Přejít na obsah

Stavba domu (rady, tipy)

Doporučené příspěvky

:D já vam sem asi brzo hodim fotky budovy, kterou zrovna dostavuju. Zateplená, voda, topení, elektřina, kuchyňka, terasa, předzahrádka, vzadu les... a to celý postavený za PĚTImístnou cifru v českých.
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

uff: Ja mam prizemni barak 220m2, takze velka deska, velka strecha, a sakum pikum hruba byla 1,5. Tak mi vykladej, jak je lepsi kutu repasovat, nez to cely sestrelit a postavit znova. Vnitrek bys delal tak jak tak celej novej, zaklady tam snad nejaky mas, tak to vobvodovy zdivo a strecha uz nebude takova lata. A vis, z ceho to mas, jak to mas, ze je to zaizolovany atd.

Odkaz ke komentáři

Jak dopadl ten dřez martare?

Jinak najděte aspoň jeden rozdíl mezi:

10.000.000

a

9.999.999

;)

Dřez cajk :) Moc děkuju za nápad s vrtanou gastronádobou, Tome, uz jsem byl fakt bezradnej, tak malý dřezy se prostě nevyráběj. Teďka už je tam i voda, takže hospodyňky vesele myjou skleničky, misky a lžičky :) Sorry za mírný OT, i když stavba domu to technicky vzato je :)

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

uff: Ja mam prizemni barak 220m2, takze velka deska, velka strecha, a sakum pikum hruba byla 1,5. Tak mi vykladej, jak je lepsi kutu repasovat, nez to cely sestrelit a postavit znova. Vnitrek bys delal tak jak tak celej novej, zaklady tam snad nejaky mas, tak to vobvodovy zdivo a strecha uz nebude takova lata. A vis, z ceho to mas, jak to mas, ze je to zaizolovany atd.

To by byl samozřejmě nejrozumnější postup, ale uff se myslím ještě nevyjádřil ohledně miry památkový ochrany, kterou zmiňoval. To múže být faktor, kterej celou rekonstrukci strašlivě prodraží a zkomplikuje. Známej chtěl dělat rekonstrukci blbý řadovky v tzv. Dělnický kolonii na Hřebenkách a je z toho dodnes úplně na prášky.

Odkaz ke komentáři

Dotaz na zkusene.

Mam moznost vyplatit segru a koupit radovku na super miste, kde jsem vyrustal.

Jenze stav je temer haverijni. Jde o vetknutou stavbu z 20.let, hodne toho udelal sam deda, tak je to potreba vzit zgruntu, od elektriky, pres rozvody, odpady,fasadu, okna, dvere, vnitrni stuky az mozna i po podkopani a odizolovani objektu (ve sklepe je plisen a vlhke zdivo). Baracek je to malickej, vlastne takove vertikalni bydleni, na patre velka chodba a 1+1 s koupelnou a to 3x nad sebou. Nicmene pro me je ta lokalita top a i ta mini zahradka ve vnitrobloku je pro me jako pro lenocha akorat.

Da se nejak hodne zhruba odhadnout na kolik by me to prislo? Prodal bych aktualni byt, vyplatil segru a pustil se do toho. Ale mam nefalsovanej strach, ze me to sezere za ziva. Uvitam i doporuceni na architekta, ale obavam se, ze nenadela nic, pamatkar je svina a budeme to muse defakto komplet zachovat.

Sused riešil niečo podobné, nakoniec sa dohodli so starostom, že povolia rekonštrukciu a on postaví nové na rovnakých základoch s podobným výzorom. Ale pamiatkari s týmto nič nemali, takže neviem do akej miery vedia stavbu skomplikovať.

Odkaz ke komentáři

Návod pro Uffa: vyhlídni si nějakou firmu která dělá demolice a nemá reklamama popsaný bagry a nákladáky a je od vás několik desítek km daleko. Vyzjisti,jak dlouho jim to bude trvat,a na danou dobu objednej dovolenou někde v teple. Až do toho prvně hrábnou, tak už budeš v letadle no a až se vrátíš tak zajdi no policii a podej trestní oznámení na neznámého pachatele, že ti někdo zboural barák. Tím jsou vyřešený památkáři a začínáš stavět. Tento model je odzkoušen z jedné cihelny kde byl památkáři chráněn komín a stará budova. Než se někdo vůbec rozkoukal,tak tam byla jen suť no a trestní oznámení pro nedodtatek důkazů odloženo.

