Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

No hlavne preto, že mám istý finančný limit a v tom sa musím pohybovať. A na môj moto začiatok sú z môjho pohladu ideálna voľba.

Odoslané z môjho iPhone cez Tapatalk

No a kolik je rozpočet, že jsem tak smělý?

Jinak pokud tedy nepřipouštíš nic jinýho než tyhle dvě motorky, tak to máš fuk kterou vybereš, je prakticky to nastejno. 

Já bych ale zvážil i koupi starší "REAL THING" - HD, která v této kategorii představuje cílovou stanici a tedy proč jít oklikou...

Ale jak sám píšeš, příští rok papíry, do té doby něco přišetříš a třeba i změníš názor. Ono když se člověk na něčem sveze je něco úplně jiného, než když o tom čte.

Odesláno

Na kubaturu až tak nehleď - podstatnější je ovladatelnost. Jak jsem psal výše, první kilometry jsem najezdil na Suzuki Intruder, takže obsah 1400 ccm - a byl to mazlík :-) Já bych třeba Tebou zmíněnou Hondu Shadow nechtěl už z principu - podstatou a smyslem chopperu je velkej motor; když ho odstraníš, co zbyde? Jako bys z Hondy Goldwing odmontoval kufry a kapotáž :-)))

Odesláno

Super dik mov. Akurát ta kubatúre je už strašne moc. Okolo 700 tam niekde zarúbem na začiatok.

Ahoj Geri, ona je kubatůra a kubatůra. Vem si třeba takové GSR 600 od Suzuki a Hondu NC700 - zhruba stejně staré stroje, ale ta šestistovka má víc jak dvojnásobek výkonu! 

Jinak osobně souhlasím s tím, že naháč je pro začínajícího motorkáře vhodné náčiní - praktičnost a user friendly ovládání (ne nadarmo jsou tyto stroje v autoškolách), nejerognomičtější posez, který je kopromisem v rozložení hmotnosti těla a výšky sedla nad zemí a fakt že díky absenci kapotáže jezdec si více uvědomuje rychlost z toho činí stroj nejen pro začátek. 

Odesláno

Na kubaturu až tak nehleď - podstatnější je ovladatelnost. Jak jsem psal výše, první kilometry jsem najezdil na Suzuki Intruder, takže obsah 1400 ccm - a byl to mazlík :-) Já bych třeba Tebou zmíněnou Hondu Shadow nechtěl už z principu - podstatou a smyslem chopperu je velkej motor; když ho odstraníš, co zbyde? Jako bys z Hondy Goldwing odmontoval kufry a kapotáž :-)))

To už tu bylo, jmenovalo se to Honda Valkyrie náhodou to byl docela zajímavý počin.

post-670-0-88730800-1505417486_thumb.jpg

A tyhle monstrózní motory s objemy ke dvou litrům jsou doménou posledních let. Před 20 lety (a to tahle kategorie nebyla v začátcích) byli velmi populární stroje jako Virago 535.  Podstatu a smysl chopperů a cruiserů bych si netroufl definovat.

Odesláno

Mne sa fakt páči cruiser Kawasaki Vulcain 650s ale na to nemáme. Či niečo od Haryka, ale mám rešpekt a žiadne skills treba sa nám veľa učiť o jazdeni takže s pokorou určite niečo na začiatok a chcem tym chodit i do prace 16kmx2 aby sa to ľahko manipuloval ž garáže von/dnu ...a spotreba je mi tiez okolo 4l viac sympatická. A skuter nie dakujem ?

Odesláno

No a kolik je rozpočet, že jsem tak smělý?

Jinak pokud tedy nepřipouštíš nic jinýho než tyhle dvě motorky, tak to máš fuk kterou vybereš, je prakticky to nastejno.

Já bych ale zvážil i koupi starší "REAL THING" - HD, která v této kategorii představuje cílovou stanici a tedy proč jít oklikou...

Ale jak sám píšeš, příští rok papíry, do té doby něco přišetříš a třeba i změníš názor. Ono když se člověk na něčem sveze je něco úplně jiného, než když o tom čte.

