obrbobr Odesláno 3. června 2024 Nahlásit Odesláno 3. června 2024 nyní už asi jen ten polyuretanový tmel ... jinak se mezi rám a ostění lepí kompripásky
janstuclik Odesláno 3. června 2024 Nahlásit Odesláno 3. června 2024 PU by to měl zvládnout - jeho výhoda je, že je trvale pružný.
milda21 Odesláno 3. června 2024 Nahlásit Odesláno 3. června 2024 (upraveno) No podle mě, by si tam měl dát APU lišty, ale to asi nechceš slyšet. https://stavimbydlim.cz/apu-lista-zacistovaci-okenni-lista-pro-omitani/ Upraveno 3. června 2024 uživatelem milda21
Kotlick Odesláno 6. června 2024 Nahlásit Odesláno 6. června 2024 To je asi výměna do původních otvorů co? No poradil bych se na infolince/webu výrobců tmelů. Mi to takhle zafungovalo taky. Doporučili mi něco od nich, jedni mi to dokonce dodali do nejbližších stavebnin. Máš pásky alespoň zevnitř? Pokud budeš ještě zateplovat, bych dal pásky a APU lišty.
Petr77 Odesláno 7. června 2024 Nahlásit Odesláno 7. června 2024 (upraveno) V 3. 6. 2024 v 11:56, Koci napsal: Tmel polyuretanový Sikaflex-11 FC Purform Tak ten vypadá moc dobře, podle konzultace s prodejcem/výrobcem by tohle mělo fungovat... V 3. 6. 2024 v 12:33, obrbobr napsal: nyní už asi jen ten polyuretanový tmel ... jinak se mezi rám a ostění lepí kompripásky Kompripásku už tam bohužel nenacpu V 3. 6. 2024 v 14:13, janstuclik napsal: PU by to měl zvládnout - jeho výhoda je, že je trvale pružný. Přesně tak, oproti akrylátu zůstane trvale pružný (doufám v to). V 3. 6. 2024 v 15:01, milda21 napsal: No podle mě, by si tam měl dát APU lišty, ale to asi nechceš slyšet. https://stavimbydlim.cz/apu-lista-zacistovaci-okenni-lista-pro-omitani/ Ty pásky a APU lišty jsou z vnitřní strany a jsou super. Z venkovní strany nejsou, teď už to bohužel nedoženu V 6. 6. 2024 v 9:19, Kotlick napsal: To je asi výměna do původních otvorů co? No poradil bych se na infolince/webu výrobců tmelů. Mi to takhle zafungovalo taky. Doporučili mi něco od nich, jedni mi to dokonce dodali do nejbližších stavebnin. Máš pásky alespoň zevnitř? Pokud budeš ještě zateplovat, bych dal pásky a APU lišty. Ano ano, výměna do původních otvorů. Přesně to jsem udělal, PU Sikaflex (a jemu podobní) by měly funkci dobře splnit. Ano, pásky a APU jsou na všech oknech z vnitřní strany. Díky Upraveno 7. června 2024 uživatelem Petr77
obrbobr Odesláno 10. června 2024 Nahlásit Odesláno 10. června 2024 V 6. 6. 2024 v 9:19, Kotlick napsal: To je asi výměna do původních otvorů co? No poradil bych se na infolince/webu výrobců tmelů. Mi to takhle zafungovalo taky. Doporučili mi něco od nich, jedni mi to dokonce dodali do nejbližších stavebnin. Máš pásky alespoň zevnitř? Pokud budeš ještě zateplovat, bych dal pásky a APU lišty. trochu místa na zateplení ostění tam je, ale to by musel ale vyškrábat ten tmel APU lišty, samo
gunman Odesláno 17. června 2024 Nahlásit Odesláno 17. června 2024 Panel vybouraný, koupelna a záchod nachystaný na obkladače. Řezání panelu jsem vzdal, bylo to peklo. Kamarád mi dohodil 2 kluky z UA. Rozumí česky a jsou šikovný, říkal. No, jestli rozuměli, tak domluvený postupy ignorovali, takže jsem musel udělat trochu zle. Je to za náma, zbytek doladí parta, co dělá koupelnu.
Juraj11 Odesláno 13. července 2024 Nahlásit Odesláno 13. července 2024 před 29 minutami, moco napsal: Už to začíná mít tvary Jak máš v plánu přes to XPSko dělat hydroizolaci?
P_P Odesláno 13. července 2024 Nahlásit Odesláno 13. července 2024 Tak gratuluji a tiše závidím, já včera dostal "finální " rozpočet a čekám na stavební povolení. Je to tam jeden měsíc, tak snad to bude co nejdříve, čas do zimy se dost krátí.
