Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Nad babyboxy v Česku se stahují mraky. Obavy o jejich budoucnost má jejich zakladatel Ludvík Hess. Důvodem je to, že Výbor pro práva dítěte při OSN doporučuje zrušení babyboxů a jejich nahrazení utajenými porody. Ministerstvo zdravotnictví o tom již informovalo ředitele nemocnic v republice a vyžádalo si od nich podrobné informace k utajovaným porodům.

Takovou možnost ale nemohou využít všechny těhotné ženy. V prvé řadě musíte mít nahlášený trvalý pobyt na území České republiky. Tím pádem k nám nemohou jezdit cizinky jen za účelem tajného porodu. Dále nesmí jít o vdanou ženu, protože u ní platí domněnka otcovství směrem k miminku. A nemůže o něj požádat ani žena, která je rozvedená méně než 300 dnů. I tam totiž platí domněnka otcovství

Upraveno uživatelem Conrad
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 12 hodinami, guzmic napsal:

@M.K.

V čem je to tak skvělý, že tu fabriku u nás nepostaví?

Ahoj, pokud tím "u nás" myslíš ČR, tak odpověď zní Nevím, protože nejsem schopen posoudit přínosy vs. nevýhody, nemám na to vzdělání a znalosti (osobní odpor k elektromobilům do toho netahám). Pokud by ses ptal na pohled, který jsem měl na mysli, tedy "u nás v Líních", pak to dobře vystihl @Radek124. Pro mě osobně by to navíc znamenalo značnou pravděpodobnost nutnosti změny jednoho ze zaměstnání...

Odkaz ke komentáři

Ad statni investicni pobidky, bohuzel jsem za nas urad chytl jako ekonom vsechny tyto pobidky v ramci tzv. vnejsiho pripominkoveho rizeni pripominkovat, nez se dostanou na jednani vlady. Celkově je to bida s nouzi. Prislusni urednici z MPO a Czechinvestu, kteri zrejme nechteji prijiit o praci, to vychvaluji do nebes, ale v realu je to bud par mist navic nebo nadnárodní firma vyzere dotaci (pripadne oboje).

Gigafactory se ke mne nedostala, asi to nebylo v te fazi, nicmene cca mesic zpet jsem pripominkoval jinou baterkarnu, kde stat vyda ze st. rozpoctu (realny cashout, ne jen sleva na dani) 470M za to, ze si firma vice zautomatizuje vyrobu a ve vysledku propusti cca 100 lidi, a to na Ostravsku a Moravskosleszku. 

Podporil to i hejtman kraje Vondrák, radeji v klasifikaci neverejne, asi aby mu tam neprisli rozbit hubu, kdyz za statni penize vyhodi 100 lidi.

Smutny cteni, tyhle pobidky. Celkem rozumna byla jedna v Liberci, ceska firma a nanovlakna, jejich vlastni vyzkum, a to neschvalili.

Odkaz ke komentáři

https://www.idnes.cz/ekonomika/domaci/premier-fiala-nakup-supermarket-cesko-nemecko-ceny.A231106_101111_ekonomika_ven

Na to nemusel nikam jezdit, mohl se zeptat kterýkoliv ženský co chodí nakupovat.

Upraveno uživatelem Conrad
Odkaz ke komentáři

před 23 minutami, Conrad napsal:

https://www.idnes.cz/ekonomika/domaci/premier-fiala-nakup-supermarket-cesko-nemecko-ceny.A231106_101111_ekonomika_ven

Na to nemusel nikam jezdit, mohl se zeptat kterýkoliv ženský co chodí nakupovat.

Jak jsem již několikrát psal, tuto vládu nám byl sám čert dlužen 😖 

Odkaz ke komentáři

Před hodinou, Conrad napsal:

před 44 minutami, African napsal:

Jak jsem již několikrát psal, tuto vládu nám byl sám čert dlužen 😖 

Otázka je, jestli má tato vláda vůbec možnost to, jak se obchodníci chovají a jaké mají marže, ovlivnit. Odpověď je jednoduchá, téměř žádnou. Ledaže by došlo k nějakému zastropování, což je zkratka do pekla.

Jsme totiž v česku a tady si lidi nechají líbit kde co, a i proto si producent Nutelly dovolí prodávat míň za víc. A u ostatních je to podobné. Daňová politika ČR není výrazně jiná, než v Německu, platy jsou menší, tak důvod prodávat dráž není. Je to jen o maržích a odvaze (čti drzosti obchodníků). U těch odvětví do kterých vidím já, to platí 100%. Fiala není žádný lump, doba je složitá a závidět mu není co. Dělat politiku tak, aby ho všichni milovali nejde. Taky je úsměvné, že nejvíc křičí ti, kteří mají sami máslo na hlavě. Zrovna produkce potravin z koncernu A.B je toho příkladem. 

