky Odesláno 30. června Nahlásit Odesláno 30. června Před hodinou, LovecK napsal: a co teprve "piece od cake" za domácí úkol 2x celý Duke 3D od začátku do konce good one Máš pravdu...sice mám pocit, že mi zaúřadovala predikce v Safari, která bůhvíproč Aj nedává...nicméně taky je tu reálná možnost, že jsem prostě vejce
Ivan Lelák Odesláno 30. června Nahlásit Odesláno 30. června V 24. 6. 2025 v 12:41, Vir napsal: Krásné Virago, také jsem si ho v r.1997 koupil, jen 750. Po pár týdnech jsem litoval, že jsem nekoupil 1100, po půl roce že jsem nekoupil Intruder 1400 a do roka bylo z domu a nahradilo ho BMW R1100 GS.. 2
marty87 Odesláno 30. června Nahlásit Odesláno 30. června V 28. 6. 2025 v 20:15, KFL napsal: Často slýchám, že jsou cyklisti obecně zm*di. Někdo dodává, že se takovým zm*dem stane i normální člověk ve chvíli, kdy se oblíkne do trikotu nebo vleze na kolo. Je to vtipný a často se podobným řečem zasměju, přiznávám. Nekvalitní fotka Triumphu Scrambler 1200 XE vznikla na mostě, kudy vede silnice z Točné do Cholupic. Vozovka s veskrze minimálním provozem (dnes po jedné odpoledne), za 3 minuty jsem napočítal 4 auta a jednu motorku. Obrázek vzniknul tak, že jsem vlezl do jízdního pruhu, prakticky na středovou čáru, a snažil se motorku nějak vyfotit. Registroval jsem, že se ke mně v dálce zleva blíží mírně zakulacená lesklá spermie na kole. Protože ale jela u krajní čáry a tudíž mezi námi byly minimálně dva metry, spíš tři, nevšímal jsem si jí. Když jsem konečně rámcově zakomponoval stroj do zlatého řezu a připomínal si všechny ty poučky o ostrosti, horizontech, padajících svislicích a tak dále, zatímco jsem se rozhlížel kvůli výskytu aut, jimž bych stál v cestě, vybuchl za mnou ufuněný výkřik: "Táhni do haj*lu!" V první chvíli mě tato instrukce zaskočila. Pak jsem se v helmě rozesmál a teprve po další vteřině mě napadlo, jak by bylo fajn trikot doběhnout a zeptat se ho, jak přesně to myslel. Ideálně nějakým smetákem vraženým do drátů. Naštěstí mám ale nekonfliktní a mírumilovný mindset (plus teda nejezdím běžně se smetákem), takže zůstalo jen u toho smíchu. Nicméně cca 55letý jezdec svojí jednoduchou větou jasně potvrdil rčení ze začátku textu, což je sice paušalizující klišé, ale... No, a já mám fotku s příběhem . A k tématu: Testovací dny v pražské prodejně Triumphu jsem (díky shodě náhod a impulzivnímu nápadu na něj vyrazit) dneska vytěžil na maximum. Jel jsem si zkusit primárně T120 a když už jsem tam byl, rovnou jsem si booknul Scramblera. Chtěl jsem teda verzi X, ale měli jen XE (vyšší a s lepšíma komponentama). Co už. T120 je strašně příjemnej stroj s bezvadnym zvukem klasickýho střihu, jak to Triumph umí. Basový bublání evokuje druhou světovou a dvanáctistovka má krouťáku na rozdávání v jakejchkoli otáčkách. Jediná potíž spočívá v tom, že je posezem téměř totožná se Twin Speed 900, kterýho mám doma. Tedy poté, co jsem na něj nainstaloval stupačky