Bert Odesláno před 23 hodinami Autor Nahlásit Sdílet Odesláno před 23 hodinami před 8 hodinami, the.sage napsal: O Zelenskem se mezi ukrajinci rikaji dost divne veci Obsah, zdroj, díky. 2 1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
guzmic Odesláno před 23 hodinami Nahlásit Sdílet Odesláno před 23 hodinami před 18 minutami, Bert napsal: Obsah, zdroj, díky. VUML Moskva 2 3 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
geometr Odesláno před 22 hodinami Nahlásit Sdílet Odesláno před 22 hodinami Já to trochu nadsadím, jo. Tak to neberte úplně vážně: Dělal jsem si před 20. lednem legraci, že teda když Kačer pronášel, že do 24 hodin ukončí válku na Ukrajině, že se nejpozději 22.1. probudíme a dozvíme, že Rusko už neexistuje. Protože jinak jsem si to nějak nedovedl představit. No a teď vážně. To co předvedl za poslední dny hubou a klávesnicí mi přijde i na takového svéráze už za čarou. Ale třeba se obecně ubírá politika takovýmhle hulvátským směrem a on je jenom průkopník, co já vim. Lidi hloupnou a degenerujou pod vlivem informačních technologií, politici tudíž jakbysmet, političtí lídři obecně (vynechám-li diktatury) vyhynuli, schopní lidé se evidentně do politiky nehrnou. Reagan s Gorbačovem musí rotovat ve svých hrobech rychlostí centrifugy. Nebo se nám možná smějí až se ohýbají. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
elloco Odesláno před 21 hodinami Nahlásit Sdílet Odesláno před 21 hodinami Tak si říkám, že po třech letech konfliktu určitě nazrál čas na analýzu toho, co v té válce funguje a co ne a podle toho upravit složení naší armády. Vypadá to že: + drony - tanky + dělostřelectvo - letadla, vrtulníky + rakety (země-vzduch, země-země) + minová pole Z toho vyplývá, že pořízení F-35, co vydrží ve vzduch pár minut, jsou nesmysl. Ale určitě mi někdo vysvětlí, že to vidím úplně blbě... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jeronimo Odesláno před 21 hodinami Nahlásit Sdílet Odesláno před 21 hodinami (upraveno) před 7 minutami, elloco napsal: Tak si říkám, že po třech letech konfliktu určitě nazrál čas na analýzu toho, co v té válce funguje a co ne a podle toho upravit složení naší armády. Vypadá to že: + drony - tanky + dělostřelectvo - letadla, vrtulníky + rakety (země-vzduch, země-země) + minová pole Z toho vyplývá, že pořízení F-35, co vydrží ve vzduch pár minut, jsou nesmysl. Ale určitě mi někdo vysvětlí, že to vidím úplně blbě... No, někteří meditují nad navýšením až na 5 % hdp do zbrojení, ale já se ptám a nevím kdo nám odpoví. Jak efetivně bude s těmito prostředky naloženo? Můžeme navyšovat klidně na 15% ale pořád to může být k ničemu. Edit: Nehledě na to, že prostředky budou chybět zase někde jinde. Upraveno před 21 hodinami uživatelem Jeronimo Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
MMCorsair Odesláno před 21 hodinami Nahlásit Sdílet Odesláno před 21 hodinami Hlavně bych už z principu podpořil evropského výrobce /gripeny, eurofighter, dassault/. Že prostředky budou chybět jinde - tak to je jasný. Ale ta obrana bude teď asi priorita. Proste dobre uz bylo. A ještě bych zavedl povinnou základní vojenskou službu, to těm sněhovým vločkám jen prospěje. 1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Americkej Odesláno před 21 hodinami Nahlásit Sdílet Odesláno před 21 hodinami před 29 minutami, elloco napsal: ho vyplývá, že pořízení F-35, co vydrží ve vzduch pár minut, jsou nesmysl. Ale určitě mi někdo vysvětlí, že to vidím úplně blbě... Jo, ty nám pomůžou asi jako flotila ponorek. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kairos Odesláno před 21 hodinami Nahlásit Sdílet Odesláno před 21 hodinami K tomu zbrojení, to je také problém, podle zbrojaře p.Hynka nejsou suroviny, nejsou továrny a nejsou skladovací prostory, alespoň tedy v blízkém časovém horizontu. Ohledně charakteru oranžového kokota varoval už dávno před lety např. R. de Niro, Schwarzennegger, Freeman a další, takže by jeho chování současné EU politiky nemělo překvapit. Protože jsou co jsou, tak překvapilo. S námi se jak vidno také nikdo o ničem nepotřebuje radit, EU nás ojebává na každém kroku, protože to naši "politici" dovolí, místo odporu nebo pasivní rezistence lezou EU do řiti. Asi jediné, co můžeme dělat, je chovat se pěkně ke svému okolí a nenervovat se věcmi, které neovlivníme. 1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