Ak by som veľmi prižmúril oči tak strop mám 5500?..a možno máš pravdu, do budúceho roka sa môj pohľad možno ešte zmení a cieľ bude úplne iný

Odesláno

Ja by som si cruiser ako prvu alebo ako jedinu motorku nikdy nekupil a ani by som to nikomu neradil. To po 34.5 rokoch aktivneho jazdenia na vsetkom co ma dve kolesa, motor a unieslo ma to, mozem zodpovedne povedat. Mam Triumph Rocket III, Burgman 650 a na jar pridam dalsi kusok.

A ked sa ma niekto spyta, cim by som isiel okolo sveta, tak poviem, ze na velkom skutri.

Odesláno

Hm. Neskusil som neviem. Určite ak budem vyberat zložil zálohu u Kamila v Košiciach a vyskúšam toho viac. A ešte ma upozornili ze na chopper alebo cruiser všetky nerovnosti vozovky idú viac do chrbtice, pretože posed je proste taky. Tak hm uvidí sa raz...

Oni nejdu viac do chrbtice, oni idu IBA tam :) teda to, co nepoberie podvozok - a standardne toho nepoberie vela.

Odesláno

Tak já mám chopper/cruiser motorky už sedmnáct let. Jako startovní Honda VT600, potom následoval Nightster 1200. První jsem jezdil sedm , druhou deset let. Nikdy nic jiného. Na obojím několikrát u moře, velké výlety a všechno v pohodě. Jistě jsou vhodnější motorky na ježdění dálek, ale já si nestěžoval a celou dobu jsem byl spokojený parchant. Teď jsem objednal Softail Fat Bob. Takže pokracuju v nastolene cestě :-)

A k té ceně... Zrovna ve středu jsem prodal toho Haryka za cca 5500 éček. Takže dostupnosti bych se nebál. Jistě nekoupis za to nového, ale jedno z řešení by to být mohlo.

Odesláno

Mám v hľadáčiku jednu VL 800 volusiu v Black Edition..cena je ešte stále nad hranicou 6tis ? ale možno by sme sa dohodli..rv 2014, naj 10tis km..pozeral som samozrejme aj iné ale stále sa vraciam naspäť k tejto..akého H-D si mal ty? Priznám sa, že do tejto značky som ani len nezablúdil ( hlavne kvôli cene ) takze tie typy vôbec nepoznám.

Odesláno

Ja jsem mel toto: Harley Davidson Sportster XL1200N Nightster. Kupoval jsem to v r 2008 jako nove. ted jsem to prodal s najezdem 22.000 za tech 5.500 ? (tak malo najeto to mělo z duvodu casteho stridani motorek - pujcoval jsem si ještě motorky od otce, když uz jsme chteli jet nekam ve dvou - bo muj haryk byl jen pro jednoho, s tim jsem proste jezdil jen sam) . Jinak fotku jsem daval na strane 300 tohoto vlakna. (dokonce dve). Koukni na to, urcite bych si tuhle cestu nezaviral (i když ja jsem Harleyem ovlivneny - muj názor rozhodne není objektivní :-D ).

Odesláno

Tomi, a co Magna? Sice to neni ta sparvna kopie s Vtwin, ale alespon to jede, brzdi a zataci:) A dle me vypada porad pekne.

Odesláno

Pozeral som stranu 300 ale nenašiel som ta tam, zle pozerám? Pokým nekúpim stále je všetko otvorené ..Odoslané z môjho iPhone cez Tapatalk

Tohle jsem tam dával.

post-13450-0-99424600-1505465590_thumb.jpeg

Odesláno

Já nesouhlasím s instantem, byť moje zkušenosti jsou teprve asi desetileté. Cruisser je univerzální motorka, jezdí svižně, pohodlně, zvládne i zavazadla... S manželkou jsme byli týden na dovče - ve dvou na jedné mašině, kolem ČR a nic nám nechybělo :-)

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...