Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

https://www.fintag.cz/2023/02/23/poslanci-petikoalice-odmitli-navrh-na-zmrazeni-svych-platu/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu#dop_ab_variant=899510&dop_source_zone_name=hpfeed.sznhp.box

l.P. 1684 - Na Kamenným mostě je po dlouhé době opět zřícen koš pro trestání nepoctivých pekařů. Ti byli do něj zavřeni a buď vystaveni veřejnému zahanbení či ponořeni po krk do vody.

Tak by to chtělo koupat tam celou sněmovnu po řadě ,ne podle stranické příslušnosti, ale klidně podle velikosti šmahem všechny.

.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No, tohle delali dycky vsichni. Myslim ze parkrat se to na chvili povedlo. Ale tyhle navrhy obvykle predkladala opozice v momente, kdy mela jistotu ze to neprojde. Ani jeden z nich neni ochoten si dobrovolne snizit plat, nebo jeho rust. A to, ruku na sedce, nejsme skoro nikdo. Vzdy to bylo jen populisticke gesto. 

Odkaz ke komentáři

před 11 hodinami, Conrad napsal:

https://www.fintag.cz/2023/02/23/poslanci-petikoalice-odmitli-navrh-na-zmrazeni-svych-platu/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu#dop_ab_variant=899510&dop_source_zone_name=hpfeed.sznhp.box

l.P. 1684 - Na Kamenným mostě je po dlouhé době opět zřícen koš pro trestání nepoctivých pekařů. Ti byli do něj zavřeni a buď vystaveni veřejnému zahanbení či ponořeni po krk do vody.

Tak by to chtělo koupat tam celou sněmovnu po řadě ,ne podle stranické příslušnosti, ale klidně podle velikosti šmahem všechny.

.

Taky jsem to četl a musel jsem vzít místo 1 tak 2 prášky na tlak, no jak tohle vše dopadne....

Odkaz ke komentáři

před 6 minutami, VS napsal:

Přišel mi pětistránkový výpis, kdo se na mne informoval v registru obyvatel a koukám, že ministerstvo obrany si aktualizuje seznamy.

image.png

Škoda, že člověk nemůže do registru obyvatel nahlédnout, zajímalo by mne co tam o mně je😳.

Odkaz ke komentáři

Koukni na Portál občana. Je tam toho dost. Ale senzace nehledej. Platnost dokumentů, výpis z katastru, bodové konto řidiče, všechna vlastněná auta, jejich stav, výsledky technických prohlídek, pokuty. Výpis z rejstříku trestů posílá automat na vyžádání do datovky.

Upraveno uživatelem VS
Odkaz ke komentáři

před 13 minutami, VS napsal:

Přišel mi pětistránkový výpis, kdo se na mne informoval v registru obyvatel a koukám, že ministerstvo obrany si aktualizuje seznamy.

image.png

Každý občan ČR s českým státním občanstvím od 18 do 60 let má brannou povinnost, včetně žen (mimo lidi, kteří byli z branné povinnosti vyloučeni). Nic to neznamená. ;) 

Odkaz ke komentáři

VS nepsal, že to něco znamená, jen že si MO aktualizuje seznamy, což zjevně dělá ;)

Čistě teoreticky by mě zajímalo, zda by se u postupné (částečné) mobilizace po prvních vlnách týkajících se profesionálů, aktivních záloh a klíčových profesí upřednostňovali spíš muži 20-30 let bez vojenskeho výcviku nebo muži 40-60 let se zakladním vojenským výcvikem (i když beznadějně zastaralým a polozapomenutým).

Odkaz ke komentáři

A tady stát udělal kardinální chybu. Občanům se nemá sdělovat, kdo, co a proč o nich hledal, páč se v tom začnou babrat a jsou potom akorát zbytečně nervózní. Má se držet principu, co oko nevidí, to srdce nebolí.

Odkaz ke komentáři

15 minutes ago, martar said:

VS nepsal, že to něco znamená, jen že si MO aktualizuje seznamy, což zjevně dělá ;)

Čistě teoreticky by mě zajímalo, zda by se u postupné (částečné) mobilizace po prvních vlnách týkajících se profesionálů, aktivních záloh a klíčových profesí upřednostňovali spíš muži 20-30 let bez vojenskeho výcviku nebo muži 40-60 let se zakladním vojenským výcvikem (i když beznadějně zastaralým a polozapomenutým).

vzhladom na spolocensku hodnotu a fyzicke schopnosti sa u muzov vzdy ide od najmladsich smerom k starsim, nie  naopak

Odkaz ke komentáři

před 21 minutami, martar napsal:

On si ty seznamy aktualizuje třeba i Český rozhlas, tak se můžeme těšit na zvýšení koncesionářských poplatků.

Ale nevyvozuji z toho nic. V podstatě jde jen o logické a oprávněné dotazy. Volby, kotlíkové dotace, nemocensá pojišťovna, ČSSZ apod. Chodí to každý rok.

Odkaz ke komentáři

před 14 hodinami, Geodet napsal:

Dobře on. Podobně upřímných izraelských expertů je víc, vždycky si to rád přečtu nebo poslechnu.... Většinou žádné mazání medu kolem huby, ale realistické názory.

Odkaz ke komentáři

před 2 hodinami, VS napsal:

image.png

+1. Ale na druhou stranu jsem rád, že mi příjde povolávák do datovky, a nebudu si muset brát volno v práci na cestu na poštu.

Odkaz ke komentáři

@Bert Za tím hledej nedávná připomenutí armádních představitelů, jak by se stát musel zachovat v případě jeho ohrožení, nebo ohrožení členů NATO. Přijde mi to, že moje generace dosud žila v pocitu, že tohle se nikdy prostě nemůže stát. Ale jsme rok od začátku války na UA a dost lidí z mé generaci si začíná připouštět, že Rusko může něco zkusit směrem k Nato a v ten okamžik (jak správně připomněli armádní představitelé) se nám všem změní život. 

Jinými slovy - armádní představitelé nás upozornili na realitu a nějak se s tím musíme vyrovnat. 

Takže se začíná nervózně vtipkovat o branné povinnosti a část lidí z mé generace počítá s tím, že prostě Putin něco zkusí i na NATO. 

Edit: byl by jsi překvapen kolik lidí z mé sociální bubliny uvažuje o přestěhování z Prahy...

Upraveno uživatelem safi
Odkaz ke komentáři

před 12 hodinami, nickolas napsal:

No, tohle delali dycky vsichni. Myslim ze parkrat se to na chvili povedlo. Ale tyhle navrhy obvykle predkladala opozice v momente, kdy mela jistotu ze to neprojde. Ani jeden z nich neni ochoten si dobrovolne snizit plat, nebo jeho rust. A to, ruku na sedce, nejsme skoro nikdo. Vzdy to bylo jen populisticke gesto. 

Je to protiústavní hned ve dvou rovinách – vedle legislativní nouze je to i retroaktivita. Podmínky pro mimořádnou valorizaci se naplnily již k 31. lednu,

Jestli je tohle populizmus tak Pánbůh potěš

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...