Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Jenom ať si to dáme do konkrétního rámce: 

Čl. 5:

Smluvní strany se dohodly, že ozbrojený útok proti jedné nebo více z nich v Evropě nebo Severní Americe bude považován za útok proti všem, a proto odsouhlasily, že dojde-li k takovému ozbrojenému útoku, každá z nich uplatní právo na individuální nebo kolektivní obranu, uznané článkem 51 Charty Spojených národů, pomůže smluvní straně nebo stranám takto napadeným tím, že neprodleně podnikne sama a v souladu s ostatními stranami takovou akci, jakou bude považovat za nutnou, včetně použití ozbrojené síly, s cílem obnovit a udržet bezpečnost severoatlantické oblasti.

Každý takový útok a všechna opatření učiněná v jeho důsledku budou neprodleně oznámena Radě bezpečnosti. Tato opatření budou ukončena, jakmile Rada bezpečnosti přijme opatření nutná pro obnovení a zachování mezinárodního míru a bezpečnosti.

Nikde se nepíše, že kvůli např. vojenské provokaci, narušení vzdušného prostoru, raketovému útoku apod., kdy napadená strana aktivuje čl. 5 musí dojít o vyhlášení válečného stavu ze strany ostatních členů NATO.

Pokládám za pravděpodobné, že ani v případě nezpochybnitelného ruského vítězství na Ukrajině, by se RF pokusila otevřeně napadnout členský stát NATO a podniknout tam invazi. Spíše by to zkoušela tzv. salámovou metodou kam až mohou zajít. Stejně jako ČLR nyní na Tchaj-wanu.

Odesláno
před 4 minutami, Roman I. napsal:

Že Každý národ má svůj vlastní hnůj.  Včetně divokého odsunu u nás. Franto, dost mě mrazí, když u nás okolo těch chalup, kostelů a krchovů chodím. To bylo na blití, co se tady dělo. A trochu bych řek, že to byla eticky stejná horda lidí, kteří by dnes rusákoj přáli vítězství v zájmu klidu. Ale to je jen moje domněnka.

Kamaráde,  bestiální partyzánské soudy bez nutnosti se komukoli zpovídat, nejčastěji prováděné straníky z tehdy už mocné KSČ, na to normální člověk nemohl mít žaludek. Partyzáni nezřídka přijeli z vnitrozemí. 
Jestli tomuhle daly tenkrát dekrety možnost a pravomoc, tak s nimi mám velký problém.

Tímto naprosto nechci popřít obrovskou vinu, za kterou Němci v druhé světové válce mohou.

já se jen vždycky úplně otřesu, když si už uvědomím, jakých neskutečných prasáren je schopný člověk na člověku udělat. Já mám takový debilní přístup, Že po studiu historie a dá se říct hlubokém zájmu o moderní dějiny, hlavně druhou světovou válku, se mi vidění tehdejších událostí překlopilo do skutečných nebo V mé hlavě imaginární vytvořených postav. A místo počítání a statistik slavný bitev, počtu zničené techniky, tisíců obětí vždycky vidím před očima toho jednoho trpícího člověka.

A musím ti říct, že ta přeměna vidění historie se mnou dokonale zamávala. Asi nejsilněji jsem si to uvědomil při návštěvě Osvětimi. Tehdy nám naše průvodkyně ukázala jednu fotku a okolo té fotky otočila celé ty 4 hod. prohlídky. Vzpomínám, že mi z toho bylo několik dní opravdu fyzicky zle.

Nejsilnější zážitek z výpovědi o lidském utrpení jsem měl v památníku Yad Vashem

Odesláno
před 5 minutami, Roman I. napsal:

Že Každý národ má svůj vlastní hnůj.  Včetně divokého odsunu u nás. Franto, dost mě mrazí, když u nás okolo těch chalup, kostelů a krchovů chodím. To bylo na blití, co se tady dělo. A trochu bych řek, že to byla eticky stejná horda lidí, kteří by dnes rusákoj přáli vítězství v zájmu klidu. Ale to je jen moje domněnka.

