Ivan Lelák Odesláno 31. ledna Nahlásit Sdílet Odesláno 31. ledna V 25. 1. 2025 v 21:26, Xenomorfus napsal: Trochu se zpozdenim, ale nerad cokoliv fotim, takze muj drzak na telefon viz foto z TV z GoPro :-). Po asi 300k na motorce (aktualne asi 460k) a ruznych drzacich, pokusech a navigacich sem zjistil, ze pokud mate neco co vibruje do riditek, at uz diky terenu nebo motoru, dycky to nakonec "odejde". Samozrejme na nejake popojizdky kolem komina nebo po asfaltkach je to vicemene fuk. Loni do Dakaru jsme ujeli par tisic km po nezpevnenych cestach, takze sem pouzil aktualni typ. Uz je dost stary, takze na nove telefony skoro nedostacuje, ale furt dobry. Co se navigace tyce, tak uz je taky roky a stovky tisic km (vcetne cesty do Japonska a zpet - 43t km pres Rusko, Mongolsko, Koreu,...) odzkouseno pouzit nejaky druhy (lepe odolny a vodotesny) telefon. Navic vyhoda zalozniho zarizeni a pouziti mistnich SIM. Takze sem tady koupil starsi Motorolu za par kacek a pouzil ji. Offline stazene Mapy.cz se postaraji o zbytek. Ten držák vypadá zajímavě, nicméně na motorce jezdím větší dálky 26 let, mám podobný nájezd jako Ty, i když v Africe jsem nebyl a ani se tam nechystám. Ale 25x Rumunsko, asi 20x Alpy, Balkán včetně Albánie, Makedonie, na severu Petrohrad a Finsko, na východě Oděsa a na západ je to k moři kousek a dál se nedá. Od začátku jsem preferoval Garmin - různé eTrexy, Questy, Zuma atd., měl jsem jich několik, snad proto, že mám s touhle značkou zkušenosti i z létání. Ale protože to nebylo nejlevnější, navíc jsem k tomu vždy kupoval držáky Touratech, měl jsem kdysi takové období, kdy jsem zkoušel mobil na odpruženém držáku. To se mi bohužel neosvědčilo - vibrace přece jen měly v jednom případě vliv na napájecí konektor ale hlavně kvůli čitelnosti na slunci. A taky kvůli ovládání v rukavicích. Takže jsem se vrátil ke Garminům - primární Zumo je na řídítkách, v kufru starý dobrý ruční eTrex Legend na tužkové baterky a mobil jako další zálohu, na něm koukáme někde na zastávce, kudy dál, kam ten den dojedeme, večer kam se vydáme druhý den a tak. Ale mám známé, kteří na mobil nedají dopustit, třeba tomu dám ještě šanci.. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Xenomorfus Odesláno 31. ledna Nahlásit Sdílet Odesláno 31. ledna Ivane, urcite bude "originalni" navi pro motorku idealni, nicmene je to za 3-4 nasobek telefonu, nehlede k tomu, ze to vice laka chmataky. Prave treba ta Afrika je idealni jet v "socialni" verzi, vyrazne se zmensi riziko okradeni/prepadeni kvuli takovym vecem. A kdyz na to dojde, tak to tolik "neboli". A vlastni zkusenost zase mi naopak ukazala, ze ta navi nema o tolik vetsi zivotnost nez ten mobil (obcas i mensi). Takze si kazdy nakonec najde to, co mu vyhovuje, podle toho co jezdi a jak hluboko ma do kapsy ;-). Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kairos Odesláno neděle v 13:58 Nahlásit Sdílet Odesláno neděle v 13:58 Muj prvni ctyrval, po vymene oleje a retezovky prvni testovaci jizda,venkovni teplota neni idealni ale alespon bylo sucho, olej netece a retez jsem roznytoval dobre Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Americkej Odesláno neděle v 15:52 Nahlásit Sdílet Odesláno neděle v 15:52 Gratuluju, pro Tuňáky mám slabost. I když já ho nikdy neměl, v širším okolí je jich dost. Ať dělá jen radost. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kairos Odesláno neděle v 16:06 Nahlásit Sdílet Odesláno neděle v 16:06 Diky, bude z nej okruhovka Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se