shewcza Odesláno 3. října 2020 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 3. října 2020 Jo ták... Mam jich tam dohromady 7. Bude to pergola 7x5m. Ta nezámrzná hloubka se dělá hlavně kvůli tomu, aby Ti to mráz nezvedl. Což u baráku asi nehrozí, ale pergolu zvedne jak prd. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Filip.J Odesláno 3. října 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. října 2020 Ach tak Je fakt, že se to nehýbe, dával jsem do prasklin v rozích sádrové terčíky a dobrý. Pak mi soused pamětník řekl, že ty praskliny jsou tam od traktoru, co do toho domu před 50 lety narazil. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Waya03 Odesláno 3. října 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. října 2020 Taky zrovna buduju pergolku s malou místnůskou, celkem 5,5x4m. Jen do základových pasů už padlo 5m3 betonu z mixu, na to ještě přijde 10cm deska. To už tam vydrží navždy :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Diablo1st Odesláno 3. října 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. října 2020 Pánové zasa to tak neprežívajte. Ja mám prístrešok na drevo rozmeru 6x4m položenej na betonových kockách 50x50x10cm. Nohy sú len priskrutkované cez obyčajný L profil. Celý prístrešok je voľne stojaci a vietor s ním nepohol. Takže 5 kubíkov betónu považujem za "mierne" prehnané. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Toams Odesláno 3. října 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. října 2020 před 2 hodinami, Diablo1st napsal: Pánové zasa to tak neprežívajte. Ja mám prístrešok na drevo rozmeru 6x4m položenej na betonových kockách 50x50x10cm. Nohy sú len priskrutkované cez obyčajný L profil. Celý prístrešok je voľne stojaci a vietor s ním nepohol. Takže 5 kubíkov betónu považujem za "mierne" prehnané. 5 kubikov je na pergolku asi trochu moc ... ak teda ta miestnostka nebude mat 15cm ZB steny Ale tebe mozno nevadi, resp. to ani mozno nepoznas, ze ti kolna tancuje Na druhu stranu uz som v praxi videl aj potrhane zakladove pasy, na ktorych stala hruba stavba domu, lebo sa stavebnikovy nechcelo na zimu zaklady prihrnut ... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Diablo1st Odesláno 3. října 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. října 2020 Samozrejme pergolu určenú pre pobyt ľudí by som len na betónové kocky s L profilmi určite nedával, ale robiť základy ako pre dom mi príde zasa opačný extrém. Bohato podľa mňa stačí zaliať dve DT do zeme, do toho usadiť pätku a dať na štrk zámkovú dlažbu. Ale samozrejme všetci si robíme podľa seba. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Koci Odesláno 3. října 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. října 2020 před 23 hodinami, Petr77 napsal: Děkuju za reakci. Zemní vrut by byl fajn, ale mám pod dlažbou vybagrováno asi 50cm (zhutnění + dvě frakce štěrku), takže by to musel být nějáký nastavitelný vrut, abych se dostal alespoň 40cm do zeminy, co je dole. Ještě se na ty vruty poptám. Díky za odpověď a odkazy. Ta dvojka vypadá zatím nejlépe, takhle by se mi to líbilo. Tu závitovku na chemii jsi kotvil do betonové desky??? Historicky jsem měl podél vjezdu cca 0,5 m vysokou stěnu ze ztraceného bednění, která je založena v nezámrzné hloubce. Do té jsem to kotvil. Na druhé straně jsou patky vybetonované opět do nezámrzné hloubky. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Waya03 Odesláno 4. října 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. října 2020 Náhodou já jsem to ještě oproti projektu trochu ošidil a nešel jsem všude až na předepsaných 80cm. Jinak nároky na projektovou dokumentaci byly taky strašný a dokonce po mě budou chtít kolaudaci!!!! Úřední šiml řechtá hlasitě. Jde o první stavbu na pozemku, to je hlavní důvod obtíží. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