juk Odesláno před 21 hodinami Nahlásit Sdílet Odesláno před 21 hodinami před 11 minutami, Americkej napsal: Jo, ty nám pomůžou asi jako flotila ponorek. Vybavené https://cs.m.wikipedia.org/wiki/SLBM určitě. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Americkej Odesláno před 20 hodinami Nahlásit Sdílet Odesláno před 20 hodinami Ale no ták, vážně bys chtěl z ČR začít strašit jádrem? Že by jako ten náš hrdina zmáčknul červenej čudlík? Pokud by si vůbec dokázal srovnat na kterou stranu? Toho musí teďka slušně štěpit schíza Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
maama Odesláno před 20 hodinami Nahlásit Sdílet Odesláno před 20 hodinami Tuhle otazku myslim vazne a zamerem neni zvedat zaludek nebo dehonestovat, snazim se jen fabulovat, co se to kurva deje - existuje proces, pri kterem je mozne z lidskych ostatku odstranit dna, aby ji nebylo mozne zjistit? Nemyslim lidske ostatky jednou provzdy znicit. To jsou z Hamasu tak blbi, ze vydaji cizi telo a mysli si, ze se na to neprijde? Anebo zamer a snaha o eskalaci? Anebo chyba a pri vykopavani ostatku se spletli? Tohle je hruza na n-tou. Strasny. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
the.sage Odesláno před 20 hodinami Nahlásit Sdílet Odesláno před 20 hodinami před 2 hodinami, Bert napsal: Obsah, zdroj, díky. Nepochybne to jsou zkusenosti lidí s fungovanim tamni spolecnosti a urcite i VUML Moskva jak píše Guzmic 3 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
juk Odesláno před 20 hodinami Nahlásit Sdílet Odesláno před 20 hodinami před 15 minutami, Americkej napsal: Ale no ták, vážně bys chtěl z ČR začít strašit jádrem? Že by jako ten náš hrdina zmáčknul červenej čudlík? Pokud by si vůbec dokázal srovnat na kterou stranu? Toho musí teďka slušně štěpit schíza A věříš, že jo? Na spoustu frajerů zabírá jenom demonstrace síly. Nejenom ve velké politice, ale i v malém, třeba u nás na vsi. Vydrž, po parlamentních volbách to tu bude kormidlovat už někdo jiný Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bert Odesláno před 20 hodinami Autor Nahlásit Sdílet Odesláno před 20 hodinami před 11 hodinami, the.sage napsal: O Zelenskem se mezi ukrajinci rikaji dost divne veci .... před 3 hodinami, Bert napsal: Obsah, zdroj, díky. před 10 minutami, the.sage napsal: Nepochybne to jsou zkusenosti lidí s fungovanim tamni spolecnosti a urcite i VUML Moskva jak píše Guzmic Tedy znova: Obsah, zdroj. Sage, myslím, že bys odpovědi měl věnovat větší pečlivost, nežli doposud. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ajaj Odesláno před 20 hodinami Nahlásit Sdílet Odesláno před 20 hodinami Před hodinou, elloco napsal: Tak si říkám, že po třech letech konfliktu určitě nazrál čas na analýzu toho, co v té válce funguje a co ne a podle toho upravit složení naší armády. Vypadá to že: + drony - tanky + dělostřelectvo - letadla, vrtulníky + rakety (země-vzduch, země-země) + minová pole Z toho vyplývá, že pořízení F-35, co vydrží ve vzduch pár minut, jsou nesmysl. Ale určitě mi někdo vysvětlí, že to vidím úplně blbě... Nic osobně. Já zase nechápu, proč normální volič má a chce o tomhle debatovat. Normální plebs má rozhodnout, která politická strana chce dát kolik % HDP na obranu a, především, kde na to vzít. Debata o tom, co se za to koupí, musí příslušet pouze návrhu armády a rozhodnutí ministerstva. A ano pokud řeknou, že za to koupí ponorku, tak chci věřit, že ví & rozumí proč. U debaty, kdy normální volič vede vážnou diskusi, zda lepší F nebo G nebo dron je můj názor 3 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Americkej Odesláno před 20 hodinami Nahlásit Sdílet Odesláno před 20 hodinami před 5 minutami, Ajaj napsal: Debata o tom, co se za to koupí, musí příslušet pouze návrhu armády a rozhodnutí ministerstva. A ano pokud řeknou, že za to koupí ponorku, tak chci věřit, že ví & rozumí proč. Ano, v ideálním světě by to tak mělo být. Ale pak přijde ten hnusnej střet s realitou, kdy třeba začneme stavět z dotací rozhledny v údolí. Já vím, příklad z jiné oblasti. Ale společný jmenovatel je, že zástupci, kteří rozhodují, nenesou žádnou přímou osobní zodpovědnost za svá pochybení. Ať už je špatné rozhodnutí vzniklé pouhou hloupostí, nebo motivováno korupcí. Ve výsledku pak má pro mne rozhodnutí ministerstva podobnou hodnotu, jako názor posledního hospodskýho blba. Bohužel. 1 1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
