shewcza Odesláno 7. března 2021 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 7. března 2021 Dnes při obchůzce naší vsi jsem objevil přesně to jak si to představuji. Tedy mimo plotovek, který chci ze dřeva. Oko 10x5 i frakce sedí. Je to lomový kámen tady z Chobyně, který mám nejblíže a nejlevněji a jak je vidět z fotek, když si s tím člověk pohraje, nemusí to vypadat špatně. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
wawrik Odesláno 7. března 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. března 2021 před 13 hodinami, JoyStick napsal: To si nepredstavuj, je jich tady 12 do tuctu Nemôžeš sem dať fotku? Tiež mám predstavu, že barák s plochou strechou z tej doby musí byť nejaký funkcionalistický úlet, a teda chránený Prípadne do SZ, ak to nechceš ukazovať verejne - čo chápem. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
martar Odesláno 7. března 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. března 2021 (upraveno) @shewcza Mi připomínáš mě vždycky když jsem něco kolem baráku řešil (plot, barvu fasády, sněhový zachytávače na střeše atd atd..., chodil jsem po okolí na výlety a koukal i fotil, jak to mají jiní. Jednou na mě dopoledne vyběhl nervózní majitel co tam dělám a proč fotím, tak nevinně říkám "Ja sem chodím krást....." pauza .... úsměv.... "nápady" Předvedl tehdy během deseti vteřin v obličeji všechny emoce, jak při zkouškách na DAMU. A nakonec mě pyšně provedl a ukázal i klempířské vychytávky na své střeše z druhé strany domu. @JoyStick Upŕímně mě to taky zajímá. Kolem roku 1920 to teprve začínalo a pokud je někde dokonce ne solitér, ale celek (jako třeba kolonie na Babě apod), je to obvykle nějak chráněné. Leda ze by to dostalo strašně pres držku už za komančů a ztratilo to původní historickou resp architektonickou hodnotu. Upraveno 7. března 2021 uživatelem martar Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lub Odesláno 7. března 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. března 2021 Já nevím, co si o těch gabionech mám myslet. Za poslední leta se to tak hrozně rozmohlo, je to holt trendy, ale často na místech, kde to postrádá smysl.. Chápu to jako řešení pro větší měřítka a objemy - opěrné stěny kolem dálnic, komunikací - tak to snad i bylo původně myšleno. Ale jako plůtek kolem domku, kamení v kleci..proč jako. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
shewcza Odesláno 7. března 2021 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 7. března 2021 @lub Je to relativně levný, rychlý, málo pracný a nakonec to vypadá i celkem hezky. Náklady oproti štípanému ZB jsou třetinové. Jasně, můžeš si dát betonovej plot, ten je ještě rychlejší méně pracný, ale hnusný to je už jako nový. @martar už se mi to taky stalo, proto uz nefotim pred okny Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
martar Odesláno 7. března 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. března 2021 před 5 minutami, lub napsal: Já nevím, co si o těch gabionech mám myslet. Za poslední leta se to tak hrozně rozmohlo, je to holt trendy, ale často na místech, kde to postrádá smysl.. Chápu to jako řešení pro větší měřítka a objemy - opěrné stěny kolem dálnic, komunikací - tak to snad i bylo původně myšleno. Ale jako plůtek kolem domku, kamení v kleci..proč jako. Snadné založení, bezúdržbové, relativně odolné proti pohybům terénu a dilataci, když se to časem rozsype tak zůstane člověku materiál, nechá se to snadno porůst popínavkama, zvyšuje to biodiverzitu (hmyz, plazi, drobní savci)... jako nějaké výhody to určitě má. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
martar Odesláno 7. března 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. března 2021 před 7 minutami, martar napsal: ...zvyšuje to biodiverzitu (hmyz, plazi, drobní savci*)... jako nějaké výhody to určitě má. * Shewcza má totiž na pozemku kolonii hrabošů a ta to ocení Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JoyStick Odesláno 7. března 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. března 2021 To se kluci nezlobte, ale to sem davat nebudu. Je to celkem snadno identifikovatelny a takovydle informace obecne na net nedavam. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
shewcza Odesláno 7. března 2021 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 7. března 2021 Už ne, jsem je vyhubil, doufám snad roztál sníh a stovky jsem jich zakopal Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