Lamiczka Odesláno 13. července 2024 Nahlásit Odesláno 13. července 2024 To vypadá přesně jak u nás na stavěbě, dělal jsem to stejně - XPS jsem použil jako bednění na základovou desku, což fungovalo parádně, jenže jsem se pak srašně vydrbal s hydroizolacema. Dával jsem folii nikoliv ipu a měl jsem pocit, že to bude ok , bohužel pak byl problém tam dát filtek (textilie co tam patří kvůli odvětrání) a jak na to udělat a nakotvit zateplení (folie by se měla zahnout nahoru, dá se tam pásek na který se navaří a přes to pod EPS/XPS ta hadra). U mě byl ale problém, že z jedné části máme barák zakopanej do svahu cca 80cm, takže jsem to potřeboval vytáhnout hodně a kotvení perimetru byl oříšek jak prase - nechtěl jsem to dělat žádnýma kotvamam protože pak by tam ta hydroizolace byla prakticky k ničemu i když se dělaly 2 vrstvy XPS a když se to prolepí, tak se tam asi žádná voda nedostane... Dneska bych na to použil asi hydrostěrku
moco Odesláno 13. července 2024 Nahlásit Odesláno 13. července 2024 před 6 hodinami, Juraj11 napsal: Jak máš v plánu přes to XPSko dělat hydroizolaci? Ty jo, tak to netuším. Je to na klíč. Možná výřez z PD napoví.
Kotlick Odesláno 16. července 2024 Nahlásit Odesláno 16. července 2024 V 13. 7. 2024 v 16:38, moco napsal: Ty jo, tak to netuším. Je to na klíč. Možná výřez z PD napoví. Máš to jako já, taky bednění z XPS a pak trochu větší drbačka s lepením pásů pod zdivo, aby jsi nepopálil XPS, další drbačka když lepíš ipu na stěnu a spojuješ s vodorovnou... taky drbačka aby jsi nepopálil XPS. To si pohlídej, než ti to zahrnou hlínou. 1
moco Odesláno 17. července 2024 Nahlásit Odesláno 17. července 2024 Řeším venkovní žaluzie. Můžete mi poradit na co nezapomenout při zadávání? Kapsa do fasády, ovládání, čidla (jaká jsou praktická)? Nejlépe bych chtěl ovladač na zeď + mobil - lze to?
Hasňa Odesláno 17. července 2024 Nahlásit Odesláno 17. července 2024 Lze to. Lamely profil Z. Čidlo na vítr být musí. Spíše bych vzal zavedenou firmu, servis je časem nevyhnutelný. 1
Kotlick Odesláno 17. července 2024 Nahlásit Odesláno 17. července 2024 před 2 hodinami, moco napsal: Řeším venkovní žaluzie. Můžete mi poradit na co nezapomenout při zadávání? Kapsa do fasády, ovládání, čidla (jaká jsou praktická)? Nejlépe bych chtěl ovladač na zeď + mobil - lze to? Mám ovládací systém Tahoma/Somfy a max spokojenost. Ovladač na zeď (bezdrátový) + apka v mobilu. V obýváku se 3 okny mám ovladač něco jako dálkáč na TV, který ovládá všechna okna dohromady i jednotlivě. 1
P_P Odesláno 19. července 2024 Nahlásit Odesláno 19. července 2024 Tak radostná zpráva - mám stavební povolení, trvalo to 1 měsíc, dva dny - což je dobrý výsledek SU, v době zavádění nového způsobu on-line schvalování, dovolených a spousty žádostí "po staru". Než začne platit ještě potrvá 15 dnů, ale už asi začneme něco dělat - pozemek je třeba posekat, vyměřit, založit staveniště, ... Doufám, že ta radost s realizací stavby neodezní.
p3k Odesláno 23. července 2024 Nahlásit Odesláno 23. července 2024 V 19. 7. 2024 v 18:37, P_P napsal: Tak radostná zpráva - mám stavební povolení, trvalo to 1 měsíc, dva dny - což je dobrý výsledek SU, v době zavádění nového způsobu on-line schvalování, dovolených a spousty žádostí "po staru". Než začne platit ještě potrvá 15 dnů, ale už asi začneme něco dělat - pozemek je třeba posekat, vyměřit, založit staveniště, ... Doufám, že ta radost s realizací stavby neodezní. tak to si užívej, než příjdou po hrubé stavbě na řadu práce v interiéru
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se