gunman Odesláno 15. dubna Nahlásit Sdílet Odesláno 15. dubna Naše příčky jsou 15, jediná 6 je ta u původní potravinové skříně. Měl jsem tam našeho stavitele, jsou i u nás po městě 2 druhy paneláků, jeden se slabýma nenosnýma, tam můžeš vymlátit všechno a pak ten se silnějšíma, kde každou změnu musí vidět statik, ale s tím mám naši změnu již předjednanou, do konce týdne bude papír s požadavky na postup. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Americkej Odesláno 15. dubna Nahlásit Sdílet Odesláno 15. dubna OK, to pak jo. Já mám před panelákovou éru, cihlový obvodový. Řady Téčka 1948-1960 jich bylo mraky... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vaba Odesláno 15. dubna Nahlásit Sdílet Odesláno 15. dubna (upraveno) před 2 hodinami, Americkej napsal: Soklem. Předělával jsem shodný typ pro mámu - několik variant . Sám mám variantu 3+1, kdy místo kk je koupelna s oknem. Z příček mohlo vše pryč, jen u stupačky zůstalo na stavbu WC ki_návrh dispozice_Barochová_20160731.pdfki_návrh dispozice_Barochová_20160731.pdf Upraveno 15. dubna uživatelem vaba Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Juraj11 Odesláno 29. dubna Nahlásit Sdílet Odesláno 29. dubna Tvl,tohle než doskládám,tak budu v důchodu Sent from my iPhone using Tapatalk Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kotlick Odesláno 30. dubna Nahlásit Sdílet Odesláno 30. dubna před 13 hodinami, Juraj11 napsal: Tvl,tohle než doskládám,tak budu v důchodu Sent from my iPhone using Tapatalk ANO Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kotlick Odesláno 30. dubna Nahlásit Sdílet Odesláno 30. dubna Já jsem na to neměl nervy, a ukládal jsem jen částečně největší mezery zbytek házel lopatou z UNCka. Je to celkem cajk. Uložené by to asi bylo pěknější, ale nechtěl jsem čekat 3 roky Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
H-B Odesláno 30. dubna Nahlásit Sdílet Odesláno 30. dubna Cau chlapi, prosim o radu v interpretaci PENB. Prisel mi vypracovany dokument, kde nam dum spada do E. Nicmene, jedine doporuceni je na zmenu zdroje tepla (nyni elektrokotel s doplnkem v podobe krbu s vymenikem) na cerpadlo vzduch-voda. Jen tato zmena by nas z E dala na B. Je to opravdu tak zasadni pro kategorizaci? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
shewcza Odesláno 30. dubna Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 30. dubna Jednoznačně. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Diablo1st Odesláno 30. dubna Nahlásit Sdílet Odesláno 30. dubna (upraveno) před 13 hodinami, Juraj11 napsal: Tvl,tohle než doskládám,tak budu v důchodu Presne viem o čom píšeš Upraveno 30. dubna uživatelem Diablo1st Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
P_P Odesláno 30. dubna Nahlásit Sdílet Odesláno 30. dubna Pokud jsem to PENB pochopil, tak přímá spotřeba elektřiny se násobí koeficientem 2,6 a to se pak musí pokrýt z obnovitelných zdrojů. Když jsem to řešil (mám v plánu topení přes elektrické kabely), musel jsem dát krb, fotovoltaiku a nakonec hodně pomohla klimatizace - což berou jako čerpadlo vzduch - vzduch. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Juraj11 Odesláno 30. dubna Nahlásit Sdílet Odesláno 30. dubna Presne viem o čom píšeš ParádaJak dlouho jsi to tvořil?Sent from my iPhone using Tapatalk Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