martar Odesláno 4. října 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. října 2020 Spoléháš na globální oteplování? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Waya03 Odesláno 4. října 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. října 2020 Tak 80cm do nezámrzný hloubky mi přišlo trochu jako overkill když je to jen malá stavbička. Je tam jen asi 70cm :-) Ale když vidím jak to budují kolegové tady, pořad ještě to mám vcelku naddimenzované :-D Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lidoma Odesláno 4. října 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. října 2020 j.ocvirk ty patky jsou super, ale každý nemá v práci takovou možnost. tichá závist, nerez, housenka jak fík, to je na věky. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Petr77 Odesláno 5. října 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. října 2020 V 3. 10. 2020 v 3:15, Toams napsal: Nastavitelne existuji, tak jestli se ti nechce do nezamrzne, sel bych do vrtu (i kdyz financne narocnejsich). Nevim co mas za pudu, kolik promrza, takze doporucit jeden sar prolejvacky s garanci, ze ti to pak nebude tancovat, moc nemuzu. Tak jdu nakonec kopat do nezámrzovky 80cm a dám na sebe tři šáry bednění. Měl jsem tady obchoďáka, co dělá zemní vruty, ale vzhledem k tomu, že by se u nás nezavrtaly do "rostlého" terénu, bylo by to zhutnění mizerné. Škoda... před 16 hodinami, Lidoma napsal: j.ocvirk ty patky jsou super, ale každý nemá v práci takovou možnost. tichá závist, nerez, housenka jak fík, to je na věky. Asi myslíš shewcza. A ano, ty jeho kotvící patky jsou 1A Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lidoma Odesláno 5. října 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. října 2020 před 8 hodinami, Petr77 napsal: Tak jdu nakonec kopat do nezámrzovky 80cm a dám na sebe tři šáry bednění. Měl jsem tady obchoďáka, co dělá zemní vruty, ale vzhledem k tomu, že by se u nás nezavrtaly do "rostlého" terénu, bylo by to zhutnění mizerné. Škoda... Asi myslíš shewcza. A ano, ty jeho kotvící patky jsou 1A Omluva. Ano bylo to na příspěvek shewcza. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anela Odesláno 8. října 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. října 2020 ja kdyz vidim ty fotky tady tech rovnych pozemku a mixu, co dojedou az k vykopu, tak si vzdycky postesknu. ale stejne bych ten nas svah a nutnost vsechen beton pumpovat asi nemenil pod zahradni boudou jsem takovym tim zemnim vrtakem udelal 9 der, kazdou tech 80-90 cm a vylil betonem, do ktereho jsem usadil do roviny tyhle patky a do nich uz potom tramek 10x10, opaleny, napatlany bochemitem Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Beet Odesláno 8. října 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. října 2020 před 8 hodinami, Anela napsal: ja kdyz vidim ty fotky tady tech rovnych pozemku a mixu, co dojedou az k vykopu, tak si vzdycky postesknu. ale stejne bych ten nas svah a nutnost vsechen beton pumpovat asi nemenil pod zahradni boudou jsem takovym tim zemnim vrtakem udelal 9 der, kazdou tech 80-90 cm a vylil betonem, do ktereho jsem usadil do roviny tyhle patky a do nich uz potom tramek 10x10, opaleny, napatlany bochemitem Na jaře se chystám to udělat stejně, nebo hodně podobně. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
j.ocvirk Odesláno 9. října 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. října 2020 Cau, resim odtah ostruvkove digestore.. Faber s externim motorem. Odtah pujde pres zatepleny strop nahoru na pujdu a pak... 1. 90st kolenem do strany a pres zed ven (tuto variantu moc nechci) 2. Primo svislou trubkou od digestore nad strechu ven cca 2m trubka... (vsude na netu jsem nasel nejakej ohyb, ne primo rovnou trubkou nahoru, tak nevim jestli je to dobre reseni) 3. 90st kolenem do strany a pak zase 90st kolenem nahoru pres strechu. Snad to chapete co tim myslim diky za postrehy. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tom4 Odesláno 9. října 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. října 2020 Jak je tam řešený odvod kondenzátu? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
j.ocvirk Odesláno 9. října 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. října 2020 Hned nad zateplenim stopu bude kondenzacni jimka.. svedeno do nejake nadobky (snad se to odpari..) kdyz ne, pres cerpadlo ven z domu (odpad tam neni) firma rikala ze neni treba, uz to neresim neni sila to resit Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Petr.S Odesláno 10. října 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. října 2020 Tak fasáda konečně hotová. Hned to vypadá jinak. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Gustaf Odesláno 10. října 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. října 2020 před 4 minutami, Petr.S napsal: Tak fasáda konečně hotová. Hned to vypadá jinak. Jj, taky jsem se těšil, až bude fasáda a vnitřky...hned už to pak vypadá optimisticky z dobou nastěhování. Já to mám za měsíc a půl...snad Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se