martar Odesláno 7. března 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. března 2021 (upraveno) Vezmu li v úvahu, že průměrná váha hraboše je 27g, a náš zdejší masový vrah jich zakopal stovky, vychází mi to nejmíň na 5,4 kg hrabošů pod zemí, ale klidně i několikanásobek Tě budou jednou v deliriu chodit strašit @JoyStick jasně, to chápu. Já to myslel spíš tak, že obecně řekneš architektonickej styl a důvod proč to není chráněný (neznámej architekt, v minulosti necitlivá přestavba, směs stylů nevyžadující ochranu apod.). Bez fotky i lokace i jména architekta samozřejmě (zajímá mě to fakt teoreticky, chci se dovzdělat, nechci rejt ohledně Tebou plánovaný rekonstrukce a přístavby) Upraveno 7. března 2021 uživatelem martar Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Americkej Odesláno 7. března 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. března 2021 před 37 minutami, lub napsal: Já nevím, co si o těch gabionech mám myslet. Za poslední leta se to tak hrozně rozmohlo, je to holt trendy, ale často na místech, kde to postrádá smysl.. Chápu to jako řešení pro větší měřítka a objemy - opěrné stěny kolem dálnic, komunikací - tak to snad i bylo původně myšleno. Ale jako plůtek kolem domku, kamení v kleci..proč jako. Ono pokud chceš plot kamennej, je dneska těžký sehnat fachmana. Většina to lepí na široký spáry, vymázne betonem, kámen složí halabala, i na vejšku. Skutečnej kameník tomu posměšně říká "psí hroby". Já předloni nechal dělat nový vjezdy do sadu a renovaci polorozpadlý zídky. Ani ne 80 metrů. Prachů jak za Daytony a ještě sháníš někoho z druhýho konce zeměkoule, dva roky čekačka. Já si umanul, že skladba musí vypadat jako původní na sucho. Kdybych věděl co vím dnes, mohlo to bejt klidně v klecích. Rychlý, levný a vyšvihne to každej druhej zedník. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Liqid Odesláno 7. března 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. března 2021 Nicméně tohle vypadá opravdu super, takhle si představuji plot z kamene, navíc tě to přežije. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tom4 Odesláno 7. března 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. března 2021 (upraveno) To tady čtu a připomíná mi to dům v jedné lokalitě kde jsem pracoval, jedná se krásně rekonstruovanou vilu z 30 tých let, která má ploché střechy, kdo by chtěl přesnou polohu domu tak do sz. Upraveno 7. března 2021 uživatelem Tom4 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lub Odesláno 7. března 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. března 2021 Díky pánové za smysluplné argumenty k tomu gabionu. Americkej - tohle je velká paráda! Jo, jinak taky dík za tu debatu plochá vs. šikmá střecha. Ještě - kdybych se vrátil k tomu studenýmu věnci - chápu to tak, že se to týká případu, kdy je zateplení v rovině stropu a podkroví je nezateplené..(?) Nebo kdyby bylo zateplení v rovině střechy (obytné podkroví), tak se zateplením sjedu k podlaze v prostoru podkroví ještě před nadezdívkou..? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Nick06 Odesláno 7. března 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. března 2021 Já nevím, co si o těch gabionech mám myslet. Za poslední leta se to tak hrozně rozmohlo, je to holt trendy, ale často na místech, kde to postrádá smysl.. Chápu to jako řešení pro větší měřítka a objemy - opěrné stěny kolem dálnic, komunikací - tak to snad i bylo původně myšleno. Ale jako plůtek kolem domku, kamení v kleci..proč jako. Jsi na tom stejně jako já.Vsude kde je to udělané delší dobu je to rezavé,sesypane,zarostene a .....za mě ne.Odesláno z mého M2006C3MNG pomocí Tapatalk Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Americkej Odesláno 7. března 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. března 2021 Před hodinou, Liqid napsal: Nicméně tohle vypadá opravdu super, takhle si představuji plot z kamene, navíc tě to přežije. Děkuju, jasně že chvála potěší. Mnohem raději teď chodím dolní cestou A až s prvním sekáním rozházím traktůrkem krtince a trávník ožije, je to lahoda pro oko i duši. Před hodinou, Tom4 napsal: To tady čtu a připomíná mi to dům v jedné lokalitě kde jsem pracoval, jedná se krásně rekonstruovanou vilu z 30 tých let, To je moc pěknej barák i zasazení ve svahu. Já miluju skoro-samoty. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JoyStick Odesláno 7. března 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. března 2021 @martar Jasne ja Te chapu, ale zatim jsem se ani neobtezoval dojit do archivu, zda tam existuje nejaka dokumentace. Nemam k tomu baraku nic, vsecko se zjistuje za chuze, takze Ti ani nepovim architekta. Jinak typove je to cinzak, sklon strechy bude tak 15 stupnu. To co poslal @Tom4 se tomu ani trochu neblizi. ilustrativne je to neco takovydleho, jen bez tech picovin na strese a ve stitu Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
martar Odesláno 7. března 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. března 2021 Jo ahaaaa me nedoslo, ze pod pojem "plocha strecha" se schovaji i partie strech na baroknich, secesnich a jinych mestskych cinzovnich domech. Ja furt uvazoval v kategorii rodinnych domu nebo vil. Mea culpa... Diky za vysvetleni. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JoyStick Odesláno 7. března 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. března 2021 Sem to asi mel lip napsat na zacatku. Nicmene fakta o strese porad plati Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lub Odesláno 7. března 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. března 2021 15° už ale neni plochá střecha + není tam krytina plech? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se