Ráj na Zemi tady v Česku určitě není, ale pořád se máme skoro nejlíp. Neválčí se tady, nejsou tady hordy migrantů, co zapalují auta a rozbíjejí kde co. Doma si pak každý vytopí na tričko a trenýrky. A my si kupujeme Rolexky. A nadáváme, to jde každému nejlíp.

Takže řečeno slovy W.Churchilla: "neptejte se co může tato vláda udělat pro vás, ale co můžete vy udělat pro tuto zemi sami".

Odkaz ke komentáři

No ale bejt tady Babis s tim nackem, to by bylo bajo! Zaplatpanbuh za to, co tady je. Co me stve je slaba podpora velkejch firem a velkejch investici do infrastruktury a vubec zmeny typu green deal, ktera se proste stane, vzdelany spolecnosti a tak.. to umej Polaci lip. No a vysvetlujou ty zmeny taky jako debilove, pravda:)

Upraveno uživatelem Micey
Odkaz ke komentáři

Kluci, já chtěl poukázat pouze na to, že co objevil Fiala dnes,  tak o tom se mluví už přes rok. Vždyť těchto srovnávacích nákupů ať už v Německu, nebo Polsku je v novinách a TV milión 😂 Kdyby to řekl nějaký jouda od vedle,  neřeknu ani píp, ale náš premiér...objevil Ameriku? Nehledejte zatím nějaké konspirace, žádné nejsou, jen že ta naše vláda je prostě úplně tupá, jeden tam perlí víc jak druhý....škoda, že už Mr. Cukr odešel, ten byl TOP 🤣

Upraveno uživatelem African
Odkaz ke komentáři

A aby toho nebylo málo... Němci nás poslali do zadele, Saudové nás poslali do zadele, tak zkusíme Afriku? V duchu jsem si říkal, Fialo, tam tě pošlou taky do zadele...a je to tady 😂 Hlavně že se do všeho sereme a děláme tu politiku tak výborně... aplaus 🙊

Odkaz ke komentáři

Tak to, že Fialu nepustili do Nigérie, není žádná tragédie. Naopak, je to vlastně pochvala, protože to, že to souvisí s naší podporou Izraele je víc než jisté. Ve vztahu k Izraeli jsme totiž jedni z mála, kteří mají rovná záda a nepodléhají tlaku příznivců teroru. Musíš číst kontext ... 

No a v Německu bych teď žít nechtěl ... 

Odkaz ke komentáři

před 30 minutami, Jarett napsal:

Tak to, že Fialu nepustili do Nigérie, není žádná tragédie. Naopak, je to vlastně pochvala, protože to, že to souvisí s naší podporou Izraele je víc než jisté. Ve vztahu k Izraeli jsme totiž jedni z mála, kteří mají rovná záda a nepodléhají tlaku příznivců teroru. Musíš číst kontext ... 

No a v Německu bych teď žít nechtěl ... 

A že ostatní, mnohem zdatnější státy jsou ve vyjadřování mnohem opatrnější, není to divné? Jenom si honí vlastní triko, toť vše, ale na pohodu....v Pákistánu budu všem říkat že jsem z Jihoafrický a snad bude klid 😆 A s Německem se shodneme, taky bych tam nechtěl žít...

Odkaz ke komentáři

před 10 hodinami, Ajaj napsal:

@Kapo - přesně. Premiér se jede natočit před obchoďák……

ale zase je vidět, že to lidem nevadí….a to je tady ta úspěšnější / snad chytřejší část národa.

Ja jsem tolerantni, mne to nevadi, ale trapny to teda je, ne ze ne 😀

Odkaz ke komentáři

Premiér s tím žrádlem je smutně trapný a s křížkem po funuse. To už se tady ví několik let. 

Sere mě jak furt řeční na nějakých konferencích, jak budeme super, mega, giga úspěšná země, ale nic pro to nedělají. Ani dělat nebudou. Nečekejte, že se za další dva roky něco stane. Marek Benda v Insideru to řekl jasně. Po reformách není poptávka, jediný cíl byl porazit Babiše. To chtěli naši voliči.

Byli 8 let v opozici, a nic neměli připraveno. NIC. Po dvou letech u vlády pořád vše svádějí na Babiše a válku. 

Už teď je to 10 let stagnace a to nás bude bolet. Všechny.

Nechci Babiše ani Pitomia ve vládě, ale současná vláda dělá všechno proto aby to tak dopadlo.

No nic, využiju ty dva roky na následující:

1) fotovoltaika

2) zbroják

3) vysadím les na palivové dřevo

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...