M.P.007 Odesláno 30. dubna Nahlásit Sdílet Odesláno 30. dubna před 28 minutami, Kotlick napsal: Já jsem na to neměl nervy, a ukládal jsem jen částečně největší mezery zbytek házel lopatou z UNCka. Je to celkem cajk. Uložené by to asi bylo pěknější, ale nechtěl jsem čekat 3 roky Ty tyče jsou potřeba dávat? Slouží jako opora? Děkuji. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Diablo1st Odesláno 30. dubna Nahlásit Sdílet Odesláno 30. dubna (upraveno) před 13 minutami, Juraj11 napsal: Paráda Jak dlouho jsi to tvořil? Niekoľko týždňov po večeroch po práci. Po pár hodinách to človeka už nebaví, takže sa nedá na tom robiť celý deň, teda aspoň mňa to moc nebavilo. Upraveno 30. dubna uživatelem Diablo1st Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kotlick Odesláno 30. dubna Nahlásit Sdílet Odesláno 30. dubna před 16 minutami, M.P.007 napsal: Ty tyče jsou potřeba dávat? Slouží jako opora? Děkuji. Jo je to tak, nevím od jaké výšky gabionu to dát, ale já jsem dělal místy až 2 m vysokou stěnu a horní metr není do ničeho opřený, tak jsem to tam dal. Je to lešenářská trubka zabetonovaná 80 cm do země. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kotlick Odesláno 30. dubna Nahlásit Sdílet Odesláno 30. dubna před 29 minutami, Diablo1st napsal: Presne viem o čom píšeš Moc pěkné... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
shewcza Odesláno 30. dubna Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 30. dubna před 2 minutami, Kotlick napsal: Jo je to tak, nevím od jaké výšky gabionu to dát, ale já jsem dělal místy až 2 m vysokou stěnu a horní metr není do ničeho opřený, tak jsem to tam dal. Je to lešenářská trubka zabetonovaná 80 cm do země. Já mám pouze 1,5m a taky jsem dával, pro jistotu, kdyby mi do toho třeba nacouvalo auto, nerad bych to skládal znovu. Sehnal jsem za odvoz staré koleje, tak jsem je zabetonoval a paráda. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
M.P.007 Odesláno 30. dubna Nahlásit Sdílet Odesláno 30. dubna před 10 minutami, shewcza napsal: Já mám pouze 1,5m a taky jsem dával, pro jistotu, kdyby mi do toho třeba nacouvalo auto, nerad bych to skládal znovu. Sehnal jsem za odvoz staré koleje, tak jsem je zabetonoval a paráda. Ok děkuji za informaci, já budu stavět 2 metry, takže se někde budu muset poohlédnout po lešenářských trubkách. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
moco Odesláno 30. dubna Nahlásit Sdílet Odesláno 30. dubna (upraveno) před 4 hodinami, P_P napsal: Když jsem to řešil (mám v plánu topení přes elektrické kabely), musel jsem dát krb, fotovoltaiku a nakonec hodně pomohla klimatizace - což berou jako čerpadlo vzduch - vzduch. Já teď řeším dotace na nový dům. Jelikož stávající projekt měl PENB v "B" (57), tak mi stačili dva bodíky do "A" (55), kde lze čerpat dotace 532 kKč. Změny, které to bude obsahovat jsou: fasádní polystyren z 180 mm na 200 mm šedý, zateplení podlahy 200 mm šedý a strop 500 mm klasik. Navíc je podmínkou dotace rekuperace a dům se nesmí "nahřát" nad 27ºC čili chlazení (stačí přes TČ). Samozřejmě musím udělat nový PENB a nechat překreslit projekt. Technologie, co budou v domě: TČ (vzduch/voda) + vodovodní podlahové topení, krb, rekuperace. Stejně jsem to chtěl udělat i bez dotací, tak jestli to klapne, budu happy. Pokud jsi o tom nevěděl, tak se informuj, je to pěkný bonus a pokud jsi v začátcích jako já, tak to lze podchytit. Upraveno 30. dubna uživatelem moco Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
P_P Odesláno 30. dubna Nahlásit Sdílet Odesláno 30. dubna Dokončujeme projekt, mám to v B, ale dle PENB je nezávazné doporučení rekuperace, tím se asi dostanu do A. Tu rekuperaci jsem se tam nakonec rozhodl dát. Musel bych tedy nechat předělat PENB. Nejsem si ale jist, že pokud budu v A, je nárok na dotaci. Myslím si, že je tam i nutnost mít nějaké to číslo u toho - a to dost nízké. Já mám B 73, pokud dám rekuperaci, dostanu se sice do A, ale pořád to číslo bude na dotaci podle mého vysoké. Ale přesně nevím, u dotace je pak i nutnost testu a pod, tak se mi do toho moc nechce. Zase jak píšeš, ten bonus by byl pěkný. Takže asi zkusím zjistit, jaké podmínky dle PENB na tu dotaci musí být a uvidíme. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
H-B Odesláno 30. dubna Nahlásit Sdílet Odesláno 30. dubna Diky. My jsme koupili jiz stojici objekt, par let stary. Takze se jako nejsnazsi uprava nabizi to TC. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se