mAra_ Odesláno 6. listopadu 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. listopadu 2018 T9 a automatické opravy mi v tom nadelaly pěknou paskudu... Ale snad je to k pochopení :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lamiczka Odesláno 6. listopadu 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. listopadu 2018 Jojo, bednění má je jako ve dvou vrstvách - díle ve dvou - tam bude končit terén. Horní"schod" bednění bude oblozeny zulou...A jak píše martar - pocit z dřevěné místnosti, aspoň pro mě, je parádní. To nejde ničím nahradit. Ale zase chápu, že ne každý chce bydlet v dřevěném baráku... Vypadá to parádně, jen na tohle člověk opravdu musí mít pozemek a to ne vždycky klapne U nás to nebylo moc reálný i s ohledem na dostupný pozemky, nicméně teta se na starší kolena rozhodla, že prodají hospodu a podařilo se jim sehnat hned na kraji města (cca velikost okresního) parádní pozemek 3000m s potokem hned u lesa a zahrádkářské kolonie, kde jim úřad povolil stavbu určenou k bydlení. Postavili tak srub, který je zasazený do svahu jakoby na kuří nožce do které se vlezla ještě garsonka (zatím bydlí tam a srub dodělávají), nicméně je to naprostá fantazie. Do centra max 2km, ale skoro samota a nádherný místo s výhledem na zříceninu hradu na kopci. Takových míst ale moc není... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mAra_ Odesláno 6. listopadu 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. listopadu 2018 (upraveno) Nejde mi na mobilu na Google mapách zapnout Street view , chtěl jsem zkopírovat odkaz a dát sem... Tak aspoň takhle :50.708186, 15.121438Tohle tam natukej a uvidíš... Někdo mi říká, že to mám na samotě, jiný nadává na les, že tam nebude dost světla, další že je to s prominutím prdel světa, že je to v kopci, že tam nic neporoste kvůli mechu....Asi mají všichni pravdu. Ale já jak jsem ho viděl, tak jsem do půl hodiny volal, že ho bereme... Upraveno 6. listopadu 2018 uživatelem mAra_ Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pandice73 Odesláno 6. listopadu 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. listopadu 2018 Taky jsem koupil na samotě a jsem nadšenej,nikdy bych neměnil....Nejde mi na mobilu na Google mapách zapnout Street view , chtěl jsem zkopírovat odkaz a dát sem... Tak aspoň takhle :50.708186, 15.121438Tohle tam natukej a uvidíš... Někdo mi říká, že to mám na samotě, jiný nadává na les, že tam nebude dost světla, další že je to s prominutím prdel světa, že je to v kopci, že tam nic neporoste kvůli mechu....Asi mají všichni pravdu. Ale já jak jsem ho viděl, tak jsem do půl hodiny volal, že ho bereme... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lamiczka Odesláno 6. listopadu 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. listopadu 2018 Však to je naprosto super místo, mě ani nenapadlo, že to máš hned takto u silnice. U mě dobrý, světla bych se nebál, hlavně všechno má svoje, možná tam super nepůjdou rajčata, ale zas to má jiný pozitiva...Já jsem taky poslouchal kecy, ale z toho bych si nic nedělal. Tisíc lidí, tisíc chutí... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
martar Odesláno 6. listopadu 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. listopadu 2018 Krásný misto, krásný jméno obce. Být to v některým jiným kraji, neviděl bych žádnej problém. S JnN za zády bych se trochu bál zvýšenýho zájmu lovců a sběračů, no. Ale já jsem ovlivněnej opakovanou blbou zkušeností z týhle oblasti. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mAra_ Odesláno 6. listopadu 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. listopadu 2018 (upraveno) Tu naštěstí nejsou... A vlakne kdo máte jakého psa( zrovna na poslední stránce) , mám na hlídání malého poníka :-) A na jaře pořídím jeste jednoho. Ať jsou na to dva.A díky všem za pochvaly, nebudu se tvářit, že nepotěší :-) Upraveno 6. listopadu 2018 uživatelem mAra_ Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Liqid Odesláno 7. listopadu 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. listopadu 2018 Skvělé místo, párkrát jsem tamtudy projížděl. Nejvíc ti asi závidím absenci sousedů. Jako jediný problém bych viděl přístupnost, když přes noc napadne metr sněhu. Aspoň máš pádný důvod pro 4x4 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
