Jerryl Odesláno 3. října Nahlásit Sdílet Odesláno 3. října To mě právě štve, že v tomto oboru moc důvěřovat nejde. Jelikož jsou ve stavbách velký prachy, mnohdy celoživotní úspory (nebo budoucí přijmy) , tak to dost láká k holení oveček. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jehlan Odesláno 4. října Nahlásit Sdílet Odesláno 4. října teď koukám na jeden materiál. V ČR nejlepší cena 743,- / m2. V Polsku ten samý výrobek od stejného výrobce ( ze stejné fabriky) - 463,- / m2 na 200m2 to je rozdíl 56 000 Kč vtipné je že český prodejce má u zboží (nečekaně) napsané "Vyprodáno" a pokračuje vysvětlení " skladem u dodavatele" 60,4 % - česká přirážka za převoz přes hranice a že s Vámi komunikují v češtině. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
luidis Odesláno 4. října Nahlásit Sdílet Odesláno 4. října Jo, specifický trh. Teď jsem dával nové asfaltové pásy na dvojgaráž. Jasné zadání, modifikovaný pás délky 7,5 metru s výškou 5,2 mm. Polsko 600,- za roli. U nás jsem našel nejlevnějí 1800,-. "Inflace, pane!" 1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Igicz Odesláno 4. října Nahlásit Sdílet Odesláno 4. října Já se takhle vysral na celou zelenou a nechal si zateplit střechu kluky z poza polských hranic. Levnější než po dotaci a bez papírování. Je to celé pokřivené ten trh tady. Známý mi onehdá povídá:" Koupím tepelné čerpadlo za 60 a prodám firmě za 90. Ta ho následně prodá koncovému zákazníkovi za 150. Ať žijí dotace. 2 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jerryl Odesláno 4. října Nahlásit Sdílet Odesláno 4. října (upraveno) Nepochopitelný Včera mi známej zrovna říkal, že dovezli kamion st materiálu z Německa, protože to koupili levněji než u nás. Z Německa! ne z Polska nebo Ukrajiny. Tady je něco špatně Upraveno 4. října uživatelem Jerryl Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
M@C Odesláno 4. října Nahlásit Sdílet Odesláno 4. října Ja jsem nechal foukat izolaci Ursa pure na pude. Polaci to udelali za polovinu toho, co si uctovali u nas, a navic jeste i v hrubsi vrstve... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bedan Odesláno 4. října Nahlásit Sdílet Odesláno 4. října K těm cenám. Nedávná zkušenost 2 koupelny + 2 WC od Megabad včetně dopravy z Německa, keramika Villeroy a Boch, baterie Hans Grohe a roháčky schell o vice než třetinu levnější než nějaký Ideal Standard od Koupelny Ptáček v místě. 1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Libor_OV Odesláno 5. října Nahlásit Sdílet Odesláno 5. října Ahoj všem, máte, prosím, někdo pozitivní zkušenosti z poslední doby s nějaký výrobcem oken pro rodinný dům? Je jedno, jestli jde o Al nebo dřevěné nebo plastové profily. Děkuji Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
hopa26 Odesláno 5. října Nahlásit Sdílet Odesláno 5. října @bedan @M@CPorosím, napiš mi prosím nějaký kontakt, kde a s kým si to řešil, klidně do sz. Díky moc. Také mne to čeká. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
M@C Odesláno 5. října Nahlásit Sdílet Odesláno 5. října @hopa26 Mi to delali https://ocieplamy.com/ . Nekde tam na webu meli napsano, ze funguji v cele Evrope, takze je moznost s nima resit urcite i ve tve lokalite, ne jen tu u nas ve Slezsku. @Libor_OV Ja mam dobrou zkusenost s Fenstar. Domluva, zamereni, montaz, vse v pohode. Ted mame okna 2 roky no a proste cajk. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bedan Odesláno 5. října Nahlásit Sdílet Odesláno 5. října před 8 hodinami, hopa26 napsal: @bedan @M@CPorosím, napiš mi prosím nějaký kontakt, kde a s kým si to řešil, klidně do sz. Díky moc. Také mne to čeká. Řešila si to dcera a to tak, že si ty koupelny sama navrhla a při návrhu pracovala s 3D modely z webu Megabadu. Profesionálně to nedělá, je lékařka a zabývá se estetickou medicínou, takže by Ti pomohla spíš, když budeš potřebovat opravit víčka nebo udělat liting obličeje. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