Kamaráde,  bestiální partyzánské soudy bez nutnosti se komukoli zpovídat, nejčastěji prováděné straníky z tehdy už mocné KSČ, na to normální člověk nemohl mít žaludek. Partyzáni nezřídka přijeli z vnitrozemí. 
Jestli tomuhle daly tenkrát dekrety možnost a pravomoc, tak s nimi mám velký problém.

Tímto naprosto nechci popřít obrovskou vinu, za kterou Němci v druhé světové válce mohou.

já se jen vždycky úplně otřesu, když si už uvědomím, jakých neskutečných prasáren je schopný člověk na člověku udělat. Já mám takový debilní přístup, Že po studiu historie a dá se říct hlubokém zájmu o moderní dějiny, hlavně druhou světovou válku, se mi vidění tehdejších událostí překlopilo do skutečných nebo V mé hlavě imaginární vytvořených postav. A místo počítání a statistik slavný bitev, počtu zničené techniky, tisíců obětí vždycky vidím před očima toho jednoho trpícího člověka.

A musím ti říct, že ta přeměna vidění historie se mnou dokonale zamávala. Asi nejsilněji jsem si to uvědomil při návštěvě Osvětimi. Tehdy nám naše průvodkyně ukázala jednu fotku a okolo té fotky otočila celé ty 4 hod. prohlídky. Vzpomínám, že mi z toho bylo několik dní opravdu fyzicky zle.

Pozor, tyhle excesy a vraždy ja samozřejmě odsuzuju. To je jasný. Hrdinové po válce. Ale neexistoval na toto bianco šek a nebyla to politika země. Byla to pomsta, agrese, vo tom žádná.

Odesláno
Cesta k nevsvobodě. Timothy Snyder.
Tady tak nějak vysvětluje jak ty mechanismy oblbování různých sociálních bublin fungují. 
Stejně je divný, že i po únoru 2022 někdo pořád může obhajovat ruskej svět. To mi hlava nebere.
Dneska na twitteru.. :-)

Screenshot_20230102_182023_Twitter.jpg
Odesláno
před 19 minutami, Conrad napsal:

Tady je podstatné jsem si dovolil zvýraznit

mluvní strany se dohodly, že ozbrojený útok proti jedné nebo více z nich v Evropě nebo Severní Americe bude považován za útok proti všem, a proto odsouhlasily, že dojde-li k takovému ozbrojenému útoku, KAŽDÁ Z NICH UPLATNÍ PRÁVO NA INDIVIDUÁLNÍ NEBO KOLEKTIVNÍ OBRANU, uznané článkem 51 Charty Spojených národů, pomůže smluvní straně nebo stranám takto napadeným tím, že neprodleně podnikne sama a v souladu s ostatními stranami TAKOVOU AKCI JAKOU BUDE POVAŽOVAT ZA NUTNOU včetně použití ozbrojené síly, s cílem obnovit a udržet bezpečnost severoatlantické oblasti. Každý takový útok a všechna opatření učiněná v jeho důsledku budou neprodleně oznámena Radě bezpečnosti. Tato opatření budou ukončena, jakmile Rada bezpečnosti přijme opatření nutná pro obnovení a zachování mezinárodního míru a bezpečnosti.

To tady už delší dobu píšu, že bychom se neměli 100% spoléhat na to, že kdyby nás nebo Slovensko někdo napadl, že všechny ostatní země NATO hned pošlou vojáky. Nicméně nic lepšího pro ČR a SR není. 

Odesláno

Tyhle zverstva maj bohuzel za sebou vsechny narody, proti primorskym a americkym kolonizatorum jsme cisty jak lilie

Odesláno
před 16 minutami, Sněhulák napsal:

Čl. 5:

Smluvní strany se dohodly, že ozbrojený útok proti jedné nebo více z nich v Evropě nebo Severní Americe...