TomasX Odesláno 7. listopadu 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. listopadu 2018 Stavba pěkná a místo podle mě taky. Bydlím nedaleko a občas tudy vejletíme se zastávkou v Kiosku Milíře..Taky jsem kdysi po delším hledání objevil pozemek s několika nevýhodami", taková bažina v mirném svahu.. Přesto jsem v tom viděl potenciál a taky rychle reagoval. Během vyřizování všech náležitostí ještě kdosi dobrý nahlásil výskyt chráněné orchideje, což vše patřičně zkomplikovalo..Odradit jsme se ale nenechali a vše se nakonec vyřešilo transferem kytiček na spodní část pozemku a odvodněním místa stavby, nyní vše ok. Taky jsme šli do dřevostavby a spokojenost maximální. Nic není dokonalý, všechno má svý mouchy.. A s tim sněhem je fakt že se to tady občas umí zbláznit :-) Každopádně přeju hodně zdaru Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mAra_ Odesláno 7. listopadu 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. listopadu 2018 Se někdy stav na kafe. Počítám příští jaro už bych chtěl bydlet. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kairos Odesláno 7. listopadu 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. listopadu 2018 Misto krasny, roubenka se tam taky skvele hodi. Jak je resena izolace od zakladove desky a vlhkost od snehu na to drevo? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
TomasX Odesláno 8. listopadu 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. listopadu 2018 Se někdy stav na kafe. Počítám příští jaro už bych chtěl bydlet.Jo někdy rád přijdu omrknout. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mAra_ Odesláno 8. listopadu 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. listopadu 2018 Misto krasny, roubenka se tam taky skvele hodi. Jak je resena izolace od zakladove desky a vlhkost od snehu na to drevo?Ochranene od vlhkosti je to takhle - mezi bednenim je hydroizolace. Na tom je ještě jedna vrstva bednění do které je uchycene roubení. Zároveň bednění je potažené takovou vodu odpuzující vrstvou. Takže voda by se k tomu dostat nikdy neměla. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
alky Odesláno 8. listopadu 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. listopadu 2018 Krásný místo, rádi chodíme na jarní kytky do PR Rádlo. Mě včera vykopali základový pasy a snad stihneme v sobotu betonáž. My stavíme na takový polosamotě u Osečný, na hranici prostoru Ralsko. Je to kraj roubenic, ale my jdeme do cihly 50 cm, bez zateplení, sedlová střecha, volský voko - aby to aspon trošku sedělo do krajiny. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mAra_ Odesláno 8. listopadu 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. listopadu 2018 Takových lidí co chodí přes Rádlo, já úplně čumím. Žiju v Liberci skoro dvacet roků a než jsem tam koupil pozemek, tak jsem ani nevěděl, že něco takového je..A občas byste kluci mohli kuknout do srazoveho libereckého vlákna a ukázat se na srazu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hasňa Odesláno 8. listopadu 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. listopadu 2018 (upraveno) Volské oko se ti líbí? No asi jo, když sis to tam dal, ale prober to ještě s nějakým nezainteresovaným architektem. Malá konzultace outside the box ještě nikoho nezabila. Ještě není pozdě. I s ohledem na vedlejší dům. Upraveno 8. listopadu 2018 uživatelem Hasňa Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
eskimak Odesláno 8. listopadu 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. listopadu 2018 Co je volske oko? Asi sa nebavite o vajci, ze? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Americkej Odesláno 8. listopadu 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. listopadu 2018 2 volská oka. Ve vedlejší vesnici, rád se na tu usedlost chodím dívat, mají i supr kamennej plot. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hasňa Odesláno 8. listopadu 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. listopadu 2018 Tohle není novostavba a i na ni to vypadá strašně. Střecha ze 150 let staré sýpky na obytném domě. Na novostavbě to bude teprve lahůdka. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
martar Odesláno 8. listopadu 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. listopadu 2018 On Hasňo skoro žadnej vikýř nevypadá dobře, a tenhle typ aspoň nemá boky, který je nutný naročně izolovat a klempířsky zakončovat. Jo, a lepší je říkat obloukovej vikýř, obloukový vikýřový okno nebo segmentovej vikýř. Termín volský oko totiž (přes to, že je pro tenhle typ vikýře zažitej) v architektuře značí něco jinýho - kruhový nebo oválný okno, někdy s vitráží nebo slepý. Prosklený je často k vidění třeba na barokních stavbách v prostoru schodiště nebo vstupní haly. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se