Odkaz ke komentáři

Děsivý to je. Na rovinu řeknu,že já bych na to neměl koule. Jeden známej ale ano a prošlo mu to a vzpoměl jsem si na to když jsem čet Uffovo trable. Já starej barák rekonstruoval a teď stavim novej, a musim potvrdit spoustu příspěvků nademnou,že rekonstrukce je oproti novostavbě peklo.

Odkaz ke komentáři

Jj, já teď budu začínám prestavbu staryho baráku na chalupu a také mohu potvrdit, že to není procházka růžovým sadem. Naštěstí to bude "jen' chalupa, takže na to nespěchám a zároveň budu svolnejsi kompromisůn. Kdybych to měl na bydlení, tak bych to určitě zboural.

Odkaz ke komentáři

Návod pro Uffa: vyhlídni si nějakou firmu která dělá demolice a nemá reklamama popsaný bagry a nákladáky a je od vás několik desítek km daleko. Vyzjisti,jak dlouho jim to bude trvat,a na danou dobu objednej dovolenou někde v teple. Až do toho prvně hrábnou, tak už budeš v letadle no a až se vrátíš tak zajdi no policii a podej trestní oznámení na neznámého pachatele, že ti někdo zboural barák. Tím jsou vyřešený památkáři a začínáš stavět. Tento model je odzkoušen z jedné cihelny kde byl památkáři chráněn komín a stará budova. Než se někdo vůbec rozkoukal,tak tam byla jen suť no a trestní oznámení pro nedodtatek důkazů odloženo.

To si děláš srandu, ne? Jak by probihala platba? Cash v igelitovce pod mostem? A následný jednání s policajty (kteří překvapivě nejsou úplně blbí) bych teda taky chtěl vidět... Firma provádějící demolici by měla navíc mit k dispozici od zadavatele povolení k demolici a souhlas vlastníka nemovitosti, jinak by mohl bourat kdokoliv kdekoliv cokoliv.

Ne že by dneska lidi ze zoufalství leccos nezkoušeli, typicky třeba šikovnej, dobře pojištěnej požár, nebo sundaná krytina v rámci rekonstrukce v době podzimních lijáků, promrznutí promočených konstrukcí v zimě a na jaře se k tomu vyjádří statik (celou dobu majitel nenimk sehnání)... to je bohužel dost častá realita, a to i v případě architektonicky nebo historicky opravdu cenných budov.

Odkaz ke komentáři

To si děláš srandu, ne? Jak by probihala platba? Cash v igelitovce pod mostem? A následný jednání s policajty (kteří překvapivě nejsou úplně blbí) bych teda taky chtěl vidět... Firma provádějící demolici by měla navíc mit k dispozici od zadavatele povolení k demolici a souhlas vlastníka nemovitosti, jinak by mohl bourat kdokoliv kdekoliv cokoliv.

Ne že by dneska lidi ze zoufalství leccos nezkoušeli, typicky třeba šikovnej, dobře pojištěnej požár, nebo sundaná krytina v rámci rekonstrukce v době podzimních lijáků, promrznutí promočených konstrukcí v zimě a na jaře se k tomu vyjádří statik (celou dobu majitel nenimk sehnání)... to je bohužel dost častá realita, a to i v případě architektonicky nebo historicky opravdu cenných budov.

Jako sranda to bylo myšleno pro Uffa, jako realita to proběhlo cca před 10 lety. Jak se říká,, Vrána k vráně " tak dotyčnej neni z nejpoctivějších a tak našel nějak i demoliční firmu která si moc nelámala hlavu s předpisy. Jak proběhlo placení netušim, ale předpokládám,že převodem na konto a poznánkou pro příjemce,, Nepovolená demolice " asi ne.
Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...