hopa26 Odesláno 5. října Nahlásit Sdílet Odesláno 5. října Děkuji. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Radek.VV Odesláno 7. října Nahlásit Sdílet Odesláno 7. října (upraveno) Ahoj, nevím jestli to patří úplně sem , ale možná se s tím už někdo setkal : řeším takovou nepříjemnost : chlápek si kupil pozemek vedle našeho penzionu a staví tam barák s bytovýma jednotkama. Chystá se na základy a odbagroval zeminu , bohužel ji navalil na náš plot a ten vypadá tak jak vypadá , foto níže . Samozřejmě , že jsem za ním byl , jestli to jako myslí vážně. On tvrdí , že si myslel že je to jeho plot /což není - plot zbudoval původní majitel našeho penzionu/, hranice pozemku je trochu nejasna , tvrdí , že plot je na jeho pozemku a tudíž jeho. Prosím , máte nějakou radu co teď dělat ? I kdyby byl plot na jeho pozemku tak ho přece nemůže zničit ne? Má smysl někoho volat ať to oficiálně zdokumentuje ?PČR ? Nechci úplně vyvolávat konflikt ale tohle je trochu moc. Za každou radu budu vděčný . Nafoceno to mám všechno .diky Radek a omlouvám se za tu slohovku . Upraveno 7. října uživatelem Radek.VV Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Radek.VV Odesláno 7. října Nahlásit Sdílet Odesláno 7. října Ještě jedna fotka Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
moco Odesláno 11. října Nahlásit Sdílet Odesláno 11. října (upraveno) Příští týden dovezou 2. patro. Dosavadní plovoucí podlahu budu měnit za vinyl Přemýšlel jsem i o variantě přiznaného stropu. Upraveno 11. října uživatelem moco Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
H-B Odesláno 15. října Nahlásit Sdílet Odesláno 15. října Chlapi, mam takovy dotaz, ktery sem asi uplne nepatri, ale tematicky asi nejbliz, tak to zkusim. Kdyz to zkratim, byvaly majitel domu, do ktereho jsme se v kvetnu nastehovali, mi dnes volal s konspiracni teorii, ze mame mozna cerny odber elektriny. Zbytecny rozepisovat, co ho k tomu vede, moje otazka je - jak se na to da prijit? Prepdokladam, ze by to bylo v rozvodne skrini, napojene nejak za elektromerem? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dez123 Odesláno 15. října Nahlásit Sdílet Odesláno 15. října Jdi po přívodním kabelu, možná tam bude někde spojka a z ní vyvedená zásuvka... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jerryl Odesláno 15. října Nahlásit Sdílet Odesláno 15. října (upraveno) To o tom asi bude vědět víc, než tvrdí. Malej českej člověk je šikovnej jak vopice, když jde o to, jak něco vojebat. Pod plomby se stejně nedostaneš, tak co s tím? Když schodíš jistič u elektroměru, tak se ti vypne celek barák? Taky by to možná šlo zjistit pokusným měřením, např podružným měřičem spotřeby na jednotlivejch zásuvkách a tu cíleně porovnat se spotřebou na elekroměru. Co jsem slyšel, tak se většinou “černé dráty” vedly ke spotřebičů s největší spotřebou. El. kotel, bojler atd. Ale bacha, jsem jenom kutil a ne elektrikář, snad se tu najde někdo fundovanější. Upraveno 15. října uživatelem Jerryl Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cali