geometr Odesláno 2. října 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. října 2022 To je pěkný historický exponát do sbírky. Já mám třeba tento Zeiss Ni030, což je teda o dost novější stroj, taky s nivelační libelou a ten měří parádně. Samozřejmě s nim ale neměřim, na to už dneska nemá člověk ani čas ani lidi Zdroj foto: http://www.bau-popp.de/pages/carl-zeiss-jena/nivelliergeraete/ni-030-grau---198973.php Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Geodet Odesláno 2. října 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. října 2022 Já za skoro 30 let praxe jsem si po stavbách vystačil na všechno měření s výškami s totálkou. Nivelák jsem naposled použil na škole. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Geodet Odesláno 2. října 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. října 2022 před 4 hodinami, pepaa napsal: 16 komplet, ale bez daně… staré meopty nebo zeiss by šly sehnat někde v úrovni postovaného bosche Má smysl uvažovat nad něčím starším nebo bez drahé kalibrace je to už velký risk? Stačí jeden silnější otřes nebo pád a je přesnost úplně mimo? Ten laser může být fajn, ale venku je problém s viditelností. Sent from my iPhone using Tapatalk Za litr tu Leicu pustim, ale nevim v jakym je to stavu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
geometr Odesláno 2. října 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. října 2022 Taky niveluju totálkou. Když teda nedojde na přesnou nivelaci Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kotlick Odesláno 7. října 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. října 2022 U 360° laserů bacha na toleranci, na větší vzdálenosti to může být problém. Viditelnost je naprd. Musíš čekat na večer. Sice jsem tak udělal spoustu věci na stavbě ale je to opruz. Půjč si v DEKu nebo někde jinde nivelák s tyčí která odečítá laserový paprsek. Nastavíš si výšku a chodíš po pozemku a jen odečítáš s tyčí. Můžeš to dělat sám, nepotřebuješ k tomu nikoho. Nečekáš na západ slunce apod. Nabij si tyče (lávky) tam kde potřebuješ výšku změřit dopředu a pak jen přenášej výšku z odečtové tyče. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jankoxxx Odesláno 13. října 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. října 2022 To najhorsie uz mame snad za sebou Sent from my iPhone using Tapatalk Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
M3maniac Odesláno 13. října 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. října 2022 To zcela určitě , toto jsme udělali za víkend ve 4 lidech. Kolik tě vyšla ta deska a jaké má rozměry? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hasňa Odesláno 13. října 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. října 2022 před 2 hodinami, jankoxxx napsal: To najhorsie uz mame snad za sebou Sent from my iPhone using Tapatalk Přesně tak teď už zbývá jenom pár jednoduchých a levných drobností a bydlíte. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
xvoloda Odesláno 13. října 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. října 2022 mě čeká lití desky v pondělí, tak snad vyjde počasí. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
M3maniac Odesláno 13. října 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. října 2022 před 11 minutami, Hasňa napsal: Přesně tak teď už zbývá jenom pár jednoduchých a levných drobností a bydlíte. za cca 7.698.321,- Kč Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Americkej Odesláno 13. října 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. října 2022 Bez DéPéHá Popravdě na stavbě je nejhorší okamžik celá stavba... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jankoxxx Odesláno 13. října 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. října 2022 Clovece ja neviem preco, ale ja som uplne v klude Sent from my iPhone using Tapatalk Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Geodet Odesláno 13. října 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. října 2022 A to neni všechno. Postavíš barák, žiješ si tam 30 let a zjistíš, že půlku věcí je třeba dělat znova. To máte: střecha v prdeli (azbest. vlny), zarostlý trubky na vodu (pozink), nevyhovující radiátory, co s plynovým kotlem, okna, zateplení.... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Americkej Odesláno 13. října 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. října 2022 Ale to jen v případě, že se manželka rozhodne si k domu ponechat i Tebe... Ale dost srandy, ať Ti to jede kupředu! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Geodet Odesláno 13. října 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. října 2022 Akorát před těma 30 lety mi to nějak nevadilo. Dneska mi to už nebaví. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
McStinger Odesláno 18. října 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. října 2022 Chalani, chystám sa maľovať interiér na bielo. Nejak tak zo zotrvačnosti už hromadu rokov používam Primalex Polar. Tip na nejakú inú značku? Nech to je pekne biele, nešúcha sa a neviem čo ešte, skrátka nech to má len dobré vlastnosti :). Dík. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tom4 Odesláno 18. října 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. října 2022 (upraveno) Působí na Slovensku firma Dům barev? Mají svoje barvy Linea je fajn na sklepy apod, Expert bych laicky srovnal s Primalex Polar a Master je bílá jako že fakt bílá. Moc dobře se s tím dělá, kupodivu se stačí držet při ředění návodu Maloval jsem s tím celej barák a vlastně mě to i bavilo. Upraveno 18. října 2022 uživatelem Tom4 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
martinzberatel Odesláno 18. října 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. října 2022 Mna prekvapila a potešila OBI Arktik biela, s takym medvedom na obrazku, jednou vrstvou vsetko zatrela poctivo, spokojny som bol... ale primalex by nemal sklamat naco menit? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
martinzberatel Odesláno 18. října 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. října 2022 Ale neriedil som, len rovno valcekom natieral... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
McStinger Odesláno 18. října 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. října 2022 před 45 minutami, Tom4 napsal: Působí na Slovensku firma Dům barev? Mají svoje barvy Linea je fajn na sklepy apod, Expert bych laicky srovnal s Primalex Polar a Master je bílá jako že fakt bílá. Moc dobře se s tím dělá, kupodivu se stačí držet při ředění návodu Maloval jsem s tím celej barák a vlastně mě to i bavilo. Jo, pozriem, dik před 27 minutami, martinzberatel napsal: Mna prekvapila a potešila OBI Arktik biela, s takym medvedom na obrazku, jednou vrstvou vsetko zatrela poctivo, spokojny som bol... ale primalex by nemal sklamat naco menit? Primalex ma naposledy trochu nasral. Podozrivý mi bol už nápis na obale "Nová receptúra bla bla", to nikdy neveští nič dobrého. Odjakživa maľujem hranatou štetkou a teraz sa mi zdal nejaký moc krémový, dosť som sa narobil a čo horšie, veľká spotreba a kopa zle prekrytých miest. Farebne fajn, biela je biela. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se