Přejít na obsah

Stavba domu (rady, tipy)

Doporučené příspěvky

Jo, to je sice pravda, ale já jsem s tím nezačal a je fakt, že v 9 z 10 debat je tím myšlen právě ten rozšláplý vikýř, který je šílený anachronismus a snad neexistuje současná stavba, kde by to pasovalo a nevypadalo stejně rušivě, jako barokní zábradlí na balkónku, nebo antické sloupy u vchodu, nebo zelená omítka. Vikýř je často nezbytný, praktický a když se udělá dobře, tak naprosto nerušivý. Když se oplechuje i zboku stejně, jako střecha, třeba, může to být pěkný a úplně v pohodě a esteticky příjemný prvek. Ale i s omítnutými boky a při vhodné velikosti a umístění s ním nikdo nemůže mít problém. IMHO.

Upraveno uživatelem Hasňa
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Je fakt, že na malejch objektech to vypadá zvláštně. Kdysi jsem to ale viděl někde na Slovensku na opravdu velky střeše ve dvou nebo třech řadách nad sebou a ten efekt organickejch křivek, nebo vln, byl docela zajímavej, a vůbec to nepůsobilo jako anachronismus.

Odkaz ke komentáři

Je to zlidovělé označení. Technicky asi skutečně nesprávné, ale používá se to. Dělalo se to, když se to jinak, při zachování vodotěsnosti, izolace, jednoduchosti pokrývky a stability střechy jinak neumělo. Stejně jako velké přesahy střech, malá okýnka, roubené stěny, izolace otrubama. Prostě romantismus starých časů. Obzvlášť skvele se to vyjímá na stavbě z Porothermu...

Odkaz ke komentáři

Nejde mi na mobilu na Google mapách zapnout Street view , chtěl jsem zkopírovat odkaz a dát sem... Tak aspoň takhle :

50.708186, 15.121438

Tohle tam natukej a uvidíš... Někdo mi říká, že to mám na samotě, jiný nadává na les, že tam nebude dost světla, další že je to s prominutím prdel světa, že je to v kopci, že tam nic neporoste kvůli mechu....

Asi mají všichni pravdu. Ale já jak jsem ho viděl, tak jsem do půl hodiny volal, že ho bereme...

Hlavně aby tě tam nekouslo klíště. Známej stavěl v lese, kouslo ho klíště a je v prdeli.

Odkaz ke komentáři

Tondach jsem dával před 5-ti lety a žádná nepřesnost se nekonala, vše sedí jak má (Hranice 11). Volil jsem červenou pálenou klasiku bez glazury, líbí se mi, že střecha stárne, tmavne, mechuje... jako já. Kamarád dával Tondach glazovanou (tmavohnědou) pár let přede mnou a jeho střecha vypadá stále jak nová, to mne právě odradilo, mám z toho takovej "umělohmotnej" pocit. 

Odkaz ke komentáři

Ja to delal od gardeny..

2 okruhy, na kazdem 4 postrikovace (8 najednou neutahlo cerpadlo) zalezi jestli budes vodu brat ze studny, nebo z radu.

Nevim jak mas clenitou zahradu, tomu musis prizpusobit pocet postrikovacu.

Je to uplne jednoduchy ten rozvod. Gardena sem pouzil 25mm trubku primo od nich. Jednoduchy klik system spojek.

Mrkni na hornbach nebo obi.

Do vyhledavace dej gardena 25mm

Sem amater, tak to prosim ber jen jako inspiraci.

Pokud te zajima neco vic napis klidne sz

Upraveno uživatelem j.ocvirk
Odkaz ke komentáři

Můžete mi  prosím někdo vysvětlit co znamená u střešních tašek bezpečný sklon?

Chápu to tak, že když splňuji minimální sklon, tak je mohu použít. No jo, ale co když nesplňuji bezpečný sklon? Nerad bych měl potom nějaké oplétačky v případě uplatnění záruky. 

Pro příklad uvedu, že taška má minimální sklon 20 stupňů, což s mými 26 stupni splňuji, ale bezpečný sklon je uveden 30 stupňů a to nesplňuji.

Dnes odpoledne mám schůzku s pokrývačem, tak mi to snad objasní, ale budu mít na něho víc otázek, tak v tom základním bych měl rád jasno, protože mi tyto dva údaje přijdou lehce matoucí.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...