Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno (upraveno)

Občas se tady píše o cestování na motorkách. Jak jsem slíbil ve vlákně "Co máte právě na ruce", vkládám nějaké info o jednom zajímavém motocyklistovi právě sem. 

Asi nejznámější současný český cestovatel, je alespoň pro mě Igor Brezovar. Slovinec, žijící již spousty let v Praze. Projel na BMW R1100GS snad celý svět. Od Laosu, Japonska, Aljašky - severní a jižní Ameriky, Austrálie, Mongolska až já nevím po co...však mrkněte na jeho stránku a na samolepky na mašině. Pořádá zajímavé přednášky a je s ním sranda. Jsme asi 12 let kamarádi. Přikládám odkaz na jeho FB  http://www.facebook.com/igor.brezovar?group_id=0 a http://mototour.cz/

Fotky jsou dnešní....motorka potřebovala nějakou péči. Najeto má 317000km a na další je po dnešní kůře opět připravena.  :lol2:

Upraveno uživatelem Cyril
Odesláno
  V 12. 5. 2013 v 21:17, African napsal:

Klobouk dolů, dost dobre borec :notworthy:  Co to má za hodinky Cyrile?

Nosi Don Tissot Delamanca :-). Darek od jeho brachy myslim.

• po 4 týdnech...
Odesláno

U skůtrařů, simsonistů a pionýrů čekám, až pozdraví jako první, na tomhle často jedou tací, co o zdravení neví. Jinak všechny.

Jinak z vlastní zkušenosti vidím, že spousta motorkářů má komplex zdvihového objemu či co. Jak mě potkají na Jawě s revmaplechama a plexi, tak jsem pro ně méněcenej a nehoden zvednutí pracičky, ale když vidí boxer motor nebo vedle stroje sajdu, tak se ve zdravení míní strhat.

Přijde mi, že dneska už se na to zdravení tak nehraje, jako v době porevolučního velkého rozmachu motorek, kdy na okrese byli dva japonci.

Odesláno (upraveno)

.. jen mě zajímá, jestli je to nějaký všeobecný zvyk - kdo se navzájem pozdraví a kdo ne..

.. dnes jsem si toho všímal, tak na trase 50 km mně pozdravil zhruba každý třetí motorkář. a to většinou na novějším, silném stroji. hodně na chopperech a endurech.. z kluků na padesátkovým skůtru nezdraví nikdo .. :(

.. (podotýkám, že mám 125 skůtr)

Upraveno uživatelem montemar
Odesláno

Byly doby (devadeátá léta), kdy se zdravili takřka všichni nad 50ccm. Dneska je to tak každej druhej či třetí, záleží na čem jedu. Dřív byl problém sehnat trochu slušnou motorku, tahalo se to sem všelijak a muselo se na ni šetřit. Skůtry nebyly. A tak jezdili jen skalní. Když jsem postavil svoji čerstvě koupenou Kawasaki na náměstí v menším městě, stalo se mi, že jsem byl osloven neznámými slečnami, které věděly, od koho jsem motorku koupil, byť bydlel o 70km dál. Dneska je to všechno dostupnější a konzumnější.

• po měsíci...
Odesláno

ahojte. Mam dotaz na miestnych znalcov. Zhanam nejake problizovadlo do prace. Na bicykel som uz pohodlny a tak ma napadla babeta. Vyraba sa to este? Ako sa dnes vola? Kto to vyraba? Chcel by som novy stroj. Dakujem za radu. 

Odesláno

Tady máš důstojného nástupce za 20 kKč

http://www.motoscoot.cz/motocykly/jawa-betka/

V 14. 7. 2013 v 10:52, People napsal:

ahojte. Mam dotaz na miestnych znalcov. Zhanam nejake problizovadlo do prace. Na bicykel som uz pohodlny a tak ma napadla babeta. Vyraba sa to este? Ako sa dnes vola? Kto to vyraba? Chcel by som novy stroj. Dakujem za radu. 

Odesláno

Ještě jeden trpaslík na ježdění do roboty, tuzemský výrobce.

http://www.jhpento.cz/

V 14. 7. 2013 v 10:52, People napsal:

Odesláno (upraveno)

Babetta se už asi nedělá, ale existují podobné čínské strojky, často je to vidět na ulici. Motor čtyřtakt, obsah 50ccm. Taky existuje nepřeberné množství skůtrů, mnohé 125ccm lze dnes řídit s papíry na auto. No a já mimochodem prodávám svého DAXe 125 ccm, dám inzerát do příslušného vlákna...

post-3283-0-92559800-1374502502_thumb.jpg

Upraveno uživatelem Ivan Lelák
Návštěvník Zmizík
Odesláno
  V 18. 7. 2013 v 9:17, African napsal:

Kdyby jste se někdo toulal na mašině po Východočeském kraji, máme tady u nás o víkendu super sraz, tak se ukažte, jinak s Kozou dojí krev se počítá :cheers:

http://www.motobroumov.cz/moto_sraz_motobroumov.htm

Musím za sebe říct, že se mně tydle motosrazy hnusej. Ty stereotypy jako fousatý buzeranti + miss mokrý tričko + music ala Kabát, to není nic pro starýho solitéra. :D No, ale stejně jsem letos ještě nevyrazil, tak vlastně nic.  :death:

Odesláno
  V 22. 7. 2013 v 14:13, Ivan Lelák napsal:

Babetta se už asi nedělá, ale existují podobné čínské strojky, často je to vidět na ulici. Motor čtyřtakt, obsah 50ccm. Taky existuje nepřeberné množství skůtrů, mnohé 125ccm lze dnes řídit s papíry na auto. No a já mimochodem prodávám svého DAXe 125 ccm, dám inzerát do příslušného vlákna...

Moc hezký DAX, hned bych ho koupil, ale mám mimo jiné tohle a málo místa v garáži... :)

post-8502-0-21373600-1374504449_thumb.jpg

Odesláno

Vítr s C1 moc nehází, horší jsou turbulence třeba za autobusem, ale to má řešení.

Mimochodem mám v garáži i tohle, už jsem o tom psal dřív. Vloni Rumunsko skoro 3000 km po ose, letos Garmisch, sraz BMW, 1400 km po ose, hlavně na německých dálnicích to byla sranda...:-)

post-3283-0-35991600-1374524676_thumb.jpg

Odesláno

Přesně tak, to jsou motosrazy typu HK, Prague a dalších velkoměst, proto musíš k nám na vesnicici....  :lol2: Tady se ti bude líbit, tak příští rok zdarec kámo :cheers:

V 22. 7. 2013 v 14:27, Zmizík napsal:

Musím za sebe říct, že se mně tydle motosrazy hnusej. Ty stereotypy jako fousatý buzeranti + miss mokrý tričko + music ala Kabát, to není nic pro starýho solitéra. :D No, ale stejně jsem letos ještě nevyrazil, tak vlastně nic.  :death:

post-364-0-17471000-1374526539_thumb.jpg

post-364-0-52644900-1374526550_thumb.jpg

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...