Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno (upraveno)
před 30 minutami, hopa26 napsal:

v koupelne bude radiator zebrik. jakoze na rucniky a ze by se s nim pritapelo. ma smysl do nej davat elektrickoh patronu, ze by se zapinal na 220 i kdyz neni sezona a nebezi podlahovka? vyuzivate to nekdo?  diky.

Nám běží podlahovka na elektriku nevím proč celej rok. Asi na to máme.

No k tomu žebříku, ten máme taky na elektriku. Dal sem před něj takovou tu chytrou zásuvku, aby to neběželo taky celej rok. Takže si umeju prdel nastavím zásuvku skrz telefon na hodinu a nazdar, ono to pak hřeje samo další hodinu. Nebo se to dá sepnout x vypnout ručně skrz tu zásuvku, když seš doma a myslíš na to.

Upraveno uživatelem YPO
Odesláno
před 1 minutou, hopa26 napsal:

no nejak uvazuji, ze tepelny cerpadlo to buhvijak neroztopi.

S tím zkušenost nemám, nicméně co občas jedem někam prudit, tak jsem elektrický žebříky v kombinaci s čerpadlem viděl a říkal jsem si proč? Asi to opravdu moc nefunguje.

Odesláno

@hopa26 povodne som mal kupelnovy radiator pripojeny s vodnou podlahovkou na jeden okruh. Voda v podlahovke ma cca 40 stupnov a to je ten rebrikovy radiator v podstate nepouzitelny, maximalne ako vesiak. Pred troma rokmi som ho "odpojil" od podlahovky a mam len elektricku spiralu s casovacom. Neskutocny rozdiel, nadavam si ze som to neurobil skorej

Odesláno

Mně bylo řečeno, že voda v podlahovce bude mít tak do 30 stupňů, trubky máme poměrně nahusto. Takže jsem to neřešil a žebřík bude na patronu. Cena té armatury na propojeníú izolování žebříku s okruhem topení byla navíc taky dost odstrašující :)

Odesláno

@hopa26

My máme tepelné čerpadlo, všude podlahové topení a v koupelně navíc žebříky na ručníky. Topení u nás běží jen cca od října do poloviny dubna. Voda z topení na usušení žebříků nestačí, takže ty mají i elektrické vyhřívání. Žebříky používáme po celý rok, vždy po koupání to na 30 min zapnu a ručníky jsou suché. 

Odesláno (upraveno)

Mám to na podlahovku a mám v tom i patronu. Patronu jsem zapnul snad jednou. Rekuperace jde furt a ručníky schnou v pohodě i bez přitápění patronou. Tím, že odtahy jsou v koupelně, tak vzduch, v přechodném období ohřátý pouze sluncem přes okna, se dostane i do koupelny a je tam teplo. No a v zimě to podlahovka udělá pěkně teplé a ručníky schnou výborně. K vytopení koupelny to přispěje asi relativně málo, ale je tam i podlahovka, takže pohoda. Je to prostě odbočka podlahovky nad podlahou, která v zimě pomáhá sušit. 

Upraveno uživatelem Hasňa
Odesláno (upraveno)

HOPA: V koupelně mám podlahovku i radiátor - žebřík s elektrickou patronou. Podle mé zkušenosti i v letních měsících je chladno a zapnuté topení patronou v žebříku potěší. Vyhřátí koupelny je za cca 20 minut a spouštím ho spínanou zásuvkou - není třeba vytahovat ze zásuvky. Pokud bys chtěl vidět - předvedu ve Svítkově.

Upraveno uživatelem polifka
Odesláno

v koupelně máme žebřík s patronou, původně napojený na ústřední vytápění. to jsem zrušil a jede jen na el.patronu.

do prádelny a zádveří jsem už pořídil žebříky plněné olejem, topí to líp, než s vodou. pokud nebudete napojovat na systém, tak doporučuju, samozřejmě s termostatem. v zádveří je to super v zimě na sušení rukavic atp.

Odesláno

mega díky všem.

dneska tam právě už vyšívál elektirkář a chtěl vědět co sme si vybrali. moje že nevím ho příliš nenadchlo. 

dám teda radši oboje pro jistotu- jak el patronu tak i odbočku. 

chci navíc i topení do garaže, budu tam mit trucovnu. 

Odesláno
mega díky všem.
dneska tam právě už vyšívál elektirkář a chtěl vědět co sme si vybrali. moje že nevím ho příliš nenadchlo. 
dám teda radši oboje pro jistotu- jak el patronu tak i odbočku. 
chci navíc i topení do garaže, budu tam mit trucovnu. 

