Skarohlid Odesláno 25. září 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. září 2024 Počítá se i do tuningu motorky úprava garáže? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kotlick Odesláno 26. září 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. září 2024 před 9 hodinami, Skarohlid napsal: Počítá se i do tuningu motorky úprava garáže? Jo to se počítá, protože já budu taky dodělávat trucovnu v garáži a tak nějak celou garáž uvnitř. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
KFL Odesláno 26. září 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. září 2024 (upraveno) Sice jsem začátečník, ale to mi nezabránilo udělat si motoden na vyzkoušení dvou dalších strojů. Neb mě honí mlsná, že bych k V-Stromu doplnil něco "menšího" a obratnějšího na komínový vejlety. Tak jsem vyrazil do Brna včera. Si tu jen odložím.. Ducati Scrambler Icon - od první vteřiny rohlík a celou dobu jsem si říkal "tvl, to je hrozná p*čovina ten stroj!". Malý, superobratný, lehký, jede to jak splašený (a to jsem se nedostal dál než někam k 7000 otáček na dvou rovinkách), přiměřeně tvrdý a rozumně hlučný. Super, že motor zvládá tahat od 2000 bez sebemenších potíží. Najel jsem 70 km v okolí Jedovnice a lesů okolo, takže spousta naslintanejch silnic, stínů atd., čili opatrnost level max. Navíc jsem se bál, cizí stroj... rychlostně jsem se nedostal dál než někam ke stovce, přesto mě to hrozně bavilo. Obavy, že je to na mě malý, se ukázaly jako lichý. Nepřipadal jsem si na tom nijak nepatřičně. Původně jsem do DMOTO jel zkusit Guzzi V7, která mě láká už dlouho, leč testovací kus bohužel prodali a logicky mi ho nechtěli půjčit. Ani bych nechtěl. Po návratu Scramblera jsem okouknul aspoň tu bílou V7 Stone Special TEN a sednul si na ní. Pocitově hrozná pecka, vizuálně naprostá kráska, ale samozřejmě by to chtělo projet, že... Cestou jsem se stavil ještě u HD omrknout naživo FatBoba, protože je to taková krásná zhovadilost, že jsem si na něj musel aspoň sáhnout. Na parkovišti mi pak frajer z HD prodejny, kterej vycouvával autem z místa vedle mě, povídá: "Jsem vás málem přehlíd, jak tu máte toho prcka..." Triumph TwinSpeed 1200 - na tohle jsem byl extrémně zvědavej a o to větší bylo rozčarování. Z nějakýho důvodu na demo stroj dealer nasadil laděný laufy, který dělaly tak strašnej kravál, až mě to samotnýho rozčilovalo. Kam jsem přijel, tam se všichni otáčeli (což mi, coby začátečníkovi, zvedalo stres level na maximum), ale spíš v negativním slova smyslu. Prostě bordel nad bordel. Do toho se na stroji na můj vkus sedí fakt ve zvláštní pozici (asi jen nezvyk), motorka působí jak ukovaná z železnýho ingotu. Není vysloveně těžkopádná, ale pocitově hrozně nepoddajná. Motor táhne jak kůň a s nabíráním rychlosti fakt TS potíž nemá. Mnohem větší šok mě čekal v zatáčkách, kde jsem měl dojem hrozný nestability. Jako by se motorka lámala v zatáčce kolem středový osy. Úzký řídítka se mi tak divně vlnily v rukách, že jsem se regulérně bál, že spadnu. Nevím, jestli to bylo gumama anebo jen mojí nezkušeností, ale dojel jsem k Mohyle míru, tam se otočil a mazal zpátky. Byl jsem rád, že jsem ze stroje slezl a vrátil ho v pořádku. Klučina na prodejně se smál a pořád opakoval, že si člověk musí jen zvyknout. Pak mi doporučil, že by pro mě možná byl lepší klasickej Bonneville T120, na kterej mě posadil. A asi má pravdu. Na mě už je to ale too much retro. To už bych radši Bobbera . Ale toho můžu koupit za téměř půlku ceny u Guzzi, že... -- Závěr z toho ale nemám žádnej - nejvíc se mi líbila a nejlíp se mi sedělo na V7, Scramblera bych si dovedl představit na lítačku kolem komína, ale nevím, jestli další hračku za 250 potřebuju (zrovna ten demostroj se prodává za 249), Triumpha prozatím odložím. Budu muset otestovat něco dalšího, než napadne sníh . Upraveno 26. září 2024 uživatelem KFL 1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Maro Odesláno 26. září 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. září 2024 No odpověď je jednoduchá... kup scrambler z druhé ruky za 150, prodej V strom a místo něj pořiď desertX (nebo multistradu) a máš vystaráno. Ať si Bert říká co chce, nejlepší dvouvalce se dělají v Itálii. 1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
redd Odesláno 26. září 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. září 2024 (upraveno) Triumph SpeedTwin 1200 není úplně vhodná pro začátečníka. Ale jinak je to strašně super motorka, stejně jako Thruxton 1200 RS. Ducati Scrambler Icon jsem měl 3 dny půjčený na Kanárech, na ty jejich zatáčky OK, ale nechtěl bych to. Kdyžtak už Desert Sled. Na Guzzi jsem jel jen na v85tt a byla to jedna z nejdnudnějších motorek, na které jsem jel. Připadal jsem si jak důchodce. Na blbnutí kolem komína bych si koupil něco lehčího a slabšího a dával tomu čoud Upraveno 26. září 2024 uživatelem redd Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