Odesláno 16. října Nahlásit Sdílet Odesláno 16. října No chce to viac informacii hlavne prave o tom co ho k tomu vedie (a co Teba). Ako ze Ta chcel varovat ze to tam je a bezi aby si o tom vedel, alebo ze to tam mozno niekde je vyvedene a ze by to stalo za to najst a zacat pouzivat? Obecne kedze je byvaly, nemalo by mu to byt uz celkovo sumak co tam kde je a nie je? Viem ze boli doby kdey cierny odber byval casto uz sucastou projektu u novostavieb , ale co som svojho casu dostal info od ludi co sa tym zaoberaju na strane distributora, tak to dnes nema uz moc vyznam ak nie si uplna socka v exekucii s krokodylkami niekde v panelaku, ktora chce za kazdu cenu usetrit stokoruny a sa o pol roka perestahuje niekam inam. Lebo bud to na baraku vyuzijes len malo a moc si aj tak nezarobis, alebo ak to vyuzijes poriadne, tak Ta vacsinou dnes uz pomerne rychlo odhalia a potom budes platit spatne podla nejakeho uplne fantazmagorickeo vypoctu tak, ze si to za klobuk rozhodne nedas. To moje info je samo o sebe uz par rokov stare, takze pocitam ze situacia s odhalovanim sa od tej doby musela este zlepsit. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
H-B Odesláno 16. října Nahlásit Sdílet Odesláno 16. října Před hodinou, cali napsal: No chce to viac informacii hlavne prave o tom co ho k tomu vedie (a co Teba). Ako ze Ta chcel varovat ze to tam je a bezi aby si o tom vedel, alebo ze to tam mozno niekde je vyvedene a ze by to stalo za to najst a zacat pouzivat? Obecne kedze je byvaly, nemalo by mu to byt uz celkovo sumak co tam kde je a nie je? Viem ze boli doby kdey cierny odber byval casto uz sucastou projektu u novostavieb , ale co som svojho casu dostal info od ludi co sa tym zaoberaju na strane distributora, tak to dnes nema uz moc vyznam ak nie si uplna socka v exekucii s krokodylkami niekde v panelaku, ktora chce za kazdu cenu usetrit stokoruny a sa o pol roka perestahuje niekam inam. Lebo bud to na baraku vyuzijes len malo a moc si aj tak nezarobis, alebo ak to vyuzijes poriadne, tak Ta vacsinou dnes uz pomerne rychlo odhalia a potom budes platit spatne podla nejakeho uplne fantazmagorickeo vypoctu tak, ze si to za klobuk rozhodne nedas. To moje info je samo o sebe uz par rokov stare, takze pocitam ze situacia s odhalovanim sa od tej doby musela este zlepsit. No do toho jsem nechtel zachazet, abych setril prsty :D. Ale ok. Co ho k tomu vede ze mi to rika - rekneme, ze se z nas stali pratele.Tvrdi mi, ze sve tuseni trosku mel, vzhledem k relativne vysoke spotrebe (11mWh za rok, vytapeni z 90% drevem pres krb s vymenikem s akumulacni nadrzi). Co ho ale presvedcilo, byl aktualni mimoradny odecet na novem dome, kam se prestehoval. Realne podobny odber, dle jeho slov (co do spotrebicu, sviceni, filtrace bazenu, nabojeni auta apod.). Topeni neni tema, protoze to je od kvetna do soucasnosti. Tepla voda v obou pripadech ohrev bojler. Oba mame dve deti. No a byl prekvapen, ze byl temer na polovicnim odberu. Jeste v souvislosti na tvuj komentar o cerneho odberu u novovstaveb - paradoxne, neco v tomto smyslus zminil tez, tedy dost na urovni konspiracni teorie. Nicmene, dle nej byl predchozi majitel, ktery dum stavel, ve slozite situaci se sousedy, resili nejake spory a umel by si predstavit, ze tam treab doslo k nejake takove dohode. Zni mi to divoce, ale uvadim to pro uplnost. Ti sousedi jsou rozhodne typove lidi, kteri by mi na neco takoveho sedeli. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se