Máme žebřík napojený na podlahovku,topení je čerpadlo voda-vzduch. Žebřík hřeje a ručník to usuší. Chybu co jsem si nepohlídal je,že to mám napojený přes okruh v koupelně a ne samostatně-zda se mi, že podlahovka diky tomu nemá takový průtok.Patronu mam na bytě a nepoužívám ji,na sušení je to zbytečné a pouštět to dlouho do předu aby to trosku vyhřálo koupelnu je blbost,to je lepší přímotop.
Co se týče odbočky do garáže,tak mám také udělanou v místnosti za garáži. Ale spíše to jen temperuje-jde tam stejná teplota jako do podlahovky. Bez topeni v zimě stála teplota kolem 12 stupňů, s topením asi 18- místnost 4x4 m

Sent from my iPhone using Tapatalk
Odesláno (upraveno)

Juraji díky, řeknu topenáři a budu chtít sólo okruh. Rozvaděč je naštěsti jen malý kousek od koupelny. 

Upraveno uživatelem hopa26
Odesláno
V 28. 4. 2025 v 13:22, hopa26 napsal:

v koupelne bude radiator zebrik. jakoze na rucniky a ze by se s nim pritapelo. ma smysl do nej davat elektrickoh patronu, ze by se zapinal na 220 i kdyz neni sezona a nebezi podlahovka? vyuzivate to nekdo?  diky.

Nedávno jsme rekonstruovali část baráku a mj. i koupelnu. Zebřík napojený na topení a současně s elektrickou patronou jsem měl už dříve, teď je v hezčí a modernější variantě a navíc zapojený přes chytrou zásuvku, kterou mohu načasovat i ovládat i z mobilu. Za mne bezva věc. 

Odesláno

Díky Ivane, takhle nějak to bude, už to mají kompetentní v rukách , el přívod bude schovaný ve zdi a vyleze tak aby nebyl nikde vidět. Žebřík bude jednostraný, aby se dobře sundával ručník. Jako fakt se mi to líbí, manželka to vymyslela tip top. 

Odesláno

Když ten žebřík máte napojený na topení (voda), tak mimo topnou sezonu děláte co - jen zapnete tu el v žebříku? Nebo nějak nastavíte ještě termostat, aby se to “oddelilo” od toho topení?

Odesláno

A ještě jeden dotaz - není tu náhodou někdo, kdo umí udělat výpočet spalinove cesty pro krbová kamna? Chystám se na chalupu pořídit další kamna a jen bych chtěl předběžně pro jistotu ověřit, zda nebude nějaký problém. Kdyžtak přes PM. Diky

Odesláno

Hoj chlapi,

jdu se sem zeptat, protože tady se ví všechno.

Když jsem dřív rekonstruoval koupelnu ve starším cihlovém bytě, tak jsem omlátil obklady a stěny mi zbyly k nové pokládce.

Nyní jinde budu dělat koupelny a bude se hýbat se stěnama, tak jsem musel původní příčky z ytongu shodit, ale překvapilo mě, jak na nich ty obklady fest drží a spíš povolila porobetonová tvárnice než obklad. 

Jelikož nové stěny mají být také ytong, tak mě napadlo, jestli pak někdy za 20 - 30 let vůbec přežijou výměnu obkladů za nové, protože mi to moc nepřišlo.

Dá se tomu nějak předejít a připravit podklad na budoucí sundání obkladů, aby se nemusely rozm.dat celé stěny? Nebo se jen zbytečně bojím?

Díky

Odesláno

Já bych na Jerrylův dotaz rád taky navázal ohledně těch obkladů do koupelny:

Napadlo mě, že bych do koupelny místo klasických obkladů a dlažby dal vinyl, který by právě byl po deseti letech snadno vyměnitelný. Zatím jsem ale nezjišťoval jak se musí ošetřit podklad nebo jestli se nepoužívá nějaký spešl vinyl. 

Odesláno

My máme v obývačke lepený vinyl 5 rokov (výrobca udáva max teplotu podlahovky 27°C ale v zime tam ide aj 34 a je to bez problémov) lepil som ho sám lepidlom MAPEI (je na samonivelacnom potere (originál mame cementove potery ale potreboval som zodvihnúť podlahu o 8mm) 

ale k tomu vinylu manželka by teraz inú podlahu nechcela na podlahovku super perfektne vedie teplo  a podľa výrobcu lepidla a vinylu je vodotesna takže asi aj kúpelna

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...