Tohle jsou taky moc vtipná zadní vràtka asi :)

Turecko je podle znění čl.5 chráněno jen na zlomku svého území :)

(předpokládám ale, že je to nějak osetřeno)

Odesláno (upraveno)
před 14 minutami, martar napsal:

Tohle jsou taky moc vtipná zadní vràtka asi :)

Turecko je podle znění čl.5 chráněno jen na zlomku svého území :)

(předpokládám ale, že je to nějak osetřeno)

On i  tento článek  jeho výklad může být  velmi vágní , pouze konzultovat?

Článek 4

Smluvní strany budou společně konzultovat vždy, když podle názoru kterékoli z nich bude ohrožena územní celistvost, politická nezávislost nebo bezpečnost kterékoli smluvní strany

Upraveno uživatelem Conrad
Odesláno (upraveno)

Sociologové ze společnosti Behavio se zaměřili na to, jaké konkrétní skupiny chtějí volit jednoho z kandidátů na prezidenta. Lze se tak podívat, koho chtějí v čele státu třeba výletníci nebo lidé bez víry.

Danuši Nerudovou jsou rozhodnutí volit turisté, kteří rádi vyrazí na výlet po Česku i do zahraničí. Andreje Babiše by si zase zvolili chataři nebo kuřáci. Petra Pavla pak třeba ateisté. 

Už chybí jen koho bude volit LGBT komunita, pání , že nejsem sociolog, to je rito

Pokud je někdo  z přítomných této profese tak se omlouvám

Odesláno
před 1 hodinou, Roman I. napsal:

edit: proto dnes nemůžu tu agresi na Ukrajinu vydýchat, proto ji vnímám jako absolutní zlo. Od začátku dodnes. přiznávám, že když jinde na světě probíhaly genocidy, takhle mě to nezasáhlo. Byl jsem povrchní, pohodlný se tím zabývat.A není to dobře. Toho 24. února to v mně prostě ruplo. A nechci kolektivní vinu házet na Rusáky. Já jen nechci s nimi dýchat stejný vzduch. Většinově to válku podporují, jsem pro železnou hranice, ať si tam dělají, co chtějí. Jen ať kurva moc dobře počítají s tím, že když ve zlým ten svůj rypák vystrčí za hranice, že přes něj dostanou tak silně, aby zase zalezli do toho svýho zkurvený ho Mordoru

Jsem z Orlických hor, Sudety. Zajímá mě příběh člověka. Ti lidé byli postaveni před okamžitou volbu. Ubytuješ parašutistu? Budeš se podílet na linči lékaře Němce? Můžeš si třeba, díky době, vyřešit dávný spor mezi sousedy o kus pole pod lesem.... za každým rozhodnutím a činem stál člověk na nějakém místě, v nějaké době a s nějakou zkušeností. Jsem velmi rád a děkuji, že v dnešní době nejsem postaven před tyto volby. Vůbec nevím jak bych obstál. Važme si toho a braňme  tento stav. Ideálně ho zanechme i našim dětem.

Odesláno (upraveno)

Koho chtějí bohové zničit zbaví ho rozumu

Možností je i výměna ministerstev. Člověk blízký vedení STAN Deníku N řekl, že do čela školství by se mohl přesunout dosavadní ministr pro evropské záležitosti Mikuláš Bek, kterého by vystřídal místopředseda Starostů Jan Farský.

Třeba by také řídil ministerstvo z USA jak to nabízel při práci poslance když odjížděl do USA

Poslanec v pondělí oznámil na twitteru, že bude půl roku na stáži na univerzitě v americkém Oregonu, neboť Fulbrightova komise podpořila jeho projekt a získal prestižní stipendium. Vzdal se poslaneckého platu a přislíbil, že i ze stáže se případně vrátí na klíčová sněmovní hlasování.

Farský v pondělí řekl, že stáž konzultoval s předsedou STAN Vítem Rakušanem i premiérem Petrem Fialou (ODS). „Jsem rád, že mě oba v mém dalším osobním i profesním růstu podpořili,“ uvedl.

Odesláno
před 1 hodinou, VS napsal:

Jestli dobře koukám, tak má Pavel Orlíky.

Jj. Díval ses dobře. Avšak naskýtá se otázka: co kdyby byl příště prezidentem někdo, kdo má dvacatery Orlíky? 🙂

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...