KFL Odesláno 26. září 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. září 2024 50 minutes ago, redd said: Na blbnutí kolem komína bych si koupil něco lehčího a slabšího a dával tomu čoud Já nejsem blbnoucí typ. Jezdim normálně, spíš kochačky. Na delších cestách málokdy jedu víc než 110 a do zatáček zatím pořád dost brzdím . Takže by mě přirozeně lákal Triumph Speedmaster, ale stojí hroznej nesmysl a úplně nezapadá do škatule malý/lehký/obratný . V7 mi přijde takovej fajn kompromis a hlavně se mi hrozně líbí (stejně jako VT85). V9 taky vizuálně super, ale hrozně malej výkon. Nejel jsem zatím na žádný z nich. Jednou to ovšem přijde, tak jsem zvědavej. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Skarohlid Odesláno 27. září 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. září 2024 Za domem máme hospodářskou budovu, předělávám ji už po třetí. Původně sklad dřeva harampádí a nevím čeho. Vybourala se příčka ze dvou dveří jsem udělal jedny 60 cm a z druhých okno. Dokud jsem sedlal Jawu 250 tak jsem dveřmi projel. Přišla Ducati a dveře byly malé... vykopal jsem je a zazdil 90 cm. No a dnes jsou na Fat boy malé.... zazdil jsem překlad, vyboural okno i dveře a budou sekční vrata. Včera jsem dobetonoval podlahu a připadám si jako by mne přejel nakládání vlak. Příští týden bych chtěl natřít podlahu, máte někdo tip na dobrou barvu na beton? Zvažuji epoxid, ale nemám zkušenost... Díky za tip Škaro Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hasňa Odesláno 27. září 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. září 2024 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Americkej Odesláno 27. září 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. září 2024 Barvu jsem dal epoxidovou dvousložku, výrobce už si nevybavím. Pokud jsi nedělal hydroizolaci (jako já), měla by být navíc paropropustná. Mně už drží čtvrtým rokem. Jde hezky vytírat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Skarohlid Odesláno 27. září 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. září 2024 Hydroizolaci jsem nedělal, paropropustnost mne nenapadla, díky. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
TLD Odesláno 27. září 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. září 2024 Americkej, coz je super vlastnost,to vytirani,kdyz tam parkujes bavorsky olejnicky delam si prdel Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Americkej Odesláno 27. září 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. září 2024 Kéžby jenom mý Brambory... A čím mi sem ale jsou schopný přijet sousedi a kamarádi, to bejvá slušný psycho. Šroty "za desítku" apod. Že já ten lift neutajil! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
M-72 Odesláno 29. září 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. září 2024 Salaš Krajinka u Ružomberoku a Dukla. 1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
KFL Odesláno 2. října 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. října 2024 Tak dlouho se chodi kolem Moto Guzzi, az se koupi Triumph… . Ano, vim, ze jsem psal, jak mi prisla 1200 divna a nebavila me, ale cim vic jsem o tom premejslel, tak… clovek mini a motodablik za uchem meni. Tohle je teda 900, ta mi bude stacit. Tak hlavne at je pristi tejden jeste aspon jeden hezkej den, abych ji dovezl domu . 1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
marty87 Odesláno 2. října 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. října 2024 Co převážilo pro Triumpha? Ta Guzzi v edici TEN je bomba, teda za mě Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
KFL Odesláno 2. října 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. října 2024 Vsechny predvadecky ve sedmy jsou moc daleko ode me. A pak zvuk Triumpha a hromada pocitu kolem. Guzzi prijde na radu pristi rok.. Zn. - Je to jak s hodinkama… a nastesti to mam kde parkovat. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
marty87 Odesláno 2. října 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. října 2024 Rozumím ti já měl letos v jednu chvíli v garaži pět motorek Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kairos Odesláno 2. října 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. října 2024 Před hodinou, KFL napsal: Tak dlouho se chodi kolem Moto Guzzi, az se koupi Triumph… . Ano, vim, ze jsem psal, jak mi prisla 1200 divna a nebavila me, ale cim vic jsem o tom premejslel, tak… clovek mini a motodablik za uchem meni. Tohle je teda 900, ta mi bude stacit. Tak hlavne at je pristi tejden jeste aspon jeden hezkej den, abych ji dovezl domu . Super, uplne to citim, jak do jara budes vyhlizet teplejsi a suchej den, abys to projel Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Americkej Odesláno 2. října 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. října 2024 před 58 minutami, marty87 napsal: Rozumím ti já měl letos v jednu chvíli v garaži pět motorek Taky se mi to předloni stalo, naštěstí jsem rychle dokoupil šestou. 1 2 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
marty87 Odesláno 2. října 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. října 2024 Už jsem naštěstí na dvou. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se