z T120. Moje touha po větším bráchovi se po pár metrech proměnila ve smíření s faktem, že se prostě jen svezu na prakticky identickym stroji, jen s větším motorem a kvaltem navíc. Navrch k tomu jsou na T120 řídítka výrazně blíž tělu, resp. navozují vzpřímenější pozici, což je OK, ale ne pro moje ruce, který začaly po pěti minutách zvláštně trnout. Do zatáček se T120 skládá o poznání pomaleji a méně ochotně než Speed, což jsem víceméně věděl už dopředu. Jinak je ale uhlazenej, super pohodlnej a samozřejmě plnej charakteru. Z projížďky jsem se sice vrátil lehce smutnej, ale zároveň i spokojenej, protože vím, že T120 fakt nemusím absolutně řešit a můžu v klidu zůstat u Speeda, kterej mě baví tak jako tak. Nicméně... překvapení dne se konalo v podobě Scramblera 1200XE. Neměl jsem žádný očekávání, jen mě pudila zvědavost a ADV modely nebo Speed Triple/Trident mě nelákaly. Prvních 20 metrů jsem si říkal, že má stroj děsně ucukanej plyn a vysoký zdvihy se houpou jak dostavník. Po 100 metrech jsem si říkal, že se na tom musim zákonitě zabít, protože po krotký a klidný T120 mi připadalo, že krotim nadrženýhu puberťáka v těsný přítomnosti MILF chůvy. A po kilometru už jsem se jenom smál. Ten stroj je tak strašná p*del! Ale tak strašná. Je hravej, veselej, překvapivě ovladatelnej a mrštnej, působí lehce a živě a tradičně má skvělej zvuk. Byť charakterem jinej proti T120/Twin Speed. Díky dlouhejm zdvihům je neuvěřitelně pohodlnej, polyká kanály a díry bez mrknutí oka a když zaklekne v zatáčce, ani se nehne. Dal jsem si kolečko na Točnou, Cholupice a zpět a čím dýl jsem jel, tím víc jsem byl unešenej. Jasně, vejfuk je nepraktická stylovka, která topí při stání nebo pomalý jízdě do nohy. Dost. Zároveň má díky němu člověk trochu nesouměrně nohy. Řídítka jsou poměrně dost široký, sedačka trochu tvrdší a LCD budík se ke stroji IMHO vůbec nehodí. Ale tvl, kdy naposled jsem jel v/na něčem, z čeho jsem vylez/slez totálně vytlemenej a stříkaly ze mě endorfiny? Po návratu jsem si lehce zahrál na unešenýho troubu, kterej musí všem říct, jak skvělej zážitek půlhodinka se Scramblerem byla. Zjevně jsem tím ale nikoho neotrávil, ba naopak prodejce viditelně ožil, takže jsem se ani nestyděl. Moje off-road ambice jsou absolutně nulový. Furt jsem začátečník. Mám dvě motorky. Nic neumim. Ale ku*vapráce, od dvou odpoledne nemůžu setřást pocit, že Scrambler 1200X (nižší) je něco, co dřív nebo pozdějc budu potřebovat. Boží, fakt boží. Speed twin 1200RS si nezkusil proč? Jako upgrade 900 mi přijde ideál a super komponenty k tomu.
KFL Odesláno 30. června Nahlásit Odesláno 30. června Speed twin 1200RS si nezkusil proč? Jako upgrade 900 mi přijde ideál a super komponenty k tomu.1200 mi pocitove nesedi, proti 900 pusobi tezce a divne se lame v zatackach (lonskej model teda). Na moje jezdeni mi speed 900 bohate staci. Spis me laka ten Scrambler, ze je to typove jinej stroj s pohodlnym posezem.