the.sage Odesláno před 19 hodinami Nahlásit Sdílet Odesláno před 19 hodinami https://www.newsweek.com/ukraine-zelensky-corruption-problem-1863644 je toho plný internet, ale nemá smysl to rozebírat. Nikdo neví, kde je lež a pravda. Možná ani CIA. V Rusku a Kazachstanu jsem pracoval na několika velkých projektech v IT a zdravotnictví....tam nic nefunguje tak, jak si myslíme my v civilizovaném světě. Byl jsem v Rusku naposledy v roce 2014, viděl jsem část z 2 milionu uprchliku z ruskojazyčných oblastí na vlastní oči. Ti lidé utíkali před etnickým násilím a byli ubytovaní v ruské nemocnici a nebylo to nic pěkného. O tom se u nás nikdy nepsalo. Rusko je agresor a já se ho fakt bojím. Byl jsem tam, když sestřelili to malajske letadlo. Třetí světová byla na spadnutí a já byl 900km od Moskvy na Sibiři ve městě Kirov...to fakt nechces. Musíme prostě zbrojit jak o život, aby se nas Rusko balo. Nicemu jinemu nerozumi. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
safi Odesláno před 19 hodinami Nahlásit Sdílet Odesláno před 19 hodinami před 1 hodinou, MMCorsair napsal: Hlavně bych už z principu podpořil evropského výrobce /gripeny, eurofighter, dassault/. Že prostředky budou chybět jinde - tak to je jasný. Ale ta obrana bude teď asi priorita. Proste dobre uz bylo. A ještě bych zavedl povinnou základní vojenskou službu, to těm sněhovým vločkám jen prospěje. Ale pak pro obě pohlaví. A zároveň stávající generace 30-60 let pravidelně posílat na pravidelná cvičení. A můžeme vymyslet hromadu dalších věcí. Ale bude to celé narážet na to, že armáda nemá pro to infrastrukturu. Nevyštveš tím mladou generaci do zahraničí? Vem si mladého člověka, nebo 30-níka, který je jediným živitelem rodiny, má hypo a pošleš ho na x měsíců mimo. Skončí v exekuci a s rozvrácenou rodinou. Nehledě na to, že ani za rok se nenaučíš odpalovat rakety, jezdit v tanku, obsluhovat komunikační techniku, atd.. Snad jen drony se dají naučit dříve... 30 let absence nenahradíš za rok a ani za 5 let. Nehledě na to, že dnes je technika tak složitá, že musíš být profi nebo částečně profi. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
hinkle Odesláno před 19 hodinami Nahlásit Sdílet Odesláno před 19 hodinami (upraveno) Eu uz je chce podporit…https://www.seznamzpravy.cz/clanek/ekonomika-green-deal-nezpomalime-evropska-komise-prichazi-s-planem-na-pomoc-prumyslu-270413#utm_content=freshnews&utm_term=Green deal nezpomalime&utm_medium=hint&utm_source=search.seznam.cz mozna by to chtelo mrknout do esg taxonomie… vyroba zbrani je porad socialne nezadouci. Reality check: https://zpravy.aktualne.cz/domaci/vsichni-chteji-zbrane-ale-zbrojovku-dneska-vevrope-nepostavi/r~139dceaeef8211ef80bfac1f6b220ee8/ Upraveno před 19 hodinami uživatelem hinkle 1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
hinkle Odesláno před 19 hodinami Nahlásit Sdílet Odesláno před 19 hodinami Před hodinou, Ajaj napsal: Nic osobně. Já zase nechápu, proč normální volič má a chce o tomhle debatovat. Normální plebs má rozhodnout, která politická strana chce dát kolik % HDP na obranu a, především, kde na to vzít. Debata o tom, co se za to koupí, musí příslušet pouze návrhu armády a rozhodnutí ministerstva. A ano pokud řeknou, že za to koupí ponorku, tak chci věřit, že ví & rozumí proč. U debaty, kdy normální volič vede vážnou diskusi, zda lepší F nebo G nebo dron je můj názor Tak drony evidentne funguji a kdo se pta, je dezolat a rusky svab. A zakony neplati... Tedy ty, ktere nam nevyhovuji… https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/sbirka-drony-ukrajina-skupina-d-nemesis-fiala-ods.A250218_144140_domaci_tmps Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se