instant Odesláno 30. června Nahlásit Odesláno 30. června 8 hours ago, Ivan Lelák said: BMW K1200 LT mám doma 2 týdny a jezdím skoro denně, abych dostal motorku do ruky, rád bych se letos na podzim vydal do Dolomit a serpentýny s káčkem považuji za výzvu. Zatím se ukazuje, že to snad bude v pohodě a spíš se učím řadit, což se s mými 350 tisíci km v sedlech motocyklů může zdát úsměvné, ale bacha - posledních 28 let jsem jezdil s boxery, které měly krouťák při nižších otáčkách, max. otáčky byly nižší a měly 6 rychlostních stupňů s menšími rozestupy. U LT, zvlášť ve dvou, je třeba motor před řazením víc vytáčet. Ale to se naučíme. Motorka je to opravdu majestátní, krásná a jízda je komfortní, dokonalá jachta a co je pro mne překvapení, pěkně ovladatelná. Přemýšlím o navigaci. Tu je možno realizovat těmito způsoby: - mobil - nejlevnější, k dispozici je vždy aktuální situace na trase (objížďky atd.). Na druhou stranu na slunci není dobře vidět na displej a problém je ovládání v rukavicích - klasická navigace - s těmi mám bohaté zkušenosti, hlavně s Garminy a měl jsem i jeden Becker. Můžete doporučit navigaci, se kterou máte dobrou zkušenost i na dlouhých zahraničních cestách? - panel, zrcadlící mobil. Kamarád mi o víkendu doporučil Capturide 712D, ale nemá s ním osobní zkušenost, má ho prý jeho kamarád, kterého ale neznám a nevím, jak na toto doporučení reagovat. Máte s tímto výrobkem, popř. podobným, zkušenost? z mojich skusenosti by som isiel do tretej moznosti a lupol tam poriadnu plachtu mobil som uz zavrhol, to sa neda v rukaviciach ovladat. tie panely su na aliexprese za babku, capturide a podobne drahsie verzie sa snad lisia len o malo lepsim vyhotovenim a zarukou, asi maju svoj gps senzor, dvojkanalovy BT atd, ale to sa daj u "noname" vyrobcov najst, len sa treba na to zamerat. realne za 60e to je najlepsie co mozes na to namontovat. ked to rozbijes alebo co, kupis novy. na slnku to vidno fajn, v rukaviciach ovladanie tiez ok. ja som si prave objednal na FTR, uz ma nebavi stale zabudat mobil lol dvom kamosom som to uz pomohol instalovat a obaja su spokojni. jeden ma tusim aj verziu s dashcam, momentalne je v ciernej hore tak podam report ci to prezilo ja osobne teda cez AA spustam Google maps alebo na turistiku mam nasetene trasy cez Tomtom, ale da sa aj Kurviger atd
Ivan Lelák Odesláno 1. července Nahlásit Odesláno 1. července před 14 hodinami, instant napsal: z mojich skusenosti by som isiel do tretej moznosti a lupol tam poriadnu plachtu mobil som uz zavrhol, to sa neda v rukaviciach ovladat. tie panely su na aliexprese za babku, capturide a podobne drahsie verzie sa snad lisia len o malo lepsim vyhotovenim a zarukou, asi maju svoj gps senzor, dvojkanalovy BT atd, ale to sa daj u "noname" vyrobcov najst, len sa treba na to zamerat. realne za 60e to je najlepsie co mozes na to namontovat. ked to rozbijes alebo co, kupis novy. na slnku to vidno fajn, v rukaviciach ovladanie tiez ok. ja som si prave objednal na FTR, uz ma nebavi stale zabudat mobil lol dvom kamosom som to uz pomohol instalovat a obaja su spokojni. jeden ma tusim aj verziu s dashcam, momentalne je v ciernej hore tak podam report ci to prezilo ja osobne teda cez AA spustam Google maps alebo na turistiku mam nasetene trasy cez Tomtom, ale da sa aj Kurviger atd Díky. Zrcadlící panel je zatím preferovaná varianta, ale nekoupím nic, o čem nebudu vědět, jak spolehlivě pracuje, jestli funguje se všemi telefony atd. Proto mne zajímají konkrétní zkušenosti s konkrétními výrobky, dostupnými v ČR, protože v Číně ani nikde jinde v zahraničí kupovat nechci.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se